Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 332
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Привет мами!
Ние се завърнахме в понеделник от болницата и сега се адаптираме, затова не съм имала време нито да седна на компа, нито да ви изчета.
Честито на всички мами сдобили се с малки съкровища докато ме нямаше! Няма да изброявам поименно, за да не изпусна някоя! Да са ви живи и здрави, много да папкат, слушкат и радват мама и тати!!!

Както всяка една нова мама и аз съм все още малко шашната, имам толкова много въпроси, предполагам някои от тях вече сте обсъдили, затова първо ще ви изчета и после ще питам за повечето. Но имам два наболели въпроса в момента, извинявам се ако сте ги обсъждали вече.

Моя бебо непрекъснато ака. Това нормално ли е? Преди да се храним, след като се нахрани пак. И аз се чудя кога да сменям памперсите. А това ни е голяма мъка. Като започна да го събличам и обичам плаче с цяло гърло и е толкова жалничко, че ми се къса сърцето всеки път.
Другия ми въпрос е, или по скоро притеснение. Днес бебо като повърна имаше малко кръв? И сега не знам какво да правя? От какво е това? Възможно ли е , защото на мен са ми разранени зърната и то доста, даже вчера кървяха, от това да е кръвта, т.е. от мен. Или пък преди това му капнах физиологичен разтвор в нослето, и то започна да киха и след това повърна, примерно да е слезнал секрет в гърлото? Знам ли... опитвам се да намеря някакво обяснение. Или трябва да отидем на лекар? Случвало ли му се е на някой такова нещо???

Сега ви оставям, че бебо се събужда и щом отвори очи не търпи да чака, иска веднага да цока. Кърмим се успешно, въпреки многото болки от моя страна. Маза се с крема на Авент, купих си днес и протектори, но още не съм ги ползвала, и не знам дали бебко  ще засуче с тях. А за съхранението на кърмата, преди изцеждах по повече но сега само по 30-40 гр наведнъж. Знам че може да се събира в същото контейнерче и кърма от следващите няколко изцеждания в денонощието, но през това време трябва ли изцедената кърма да бъде прибирана всеки път в хладилника?
Леко раждане на мамите на които им предстои, а на тези с бебоците по малко колики!

# 226
Привет!
И аз съм тук - 2 в 1. Макар че имам време до събота, ако се засили днес, утре няма да съм нещастна  Laughing
Честито на новите мами.   bouquet

# 227
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Моя бебо непрекъснато ака. Това нормално ли е? Преди да се храним, след като се нахрани пак. И аз се чудя кога да сменям памперсите. А това ни е голяма мъка. Като започна да го събличам и обичам плаче с цяло гърло и е толкова жалничко, че ми се къса сърцето всеки път.

Добре завърнали се най-напред! Hug

И нашият много се дереше при преобличане, но му хванахме цаката. Преди му сменяхме памперса веднага, щом се събуди и той огласяше махалата, освен това, докато се напъваше да реве, се изакваше по още няколко пъти. Та, започнахме да го преобуваме някъде посредата на кърменето в повечето случаи. Той, като се събуди, иска да яде - давам му цица, хапва добре, успокоява се, в повечето случаи ака, докато хапва и като го усетя, че вече се заиграва със зърното, отиваме да се преобуваме. Буквално си е "пребозал" на този етап и само си гледка, докато траят процедурите по преобличане. После - пак на гърда, докато заспи.
Е, понякога се буди, понеже е акнал доволно, но ние сме го чули и тогава не му спестяваме крясъците при преобуване. То иначе няма да му чуем гласчето - ревовете ни са само при смяна на памперса след сън.

За кърменето, ти протектори или силиконови зърна си си взела? Нашият силиконовите зърна не ги призна и отидоха зян; а протекторите служат, за да ти предпазват гърдите от материите, докато не кърмиш и събират малко кърма - супер доволна съм от тях - по цял ден не ги свалям; мъжът ми ме е кръстил "жената-робокоп". Mr. Green Та, на мен ми помогнаха Лансинохът (предполагам, че мазилото на Авент върши същата работа) и протекторите.

# 228
Катрин,
Добре дошли с бебо! За кръвта в повърнатото - сигурно е от зърната ти  и не е опасно за бебето. Все пак наблюдавай и ако има повторение, говори с лекаря.
А за изцедената кърма, да, трябва да стои в хладилник. А новоизцедената я оставяй да се охлади малко преди да я сипеш при тази от предишното цедене. А защо въобще цедиш, за запаси ли?

# 229
  • Sofia
Честито на Вилиан и Симона, да са ви живи и здрави бебчетата!  Hug  bouquet

Катринко добре сте си дошли! Hug
Смяната на памперса при нас е хаотична.... ако току що съм сменила и се наака не се втурвам да сменям, че памперса е сух и съответно попиващ.... нямаме проблеми с дупето, само след болницата беше леко зачервенко, но с Павлодерма го оправихме за нула време.

Ето брошурката, която имам относно ортопедичния преглед.

Мойте цици така омекнаха, че се чудя какво ли има в тях ама консултацията наближава, та ще видим... и бебка взе да суче за по 10-15мин. Rolling Eyes....

# 230
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Мойте цици така омекнаха, че се чудя какво ли има в тях ама консултацията наближава, та ще видим... и бебка взе да суче за по 10-15мин. Rolling Eyes....

Моите така и не се надуваха досега, но наша basilisk казва, че няма никакви проблеми - аз на нея вяра й имам. Wink

За смяната на памперсите нашата педиатърка каза, че след акане е добре да го сменяме, след пишкане няма проблеми. Та, ако акне малко, може и да пропуснем, но като чуем, че е произвел слонска доза, задължително му го сменяме, че сухо място в памперса не остава.

А, да ви се оплача - на половин месец сме вече, а пъпът ни още не е паднал. thumbelina, още един повод да ближем рани заедно. Wink

# 231
Честито на новите мами, да са им много здрави и послушни бебоците!   bouquet

Благодаря на всички за отзивите, явно не е чак толкова ненормално, че съм станала ревла и съм депресирана. Ще чакам пустите колики да отминат и да започне да спи вечер, белким се поочовеча тогава и ми остава повечко време.

На няколко пъти ставаше въпрос дали татковците помагат. Нашият освен че не кърми, всичко друго върши. Grinning През уикенда дори един памперс не съм сменила. Бебчо засега го къпе само той. На този етап това е начин да комуникират двамата. Като цяло - слънца са ми мъжете! Heart Eyes
Ех, дай Боже всекиму такъв мъж!  Peace

Катрин, добре дошла отново сред нас!  Hug  А за бебчо, радвай се, че ака. Притеснително е като не ака. Пампите аз ги сменам преди ядене, че ако е след това, връща поръчката. Вариант е и около пол-един час след ядене, ама аз не искам да го разбутвам тогава, че събудя ли го, трябва да го дундуркам до следващо ядене. А и моят е със запек и ака само с помощ, така че няма никакъв шанс да стои с наакан памперс.

# 232
Eхх,
Нашто тате като се роди Жоро беше само първия месец вкъщи, но аз един памперс не съм сменила през този период. И го къпеше той също. Сега ми е мъчно че ще види бебка чак на 2-3 месеца.

# 233
Здравейте момичета Laughing ние вчера се прибрахме. Много е готино да си си вкъщи. сега свикваме с новия член на семейството. Ако мога да помоля да смените на първа страница, че е Александър.
много съм изпуснала от темите, дано да имам време да тия дни да вляза в час.
Имам и нужда от помощ. гърдите ми са препълнени. цедя, но не стига донякъде и повече не мога да изцеждам. какво да правя?

# 234
Здравейте и от мен  Hug
Нито имам време да чета, нито да пиша, ама малкото направо ми взима силиците Simple Smile

На въпроса на Катрин за кръвта в повърнатото - ние бягахме така до детска хирургия още на седмия ден, а се оказа, че е от зърната ми и на бебо нищо му няма.

Леле, хора, какво да ги правя тия зърна, не знам вече. На лявата гърда ми е така разранено, че не е истина, а като давам само от дясната гърда малкия не се наяжда и аз пак давам и от лявата и нямам възможност да я излекувам. Сега ще купувам и лецитин, ама молим някой да ми каже как се пиеше точно, че нямам възможност да се връщам назад.

И аз имам няколко въпроса относно кърменето (ша ма прощавате - много четох, но беше ужасно накуп и всичко ми се оплете):
- трябва ли да цедя след всяко кърмене?
- требе ли да давам и другата гърда? Аз давам, след като малкия по мои сметки пресуши едната
- как по дяволите да си излекувам зърното на гърдата? Мъча се от сума време и нищо не става!

Честито на всички нови майчета! Да са живи и здрави бебоците и мноооого послушни!

# 235
Басилискче, много ти благодаря мила за успокоението Hug - знам аз, че на теб може да се разчита Peace Ама сега ли му е времето с моите глупости да се занимаваш ooooh! #Crazy - трябва да ходиш да раждаш вече Hug Иначе с удоволствие.
Благодаря и на всички останали за подкрепата Hug
От вчера се будим на 2,5 - 3ч да ядем и аз съм като зомби вече - ни приемам, ни предавам. Ами то време за сън между храненията остава само около час като извадим времето, в което яде и се приспиваме. Кръвните изследвания излязоха добри. Теглото от което сме свалили е това, с което ни изписаха - защото нас ни изписаха със същото тегло, с което се родихме, а ми бяха казали, че е дръпнала с около стотина грама назад Sick #Crazy
Сега в понеделник сме пак контролно на теглене при педито да видим какво става Rolling Eyes ooooh! Лудницата никак не е малка ще знаете - изписаха ни 3 690, при педито ни мериха 3 360/3 370, а днес на кантара при още 1 педиатър - 3 400
Да не би пък да сме си качили тези усреднени 20 грамчета, които по принцип бебето трябва да качва на ден ако всичко е наред newsm78 Може би ударното хранене ще даде резултат newsm78 Rolling Eyes

# 236
jiji_m,
Опитай да затоплиш хубаво гърдите преди кърмене или цедене, за да се отпушат. Може да го направиш с кърпа натопена в гореща вода или под горещия душ. Ако няма време за душ, може и просто да си топнеш гърдите за малко в гореща водица пред да почнеш да цедиш. Също и на теб ще ти помогне лецитин, по 3-4 капсули от 1200 мг дневно. Само на Валмарк и на Джеймисън има с тези милиграми, така че това търсиш. Не е лекарство, а хранителна добавка и може да се взема спокойно, докато се отпушиш. Също при запушване е хубаво докато цедиш, да масажираш твърдите места по посока на зърното, като се стремиш да ги отпушиш.
Mishoka,
Лецитинът е за запушени канали, препълвания, мастит, ти не пишеш да имаш такива проблеми. Не е необходимо да цедиш след всяко кърмене, даже хич не е добре идея. Цедиш само ако имаш болезнено препълване или запушвания/бучки. Ако бебето е сукало активно от едната цица, а след това си "увисне" на нея и спре да суче активно или ако я пусне само, може да му предложиш другата.
За излекуване на зърното - мажи с нещо, най-добре лансинох, също и има вариант след кърмене да го намазваш с 2-3 капки кърма и да оставяш да изсъхне на въздух (някой беше те хвалил че си много атрактивна мацка в тая област, тъй че таткото сигурно ще е доволен от тази терапия  Mr. Green) Докато ти мине, може да даваш за начало дясната гърда и да прехвърляш на лявата чак като потече млякото, поне да не дърпа на празен ход, че това най-боли. Стискам палци да минава бързо.
Саморасличе,
Ми според мен на следващото мерене ще бъде всичко супер при вас, вероятно нещо са ви объркали теглото при изписване, абе има нещо с кантарите не таман. Пак ти казвам, ако искаш прати мъжа си поне да ви дам моето кантарче за  няколко дни да се успокоите че яде момата.  Твоя работа, обади се ако решиш, аз засега не съм затръгвала за никъде  Sad
Цунки на двете ви с бебка.

# 237
Базилиск, специални благодарности! Така и аз си разсъждавах, ма нали ми е за пръв път Simple Smile

Целувки на всички. Ще се постарая по-честичко да се включвам, че много съм пропуснала!

# 238
Здравейте мами!
За ДжиДжи - като цедиш, но спре да тече, а ти виждаш че нагоре по гърдата ти има още мляко, натискай с ръка там където е препълнено, така че един вид да избуташ млякото в посока към зърното. Ще видиш че ще се появи повече което да изцеждаш. Като се свърши, повтаряш.
За разранените зърна - това да се намаже зърното с малко къърма и да се остави така да изсъхне и на мен ми го казваха в болницата. Освен това задължително бебето като спре да суче зърното трябва да изсъхне на въздух преди да се прибере в сутиена.

# 239
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ  ЗА МАЛКИТЕ БЕБЧОВЦИ ДА ХАПВАТ И СПИНКАТ ЧЕ ДА НЕ ТРЕВОЖАТ МАМИТЕ СИ.

Ако може да се посъветвам с вас.Ние сме вече на 26 дена, в началото имах проблем с кърменето защото гардите ми бяха станали на буци и бях пред мастит нямах също и оформени зарна за да цока моя дзвер,с доста усилия и с помоща на нашия тати които добре се спавяше с помпата този проблем го разрешихме.Но от два дена забелязвам че бебчо суче по 10-15 минути от лявата ми гърда -да уточня че давам само от нея понеже на другата се муси ще кажеш отрова му давам/ дърпа се и започва да реве след което аз му бутам цицката пак в устата като виждам че изка още да яде но тои крещи като луд и не изка да засуче в повечето случаи,защото понянога и успявам да го насиля да цокне още малко.В тази гърда от която му давам има много кърма и в повечето случи в началото направо си му изтича в устата без много усилия но тои все пак дърпа и понякога се задавя.в другата кърма нямам много кърма опитвах днес да я изцедя малко но ми се струва че не е същата като в другата и се отказах да му давам от нея.Че вапроса ми е засщо се дърпа така от цицката не му харесва или се е нахранил което не ми се струва да е направил защото ми се сабужда на два часа да яде.какво толкова се е объркало за два дена незнам тъкмо беше почнал да суче нормално и на три часа и ето сега пак несхто се обърка. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт