Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 334
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Привет, сладурки! Hug Нас ни изписаха преди няколко часа, бабите извеждат сега Емко на разходка, а аз имам малко време преди бебо да се събуди за кърмене. Благодаря на всички за подкрепата и пожеланията!!! Hug

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! Виждам, че е имало бебевалеж, да са им живи и здрави съкровищата!  bouquet

Както знаете със Sungirlaug си правихме компания в предродилна зала, след това ни настаниха в една стая, легло едно до друго. Беше много приятно да си имам компания. Simple Smile

Докато не съм забравила - Zlo ви праща специални поздрави и целувки на всички, нейното момче (баткото) й е счупил компютъра и няма възможност да чете и пише.

Накратко за моето раждане - в някои отношения беше като първото, а в други съвсем различно. Wink Въпреки че бях с епидурална, както нямах контракции, изведнъж започнаха някакви ужасни - мнооого дълги и болезнени и една след друга, мислех, че вече ще колабирам от болка. Хубавото е, че тези болки бяха ок. 20 мин., после ок. 10 мин. по-поносими (след третата доза упойка) и д-ра каза, че е време да напъвам (пак не усетих естествени напъни). След 10 минути и няколко напъна на магарето се появи бебе Дани. (С Емко напъвах 1ч и половина  ooooh!). Така, че явно добра работа свършиха силните болки. Wink Мнооого съм благодарна на д-р Мишел   bouquet , знаеше какво прави и как да ми помогне; натисна ми няколко пъти корема, за да помогне на бебо - напъвах добре, усещах бебо вече почти му прорязва главичката, а не излизаше веднага. Оказа се, че е с къса пъпна връв, така, че д-ра много добре направи (м/у другото нито синка имам, нито нищо на корема, както предишния път от лактите на акушерката). Вътрешни шевове нямам този път, само от епизиотомията външен; в сравнение с възстановяването след първото раждане, сега все едно не съм раждала. Щом още няколко часа след раждането бях навън на разходка из двора на болницата. Доста ме мъчиха обаче (особено първата нощ) следродилните контракции, имах чувството, че пак съм започнала да раждам.

Та така. Сега проблемът ми е запушените канали - цедя, пия лецитин. Чувствам се доста уверена в себе си, щото съм минала наскоро по този път. Simple Smile Радвам се, че бебо засука от първия път (въпреки почти плоските ми зърна), имам рагади, но се мажа и почти минават. В болницата имахме малко проблеми с кърменето, но то защото ни ги носеха нахранени и заспали. ooooh!

Да не забравя да похваля батко Емко - много се радва за бебето; още в болницата държеше да му подари едно от неговите топчета и ме накара да ги кача скришом до етажа им и да им покажа бебето. Сега на изписването педиатърката първо на него показа бебо, той взе да му се радва, да го гали и гушка; бяха много сладка гледка, почти ме разплакаха. Heart Eyes Heart Eyes

Eй, браво на Ваня! Уж го гласяха втория да е по-дребен, ама ей го и той какво голямо юначе!
Ами той всъщност пак е малко по-дребен от батко си Wink, Емко се роди 4.050 (със 150 гр. повече) и определено беше по-бузест и с по-голяма главичка.

Прегръдки на всички и ще гледам се включвам често. Hug

Basilik и Emuk, май само вие останахте (от редовно пишещите). Леко раждане!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2007, 17:48 от Ваня

# 241
Привет мили мамита Hug
Много време не сьм писала и да си призная домьчня ми за вас Heart Eyes
При мен общо взето е голяма веселба CrazyДобре че двамата батковци много помагат,че иначе не знам как щях да се справя #Crazy Таткото ни каквото и желание да има ,едва смогва сам с работата(в която участвах преди и аэ) така ,че гледаме по малко да допираме до него.
Аз имах малко отрицателни емоции предната седмица,че вдигах едни високи температури и се оказа ,че парченце от плацентата е останало в матката .Направиха ми абразио и пих антибиотик  и сега вече сьм добре.
С малката сме по 3-4 часа по разходки в морската градина,да използваме хубавите дни че после цяла зима ще домошарстваме.
Кьрмим се с бебката ,ама тя не знам защо от лакомия ли newsm78 ,ама като почне да суче и като почнат едни давеници и захецвания ,направо ми изкарва акьла #Crazy При вас има ли подобни сцени?
Сега сьм в чуденка и за още нещо :от няколко дни малката ака доста по рядко отколкото до сега.Направо е като водичка с малки парченца вьтре,иначе си е жьлто на цвят.Звьних на педиатьрката и тя каза че може би е от коликите,ама аз пак се притеснявам ,че не е нормално изведньж да се смени консистенциятя толкова драстично.При вас как са акитата? И дали някой знае храна която да ям за да се затегне малко бубката?
Да не забравя да честитя на всички мами с отрочета Heart Eyes Да са им живи и здрави и много да ги радват Hug
Целувам ви и ви прегрьщам всички мами и бебоци и до скоро Heart Eyes

# 242
Много ви благодаря момичета за бързите отговори и успокоението. Знаех си, че на вас мога да разчитам и само вие ще може да ме успокоите.   bouquet   bouquet  bouquet
Сега ще започна да ви изчитам каквото съм пропуснала и съм си взела лист и тефтер и ще си записвам отговори на някои проблеми които са вълнували някои от вас, и които на мен ми предстоят, за да не питам после пак. Но кога ще усея да ви изчета не знам. В началото бебко само цокаше и веднага заспиваше и така до следващото хранене, но от два дни ( а той е само на Sunglasses почти не спи през деня, спи около 10 мин сутрин и привечер, само следобед 2 часа и това е. Добре че засега поне спи през нощта 2 часа, после 1 час се кърмим и туткаме и пак така по три пъти.
Тези дни ще ви разкажа и за мойто раждане.

# 243
Привет, момичета и от нас  Hug
Хекси, като те чета, все едно себе си "виждам" - въпреки че нашия тати сменя памперси, но само напишканите /познайте акито за кой остава  Crossing Arms/, неговия живот май не се промени толкоз, отколкото моя...хормоните яко тресат  Crazy та ревем като за края на света  Laughing
честито на новите, майчета  Hug да са им живи и здрави дечицата   bouquet

За памперсите - ползвам "Памперс" и "Хъджис", но предпочитам Хъджиса  Peace Пишлетата - слагайте надолу, че иначе наистина се опикават до ушите  Hug щях да пиша и още, ама забраих кво ...  Rolling Eyes

# 244
много благодаря за бързите отговори. а как да кърмя? имам предвид от едната гърда и после цедя до дупка или цедя малко, колкото да поумекне?

# 245
                Честито на всички нови майчета, да са Ви живи и здрави бебоците и да ви радват и слушкат!  bouquet  bouquet  bouquet

Малко да се отчета, че после не знам кога пак. Аз съм си още от неделя в къщи, но не намирам никакво време да пиша. Гледаме се с Ралито и свикваме една с друга. Много ми е послушничка. Само суче и спинка. Нощем май започна малко да ме разиграва,че не и се спи, ама това е май от коликите вече и ще трябва да търпим. Иначе гласчетои почти не се чува. Дано и занапред да си е така.
               Иначе раждането ми не беше от най-леките, в смисъл беше доста продължително. Като се започна на 19ти през нощта с контракции на 10 минути, приключи чак на 21и в 1,10 , но всичко нормално само с 3 шева.Сега ми опъват доста и не мога да си стоя на дупето, но ще издържа. Такива болки изтърпях, че това ли?

Хайде успех и леко раждане на всички чакащи, на останалите приятно къпане на бебоците(който още не я е свършил тази работа).   love001

# 246
Здравейте и от мен.

Ние се адаптираме още у дома...Бебчо само спи и спи и докато яде,неще да захапва силиконовото зърно,че го мързи,а вчера така хубаво захапваше и посука малко и от двете гърди.Иначе се цедим...Но аз не се отказвам и предлагам всеки път гърда,само дето като му се спи(не го будя,оставям го сам да се събуди)и не му се дърпа зърно.А нощем пък мрънка.

Памперси ползваме Памперс-ама ми се струват големи...

Нашия татко мие дупе,аз още не смея и не го е страх от акита,мен днес ме опика бебо.

# 247
Ками,
А ти защо слагаш силиконови зърна, не са ти оформени добре ли? Бебо е малък, а пък с тях се иска по-голямо усилие и може би затова не ги ще. По добре опитвай да си изтегляш твоите с пръсти преди кърмене или с помпата за да изпъкнат. Сега е моментът да не даваш шише, защото тези дни може да са критични за научаването на бебчето да суче от гърда.

# 248
  • Sofia
Аз да споделя, че с голямо нежелание и притеснение прибягнах до кантарчето и предприех пробно кърмене след днешните ми терзания и добре, че не ме попари въпросното упражнение.
Та бебка я измерихме 4.060кг, а за 10 мин изсука 60г .... при положение, че днес сме целодневно на цица и предишното ядене беше преди половин час.
Изчезвам .... на вечеря при свеки! Heart Eyes

# 249
Здравейте момичета,
Ние се върнахме в къщи днес
Много ми липсвахте и много ви обичам!
Не мога да ви прочета и съм само за малко, ще ви разказвам после.
Ние се опитваме да се кърмим, но трудно и болезнено за операцията.
От вчера мъжът ми много ми помага, защото аз не можех да го храня даже с адаптето в болницата.
Уж нямам запушвания, но страшно ме тресе от два дена и сега вече съм с много температура.
После ще ви покажа бебчо.
Целувам ви, до скоро  Heart Eyes

# 250
  • София
Ние се адаптираме още у дома...Бебчо само спи и спи и докато яде,неще да захапва силиконовото зърно,че го мързи,а вчера така хубаво захапваше и посука малко и от двете гърди.Иначе се цедим...Но аз не се отказвам и предлагам всеки път гърда,само дето като му се спи(не го будя,оставям го сам да се събуди)и не му се дърпа зърно.А нощем пък мрънка.
Аз също съм с почти плоски зърна (т.е. бяха плоски, след 2 год. кърмене се пооформиха малки), Емко го кърмих 3 м. със силиконови зърна, после ги махнахме. Сега, слава Богу, бебо веднага засука на голо! Така, че ако имаш нужда от помощ и съвети свиркай! Peace

# 251
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Момичета с повечко бебешки опит, помагайте!

Алек ни побърка от рев за около половин час тази вечер - направо се "захласна" (предишните 2-3 дни пак се случваше, но за по кратко). Та, суче си младежът и докато суче, изплюва зърното и започва неистово да плаче, като от време на време това е съпътствано с пърдене и/или акане. Пак захапва зърното, за няколко секунди се успокоява и после отново започва да ми къса сърцето... Резултатът е много пълен памперс и спокойно бебе на финала. Въпросът ми е това може ли да са 1) колики (ако са колики, да започна да му давам Инфакол; ако не са колики, като/ако започнат те, как да ги разпозная?) или са 2) газове (в такъв случай какво да предприема върху въпросите с храненето ми; а и да знам да не започвам с Инфакола, понеже четох, че той запича, следователно бих му причинила още по-голям дискомфорт), или 3) преяждане (малко абсурдно звучи, но мъжът ми даде такова предположение и реши да измери малкия - досега такава цифра не сме излизали, но пък не сме го мерили последните 2-3 дни и просто може да е качил; след смяната на памерса беше "олекнал" с 90гр., което за нас пак си е своеобразен рекорд. Та, има ли такъв вариант - да преяде детенце и да "дава такива дефекти"???)

Давайте предположения и съвети, моля ви!

# 252
Мункам, Ванче и Гоя, добре дошли отново при нас!

Може да не съм родила още, но като ви чета, имам чувството, че и аз имам бебе. Голям проблем при всички родили момичета се оказва кърменето. Явно и мен няма да ме подмине, но благодарение на вашите постове и съветите на Базилиск, се чувствам малко по-подготвена за този проблем.

Успех на всички кърмещи и дондуркащи мами! А на тези като мен - спокойствие. Wink

# 253
Анири, бих заложила на колики/газове.
Ми оригвай ако искаш по време на хранене, но както знаеш сто процента решение на проблема няма. Възможно е да ти е тръгнала по-силно кърмата (нали наблягаш яко на кърменето) и да гълта повече въздух на старта на храненето. Аз не съм фен на капките, въпреки че като зареве и мойто, ще видим каква песен ще запея  Mr. Green
Възможността да преяжда я изключвам, щото чак такъв рев и зор от преяждане едва ли - ако е преял, просто ще спре, ще драйфне, нещо такова. Акито готино ли е? Ще му мине на човека, утешавайте го и после като се успокои виж дали не иска да си досуче от същата цица (ако е пуснал много бързо и не се е наял де.
90 гр. памперс нищо не са. Ще имате много по-яки рекорди - и ние сме теглили пампи на кантара, умножи неколкократно цифрата - разбира се при по-голямо бебе. Радвам се че е качило момчето и сте по-спокойни. Ще мине проблемът с този стомашен дискомфорт, а и щом като се изака, кротва, значи трябва да се радвате - някои бебоци много дълго ги държи.

# 254
  • София
АНИРИ, и на мен ми мяза на колики.
Аз давам на Калоян Инфакол, пък засега няма запек, ака си съвсем нормално. Hug

Общи условия

Активация на акаунт