МАРТ - 2006г.

• 16 965
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте. Сега се връщаме от педито. Прегледа ги и двамата. Габи е здрава все още Praynig, а на Преслав дъгите са съвсем леко зачервени и каза, че не се налага друго лечение освен Вит. С. Тя и храмата му сякаш намалява. Thinking Аз обаче съм зле, хремава, кашлям, ужас. Tired Дано сега аз да не заразя Габи. ooooh!
Калина, опитвам се да я пазя, особено след премеждията ни преди месеци, но е много трудно. Преслав постоянно иска да я гушка, пипа и бибата, сега и аз съм болна. Надявам се да и прехвърля антитела вместо вируса, но ще видим. Не разчитам само на кърменето, но се надявам да помогне, както ти си писала. Hug

# 16
Милички, аз бях малко болна миналата седмица но слава Богу, не успях да заразя Дребния, може просто настинка да е било.

ох, дано  Praynig всички болнички барзичко оздравяват!!!

# 17
Здравейте, мамчета Hug
Знам, че повечето от вас вече пратиха децата си на ясла, но реших че за някой може да е полезна тази информация:
Момичета, имам удоволствието да ви съобщя една чудесна новина.

Днес с председателката на СНБМ  - Клеопатра, бяхме на среща в отдел образование в общината. От 1 януари догодина ще фунционира електронен регистър, единствено и само чрез който ще бъдат подавани заявления за градини и ОДЗ-та в София.

Ще може да се кандидатства от къщи, от работата, от Матрицата/вероятно/, както и по общините, това го мислят още кой и как точно, но го мислихме дълго как да стане, та хем да има достатъчно центрове за достъп, хем достатъчно компютри, за да се избегнат опашките. Също така се разбрахме приемането на заявленията в нета да започне не по-рано от 8-8.30 в първия работен ден от годината, за да могат родителите, които имат нет на работа да се включат навреме. Няма да може да се подаде заявление преди първия работен ден и преди 8 сутринта.

Този електронен регистър е само за градините и ОДЗ-тата в София. Яслите още не са включени, тепърва ще преговарят с отдел здравеопазване към общината. Включени са само яслените групи към ОДЗ-тата.

ГОЛЯМАТА НОВИНА Е, че близнаците в ОДЗ-тата и градините от догодина ще ползват предимство при прием  в София Party Забележете обаче,засега в яслите, които не са към ОДЗ, още не сме успяли да променим нещата, но вече е сигурно, че в градините и ОДЗІтата ще ползваме такова предимство Mr. Green

Специално благодаря на г-н Камен Йорданов от отдил Образование към СО от името на СНБМ, тъй като благодарение на него това се случи  bouquet

Специално дискутирахме това, че молби от други години няма да важат и ще се приемат единствено и само заявления подадени по интернет. Имайте го предвид, който мисли да дава децата си на ясла или градина Wink
Стискам палци наистина тази система да влезе в действие и да си спестим усилията в посока приемане на децата ни на градина Praynig

# 18
майчета  Heart Eyesстрахотна занимавка открих на Б-цветни моливи , книжка за оцветяване и седим повече от час,той не спазва контурите ,но е много доволен(пак съм до него и усилено оцветявам и аз,но поне седим)
сега му търсим чин с дъска за рисуване ,че да почне да седи самостоятелно.

побърках се с издирването на есенно яке  Crazy
или са супер зимни или твърде леки Crazy,но му накупих и сега трябва да ги комбинирам-едно по плътно с по лека риза от долу и едно по леко с жилетка и пухенка  Crazy

Катенце  Heart Eyesс кърмата е научно доказано,че предаваш на Габи имуноглобулин(антитела)лизозим и лактоферин(2 антибактериални ензима-защитаващи от инфекциозни агенти,включително стафилококи.)Особено богата е на имуноглобулин А,който пази от вируси и бактерии идващи през чревния тракт и др.лигавици.(по повод това,че Преско и лапа бибата)
да не навлизам в подробности,че не е тук мястото,но кърмените деца боледуват по рядко и ако се разболеят прекарват болестта по леко ако не бяха кърмени.
Все пак е добре да я кърмиш с маска Heart Eyes

# 19
  • София
Здравейте,милички! Hug
С Дани ви благодарим за комплиментите и поздравленията още веднъж Heart Eyes Hug
Ама какво става,толкова много болни ooooh!,и мъжа ми днес вдигна температура и го експедирах при свекитата да се лекува,за да не лепне нещо на малкия, още преди да е тръгнал на ясла.Бързо оздравяване на всички Hug!
Тасинка Heart Eyes мерси за темичката-много е готина,липсват ми поетичните ти заглавия Hug

Ох,Мила Hug, ами нещо се изчерпах Embarassed,пък и другите казаха,че така по-лесно намират темата,но ако на някой му хрумнат хубави заглавия за темичките да пише,да не си стиска римите Mr. Green Hug Как е Боби с новата жена?Харесаха ли се?

Моя син ще ме побърка Crazy,от един месец вече иска да гледа само две серии на Уди - Кълвача.Изтеглих му и други епизоди,но не Naughty,той си иска тея двата и поцял ден ги въртим.Вече изкукуригвам и аз покрай тоя кълвач,но само като го спра започва да вика :"Шоу-у-у-у-у, Ути-и-и-и!"Луда работа! Simple Smile

Айде,чао за сега!Цунки на всички! Hug

# 20
  • София
Мила,това е хубава идея за моливите Hug
Аз му купих фулмастри, и Дани също много обича да "рисува" и аз да му рисувам най-вече,но въпреки,че са за бебета и са миещи се,пак много се цапа и вече избягвам да му ги давам.Но виж с моливчета май ще е по-добре,ще му купя.А на Дани още му стават якетата от миналата година newsm78,явно тогава са му били по-големички,но ще му взема и новичко да си има.

Лили,дано наистина стане тази идея,ще е много по-лесно за всички!

# 21
Привет мами!

С-Мира честито ви християнче!   bouquet Чакаме снимки Wink

Лили това е чудесна новина за подаването на молбите  за детските градини, дано стане  Praynig 

Мила  Hug ресторанта се казва MEZZE. Да чукам на дърво върви прекрасно за сега  Praynig
Страхотно занимание си измислила на Бобчо, и ние рисуваме навсякъде, по стени, дрехи, по мен и т.н. Simple Smile И аз сега ще купя моливи цветни и книжки - така ще и е още по-интересно Simple Smile
Кажи как е жената, Бобчо харесва ли я?

И Анна-Мария от днес е сополива, дано се размине само с това.
Днес сме при педито за консултация - да видим колко е наддала и пораснала.

За дрешките - на Анна-Мария почти нищо не й става, нито якета, нито панталони.
Така че сега и поръчах от Ла редут онлайн магазина доста нещица на супер цени за есента и зимата. Зарибих се от форума по този магазин Simple Smile

# 22
Здравейте и от мен

Честити християнчета на ТАСИНКА И C-MIRA  bouquet

У дома се бяха загнездили два различни вируса - с разстройство и с хрема.Ели я бяха нападнали и двата , но май преминаха в лека форма.Аз се бях тръшнала от стомах , а Мъжа ми от другия вирус.Ужас - трябваше ни гледачка и на тримата ooooh!
Днес вече Ели е на ясла.Днес понахалствах и се измолих да вляза да видя къде играят децата.Помещението ми хареса , но ме потресе следната гледка: Милите душички влизат едно по едно и послушно сядат на един килим насред стаята.Едно легнало и дреме , друго се къса от рев , а трето(Елица например) гледа жално към вратата , обърнало устни в ревяща позиция , но мълчаливо си понася "присъдата". Скъса ми се сърцето като си видях детето в тази светлина.От друга страна се зарадвах , колко е корава. Явно там добре ги "дресират".Общо взето останах доволна от обстановката и отношението.само дето и загубиха едната обеца и уж една лелка я прибрала....но от няколко дни не можем да разберем коя е лелката.Принудих се да и сложа едни по-големи (за да не и се затворят дупките) а те ми се карат , че не носели отговорност за вещи от този род.

# 23
Калииии Naughty , сега прочетох в предишната тема за твоите проблеми.Ако беше до мен докато чета щях да те хвана за ръка и  да те влача към болницата Crossing Arms
Аз така на два пъти си спирах кърмата с хапчета , поради същата причина , че Ели не искаше да суче.Колкото и да не е за вярване - ИМА ТАКИВА ДЕЦА.първо пробвах с едни български хапчета , но така и не спря - постоянно си покапваше.Докато един ден не се събудих напрехната и като стиснах  се изстреля кърма на два метра ooooh!Тогава (не че отидох на преглед де) обадих се на лекарката , която ми прави секциото и тя ми препоръча едни други - две хапчета струваха 40лв.Но спря на момента.Другото условие е да не се пипаш изобщо дори и за проба.Все пак , моето беше три седмици след раждането и не звучеше толкова тревожно като 1година и кусур след преустановено кърмене.ТАКА ЧЕ НЕ СЕ МОТКАЙ , А ИДИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ.
МИЛА , по повод чувството ти за вина - ти си последния човек в нашата тема , ойто трябва да изпитва такова Hug.Едва ли има някоя от нас , която е дала  толкова много от себе си в името на детето.Май наистина е време да го поотделиш малко от себе си.Аз също в началото се бях зарекла до 2 години да не я отделям от мен , но усетих как се изчерпвам и как детето няма търпение да се срещне с други деца , та дори и с възрастни.Аз пак заемам централно място в живота и , пак не може без мен и се опитва да прокара цялата си лиготия само на мен , но контактите с други хора са и много полезни.Кураж Peace

# 24
Цеци, веднага ти давам адреса си, защото намерих 2 мами, които са като мен горе долу, и се успокоих Mr. Green
Понеже Кало не искаше да суче, а аз държах да яде кърма, започнах да се изцеждам в края на първи месец и така до чести, когато той отказа изобщо да я яде, пък и кърмата ми спря от само себе си... е... почти спря.... стана много гадна на вкус (солено кисела, бляк) сега по се ядва Joy
ако и второто така не ще да суче не знам какво ще го правя. много кошмарно е това изцеждането (хайде да ви припомня малко неволи, да не се оплаквате, че много търчали насам натам хлапетата)

вчера се виждахме със Сара, която много говори, и Кало днес само повтаря Ая АЯ (сара сара) И не млъква. леле какво кречетало бил! много му действа Сара , все добре. винаги много се променя, след като са се виждали.

# 25
Това с моливите и аз съм го намислила отдавна, ама не се сещам като минем покрай някоя книжарница, иначе голяма занимавка са й тебеширите навън, няма спирка може и 3 часа да рисува без да се спре, къде по дрехите, къде по дъската  Laughing Иначе с якетата нямаме проблем, даже имаме излишни  Rolling Eyes въртя едно дънково, доста подплатено, едно шушляково и то леко подплатено, едно розово на едър рипс, три жилетки и два суитчъра  Rolling Eyes по сто пъти свалям, обличам, преобличам, то или духа или е жега, въобще баси времето.

Цеци, след разказа ти за картинката в детската, надали някога въобще ще я пусна Алис  Rolling Eyes

Днес ми беше много странна мойта девойка, навря се при 7-8 годишните деца да рисуват заедно с тебешири, оставих я да я видя как ще се справи сама, като стоях наблизо, и тя чудесно се социализира, дава - взима, пази се да не я бутнат и те я пазят, държаха се за ръце, едно момиче я взе под крилото си, въобще много ме зарадва, чак ме е яд че не си взех фотоапарата. Расте си диването, много по-лесна ми е комуникацията с нея, тя не говори много има си 10-ина думички, но си ги казва на място. Знае разликата между да и не и като я питаш сега гладна ли си, жадна ли си, спи ли ти се, искаш ли навън, искаш ли да играеш и тя си казва. Е понякога се спукваме от смях като й задаваме по-сложни въпроси и тя без да разбира казва да или не  Laughing като я возя в количката си казва "долу" и аз я свалям, на водата си казва "ала" и знам, че иска да й я дам, когато нещо не може да го намери казва, че "няма", заедно с мама, тата, баба и деде и разбира се любимия и велик бан /банан/, това са й всички думи. Всичко останало си го сочи с пръст, примерно,ако й обувам чорапи на нея, а аз съм боса, тя ми сочи мойте крака и вдига рамене въпросително, много ме кефи. Оня ден имаше конни полицаи в парка, че като хукна подир тях, умряхме от смях, тия големи коне вървят важно напред и едно джудже 80 см.търчи като пингвинче след тях и маха с ръце да ги хване за опашките, както си тичаше покрай нея мина едно куче, тя веднага зави на 180 градуса и с бясна скорост хукна след него, после гепи на приятелката си балона и реши, че искаме да й го вземем и хукна напред като викаше "ниииееее" и си въртеше главата, съответно й се зави свят и се пльосна върху балона, той се спука, а тя си ожули носа и едната ръка, потече малко кръв от едното пръстче, но преди да се е наканила да ревне, пак се появиха конете и тя се възхити за пореден път и пак се разтърча след тях. Абе циркове и забава  Laughing

# 26
Еха,нова тема си имаме .Тася,мерси за което   bouquet

Значително по-добре е положението при нас ,още е на АБ дзвера,но е палав и жизнен .Пу-пу .Вече много по-лесно влиза сутрин в градината ,учителките нали са българки ,предимно на български му говорят ,успокояват го и така няма такива драми .Дано и по-добре да става .

Честито на кръстените дечица,да са много здрави пожелавам !

Мила,радостно е това ,че ще имаш отмяна .Не е добре да носиш чувство за вина ,Бобчо има нужда да е и с други хора и за теб е по-добре да имаш твоето време .Разбира се ,няма по-добра грижа от майчината .

Бързо да оздравяват всички болни ,какви са тези вируси ,страхотия .
И Виктор рисува с химикал и с пастели ,но само като е на столчето ,рискувам да нарисува всичко .Успя само канапето
да начертае  и вече само на столчето си твори .

При нас е доста топло ,по чехли и къси ръкави сме още ,чак ми омръзна тази влага и топлина .То и зимата не била страховита ,ще видим ,тук сняг не е падал от 4 години ,а ако падне е бедствие ,затварят училищата и градините  hahaha

Ох ,носталгията ме наляга на моменти . Rolling Eyes

# 27
милички мерси за милите думи Hug Hug Hugбавачката ще почва от 1ви октомври,първата седмица ще седя с тях да свикне Б и да я видя,как се справя.Всякакви паранои ме обземат .Даже вчера една приятелка ми звъннна да ми се оплаче,как тяхната детегледачка оставила едногодишното и дете напълно само в апартамента и излязла да си търси очилата Shockedи когато бащата на приятелката ми се прибрал видял внучето си съвсем само в къщата Shocked

Цеци Heart Eyesтрогна ме,мерси много Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesнаистина ми стопли сърцето Heart Eyes

Ради Heart EyesСлава Богу,че Вики е по добре Praynig Praynig

Дейзи Heart Eyesтова с тебеширите е страхотна идея и аз ще взема Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Зори Heart Eyesнепременно ще го посетим Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

майчета ,толкова неща искам да питам и като седна да пиша ми излитат от главата

-исках да питам майките на госпожици от къде им купуват обичките,кръстчетата,че сме на бебешки рожден ден на една 2 годишна дама ,която не съм виждала и не бих рискувала с дрешка,по скоро обици newsm78

-също искам да ви питам на гроздето махате ли му семките newsm78

а за закуска ,какво давате
днес му дадох на Бобката една препечена филийка хляб с шунка,като сандвич,парче праскова и грозде+чай от шипка
общо взето сутрин е на препечен хляб с плод или оризова безмлечна каша със захар
макарони,буквички-отказва
не ми идва нищо друго наум newsm78

# 28
сетих се още нещо ,което искам да питам Embarassed
-харесват ли децата ви миризма на алкохол-Бобата ,като види ,че баща му си е сипал чаша водка и ходи да души чашата и пищи чак ако не му дадем newsm78
седи над чашата , хапе стъклото и въздиша Shocked

# 29
Здравейте на всички и от нас. Ние пак сме на ясла. ПОчивката изкарахме много добре,но Марти развали целия си режим. Спря да яде,почна пак да се напишква и пак започна да си тьрси бибката ooooh! НЯмам нерви вече,васичко се вьрна назад. Мила направо ти се вьзхищавам на тьрпението.И аз все си повтарям,че трябва да сьм по-тьрпелива,ама  Embarassed С тебеширите Марти си играе от доста време и му харесва. Баща му не дава да купя фулумастри,за да не нарисува кьщата

НА болничките бьрзо оздравяване пожелавам. И пак призовавам за оксцилококцинума.

Мила за алкохола -МАрти РЕВЕ за бира ooooh! Ако не му дадеш се трьшка на земята Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт