НОЕМВРИйките надминахме стотина и все по-сплотена става нашата дружина

• 10 478
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Галакси, ние сме абсолютни комшийки...аз живея малко по-нагоре до 100гр сладки  Grinning

Jutoo   ,има една огромна тема в кърмаческия форум. Там всичко е описано чудесно, има снимки...абе няма начин да не се справиш.  Само ще трябва да отскочиш за метални халки до Пиротска Wink Взимаш един чаршаф за проба и така.

# 256
  • София
Добро утро  Hug

vasiags и аз от време на време имам подобно изтръпване на ръцете, но не е постоянно, а най-страното ми беше, че като спя примерно на ляво ми изтръпва дясната ръка  Rolling Eyes. Сега проблема ми обаче са краката  Confused ужас ...много ме болят докато спя  Sad
Мен нещо хремата ме е нападнала пак ...дано не се разболея  Praynig

Диана, честита дата  Simple Smile

# 257
Jutoo, в кърмаческия има цяла тема за слинга, там има и сайтове. Само че е поизостанала назад в страниците.

Аз имам това - онлайн магазин, където може да се поръча: http://bebe.to/sling/sling.html
и този сайт, където е показано видовете връзване http://www.estetica-sling.ru/sling-sharf/ - в табличката само натискаш имената и се появяват картинките

Има два основни типа - единият се шие и трябват метални халки, другият е просто парче плат, дълго 5м, което се връзва като шал. Вторият сайт показва такъв слинг. Трябва ти здрав плат, който може да е нееластичен или еластичен само на ширина, не и на дължина (иначе бебето ще изпадне). Добре е да е двулицев плата, защото и опаката част се вижда. Здраво хасе върши работа.

# 258
Добро утро момичета!

И аз не мога да спя нощем - постоянно се будя,я с контракции,я заради тоалетната,я защото ми е запушен носа   Close
Зачетох,че на някой му се гади... на мен от 1 месец ми се гади редовно и вчера дори се разписах в тоалетната Sad не знам какво става,но не мисля,че е вирус.

Сладурке,не знам защо така позволяваш който и да е,освен мъжа ти да се мешат...но според мен наистина вече е късно да ходиш да си сменяш лекарите.По-скоро се успокой и бъди сигурна,че всичко ще е наред! А и сигурна съм,бебчето не е 900грама,но не е и голямо,така,че ще родиш по-лесно (да се надяваме) ... моята беборана също не е кой знае колко голяма.Доктора прогнозира,че трябва да стане около 3300 когато дойде време да излиза сама,така,че мисля,че няма да е кой знае колко зор...или поне си внушавам.

Тели,благодаря ти за милите думи! Наистина ме трогна много,признавам. Не знам до колко някой оценява нещо...и не го изисквам,въпреки,че всеки иска да е оценен!...но още по боли,когато очакваш някой да те оцени,а това НЕ става...   А за милото ( и мъжете като цяло ),то предполагам,че не винаги го разбирам,но поне се опитвам...а аз ВИНАГИ оставам неразбрана! Понякога си мисля,че го засипвам с много сложни за мъжкото възприятие словосъчетания и той се оплита  Laughing  Майната му! Живота да върви и бебчетата да са ни живи и здравички  Praynig

Моме Катерино снимката от албума ти с НАДЕНИЦАТА на ГОГАТА направо ме разби Laughing  Направена е впечатляващо  Laughing

# 259
  • София
Добро утро, момичета!

Цеци, надявам се при теб всичко да се оправи! Моля те, пиши, дръж ни непрекъснато в течение как си!

Сладурка, много ми стана мъчно за теб като те чета.  Hug Особено за това, че не срещаш нужната подкрепа от близките си. Мисля си, че една бременна трябва да се вслушва във вътрешния си глас, когато става дума за раждането, а и за останалите манипулации. Ако предчувствията ти казват, че трябва да родиш в друг град, просто го направи. Ако трябва се разсърди, или разплачи, или развикай - не знам кое при теб ще е най-ефикасното средство, но не позволявай други да ти се налагат, защото ще се мъчиш ти, не те! Hug

За кенгурото и слинга- не съм ползвала нито едно от тези неща и не смятам да ги ползвам. Когато излизам с бебето, ще съм с количка, за какво ми е да го мъкна на гръб? newsm78

# 260
  • София
За кенгурото и слинга- не съм ползвала нито едно от тези неща и не смятам да ги ползвам. Когато излизам с бебето, ще съм с количка, за какво ми е да го мъкна на гръб? newsm78
Ами аз предпочитам зимата като отскачам да прибирам каката от градината да не смъквам цялата количка, а набързо с кенгуру или слинг.

Diana_T, юл4е - мерси, ей сега се заравям в кърмаческия да прочета   bouquet

# 261
Галакси, ние сме абсолютни комшийки...аз живея малко по-нагоре до 100гр сладки  Grinning
А аз в дългия блок преди спирката на 72,ах колко се радвам,а в сладкарницата "100 гр сладки" съм редовна.Тя мие любимата до нас,аз съм на 4 мин по нагорнището.....Супер ще се засичаме тогава,супер.

# 262

Защото количките влизат трудно в кварталните магазини. За кратки разходки с две хлапета. Защото може и синчето да поиска да се вози, ако се умори. Или да свърша някоя работа вкъщи, без бебето да ми пищи от съседната стая. С две малки е малко по-различно  Mr. Green

Аз исках да те питам за твоята педиатърка - може ли да ми дадеш телефона й на лични и къде точно да я намеря, че се обърквам вече - нова поликлиника, стара поликлиника... Не е ли в 25-та в Младост 3? Много ще съм ти благодарна. Вече от няколко места ми я препоръчват, а трябва да я свърша тази работа преди да замина да зимувам в Пловдив  Laughing

# 263
Добро утро! Grinning
Аз от сутринта запреглеждах списъка с нещата за бебо и се сетих за бибероните залъгалки. Като гледах какво се предлага в магазина, в който ходих, се хванах за главата. Ами то трябва някакъв съкратен курс да се изкара за различните видове биберони. То не бяха силиконови, латексови, успокояващи, против колики, с по-добра вентилация, антиалергични, с различни форми - по-кръгли, заострени, по-къси, по-дълги ... - ужас. Как пък не са измислили някой супер биберон baby_neutral, който съчетава всичко в себе си. Взех един на Авент, с 6 дупки по пластмасата, осигуряващ по-добра вентилация и комфорт на кожата Thinking, къс и кръгъл, но ще трябва поне още един. Надявам се на съвет от мамите с опит  Embarassed
Вчера четох една книга за бебета, в която основната теза беше, че коликите не са здравословен, а психологически проблем и съответно не трябва да се лекуват с лекарства, а с психологически методи. Смятам да видя как действа. Пишеше също, че кърмачетата плачат от 1 до 3 часа дневно Rolling Eyes - ще трябва да се запася с тапи за уши, поне малко да намаля децибелите Laughing Въз основа на прочетеното, снощи сънувах кошмари Joy

# 264
Добро утро! Grinning
Аз от сутринта запреглеждах списъка с нещата за бебо и се сетих за бибероните залъгалки. Като гледах какво се предлага в магазина, в който ходих, се хванах за главата. Ами то трябва някакъв съкратен курс да се изкара за различните видове биберони. То не бяха силиконови, латексови, успокояващи, против колики, с по-добра вентилация, антиалергични, с различни форми - по-кръгли, заострени, по-къси, по-дълги ... - ужас. Как пък не са измислили някой супер биберон baby_neutral, който съчетава всичко в себе си. Взех един на Авент, с 6 дупки по пластмасата, осигуряващ по-добра вентилация и комфорт на кожата Thinking, къс и кръгъл, но ще трябва поне още един. Надявам се на съвет от мамите с опит  Embarassed
Вчера четох една книга за бебета, в която основната теза беше, че коликите не са здравословен, а психологически проблем и съответно не трябва да се лекуват с лекарства, а с психологически методи. Смятам да видя как действа. Пишеше също, че кърмачетата плачат от 1 до 3 часа дневно Rolling Eyes - ще трябва да се запася с тапи за уши, поне малко да намаля децибелите Laughing Въз основа на прочетеното, снощи сънувах кошмари Joy
Здравейте! Запаси се с повечко тапи-явно зависи от кърмачето , но според мен при Crazy всички случаи то плаче повече от 1 час дневно, а може и над 3 часа да са

# 265
Канела, за новородени се препоръчват биби от естествен каучук (жълтокафеникавите на цвят), защото при някои деца има риск от алергия към силикон / латекс. Аз лично бих ти препоръчала като втори биберон да си вземеш нощен - с фосфорецираща част, защото по-лесно се намира нощем в леглото, докато си с полузатворени очи. Особено когато бебето порасне и почне да се върти, да намериш бибата, ориентирайки се само по звука, си е цяло приключение.

И не е задължително бебето да има колики. Иво нямаше никакви и почти не е ревал. Сега обаче си наваксва и раздава ултразвукови трели, когато реши, че е обиден на някого / нещо. Та тапите за уши май няма да са излишни в един момент.

# 266
Добро утро!
Аз мога да се похваля, че съня ми се нормализира, откакто мина лятото.  Simple Smile
Иначе лягам късно, но не вися във форума. Отвреме навреме, преди да легна, поглеждам тук, дали някой е писал, но ме домързява да отговарям  Blush,а и обикновено няма с какво да се включа.
За кенгурата и слинговете - на мен ми се струва абсурдно да се увия и овържа сама в този слинг /ще ми отнеме повече време, отколкото да сваля количката/, нито пък мога да си го ушия.
Затова съм си поръчала ето това:
Струва ми се, че е нещо средно между слинг и кенгуру.
Общо взето, имах му голям мерак, до момента, в който разбрах, че са ми го купили. Сега вече взех да се чудя дали ще ми е удобно или не, дали няма да събира само прах вкъщи и т.н.
И аз съм за каучукови биберони в началото - незнам за алергиите, но сякаш са и по-меки от силиконовите и по-лесно се приемат от бебетата.

# 267
  • София
Да, разбирам ви, просто аз винаги имам на кого да оставя бебето, ако отивам до магазина.  Peace

Що се отнася до бибероните - препоръчвам от опит силиконовите на НУК. И още нещо - съветвам ви да карате през цялото време на най-малките - щото те нали се сменят по големина според месеците. По-нататък са прекалено големи и могат да променят захаптака на бебето.

# 268
нощен - с фосфорецираща част, защото по-лесно се намира нощем в леглото, докато си с полузатворени очи.
ooooh! - и такива ли имало?! Laughing Не съм успяла да ги видя, защото мъжа ми загуби търпение. Добре ще взема и 1 каучуков, и 1 фосфоресциращ. Аз бях решила, че силиконовите, тъй като са новост /за мен/, са по-добри.  Crazy
Иначе купих шишета на Авент, а там бибероните са силиконови, значи ще трябва да ги подменя и там, когато се наложи на ги ползвам.

# 269
  • София
Канела, мен ако ме питаш е все тая какво ще купиш Laughing Каквото му дадеш, с това ще свикне. Бебоците са много приспособими и адаптивни, нямат мисъл за сравнение, така че...купи каквото харесаш.
Аз ползвах и сега пак, силиконови биби на Авент- за хранене и залъгалки. Здрави са, мият се лесно...какво повече Simple Smile

арабела, изглежда много удобно и практично.

Галакси, ще чакам да пишеш, когато си дойдеш към Сф Grinning

Общи условия

Активация на акаунт