Домашно насилие

• 157 241
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Аз също не мога да си позволя развод,
а вече толкова се чувствам потъпкана и унижена, че..
Проблемът е там ,че съпругът ми живее с мен, в бащината ми къща.
Правила съм десетки опити да го изгоня, не успявам
Става все по- нагъл и все по алкохолизиран, ако не предприема нещо,ще полудея, на ръба съм
Към коя организация да се обърна за помощ?

# 256
Пали, съжелявам че си попаднала в такава ситуация.
Като за начало може да се обърнеш към адвокат за да ти кажат какво точно може да се направи и как да се процедира. Мисля, че при развод той няма основателно право да живее в къщата ти  Wink.

Трябва да решиши за себе си какво искаш и да си сигурна, че няма да се потдадеш на "ще се променя", " в името на детето", " дай ми шанс, толкова те обичам" и подобни.

Успех и сили ти желая  Hug

# 257
Момичета, в събота след поредния семеен скандал и (то3и път) бои, и3гоних с помостта на полиция мъжа ми. Сега преживявам първите дни сама, не 3нам къде се намирам, не ходя на работа, нямам телефони, сама съм с децата, чакам да пристигне баста ми от БГ, трудно стигам до града 3а да свърша несто, абе страшно е... Мисля, че постъпих правилно, убедена съм вътрешно, чета какво пишете и това ми дава сили.

# 258
  • София
Момичета, в събота след поредния семеен скандал и (то3и път) бои, и3гоних с помостта на полиция мъжа ми. Сега преживявам първите дни сама, не 3нам къде се намирам, не ходя на работа, нямам телефони, сама съм с децата, чакам да пристигне баста ми от БГ, трудно стигам до града 3а да свърша несто, абе страшно е... Мисля, че постъпих правилно, убедена съм вътрешно, чета какво пишете и това ми дава сили.

Лаленце,  Hug Hug Естествено, че си постъпила правилно. Никой!!!!!!!! няма право да ти посяга. Никой! След като си го е позволил веднъж, щеше да го направи и втори и трети. Много е трудно, но ще се справиш.  Hug

# 259
  • космополитно
Извинявайте ако постът ми е неадекватен на останалото съдържание на темата-нямам възможност да я прочета. Исках да споделя с Вас информация по темата:
Днес чух по радиото за предвиждане да се внесат (или вече са внесени ) предложения за промени  в Закона за домашното насилие. Бяха доста, но това, което ми направи впечатление, че ще се обръща повече внимание на психичното насилие като не по-малко рушително от физическото и сексуалното. Вече ще се третира като домашно психично насилие (каквото си е всъщност) и крещенето на деца и конфликтите между възрастни (в частност родители) пред деца. Предвиждат се и санкции за прилагащите този тип насилие (финансовите са от 1000 лв. нагоре)

# 260
  • космополитно

Към коя организация да се обърна за помощ?

Асоциация "Анимус" за жени жертви на домашно насилие.  Имат клонове и извън София.

http://www.animusassociation.org/bg/contact.html

http://www.animusassociation.org/

Предлагат безплатни психотерапевтични услуги и юридически (но май са по договорка с юриста)!?
Иди на място и ще те информират по-подробно. Дискретни , етични и професионалисти са!

# 261
Lale32, правилно си постъпила  Hug
Всяко начало е трудно но няма невъзможни неща. Ще се справиш!

Venecias, най на края!  Grinning
Дано се прилага и дано това доведе до малко по-спокойно и благоразумно общуване м/у хората.

# 262
П О К А Н А

Жени ГЕРБ Варна съвместно с фондация „SOS семейства в риск“  във връзка с обявените „ 16 световни дни за борба срещу насилието над жени”  Ви кани на организираната кръгла маса под наслов: " Домашното насилие - в търсене на нови решения и законодателни инициативи ".

На форума ще присъстват като официални гости: г-жа Геновева Алексиева – председател на Жени ГЕРБ, представители на Сдружение ”Алианс за защита срещу домашното насилие”, Областният и общински ръководител на ПП ГЕРБ Варна г-н Павел Димитров, Областният управител г-н Данчо Симеонов и народните представители от ПП ГЕРБ Варна.
Мероприятието ще се проведе на 27.11.2009 – петък от 13.30 часа в Гранд хотел „ Димят“ - конферентна зала.
След  лекционните модули ще се проведе дискусия по разглежданите теми.
Каним да присъстват  всички, които се чувстват съпричастни към проблема с домашното насилие и имат активна гражданска позиция.
Кръглата маса ще бъде заснета и излъчена в самостоятелно предаване по ТВ Варна.
П.П. В понеделник 23.11.09 от 08.30 часа г-жа Даниела Петрова и г-н Николай Костадинов – депутати в 41-то народно събрание ще участват в сутрешния блок на ТВ Варна дискутирайки проблемите за домашното насилие.

# 263
Моля за малко помощ. Нуждая се от спешна юридическа помощ. Мъжа с когото живях 5г и имаме дете на 1г.6м упражнява от 1г психически тормор върху мен. Изгоних преди една седмица. Какви ли не заплахи не чух. Вчера дойде вкъщи да види детето и се опита да ми го вземе. После скочи на бой на баща ми след като ме защити. Знам че има някаква молба до съда за ограничава достъпа му до детето. Знаете ли какво точно се прави. Не съм на себе си и незнам кой да попитам. Звънях на няколко горещи линии но ми казаха че предоставят само психологическа помощ.
 Моля ви помогнете ми.

# 264
Arabel, цитирам си по-стар пост заради линка. Знам, че е трудно в такъв момент да четеш форума от начало. От линка можеш да принтираш или да препишеш молба за полиция или прокуратура. Попълни я и я внеси. Ще последва прцедура някаква. В случай че си от малък град - настоявай молбата да бъде официално приета с входящ номер или каквото е редно там.

# 265
Скъпа Anna Dimitrova,
Благодаря за това, че постваш поканата тук! Ще е много хубаво ако на подобни форуми участват и хора, които са преживели проблема или живеят с него, особено както в случая има участие и на властващата ПП.
В професионалният ми живот ми се налага твъред често да посещавам подобни събития и до сега в 90% от случайте всикчо е фарс  - да се накичим с костюмите си и да си побъбрим пред колегите колко сме солидарни и социално ангажирани...ако и хонорарче вземем....
успех на форума и искрено се надявам да има полза от него! Peace

# 266
Бих искала и аз да отправя своята покана за Кръгла маса на 2 декември в Пловдив
подробностите са тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448985.0/

Започнах темата с он-лайн анкета, моля ви, гласувайте.

# 267
bgatom, гласувах и отивам да чета темата  Peace

За съжеление нямаше отговор за моя случай за това избрах на-близкото до моето положение  Grinning

# 268
Имам едно предложение. С няколко думи, ние, бившите жертви, да не описваме това което ни се е случило преди (горе долу един е същият сценарий, с различни медицински свидетелства), а да покажем, че животът след ТОВА е станал по-хубав.

2 години се борих със СТРАХА си, 2 години ме поддържаше най близката ми приятелка. До полицията - заедно, до съдебен лекар - заедно, до социални служби -пак заедно, не ме остави, звънеше ми през час.

Срамът го преодолях в нощта, в която попаднах в болница след тричасово меле, нямах живо място по тялото, главата ми приличаше на хандбална топка, вместо очите - кръвясали пролуки, счупеният нос ... стига, брррр, отврат.

Най-важно е: сега живея с дъщеря си - 5 клас, имам си любима работа, занимавам се с обществен живот, ходя на танци 2 пъти седмично, практикувам йога, водя благотворително кръжок по рисуване за деца от нашият град, и съм щастлива. И още нещо ... обичана от един прекрасен мъж Wink

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 10:38 от bgatom

# 269
Ние това и правим тук  Wink Помагаме, подаваме ръка, даваме съвети, идеи, мнения, споделяме ... Дори и виртуално, мисля че успяваме да помогнем на нуждаещите се  Grinning

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт