Работна тема писма

• 27 362
  • 467
  •   1
Отговори
# 150
  • космополитно
Такаа! Писах обстоен постер и тъкмо да го публикувам-компютърат ми заби и всичко отиде по Twisted Evil  Гаден номер нали!?
Сега отново,но синтезирано!Жалко, щото от затритото всичко беше по същество!
За НПО (вкл. и придложените от мен) мога да кажа положителни неща и недотам насърчителни! Има го обслужването на проекти и експлоататорското използване на целевите гупи... и там нейде се губи алтруизма!...
Идеите тук са заредени с много патос, ентусиазъм и желания за реална помощ на едни деца захвърлени и забравени там нейде!...
Шумът около тях би могъл да размести пластове и после всичко да възстанови старата си хомеостаза!...
Ако наистина се цели значима и трайна промяна в живота на тези деца, човек трябва да се посвети на каузата за години: да създаде своя стратегия; да намери свои партньори-съмишленици!...

Сетете се за самоспасяването на давещите се, за врата на вълка...
Доколкото усетих по ваши коментари- ДБМ страни от идеите на осиновителите (извинения, ако не съм схванала или не се изразявам правилно); БАОО не реагира; реакците на организациите-адреси са по-скоро предвидими, отколкото непредсказуеми...

дали пък и да не пишем на тези, предложени от Venecias.

Сега, поред...и наопаки.

3. Някоя организация...не е речено, че ние не можем да бъдем такава. Сега, обаче нека видим с какво разполагаме. Не е много.

Тя го каза! ДарЗаМен! Аз го знаех и мислех,... но е толкова трудоемко, че наистина иска посвещение на каузата! Да съхраним всичко създадено и да отстъпим малко назад за да се засилим! Да не обслужваме други организации, а само децата....

Сега, поред...и наопаки. Пак тя го каза!...

Дефи, срещнахме се. За момента тече организация.

Имам пропуск- не знам за срещата и идеята й! Явно процесът е тръгнал в няколко насоки! Браво! И да му мислите(им)!

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 03:41 от Venecias

# 151
  • Враца
Да докладвам за картичките:Jes, която се занимава с това ми е писала, че вече има готов вариант  Simple Smile
Ще опита да направи още няколко за различните текстове.
Цитирам я
Цитат
За въздействието - само като наредих очичките заедни и вярвай ми, въздействат силно

За исканията, след като ги изясним правно, може и ние да направим  петиция, но не съм много наясно тези петиции в нета имат лли някакво значение за пред институциите- предават ли ги организаторите им или?

# 152
Сега ми хрумва, но е знам дали е възможно подобно нещо да се организира

1. Защо не в различните градове да се сложат големи постери (дори билбордове) с очичките? Не знам с кого трябва да се говори. Ще трябват спонсори, защото това струва пари, но ако намерим поддръжници в общините. Или местните Закрила на детето - те и без това нищо не правят.

2. Други плакати или транспаранти, които да питат "Гледахте ли филма?" - и линк към филма за Могилино, както и ако е възможно да се организира публична прожекция на площада, където хората да го видят, дори и ако само минават случайно - пак някои от тях ще спрат, защото е невъзможно тези шокиращи кадри да оставят някого равнодушен. (За Русе знам., че през лятото правят прожекции на площада, но не съм наясно кой и как ги организира);

3. След още няколко дни - друг плакат/транспарант - "Могилино не е единственият Дом. **** хиляди деца в България растат в институции. Те имат право на семейство и обич" или нещо от този род...
И успоредно с това да има вече готова наша си петиция, под която да събираме подписи - но не в нета (много не им вярвам на тези електронни петиции), а "на живо", като най-отгоре накараме да сложат подписите си кмета, депутатите, шефове на местни институции и т.н.

Разни такива мисли ми се въртят, ама хайде помагайте да ги "избистрим".

След 10 окт. мога да помагам да направим книжка с писмата. Ако трябва ще я преведем на всички езици, които знаем и ще я пратим и до Европейския парламент, до Хага, до всякакви там други институции. Мисля, че бе помощ отвън няма да стане. Нашите властимащи се страхуват само от Европа, защото за тях оттам идват големите пари...

Не мислите ли, че е време да направим наша НПО?

# 153
  • София
3. Някоя организация...не е речено, че ние не можем да бъдем такава. Сега, обаче нека видим с какво разполагаме. Не е много.

Тя го каза! ДарЗаМен! Аз го знаех и мислех,... но е толкова трудоемко, че наистина иска посвещение на каузата! Да съхраним всичко създадено и да отстъпим малко назад за да се засилим! Да не обслужваме други организации, а само децата....

Аз мисля, че е време, но и знам, че ще е свързано с много труд и много лично време, готови ли сме да го дадем?

# 154
Нямаше ме два дни,а сега хуквам с Лъчи на неговото"частно у-ще".

Исках само да ви напиша как реагира той докато гледа филма- "Ще идем ли там мамо , ще им подаря птичка на децата,ама бяла."
-За какво им е тази птичка Лъчи
-За да избягат.
-А къде ще идат те няма къде да отидат
-Всеки търси своя дом.Те ще литнат и ще го намерят.Всяко дете трябва да има дом,трябва да има своето семейство.
-Така е миличък,но понякога се случва и това което виждаш.
-Не мамо,това не трябва да се случва,хайде да отидем и да им купим птички на децата ама бели.
- Cry
Лъчезар е на близо 6 години,с изоставане в развитието си......

# 155
Не можах да пиша през почивните дни, защото компютърът ми отново е разглобен и чака някаква нова част.
Та по темата:
Аз отдавна ви говоря за организация, защото организацията значи пари отнякъде, не само организираност и лице. А това е важно.
Идеята на Дефи за плакати и транспаранти и на мен ми се върти в главата, но това значи МНОГО пари.
Другия път ме викайте и мен по срещи, имам голяяяям опит с организации и институции.

Писмото ще го пишем сигурно в сряда, че тази вечер съм заета, утре имаме годишнина от сватбата, така че отделям сряда вечерта за сериозни занимания. Стискайте палци да ми работи компито само.

# 156
Аз мисля, че е време, но и знам, че ще е свързано с много труд и много лично време, готови ли сме да го дадем?

Явно, да.  Wink

# 157
  • София
Само да обясня - срещата не беше на нашия форум, а на ДБМ - организира се в Клюкарника, така че не се чувствайте непоканени - ако бяхте наминали натам, щяхте да разберете.

# 158
Мамо Галя, докато лекуваш сополите и ако имаш време, кажи какво стана с БАОО. Някакъв отговор?

Темата в БАОО форума е прочетена 63 пъти, има и 1 мнение, но от половин час се опитвам да отворя темата и не става. Всички други теми се отварят, тази не ще.

# 159
И на мен. Дава някаква грешка. Само в тази тема.  Rolling Eyes

# 160
  • Русе
.Аз също пуснах линк с петицията в БАОО, понеже имах регистрация.Поканата от мама Галя там не можах да я отворя незнам защо.

Още тогава пуснах линкове и на петицията и на нашия форум във БАОО и то в няколко различни теми, но наистина няма мнения.Но и аз като влизам в БАОО гледам, че няма много движение там.Само един потребител ми поиска линк към петицията.
Доколкото усетих по ваши коментари- ДБМ страни от идеите на осиновителите (извинения, ако не съм схванала или не се изразявам правилно); БАОО не реагира; реакците на организациите-адреси са по-скоро предвидими, отколкото непредсказуеми...

Аз също оставам с такова впечатление, но не разбирам защо.Нали всички сме майки и всички защитаваме една кауза - доброто на децата.Не мисля че трябва да се делим на осиновители и на биологични родители.Важни са децата и по добри резултати мисля че биха се постигнали ако се действа едновременно и взаимно със всички организации, борещи се в тази кауза.

Сега ми хрумва, но е знам дали е възможно подобно нещо да се организира

1. Защо не в различните градове да се сложат големи постери (дори билбордове) с очичките? Не знам с кого трябва да се говори. Ще трябват спонсори, защото това струва пари, но ако намерим поддръжници в общините. Или местните Закрила на детето - те и без това нищо не правят.

2. Други плакати или транспаранти, които да питат "Гледахте ли филма?" - и линк към филма за Могилино, както и ако е възможно да се организира публична прожекция на площада, където хората да го видят, дори и ако само минават случайно - пак някои от тях ще спрат, защото е невъзможно тези шокиращи кадри да оставят някого равнодушен. (За Русе знам., че през лятото правят прожекции на площада, но не съм наясно кой и как ги организира);

3. След още няколко дни - друг плакат/транспарант - "Могилино не е единственият Дом. **** хиляди деца в България растат в институции. Те имат право на семейство и обич" или нещо от този род...
И успоредно с това да има вече готова наша си петиция, под която да събираме подписи - но не в нета (много не им вярвам на тези електронни петиции), а "на живо", като най-отгоре накараме да сложат подписите си кмета, депутатите, шефове на местни институции и т.н.

Разни такива мисли ми се въртят, ама хайде помагайте да ги "избистрим".

След 10 окт. мога да помагам да направим книжка с писмата. Ако трябва ще я преведем на всички езици, които знаем и ще я пратим и до Европейския парламент, до Хага, до всякакви там други институции. Мисля, че бе помощ отвън няма да стане. Нашите властимащи се страхуват само от Европа, защото за тях оттам идват големите пари...

Дефи аз също съм насреща , а и още няколко майки.

# 161
Ами защо мислите говоря за нова организация? То е ясно, че на пръв поглед звучи несериозно, но всяка организация защитава конкретни интереси, без значение колко общо и с колко широк смисъл й е наименованието.

# 162
  • Враца
В албумчето в multiply има качени вече два проекта за картички.
Авторката е отворена за креативни предложения.

# 163
Някой да ми каже как да вляза в албума в multiply.
Нещо не се получава, а исках да погледна преди да отпътувам тази нощ....

# 164
Макар и далече, ще се опитам да бъда в течение на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт