Златна есен е дошла, а навън щуреят МАЙ-ските деца!

• 11 740
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
  • София
добро утро на всички!

олче, спокойно, все пак оставяш вели в следващите най-сигурни ръце след твоите!  Heart Eyes (аз бих считала така поне на твое място).

недче, любовчийския лаф ме превзе веднага  hahaha hahaha, да не повярва човек, това кротко и невинно на снимките човеченце.... брей!

миа няма 9 кила, 79 см, така че пак да си говорим за фини човечета, ако искате , но друг път  Crazy  Joy, за сметка на това приказва много, кара се, като не й изнася нещо или когато искаме да я държим за ръката на улицата. дърпа се, и не не не! като натъртва на е-то  hahaha

преди малко се возеше върху една от нейните колички, всъщност само някаква част от дупето й се помества вътре, но....  Party и такива ми ти работи.

вчера не иска да яде кус кус сутринта , налетя на бърканите яйца и наденичките, които не дадох (наденичките), а кус куса пробутах в супата вечерта, една част. характерче се заформя здраво, е, има и на кого да прилича, де  Naughty  Embarassed

смайли, завиждам ви за хубавите паркове и бг компанията. дай снимки, ако можеш . аз имам близки роднини в далас, и как ми се ходи, на екскурзийка разбира се. ако кракът ми стъпи там, ще се счупя да обикалям парковете и да правя снимки.  Peace

а, сиска, ще подпиша петицията, но филма няма да гледам, че не гледам ужаси (честно).  Stop

приятен ви ден!

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 09:44 от ва ни ла

# 31
  • София
Филма наистина е тежък, но пък си заслужава всеки да го види. Само че аз си мисля, че в случая вина имат и тези родители, които са изоставили децата си  #2gunfire. Това че са се родили слепи, не им дава право да ги захвърлят в такъв дом. Има много родители които отглеждат увредените си деца и им осигуряват приличен живот.

# 32
Филма наистина  ужасен,но то такава е и действителността...за съжеление повечето решения на проблема опират до добрата воля на управляващите..../имам преки впечатления как стои въпроса с подобни домове във Великобритания,където допреди 10-тина години положението е било сходно,но сега определено се е променило/...Подписах петицията,но много ми се ще да има и по-голяма превенция на заболяванията-най-малкото  може да се вземат мерки да се раждат по-малко увредени деца....а когато все пак се родят-да им се осигуряват персонални грижи-не просто да ги скрият от обществото....

# 33
  • Велико Търново

а, сиска, ще подпиша петицията, но филма няма да гледам, че не гледам ужаси (честно).  Stop

приятен ви ден!

Това не е филм на ужасите!То не е задължително да се гледа!Аз,викам да пази Бог!

# 34
Мойто диване е решило да става градинарче  Crazy Новата му мания е да копае в китките и да ги мъкне с корените  ooooh! А когато се скарам се навира зад саксиите в ъгъла и не мога да го измъкна  Tired
Иначе за мерките - мойто слонче преди месец беше 12 кг и 86 см  Wink

# 35
Кажете къде да подпиша петицията без да гледам филма  Sad
Четох и аз за него ,дена мама разказва и не искам да гледам..
Олче-от къде намери това момиченце с ягодите/любимите мии  Crazy /

За гърнето да не мислите ,че 100 % постижения имаме,имаме и пропуски,но много се зарадвах на постиженията и се похвалих  Grinning Благодаря е голям хит обаче пред чужди хора я е срам..
За кг Жули е 10,300 и 80 см,ама сякаш чак толкова висока не е..А за яденето грешка няма,на срещата я видяха.. Embarassed Омете на децата яденето и пиенето.Като седнем на масата ако ще досега да е яла ,първа кипра е..Оня ден взех пиле на грил тя вечеря и като видя пилето,като се развика,що месо изяде ,малееее ooooh!,домати,краставици,хляб,ядене готвено ако има..,каквото види и нагъва и то скоростно..Дано не се ошишка,че дебелана ако стане ..не ми се мисли..Засега е дребосче ,дано да е фина мацка и по нататък...

Олче-не се шашкай ,ще ти се отрази добре,а как ще ти се радва Влеизар като се върнеш..Ще те гушка и целува...

Жули така ме прегръща,вика мамо ,оо оооо,милва ме целува ме където свари.Направо се разтапям.

# 36
Филма ще изгледам после, а петицията подписвам веднага!
Олче, благодаря за старанията за красивата ни страничка! И честита ти нова работа. Аз, от позицията на вече преминала през този етап, ще си позволя да ти дам няколко окуражителни думи. Първо - няма как да не ти е гадно! Ако ще Вели на 4 - 5 години да беше, пак щеше да се чувстваш кофти. Приеми нещата спокойно - в крайна сметка това е твой личен избор, промяна, отиваш в друга среда, сред интелигентни хора, а детето ти е в сигурни ръце. Ще се обаждаш на майка ти през деня, за да знаеш как вървят нещата, а вечер ще бързаш да се прибереш, за да играете с малкото съкровище.
Много успех ти пожелавам и съм сигурна, че бързо ще свикнеш.
Аз започнах работа, когато Калоян беше на 10 месеца, майка ми излезе в майчинство и дребният замина директно в Казанлък там да се гледат. Виждах го само събота и неделя и ми беше много тежко. Но после свикнах и с нетърпение очаквах да свърши седмицата, за да отидем да го видим. Сега вече са при нас в София.
Ние вече сме много добре. Миналата ужасна седмица ми изглежда сякаш е била преди милион години. Детето ми (да чукам на дърво) е пак така усмихнато и лъчезарно, няма и спомен от това, което преживя!!! Явно наистина е много важно тези манипулации да се правят докато децата са малки, защото иначе малко или много травма остава.
Много целувки от мен и приятен ден на всички!

# 37
  • Велико Търново

Мимоз,спец. за теб ето тук можеш да подпишеш Hug

# 38
.. Само че аз си мисля, че в случая вина имат и тези родители, които са изоставили децата си  #2gunfire. Това че са се родили слепи, не им дава право да ги захвърлят в такъв дом. Има много родители които отглеждат увредените си деца и им осигуряват приличен живот.
Анна, много от майките изоставили децата си, са пили лекарства и са правили какво ли не за да умъртвят детето още в утробата, от това са и част от уврежданията. Те и здраво дете да родят, биха го захвърлили. Освен средства и помощ за съществуващите домове е нужна и превенция - сексуално образование, центрове по семейно планиране, безплатни презервативи, противозачатъчни, както и повече мед. изследвания. Много наши мургави (и не само) съгражданки не знаят какво е това!!!
Аз имам близки приятели с 6 годишно дете с церебрална парализа и зная колко трудно се отглежда такова дете, но това не дава право на "отглеждащите" такива деца в инститтуциите да ги лишават от грижи.
Филма няма да го гледам, доста ми е тежко и само от написаното по темата.

Сега една ГОЛЯМА молба: Моля Ви ако знаете или имате координати на консултант по ДЕТСКО хранене, да ми пишете! Градът няма значение! Положението вече е много тревожно!  Rolling Eyes

Олче, ще ти бъде трудно няколко седмици, после и ти и Вели ще свикнете с новата ситуация. Баба му е добър избор, най-добрия след МАММА. Честито за МАММА  Grinning
Честито и на Змейко за годишнината. Дълги години - щастливи заедно!!!

Настроението ми е с много под нулата, така че ви оставям.
Приятен ден!!!

# 39
Благодаря!Подписах.
Пастичке-съжалявам,че нямам информация,дано бързо намериш.Пита ли във форума за Здравословни проблеми,там са по -информирани майките.Пусни тема все някой ще ти пише!!

# 40
  • София
сиска, аз метафорично се изразих за филма на ужасите. уточнявам за всеки случай.

по това каква е ситуацията с неравностойните деца и възрастни личи каква е държвата (ние и управляващите взети заедно), това е  истината за мен.

наистина да пази Бог ще кажа и аз и ше добавя АМИН!

даниеле, ти си герой, аз не мога да се отделя от нея на толкова км. нямам вариант някой ми я гледа , така че ще сме си заедно до другата година по това време, засега.

ще се присъединя към мнението, което четох в едно списание по повод въпроса кога да се върнем на работа. та там се казвАше, че до 2г. възраст не е времето, когато да се прави кариера. е, аз малко по-либерално ще кажа, че не е най-доброто време.  Peace

нека това не бъде повод за спорове, изразявам мнение.

# 41
Аз съм потресена от това, което видях! Разгневена и огорчена....
За съжаление мисля, че с петиция нищо няма да се постигне. То такива дебелокожи изроди това няма да ги трогне! Като че ли те деца нямат, емоции не изпитват....
Онзи ден гледах Емилия Масларова в сутрешния блок да коментира въпросния филм. Думите й бяха: "Той е сравнително добър дом, аз не виждам нищо нередно..." Също каза, че никой не дължал никакво обяснение на журналистите от ББС и нека сме се били опитали ние да отидем с камера да снимаме в някой такъв дом в Англия. Никой нямало да го допусне!

В нормалните държави за такова отношение НАД ЖИВОТНИ лежат в затвора!

# 42
Здравейте милички Simple Smile
Аз днес съм болна и за това съм затворена у дома,та използвам да драсна два реда Mr. Green(явно не съм много зле)
Само дано не ми се разболее детенцето,че ще си умра от мъка Sad
Олче,честита ти нова работа(лекичко ти завиждам да знаеш-и на мен ми се работи май),а за Вели не се притеснявай-нали ще е с баба си и няма да ти се налага да изживееш два стреса-и работа и детенце на ясла.Май не мога много да пиша(надценила съм си състоянието) и затова ще ви пусна поне снимки:
от кръщенето

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175343

и от морето
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175193

Целувки на всички бебета Heart Eyes

А ето ги Алекс,ухажващ Сиси

# 43
И аз подписах без да гледам филма. Не мога!
Да споделя че от вчера имаме нова дума (сигурно само за няколко дни) няма, и е много смешно защото й задаваме въпроси на които да отговаря и се получава много яко.  Ще ходиш ли на ясла - Няма, Ще ядеш ли - Няма и така смях тя се кефи че й обръщаме внимание и става още по забавно. В понеделник ще й пусна изследванията и след това ако няма стачки тръгва - ох дано да мине бързо и лесно. Решила съм свеки да я води защото на мен ще се лигави и ще й бъде по трудно, абе ще го мисля тогава.
И аз се размазвам като тича из къщи и вика МАМООООО с едно характерно ооо просто.... newsm03 примирам.
Приятен уикенд на всички и аз подкрепям датите за коледното парти!!!

# 44
  • Велико Търново
Те яслите не стачкуват,защото персонала е от мед.работници!Поне при нас е така!Дано изследванията на Мариса са добри и от понеделник да е ученичка!

Общи условия

Активация на акаунт