Консултативен кабинет по кърмене към МД (Сф) - Ден на отворените врати!

• 49 521
  • 399
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мили майки,
аз имам един проблем,който не възприемах като такъв. Съвсем случайно споменах преди няколко дни пред приятели, че все още имам кърма в едната си гърда , а пък съм спряла да кърмя сина си преди 2 год. и 3 дни. Те всички казаха , че това не е нормално и да отида на лекар. Сега вече малко съм изплашена и искам съвет. Някой имал ли е такъв проблем?

# 211
  • София
Не се плаши, а иди на гинеколог, възможно най-бързо и искай да ти изследват пролактина.
Успех !

# 212
  • София, Младост 2
Не бързай да се стряскаш. Какво означава `имам кърма`? Излиза капка при стискане ли - ако е това, може да е напълно безобидно. Едно посещение при гинеколога ти ще те успокои, че всичко е наред.

# 213
точно така само при стискане изтичат по 1-2 капки кърма

# 214
Здравейте! Кога ще има отново лекция??? И къде се провежда?

# 215
  • София, Младост 2
В края на април, но точната дата още не се знае. Лекциите са в Майчин дом.

# 216
момичета, моля ви, напишете датата на лекциите като я разберете /за края на април става дума/, МЕРСИ предварително

# 217
Здравейте, интересувам се от посещение на тези лекции. Само, че не съм наясно как се провеждат - темите предварително определени ли са или се задават въпроси и се обсъждат проблеми на присъстващите? Информацията, която се обсъжда за кой е предназначена - за бременни жени или вече родили? Колко време протичат приблизително и колко хора присъстват? И друг въпрос - може ли да си взема бебенцето с мен?
Извинявам се за многото въпроси, но бих искала да знам, за да мога да си организирам евентуалното посещение Embarassed
Предварително благодаря, ако може някой да ми отговори Hug

# 218
  • София, Младост 2
Здравей Grinning

Лекциите, които се организират, са за бременни жени, които искат да научат как да организират кърменето и как да се справят в първите седмици. Обикновено са около 30 жени, отговаря се на въпроси, които имат (пуска се списък, където записват въпросите си), а си има и лекционна част с мултимедия. Съдържанието е едно и също (с малки вариации всеки път според въпросите на жените). Всички много ще ти се радваме и бебето ще е хит сред бременните - но ти ще си прецениш дали ти отговаря на нуждите.

Мисля, че ЛЛЛ-срещите ще са по-подходящи за твоята ситуация - хората са по-малко и обикновено всички са с децата си-кърмачета на различна възраст, като се обявяват предварително определени различни теми около кърменето и кърмачетата. В момента за съжаление в София срещите не се провеждат регулярно, но можеш да следиш във форума да видиш кога ще има такава.

Ако имаш конкретен проблем и въпроси, винаги може да се обадиш на телефона на кабинета - 0896 418 488 - да си поговориш с някоя от нас как да се разреши ситуацията Hug

# 219
hedra, много благодаря за изчерпателния отговор Hug Ще следя за срещите на ЛЛЛ, с удоволствие бих присъствала, защото наистина искам да си кърмя бебенцето възможно най-дълго и се стремя да правя всичко, което е необходимо за целта Peace

# 220
Сакура, това съм го писала на няколко места, но да ти кажа и на теб. За сега в София ЛЛЛ срещите са по - разредени, защото още няма обучен лидер, който да ги води. Когато Бу има възможност да идва, правим ЛЛЛ среща. Но междувременно се опитваме да поддържаме огъня с ежемесечни неформални кърмачески срещи, на които пак обсъждаме същите неща или просто се виждаме да си поприказваме  Grinning . Ще гледам да има такава в края на месеца или в началото на следващия, тук във форума ще пусна тема. Заповядай да се запознаем  Peace

# 221
  • София, Младост 2
На 9.05.2009г (събота) от 10.30ч в Майчин дом ще се проведе лекция "Основи на кърменето и първи дни с бебето".
Няма ограничения за придружители на бъдещите майки - това може да бъдат бъдещите татковци, баби или просто приятелка. Цената на лекцията е 5 лв на семейство.
Ако има закъснели за лекцията, може да се обадят на тел. на кабинета  0896418488, за да ги вземем.
Лекцията се провежда в зала на 2 ет и продължава приблизително 2ч.

# 222
hedra, нужно ли е да се запишем предварително някъде за лекцията в МД?

# 223
Шаманката, за мен ще е удоволствие да присъствам и лично да благодаря за прекрасните съвети, които съм получила от теб, Бу и Хедра
Поздрави Hug

# 224
  • София
hedra, нужно ли е да се запишем предварително някъде за лекцията в МД?

Не съм Хедра, но мога да отговоря. Не е необходимо предварително записване. Обикновено се събираме във фоайето на Майчин дом и дружно отиваме в залата.

Общи условия

Активация на акаунт