Консултативен кабинет по кърмене към МД (Сф) - Ден на отворените врати!

• 49 569
  • 399
  •   1
Отговори
# 225
Привет! Simple Smile
Имам голямо желание да дойда, но може ли с бебето - баткото ще го оставя на гледачка, но Жорко е на 12 дни и няма как ако таткото не се навие да го гледа - може ли да го взема с мен на лекцията? Confused

# 226
  • София, Младост 2
Разбира се, че може - заповядайте и двамата с Жорко Hug

# 227
  • София
На мен кърменето ми предстои, затова се записвам да следя!

# 228
Интересуваме дали има вече информация за лекцията през юни?
Или е по-добре да звънна на телефона на центъра?

# 229
  • София
Интересуваме дали има вече информация за лекцията през юни?
Или е по-добре да звънна на телефона на центъра?

Ако звъннеш и ти дадат инфо ще пуснеш ли и тук, моля!!!  bouquet

# 230
  • София
За сега не се очертава лекция за бременни през юни, поради натовареността на лекарката. Когато има ден и час, ще ги обявим в темата. Няма проблем и на телефона на кабинета да се обаждате за информация.

# 231
Благодаря за информацията!   bouquet

# 232
Момичета, копирам си въпросите от отчетната ми тема. Радвам се че ви има   bouquet

Здравейте, момичета! Влизам да се поплача. Две нощи и вчера целия ден съм с висока температура. Снощи беше над 39 градуса. Сега пак ме тресе. Направо съм парцал и едвам си гледкам бебчето. Първо мислех, че е от гърдите, защото предната нощ се събудих с треска, а гърдите ми бяха на камък и изтръпнали. Обаче сега се цедя по-честичко по-малко и са горе-долу меки. Може ли от тях да е температурата? Вчера попитах личната лекарка, тя въобще не ме погледна, а ми каза да отида при АГ дето ми е следил бременността. А, разбирате, че сама с малкото това  е трудно осъществимо. Пия само парацетамол, но след два три часа пак се вдига температурата. Нищо не ме боли, не кихам, не кашлям (мислех да не ме хванал някой вирус). Помислих си да не е нещо гинекологично, но и там уж нямам проблеми, все още ми тече, но слабо, а за конците не знам дали са се разпаднали. Дайте някакви съвети какво да правя и на какъв лекар да ходя. Всъщност пресните родилки с проблеми и температура, не трябва ли да отидат, където са раждали?
Другото да питам с тази температура мога ли да кърмя? Да не вземе нещо да му стане на бебенцето? За сега не съм спряла, на парацетамола пише, че става за кърмачки.
Ами течен аналгин мога ли да пия?

Току-що говорих с АГ. Каза ми че по-телефона нищо не може да ми каже и си е прав. Днес не мога да отида, а той от утре излиза в отпуск. Направо... Сега съм с 38,8.

Основно ме интересува дали мога да кърмя с температура. Една от майките ми каза, че със сигурност може, чела го е при вас.

# 233
  • София, Младост 2
Задължително трябва да отидеш на лекар колкото е възможно по-скоро! Вземи с бебето едно такси и иди при лекаря да те види - не трябва да оставяш нещата така - много е важно!

Температурата не пречи да си кърмиш бебето, но трябва да се разбере от какво е и да се вземат съответните мерки. Имаш ли болезнени участъци в гърдите? А лохиите имат ли неприятна миризма (т.е. различна от обичайната)?

# 234
Благодаря за отговора! Нямам уплътнения или големи болки в гърдите. Единствено, ако се препълнят. Само предната нощ много ме боляха и ги чувствах изтръпнали, не знам на какво се дължеше токова много кърма изведнъж.
Течението изглежда наред. Днес ми е 16 ден след раждането. Не е даже кръв, а по-скоро жълто-оранжево и е малко. Обикновено при по-продължително кърмене теква и по-малко кръв, но не червена и прясна. Извинявам се за натуралистичното обяснение.

# 235
  • София, Младост 2
Лохиите звучат съвсем нормално за тези дни след раждането - значи вероятно от гърдите тръгва цялата работа. Разраняване на зърната имаш ли?

# 236
А лятото ще има ли лекция? newsm78

# 237
  • София, Младост 2
Да, ще има. През юни няма да има, а за юли предстои да се види. Но началото на август ще има със сигурност.

# 238
Лианка, в София ли си? Ако да, да направим нещо да те видим Thinking
Около теб няма ли поликлиника поне да те видят гинекологично Peace

# 239
Записвам се искам и аз на лекцията в София.

Общи условия

Активация на акаунт