Консултативен кабинет по кърмене към МД (Сф) - Ден на отворените врати!

• 49 572
  • 399
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Понеже не искам да пускам тема - да попитам тук:
Дъщеричката ми е на 14месеца, кърмя от 3г3месеца (синът ми е на толкова, кърмих го и бременна с беба, и още след раждането й).
Приемах Достинекс по схема, за да спра кърменето (много съм изтощена вече, с поднормено тегло). Бебка не можа да откаже нощното хранене и през деня цокаше на поискване. Последната половинка от таблетките взех вчера сутринта, но кърма ВСЕ ОщЕ ИМАМ, И ТО МНОГО  Rolling Eyes Бебка не е кърмена 2дни. Мъжът ми се шегува, че ми е писано да кърмя още 2години, затова искам да попитам:
Да продължавам ли да кърмя, или да изчакам спирането (постоянно са ми на камък гърдите, изцеждайки се по малко за облекчаване руква мляко наново  Rolling Eyes) И евентуално - кога ще е това спиране?
Винаги съм била с хиперлактация, тече ми кърма от по 8-9канала...

# 241
  • София, Младост 2
Колко дни си приемала таблетките? Предвид че споменаваш половинки, предполагам е стандартната схема за 2 дни - в твоята ситуация това едва ли ще е достатъчно. Звънни на лекаря си и обсъди положението с него - при ясна хиперлактация и особено при майки с второ и последващо бебе обичайната схема много често не е достатъчна, а е нужно лекарството да се приема по-дълго.

# 242
Колко дни си приемала таблетките?
На 12часа по половинка за 2дни.
Нямам лекар тук все още  Embarassed (в Гърция съм, не съм на ТИ с някои термини).
Мога ли на своя глава да взема пак таблетки?

# 243
  • София, Младост 2
А бг-гинеколог имаш ли си да му звъннеш и да го попиташ? Никой от нас не е лекар и не може да ти даде предписание - наистина трябва да се свържеш с гинеколог или джипи, за да обсъдите ситуацията.

# 244
Звъннах в София на гинеколога ми, който ми каза, че щом не вдигам Т, няма опасност. Да се изцеждам по малко, което и правя.
Благодаря на включилите се по проблема ми!

# 245
Искам да попитам, телефонът от първа страница, на консултатският кабинет по кърмене в МД валиден ли е? И дали има работнно време, има лиз аписване , или как функционира? Интересува ме за моя близка.
Благодаря ви предварително за отговора!

# 246
  • София, Младост 2
Телефонът е валиден, работи без почивка. Майката с проблем се обажда, описва проблема и се преценява дали е необходимо да има лекарски преглед или нещата ще се разрешат само с говорене по тел или домашно посещение от консултант. Ако се налага лекарски преглед, тогава се записва ден и час (обикновено в рамките на 48ч).

# 247
Hedra, благодаря ти много!

И не само за този отговор, както и на Бу и останалите   bouquet , за всичката информация и труд, която полагате! Много ми беше полезна преди 2 години, и от тогава си я преглеждам периодично!

# 248
Да, ще има. През юни няма да има, а за юли предстои да се види. Но началото на август ще има със сигурност.

Дано да се организира за юли  Peace

# 249
Дано да се организира за юли  Peace
Може ли дойдем и с малко порастнали кърмачета, на опреснителен курс?  Rolling Eyes

# 250
  • София, Младост 2
Я кажи защо ти трябва опресняване - хубави новини да имаш за споделяне? Laughing
Добре сте дошли с порасналите кърмачета Hug

Ама още няма дата за юли Confused

# 251
тц, няма нищо за споделяне за сега; търся си повод да се мандахерцам из милата рОдина, ама да мъкна и Митю с мен  Mr. Green а и мисля да отида в Александровска да кажа "Здрасти" на доФторите там, които ни помогнаха миналата година... та ще комбинирам посещенията  Peace

# 252
Здравейте,
записвам се за да следя темата, ако има дати през Юли ще се възползвам.

Моето момченце вече е на 17 месеца, все още си цока а аз като, че искам вече да го отбивам. Но още не съм се спряла на схема по която да го направя. Стигнах до етап вечерно и нощно кърмене и толкова, те определено намаляват но има маменти, когато иска да суче доста време през нощта и това започва да ме натоварва. Ще се радвам ако дадете съвети какво да направя.
Преди време по-възрастни жени ми казаха, че е добре да го отбия през пролетта, лятото не бил подходящ сезон. Има ли такава зависимот, и от какво се определя?

Благодаря за полезната информация!

# 253
  • София, Младост 2
Ане, лекциите, които се организират от кабинета, са основно за бременни и подготовка за кърмене (offioly беше от миналогодишните ни бременни, така че се познаваме и би минала да ни види просто ей така, не заради информацията). В твоята ситуация вероятно биха ти били по-полезни ЛЛЛ-срещите - не знам дали в София скоро ще има формална или неформална среща, но можеш да пишеш на Шаманката примерно и да питаш.

Действително лятото не е нй-добрият сезон за отбиване на вече проходило детенце със склонност да си слага всичко в устата, защото рискът от развитие на чревни инфекции през лятото е голям, а отбиването в този момент би направило детето още по-податливо. Това не означава, че не може да се отбие детето, разбира се - ако изхождаме от логиката за защитните свойства тогава никога не е подходящ момента, понеже пролетта, есента и зимата пък има респираторни инфекции и грипове Mr. Green Така че може да продължавате полека да се окуражавате към отбиване, пък когато стане - тогава. Зачестяващите на моменти нощни будения дали имат връзка със зъбките? А опитвала ли си да предлагаш водичка при събуждане - в жегите децата често се будят от жажда, а не от глад или болка.

# 254
kolko triabva da su4i edno bebe na edna sedmica

Общи условия

Активация на акаунт