Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови

• 18 970
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нелка, аз това упражнение го правих във ваничката, по време на къпане. Отваряш пишока, докъдето стигне, може и лекичко да понапъваш, докато детето ти позволява. Ако се притесняваш, дай на Румен да се справя. Те мъжете знаят как Grinning.

# 106
Здрасти банда
чета ви за воли и неволи, много интересни приключенията около вас, много ми хареса че Еликсир има слава и в детска   Mr. Green знаех си че има скрити дарби това момиче, ама със сигурност си надминала очакванията ми   bouquet браво давай още, ние сме с вас  Grinning

За хомеопатията ми е също интересно, но и аз съм малко резервирана  Blush та ми е интересно да чуя различни мнения... въпреки че няма много такива  Grinning

За пишките  Mr. Green
тук след годинката им дават някакви кремчета и с тях се мажат и уж доста по лесно и бързо ставало, ама трябва да разпитам още... Иначе майка ми по време на къпане само си спомням че му разтягаха пилето на брат ми, и аз все питах какво му правят  Mr. Green

Нашата градина за сега -  нямам оплаквания, шоши не се притеснявай за Диана, те там учителките научиха вече разни бг думи, но Емката вкара вече страшно много чешки думи в речника си, което доста често ме изумява като ми говори нещо... Имат и едно рускинче, което ама дума не знае чешки, но и то гледам почна да ме поздравява с Ахой вече, иначе много ми се радва, защото се опитвам на руски да й говоря, и то как... питам я как дела  Mr. Green и тя....бля-бля-бля... 3.мин реч, от което почти нищо не разбирам  Mr. Green и така си приказваме по малко, и тя много се радва, защото пък учителките са ни на по 25г. най-много и нищо не панимаи като им говори Sunglasses

Сега се стягаме да излизаме, от днес ни започва анг., ще ви кажа как е минал, за цяла година сме се записали, до края на юни, но не знам как често ще успяваме да ходим, защото и аз се връщам на работа в края на месеца.

Което ме подсеща да поздравя Деси, Асето и Люси за поводите им bouquet  bouquet  bouquet

# 107
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Да ви се похвалия днес стигнах до офиса сама с колата през ужасни задръствания за около половин 4ас. Вальо дори беше изненадан.
С нетърпение чакам да свърши стачката и Габи да тръгва на градина. Между другото маика ми днес има рожден ден - ЧЕСТИТИ ПОЖДЕН ДЕН МИЛО МАЙЧЕ   bouquet

# 108
  • у дома
Деси, браво!  Hug Все така безаварийно! Честито помъдряване на майчето ти! Имаш си злато в къщи да помага с децата - дай боже всекиму такава баба!

Ели, чакаме новини за английския, Емката май е доста напред с градинския материал!  Peace

Нели, хомеопатията как може да помогне за 3тата сливица? Може ли я да  свие дотолкова че да не прави проблеми?
При Чамурлийска ходихме 2-3 пъти, но ни даде някаква пулсатила беше и каза да я ползваме само ако много се утежни положението т.е. почти не съм я давала. А от баховата ябълка не виждам ефект за момента да си призная - Катето пак си боледуваше редовно. Ще ме убедите ли в противното? И как да я давам за да има превантивно-лечебен ефект?
Мен най-много ме притеснява това, че не е удобно да търся Чам по всяко време. Ако детето да кажем стане зле през нощта или в събота/неделя - жената почива. А с нашето ДжиПи съм се уговорила да е на разположение по всяко време.

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 11:23 от fastuche

# 109
  • София
Мая сега е на сулфур. По-рано беше на натриум уриатикум. (или нещо подобно)

# 110
Да ви се похвалия днес стигнах до офиса сама с колата през ужасни задръствания за около половин 4ас. Вальо дори беше изненадан.
С нетърпение чакам да свърши стачката и Габи да тръгва на градина. Между другото маика ми днес има рожден ден - ЧЕСТИТИ ПОЖДЕН ДЕН МИЛО МАЙЧЕ   bouquet
Честити и и от мен, знам колко много ти помага, огромна целувка от мен  bouquet

# 111
ЧЧЧччшшшш алоуууу Дидииии, как бе душа да ти кажа дали третата сливица ще се свие с хомеопатия??? Казах - не съм спец - не се наемам да правя никакви коментари или пък да давам мнения. Това, което знам съм видяла с очите си. За щастие не съм имала възможност да се запозная с по-сериозни излекувани случаи. При нас са простички неща - ангини, сополи, кашлици, нервност, безсъние, агресия ... За моето лечение няма да коментирам също, защото веднага ще излезете с довода за психосоматичното действие, но поне се разминах с една сериозна астма, заради която лежах в болница бременна в 4-тия месец, изчистих синузит и сенна хрема и последно - херп-ангината, за която споменах.

За баховата ябълка - същия въпрос бих могла да задам и за хилядите витаминни препарати и имуностимулатори, които се продават по аптеките и които вие давате постоянно с убеждението, че те помагат. Как разбирате, че помагат? Как изчислявате колко болести сте пропуснали заради тях??? Така и с ябълката.
На въпроса как се дава - 4 пъти на ден по 4 капки с капкомер в устата на детето или разтворена във водата, която пие. При нужда - през час.
Аз и на джипката не мога да разчитам денонощно тъй че работното време на хомеопатката също ме устройва. За уикендите - понякога отговаря, понякога - не. Консултация по телефона не ми е отказвала никога.
Точка.

Не ме нападайте, плз. Не искам да убеждавам никого в нищо.

Крис, Асе, мерси за съветите. Почвам.

Ели, не си честна! Защо ще се връщаш на работа??? Нали тази година щяхте да бебеправите???!!!

Честит празник на Десината майка!

# 112
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!!!
Трудно ми е да ви изчета, ама ще се опитам по късно.
Смайли поздравления за ученичката и ентусиазмати за родителският комитет. Надявам се по бързо да премине ревността на Дарата към бебчо. Laughing
Деси поздравления за новата работа. Пожелавам ти успех и недей да се упрекваш че започнала.
Маймунка приятно изкарване от мен. Laughing
Ванилийка благодаря ти за подкрепата за стачката. Имам нужда да чувам такива изказвания.
По бързо оздравяване на болничките дечица и бързо адаптиране на ученичетата.
Между другото аз  вече си търся съвсем сериозно друга работа, по добре платена защото дори и 100% увеличение да получим пак са си нищо пари.
Вики ходи без никакви проблеми на градина вече 3 та седмица. Харесва и , а госпожите казват че е много послушна. Ние все още не сме имали родителска среща, незнам защо се бавят още. newsm78

# 113
  • у дома
Неличка, мила, не те нападам, напротив! Искам просто и аз да се убедя, че хомеопатията действа. ИЗвинявам с ако е прозвучало като нападка!
За имуностимулаторите и прочие съм напълно съгласна, но всички вкъщи се кланят на традиционната медицина и тези неща се гълтат на корем дето се вика. Бих искала алтернатива и смятам че хомеопатията е такава поне в леките случаи както казваш.

Марси, успех и на теб в новата работа!!! Ще ти липсват децата във всеки случай, но .. такъв е животът.
Ти стачкуваш ли?

# 114
Дидка, душице, моля те не искай от мен да те убеждавам. Аз не съм искала от никой да ме убеждава. Отидох, видях, одобрих - това е. За щастие тук сме на едно мнение с таткото и няма нужда с него да се боря.
Знам, че скоро ще се организират някакви срещи с хомеопатите за запонзване с основните принципи. Ако искаш можеш да заведеш мъжа ти. Там ще можете в прав текст да си зададете въпросите и да изкажете мнение към точните хора. Аз не съм от тях  Grinning

# 115
Неличка, мила, не те нападам, напротив! Искам просто и аз да се убедя, че хомеопатията действа. ИЗвинявам с ако е прозвучало като нападка!
За имуностимулаторите и прочие съм напълно съгласна, но всички вкъщи се кланят на традиционната медицина и тези неща се гълтат на корем дето се вика. Бих искала алтернатива и смятам че хомеопатията е такава поне в леките случаи както казваш.

Марси, успех и на теб в новата работа!!! Ще ти липсват децата във всеки случай, но .. такъв е животът.
Ти стачкуваш ли?
Диде, ама с думи никой няма да те убеди, пробвай - в едно съм сигурна, без да съм лекувала все още Виктор с хомеопатия - няма да ви навреди Peace
Слушам и аз тук около мен колежките - кофти изрази за стачката, а аз съм тръгнала да им предлагам да подкерпим учителите ....те ме изядоха - кво да им подкрепяме, работели по 2 часа - все типично българските фрази. Пък после искат, тези хора да са адеквтани с децата им - е нема как да стане,просто нема. Но учителите ако са на място, няма да влезнат в клас докато не им изпълнят 100 % исканията. Дано устискат до тогава
Марси не им се давайте, искате си полагащото ви се, не подеяния. Аз на ваше място, не ми ли изпълнят исканията - молба за напускане на всички учители, да ги питам тогава

# 116
Забравих да ви кажа, че качих снимки от погачана на Тигърко, която правихме в неделя.
http://smiley2312.multiply.com/photos
Има и други нови, ако ви се гледат.

# 117
Здрасти, мами!
Поздравления за Деска и майчето йbouquet Ей, да са ни живи и здрави, моята снощи не беше много добре и главно в такива моменти ги оценяваме, за съжаление. Не че са цвете /то и ние не сме Laughing / но дано по-дълго да са си до нас!
Марцинко, малеее, точно пък тебе не бих засегнала по никакъв повод. Hug Теб те подкрепям с две ръце, може и с краката! Peace Peace За съжаление обаче съм "типична българка" Wink в Българската държава. Не съм съгласна с Ванилка, не съм съгласна със стачката, изразявана по този начин, обаче не съм съгласна и с несправедливостта като цяло в държавата ни. И. Първо, децата ни съвсем не са "отглеждани" по учебните заведения, не може да се сравняват нервите, които ще издрусам аз по моето дете, с нервите, които хич няма да издрусам по 20-те чужди. Сравнението никак не е уместно. Защо, ако сте прави, децата ни реват по градините, защо си гризат ноктите от скука, защо трябва Елексир да "бута", за да "тръгне" нещо в организацията, а? Защо учителите /в масовката им/ не могат да задържат вниманието на децата, защо не могат да спечелят уважението на учениците, пък после много нерви за укротяване! Моля ви се, всичко отново опира до конкретния човек. Има учители по призвание, има и по професия. Друг въпрос е защо стачкуват в момента учителите по професия, пък сестра ми - учител по призвание, не може и 1 ден да работи по специалността си заради хора, които нито си вършат работата, нито са удовлетворени от заплащането! Ами като не им харесва да напуснат! Има много млади специалисти, които чакат дъртите психарки най-накрая да се откажат да тормозят децата и  да си излязат в пенсия. Нали са уморени, к`во търсят още по училищата? Нито са адекватни на интересите, нито на възпитанието, нито на съвремието на децата ни. Обаче учителстват. Щото е много трудно и защото е много нископлатено усърдието им. Да не говорим за начина на преподаване, съблюдаван с необходимостта от частни уроци, носещи допълнителни и никак не-мизерни средства на преподаващите. Имам не един пример какво е отношението на масата обучаващи в ясли, градини, а още пресни са ми спомените от училище - "Кой ще подготви урока за следващия път? Ще има отличен!" и това почти всеки час. И дъвчеха, дъвчеха една материя с години наред. Я някой от другите специалисти да си позволи да не е в крак с непрекъснато променящите се закони, технологии и прочее материи, да видим колко ще го изтрае работодателят му и колко пари ще му даде. Пак казвам - има учители и учители, но пак казвам - масовката не е лицеприятна, ама никак. Това е едната страна. Другата си е мизерията като цяло. Мизерно е учител по призвание да получава 300лв. Не е справедливо, че точно младите, адекватните, интересните учители, работещи все още с хъс и желание, поради МАЛЪК СТАЖ получават такива пари. Това е може би единствената професия, в която големият опит е по-скоро минус, отколкото в плюс. "Опитните" или са много изнервени или са абсолютни тъпири, каквито определения не искам да имам около дъщеря си, определено. И ако действително има реакция на държавно ниво, най-правилната за мен е увеличението да е в някакъв вид пропорция - най-голямо за най-нискозаплатените, най-малко - за онези със стажа. И задължително въвеждане на КПД за учителите, с допълнително материално стимулиране! За такива промени ще се подпиша на пет декларации ако искат! Някой от Мин на образованието чете ли тука? Laughing
А, и по тая тяхната желязна логика - нека им изпълнят исканията с подобен род стачка! Следващите ще са лекарите! Да видим тогава смъртността в Б-я колко ще се увеличи за 1 месец или пък да те лекуват срещу подпис в тяхна подкрепа! Не е това правилният начин, не е!

# 118
Смайли, много мили снимчици! Гледах и прозведенията на Дара, доколко е твоето участие в тях? Питам, защото моята шуша не позволява външна намеса в произведенията си. Опитвам се да й покажа как е правилната подредба на нещата, никакъв акъл не приема. Пък не ми се ще да я правя Пикасо, все пак.... Joy Joy
Пууу, аз така се разгорещих.... забравих да похваля новата придобивка. Снощи Дилка се сдоби с бретон! Режем й косата за първи път в живота й! Първоначално не беше навита, но докато мама се подстригваше и тя прояви желание. Беше много смешна, тъй като косата й е свикнала в посока "назад" и в началото стърчеше като на Ежче. hahaha Обаче колко мъничка ми изглежда в момента, просто умирам от умиление. Hug Тати запамети събитието, може да ви пусна клипчето довечера. Grinning

# 119
  • у дома
Нели, погачата кой я майстори? Брей кога мина месец - расте Тигърчето, Нема ЛАбаво.   Hug
От розовките Дарини снимчици ей тази ми легна на сърцето  http://smiley2312.multiply.com/photos/photo/2/25  Heart Eyes

А сръчните ръчички Дарини творения ли са?
Това са супер хитринки! Къде ги почерпихте тези идейки? Моето въображение хич го няма, а тук виждам художнически полъх..   

Люси, ще кажа само, че моето мнение по учителския въпрос е различно.
 Честит БРЕТОН на Диля. Чакаме клипчето. Hug

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 15:06 от fastuche

Общи условия

Активация на акаунт