Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 436
  • 316
  •   1
Отговори
# 30
  • Czech Republic
Наталина,мисля че ще е добре на първа страница да се сложат американския айсинг /маслен крем/ на Tandoori  и твоя млечен марципан -аз поне не ги видях newsm78

Мерс, прибавих ги! Добра идея!  Peace  Hug

# 31
  • София
Наталина, благодаря за допълнените рецепти   bouquet

Момичета, утре ще правя тотра за РД по желание на рожденичката с патета. Тя иска не като пиленца, а по-скоро като анимационните герои - "хуманизираните", ако така мога да се изразя  Crazy Помогнете ми с идеи как да направя такова пате, моля!

# 32
Записвам се с днешната

Торта на Ицо. Laughing

На вуйна момченцето утре става на 3 годинки. Hug

# 33
  • Czech Republic
Наталина, благодаря за допълнените рецепти   bouquet

Момичета, утре ще правя тотра за РД по желание на рожденичката с патета. Тя иска не като пиленца, а по-скоро като анимационните герои - "хуманизираните", ако така мога да се изразя  Crazy Помогнете ми с идеи как да направя такова пате, моля!

Rumya, направи трансфер! Ето няколко рисунки с контури, но май намерих само патока Доналд и Дейзи: http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en& … tnG=Search+Images

Ласкова, тортичките са чудесни! Браво! Hug

Ванче - както винаги перфектен трансфер! Да ти е жив и здрав племеника!  bouquet

# 34
Наталинка,благодаря. Hug

# 35
  • Габрово ,сега Испания
Нат, ако можеш напиши моля те и колко е кондензираното мляко

# 36
Ласкова, Ванче започвате новата темичка със страхотни тортички!

barcela изобщо не личи като да е пръв опит, справила си се отлично. Продължавай в същия дух!

# 37
  • София
Тоя път, нали защото е за пред хора, грандиозно се провалих  Sad направих Медовик двойна доза, през цялото време лепнеше и пое още и още брашно, блатовете ставаха от 3 мм сурови на над 1 см изпечни, изобщо не можах да ги сглобя във някаква форма и сега имам една торта, във формата на падини и хълмове, далеч от кръглата форма. Нямам възможност да правя друга, седя, ям останалия крем и разсъждавам как да спася положението  Tired Cry
Идеи?

# 38
  • Czech Republic
Тоя път, нали защото е за пред хора, грандиозно се провалих  Sad направих Медовик двойна доза, през цялото време лепнеше и пое още и още брашно, блатовете ставаха от 3 мм сурови на над 1 см изпечни, изобщо не можах да ги сглобя във някаква форма и сега имам една торта, във формата на падини и хълмове, далеч от кръглата форма. Нямам възможност да правя друга, седя, ям останалия крем и разсъждавам как да спася положението  Tired Cry
Идеи?

Натисни я с нещо отгоре - блатовете дори и да са криви, като поемат от крема и ще се поизравнят. Грешка е, че си правила двойна доза - колкото и странно да е, много рецепти се прецакват така - обикновено човек не се усеща и се случва да сложиш от някоя съставка количеството за една доза. А и с по-голямо количество тесто се работи много по-трудно и се меси по-трудно и по-дълго.

Иначе - друга по-бърза торта!

Успех!

# 39
Rumya, ако не се вкючвам късно. Възползвай се от формата на развалини и направи да кажем - къртича дупка, с цветенце и къртица. Или развалини на замък  Peace Идеята ми е да не оправяш вида на тортата, ами да превърнеш дефекта в ефект.

# 40
Искам само да благодаря на natalyna за вкусната торта Рафаело. Бях на гости, направих я с много притеснения, защото не е като човек да е вкъщи, където си познава печката и т.н. Стана нещо много вкусно. Украсата е скромна, разполагах само с бял шоколад, но все едно - вкусотия е!  bouquet  bouquet  bouquet
Блатът е много сполучлив, ще го използвам и за други торти, а кремчето е много, много фино и  изискано.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 23:21 от labrex

# 41
  • София
Уф, готова е! Голям зор с тая торта  Crazy

Наталина, Уел,  Hug за съветите! Възползвах се от идеята да превърна дефекта в ефект. Като за начало я обърнах я наобратно, което се оказа много добра идея, защото най-долния блат бил заепнал за тавата, та като я обрнах се разполви и до някъде така се позаглади повърхността. Отстрани падна яко кръцни-срежи и въпреки, че остана с 1/4 по-малко, поне доби кръгла форма  Crazy После обилно мазах с масления крем на Ванчето / много сполучива според мен рецепта, Ванче   bouquet / и общо взето заприлича на нещо.
В крайна сметка се отказах от идеята за езеро, защото патетата ми се оказаха вече твърде големи за новия размер на тортата и си останаха на зелена полянка.

# 42
  • Бг-мама
Rumya , да ти имам провала  Crazy
Много е нежна и красива чадърчето е върха  Laughing , да  е живо и здраво детенцето  Hug Hug  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 30 сеп 2007, 10:41 от Зечова

# 43
  • София
Зечи, благодаря! Ти да я беше видяла веднага след като слепих блатовете  Mr. Green яко ме хвана паниката особено като знаех, че е за РД  Embarassed и няма да мога да направя друга.

# 44
Rumya, с такъв провал нечии успехи са скромни. Много добре си се справила, на детенцето много ще му хареса!

Общи условия

Активация на акаунт