Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 170
  • 654
  •   1
Отговори
# 120
Гледам филма в момента и си мисля, защо не се търси отговорност от родителите, това е потрисащото.

Не успях да го гледам целия, но за това си мисля вече няколко дни. При такива тежки случаи, родителите не носят ли все пак някаква отговорност, пък макар и материална? Защото да си захвърлиш така детето на произвола, е не по-малко подсъдно...

# 121
  • Русе
И аз току що гледах филма.Няма да пиша как се чувствам защото всеки който е писал за това и е гледал филма знае.Не искам да се повтарям.
Повода да се включа тук е XENIA
тази пак XENIA  от къде падна????? Толкова глупости където написала........ определено живееш в друг свят, планета или век. 4увала ли си за логопеди, ортопеди, НОРМАЛНИ социални работници, където не бързат да ти излеят яденето в устата,.... Абе направо не ми се коментира, че си вдигам нервите, от такива хора, да не кажа че направо ми се повръща, дай като е скелет и да го захвърлят да си тряска главата в стената. И какво ми говориш за тези учителки, глупости, те са си имали и направили своя избор, а какво има това дете, дори глас нямат, не виждат, не чуват, а най лошото е че НИКOЙ не иска u да ги види или да ги чуе.

Много правилно написано.
Извинявай много XENIA, -цензурирано-.Мястото ти мисля че не е тук.Има приказка като не можеш да помогнеш поне не пречи.Така че бъди така добра и замълчи, защото и с невежеството си ставаш смешна.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 09:07 от Доня Туфиня

# 122
  • Русе
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226456.0
И тук може да помогнете.Нека обединим усилията си

# 123
  • sofia
Гледам филма в момента и си мисля, защо не се търси отговорност от родителите, това е потрисащото.

Не успях да го гледам целия, но за това си мисля вече няколко дни. При такива тежки случаи, родителите не носят ли все пак някаква отговорност, пък макар и материална? Защото да си захвърлиш така детето на произвола, е не по-малко подсъдно...

не Кейс,никаква.Нито морална,нито финансова #2gunfire
имаме предложения по въпроса,но някой трябва да иска да ги 4уе Close

# 124
  • sofia
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226456.0
И тук може да помогнете.Нека обединим усилията си

bouquet  bouquet  bouquet

# 125
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
няма за какво да се изненадваме от реакциите. народопсихологията ни е такава. незряла нация сме. ако мисленето беше друго, нямаше да има могилино, нямаше да ги има и другите домове. децата с увреждания щяха да растат у дома. нещата са комплексни.
именно затова тръгваме да се борим. за да се промени мисленето на хората.
нямаше да имаме и това правителство и тези политици. нямаше да имаме и такава държава............
кои нации се срамуват от инвалидите си, от циганите си, от хомосексуалните си, от различните. във всеки случай, не развитите народи.
пътят е труден, но възможен. не се поддавайте на провокации. да бъдем реални и да си пазим силите.
Иренкеееее,личи си че си живяла повече от мен и ,че повече свят си обиколила Mr. Green
май от там трябва да почнем-петиция да се промени мисленето и манталитета на всички българи Mr. Green-смешно ми е ама на...тва е проблем голям
ох,на моменти се отчайвам много жестоко #Cussing out

Ети,аз бих се радвала ако успеем да  променим мисленето и действията на половината народ - това ще е голям успех.Не искам да променям негативизма и злобата на останалата половина - той просто ще се трансформира под друга форма и ще дойде обратно.Тези,които сме запознати със ситуацията в домовете и държавната политика,знаем за какво се борим.Останалите,които искат да се промнят - нека вникнат отвъд думите и ще видят реалната ситуация. За тези,които просто държат да бъдат забелязани,с некомпетентни вметки и безумни разсъждения-моля,не е това темата,в която за пореден път да се бълват никому ненужни умозаключения.

# 126
Моля ви, не се поддавайте на провокации, аз го направих и съжалявам, няма смисъл да обесняваш нещо на някой, който не те чува и не желае да те разбере.
Хора различни, нрави-също.Всеки живее, както иска и както може.....
Ние чувствителните имаме много още да се учим.

...."Особено изглежда нашето положение на тази земя.Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой,без да знае защо и за какво,във всекидневния живот ние само чустваме,че човек е тук заради другите,заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества..." /Алберт Айнщайн-аутист/

# 127
Гледах филма и нямам думи просто!  CryПодписах петицията,но още не са ми пратили и-мейл да потвърдя подписа си.Дано има полза Praynig

# 128
Подписах петицията.
Но филма все още не съм събрала смелост да го изгледам.В него има ужасяващи кадри.

# 129
  • под шипковия храст

само за да пусна лъч светлина, ако още не сте видяли темата -  има и друг филм http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184640.0
има и други хора.
с което съм далеч от идеята да омаловажа това, което се случва с изоставените деца, а то е чудовищно и ние ще сме чудовища ако позволим да продължи и не протегнем ръка на тези, които продължават да се борят...и то сами! Peace

# 130
Нямам думи да кажа какво почувствах като гледах филма - потресаващо е че позволяваме да се случва това.
За директорката на дома мога само да кажа че е човек които няма място там. Тази жена не е нормална и трябва да се отстрани от този пост.
Подписах петицията - дано повече хора си отворят очите

# 131

само за да пусна лъч светлина, ако още не сте видяли темата -  има и друг филм http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184640.0
има и други хора.
с което съм далеч от идеята да омаловажа това, което се случва с изоставените деца, а то е чудовищно и ние ще сме чудовища ако позволим да продължи и не протегнем ръка на тези, които продължават да се борят...и то сами! Peace

има...........има и още едни в софия, пак с две деца. има я и мария на нанди. именно по тази причина ще поканим и тях за протеста. Росен се пребори даже с един закон. нанди и семейството и се борят също с почти непосилни проблеми, но се борят.

# 132
Подписах петицията. Дано помогнем по някакъв начин  Praynig
Филма нямах смелост да го изгледам целия.

# 133
Аз го изгледах на пресекулки.
Ходи ми се на протест, но ако не мога да дойда, ще осигуря присъствие на едно вълче. Mr. Green

# 134
  • София, "Младост 3"
гледах на пресекулки, не целия
това което видях ще ми стига до края на дните ми - прилича на филмите за концлагерите, само че цветно и на една ръка разстояние
много малко подписи.... ако беше клюкарска тема или такава за секса и нещо подобно - до сега целия форум да се е разписал!

РОси, давайте! дано нещо се промени защото това е страшно... не знам какви хора работят в тези домове -0 контингент за есесовци че и по-лошо....

Общи условия

Активация на акаунт