Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 237
  • 654
  •   1
Отговори
# 390
ох. в черно ли трябва да сме облечени? нямам черен панталон (който да ми става)

ами,идеята беше да сме в траурни дрехи.За сега няма промяна ,но е уда4но като се има в предвид за какво се събираме Peace

абе аз нямам против.. аз дрехи в светли тонове нямам, така че ще бъда във възможно най-тъмно.

# 391
  • България
Зна4и,аз мисля така:законът е измислен от хора,не от Бог,и тези хора ,ако са заблудени или в гре6ка,би следвало грамотните и трезво мисле6тите да реагират. Crossing ArmsОсвен това законите за едни времена са неадекватни за следва6тите и т.н.Пример е американсклата конституция,колко промени е търпяла до днес,колко поправки ,amendments,маи се нари4ат.Ние да не сме по велики от тях,4е да търпим несъстоятелни закони,които убиват деца?
Първото,което трябва да се изисква от властите е именно поправка на закона,вси4ко друго са мраве6ки стъпки.Това трябва да е ясно формулирано   в протестите.

# 392
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Зна4и,аз мисля така:законът е измислен от хора,не от Бог,и тези хора ,ако са заблудени или в гре6ка,би следвало грамотните и трезво мисле6тите да реагират. Crossing ArmsОсвен това законите за едни времена са неадекватни за следва6тите и т.н.Пример е американсклата конституция,колко промени е търпяла до днес,колко поправки ,amendments,маи се нари4ат.Ние да не сме по велики от тях,4е да търпим несъстоятелни закони,които убиват деца?
Първото,което трябва да се изисква от властите е именно поправка на закона,вси4ко друго са мраве6ки стъпки.Това трябва да е ясно формулирано   в протестите.

Повярвай ми ,от много време се борим за промяната на закона, трудно е , но не и невъзможно,поне докато на нас ни пука, а ние хванем ли се -не се отказваме.Трябва ни обаче подкрепата на обществото,която също така се надявам да получим Praynig

# 393
  • България
Об6теството или така наре4еното гражданско об6тество 6те се събуди,няма накъде,но това няма да стане бързо.Този народ е свикнал до такава степен с мизерията около себе си ,4е я с4ита за не6то нормално.Които е буден носи морална отговорност да му напомня непрекъснато ,4е това,което става НЕ Е НОРМАЛНО #Crazy
Друга идея,която ми хрумна е да се направи не6то като хроника в един от наи 4етените български вестници,където редовно и в малки "дози" да се напомня за тези деца,4е ги има,както и с конкретни съвети как загрижените да помогнат.Нека да развалим обяда и съня на народа TiredИна4е няма да стане маи newsm78

# 394
В 4ужбина е много популярно така наре4еното "задо4но" или "дале4но"осиновяване.

Нора, имахме идея това да се направи преди години, с една френска организация......Но при нас нещата са по-сложни- закона ни е така направен,че е неприложимо това тук......и нещата не се получиха....Иначе подготовката се направи, майката от Франция беше тук,срещнахме се с директори на домовете, разговори много....и точно на финала,се разбра, че няма да стане/ по законови пречки/............

От години една италианска фонданция прави това, т. нар. осиновяване от дистанция в дома в Брацигово. Независимо от закона ни.
Разбира се, децата не могат да пътуват преди 18 годишната си възраст, но италианците идват тук, пишат си, разменят си снимки. Децата знаят от кой идват паричките и подаръците, чувстват личното отношение.
Тези дни тъкмо, имаше малък проблем с една девойка, вече на 19 години, за която от години се грижи една италианска двойка. Чист бюрократичен проблем, решихме го и сега момичето има шанса да замине, да учи, да започне един нов живот.

Тъй че, може. Просто е нужен един по-човечен директор и сърцати хора.
Все пак, би било добре да бъде подкрепено и от закона.

# 395
  • България

Нора, имахме идея това да се направи преди години, с една френска организация......Но при нас нещата са по-сложни- закона ни е така направен,че е неприложимо това тук......и нещата не се получиха....Иначе подготовката се направи, майката от Франция беше тук,срещнахме се с директори на домовете, разговори много....и точно на финала,се разбра, че няма да стане/ по законови пречки/............
[/quote]

От години една италианска фонданция прави това, т. нар. осиновяване от дистанция в дома в Брацигово. Независимо от закона ни.
Разбира се, децата не могат да пътуват преди 18 годишната си възраст, но италианците идват тук, пишат си, разменят си снимки. Децата знаят от кой идват паричките и подаръците, чувстват личното отношение.
Тези дни тъкмо, имаше малък проблем с една девойка, вече на 19 години, за която от години се грижи една италианска двойка. Чист бюрократичен проблем, решихме го и сега момичето има шанса да замине, да учи, да започне един нов живот.

Тъй че, може. Просто е нужен един по-човечен директор и сърцати хора.
Все пак, би било добре да бъде подкрепено и от закона.
[/quote]

DarZaMen Peace  bouquet Hug

Ето ,4е може.И аз това исках да кажа,4е е важно да не се извиняваме със закона.Наистина е хубаво да има такъв закон по принцип,но по важното е хората да имам сърца Peace
Много се радвам да 4уя за този слу4аи,дори само едно дете да е спасено,това е много.
Дано скоро да можем да спасим вси4ки тези не6стастни ду6ици.Маиките им може да са имали хиляди при4ини,макар и неразбираеми за нас да ги оставят,и не мога да ги съдя,те са ве4е достатъ4но наказани според мен Sad
Но ако всеки си размърда малко мозъка и се стегне можем да се преборим с тази кре6тя6та несправедливост.

# 396

Не бива да има безразлични в този момент! И нека всеки си зададе въпроса с какво може да помогне. Защото никога, никога човек не знае какво ще направи, ако му се роди детенце с проблем. Какво, там ли ще го оставите? В онези домове?????????????

Ивет, и аз съм като много от майките в този форум, направо сън не ме хваща от как гледах филма. И за да отговоря на по-горе зададен въпрос, мога да кажа, че никога не съм си представяла домовете в България като идеални места за живеене, но пък това което видях направо ме втрещи. От близо седмица се ровя из интернет и се чудя какво бих могла да направя - в чужбина съм и съответно не мога да дойда на митинга - но ми се иска да направя каквото мога. Виждам, че има и други майки от чужбина, които имат желание да помогнат - имаше идея да се направи уеб сайт от където да се координират нужди и ресурси, да се разменят идеи и т.н. Като човек с опит в тази сфера - кажи как виждаш един такъв проект - би ли могъл да се осъществи в действителност и как да подходим конкретно, от къде да започнем?

Може да се направи нещо по въпроса, да. Нека помислим.

Една идея,за която се сетих сега и за която знам ,4е е помогнала на немалко деца е тази:
В 4ужбина е много популярно така наре4еното "задо4но" или "дале4но"осиновяване.Принципът е следният:Хора ,които имат желание,финансова възможност и са отговорни си избират дете или няколко от домове или от бедни семеиства(засега това е за деца от така наре4ения,трети свят,но ние маи ги надминахме) и се задължават за период от 5,10 години да подпомагат това дете.Помо6та се състои в това,да следят ,4е детето освен 4е е нахранено,обле4ено,ходи на у4или6те  и е лекувано адекватно(с техни средства) може да контактува с така наре4ените осиновители,да ги вижда,посе6тава в страната им,да полу4ава подаръци за рожденни дни,Коледа и така нататък.А след време евентуално ,ако законът се промени и родителите искат ,за6то не и да го осиновят изцяло.
Знам и съм виждала снимки на деца преди и след осиновяването и има разлика Peaceи дори някои да мислят ,4е това би травмирало децата,аз съм убедена,4е травмите ,които те носят сега са дале4 по големи и необратими.Ако искате мога да се поинтересувам как става това на практика и бихме могли да настояваме в исканията си поне за тази опция,макар 4е идеалният вариант е пълното осиновяване.

Може да се направи подобна програма, пригодена за нашите условия. В Бг е работила подобна програма, аз лично съм помагала за осъществяването й. Знам, че станаха много промени в законите и всичко много се промени, но вярвам че по някакъв начин може да се направи нещо.
Тук е въпросът обаче, че при деца с увреждания става доста по-сложно.  А в случая явно и директорката няма да е много благоразположена.

Нека да мислим по въпроса. Нека мине протеста и да видим резултатите от него. Защото в момента той е на дневен ред. Имаме да разбиваме големи стени.

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 16:22 от Yvette

# 397
  • България
Yvette

Мисля,4е едно дете с увреждания не може да "упла6и" бол6инството от 4ужденците поне.За българите не мога да гарантирам,но едва ли вси4ки са толкова ограни4ени и коравосърде4ни ,4е да не могат да протегнат ръка на безпомо6тно дете в беда Thinking
Освен това,6том тази практика е осъ6тествима на някои места ,в някои домове,за6то да не се хванем и да я доразвием.Това е идея,която определено си струва,как ина4е 6те се практикува масово в Европа?

# 398
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Yvette

Мисля,4е едно дете с увреждания не може да "упла6и" бол6инството от 4ужденците поне.За българите не мога да гарантирам,но едва ли вси4ки са толкова ограни4ени и коравосърде4ни ,4е да не могат да протегнат ръка на безпомо6тно дете в беда Thinking
Освен това,6том тази практика е осъ6тествима на някои места ,в някои домове,за6то да не се хванем и да я доразвием.Това е идея,която определено си струва,как ина4е 6те се практикува масово в Европа?

Мога да ти дам адресите на домовете и да се свържеш с тях - все от някъде се започва. Всеки ,който има желание може да помогне. И нека не делим българи и чужденци - има хора ,които помагат, и такива,които само говорят.

# 399
  • България
Yvette

Мога да ти дам адресите на домовете и да се свържеш с тях - все от някъде се започва. Всеки ,който има желание може да помогне. И нека не делим българи и чужденци - има хора ,които помагат, и такива,които само говорят.

Ами даи ми тогава,ако мисли6 4е само говоря.Мога и искам да помогна не на едно,а на десет деца,не мога да разбера за6то е този тон?Останах с впе4атлението ,4е е невъзможно едва ли не да се помага на децата,многократно питах по какъв на4ин може да помогнем ,да се даде номер на сметка,но уви отговор не полу4их..Оправдания със закона и про4ие...
И не деля българите и 4ужденците,ни наи малко,все пак аз съм българка ,но виждаме какво правят те и какво правим ние.

# 400
В тази асоциация (пардон, не - фондация) има и българи живеещи в чужбина. Помагат както и където могат.
Няма деление.

Сега, факт е, че поради бездънността на ямата, наречена институции за деца лишени от родителски грижи, с прилежащите законови дупки, административни пречки и т.н., всички, не чак толкова малобройни помагащи люде, се чувстват сами в начинанието. Всичко потъва някак безразултатно. Структурите са пълни с деца, обречени на безпътица.

Не мисля, че е проблем да се говори. И това е важно някой да прави.
Нали, ако бяхме говорили достатъчно, нямаше да срещнем сега тази стена от скептицизъм.

А осиновяванията от дистанция са много добър вариант за деца, които никога няма да намерят дом. На тях и най-малката помощ им е добра дошла и, ако се прокара и у нас тази практика, това означава малко по-малко деца без бъдеще.

# 401
  • България
Говорим и обсъждаме,за6тото знаем,4е ако си отбием номера и изпратим дрехи,храни ,лекарства  или пари те едва ли 6те са достатъ4ни ,ами като свър6ат?Освен това 6те си позволя да съм скепти4на къде то4но 6те попаднат моите и парите на вси4ки,които пра6тат.Никои от нас не е милардер,за да си пра6та парите на вятъра,както и 4е в 4ужбина парите не растат по дърветата.Затова стоя в този форум от няколко дена,и съм "зарязала" къ6та ,мъж и дете ,за да търся на4ин,не да се намирам на работа .Не отивам да обсъждам теми като "Какво сервирахте днес" и "Как да отслабна?",да не споменавам други о6те по  неадекватни:crazyeyes:
И да,искам да помогна,но искам да видя и резултати.Не искам само да пра6там пари,за да може някои например да си ги сложи във ве4е пълния джоб,докато друг умира от глад.
Искам промяна на закона и пове4е яснота къде отиват парите,които не са малко?Ето,това е от зна4ение.В държавата има пари,това трябва да е ясно на всеки ве4е.За6то тогава  в България има концлагери???? #Cussing out
И понеже много хора мислят като мен ,затова и никои не смее да се ангажира,а децата си гният Sad

# 402
Norah, napylno sym syglasna s teb - i az sym v чужбина и искам да знам какво става с помощите, които пращаме. Реших накрая да пращам всеки месец по 50 евро, акогато си стъпя на краката  повече на Ива Бонева в Русе - прочети цитат от личното ми съобщение и ако искаш се присъедини към мен:
Мая, паралелно с акцията, която се организира тук, има и други хора, които се опитват д апомогнат конкретно на децата от Могилино. Ако можеш да се свържеш с Ива Бонева на
"Iva Boneva" <i.boneva@savethechildrenbg.org> тя ще може да ти даде повече разяснения. Опитват се д асъберат пари и екип от специалисти, които да освидетелстват децата, да оценят нуждите им и да разработят индивидуална рехабилитационна програма за всяко от тях, за да може да им се дасе някакъв шанс. Полагат се усилия да се издейства на първо време децата да бъдат преместени от Могилин в домовете в Русе, където условията са много по-цивилизовани, има и специалисти, които биха се заели с децата и тяхната терапия.
Имам и номер на gsm ako iska6

# 403
Благодаря за информацията Magla_ta ,

и на мен ще ми е полезна.  Hug

# 404
  • България
Norah, napylno sym syglasna s teb - i az sym v чужбина и искам да знам какво става с помощите, които пращаме. Реших накрая да пращам всеки месец по 50 евро, акогато си стъпя на краката  повече на Ива Бонева в Русе - прочети цитат от личното ми съобщение и ако искаш се присъедини към мен:
Мая, паралелно с акцията, която се организира тук, има и други хора, които се опитват д апомогнат конкретно на децата от Могилино. Ако можеш да се свържеш с Ива Бонева на
"Iva Boneva" <i.boneva@savethechildrenbg.org> тя ще може да ти даде повече разяснения. Опитват се д асъберат пари и екип от специалисти, които да освидетелстват децата, да оценят нуждите им и да разработят индивидуална рехабилитационна програма за всяко от тях, за да може да им се дасе някакъв шанс. Полагат се усилия да се издейства на първо време децата да бъдат преместени от Могилин в домовете в Русе, където условията са много по-цивилизовани, има и специалисти, които биха се заели с децата и тяхната терапия.
Имам и номер на gsm ako iska6

И аз ти благодаря  bouquet Hug
Наи накрая някои да каже не6то конкретно и смислено за това как да помогнем:Веднага 6те го направя Peace

Общи условия

Активация на акаунт