Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 287
  • 654
  •   1
Отговори
# 480
През уикенда успях да се срещна с много хора, опитах се да им отворя очите, да им разкажа за дома във с.Могилино, за настоящия протест... понеже не всеки има Интернет в къщи, за да знае за това и ... много съм разочарована, никой не ми обърна внимание. Единствените думи бяха ''много тъжно, но си имам достатъчно проблеми за да тръгна да протестирам и то в София, всичко е свързано със време и пари...'' Бездушието ме убива. Хората наистина им е тъжно, че такова е положението но ... никой не се наема поне да се опита да помогне със нещо  Confused
Аз лично, ужасно много искам да дойда на протеста ... но просто нямам физическа възможност. Следя темата и тази и работната, каквото решите ще се включа със помощ  Hug Ще бъда мислено със вас на 9.10. и ще се моля някой да обърне внимание на исканията! Успех момичета и ... радвам се, че ви има!  Hug   bouquet

# 481
Тео 7777 , предложенията ти също са добри. Надявам се започналите инициативата да успеят да изкарат най доброто дотук и да го прибавят като искане.Следва важния въпрос..А след протеста какво? Какво може всяка от нас да направи. Просто е. Зависи , коя в коя сфвра се подвизава.Ако е социален работник...си мисля ,че може да донесе още по голяма промяна ако има повече контакти в тази сфера. Съгласете че като излизат майките да виакт за децата е шок, но когато излязат самите социални работници и викат не за заплати е повече шок.Истината е, че аз на държавата затова не разчитам и не е редно и вие да го правите.Можем да се обединим и като частни лица и в сдружението на бг майките.Образование сред социални работници, силен натиск на бюрокрацията.Ако е нужно протеста да бъде верижен от един момент на там в цяла Бг.Съгласете се , че една реклама се асимилира и разбира след 30 тото повторение. Какво да говорим за неща, които ние самите не искаме да слушаме и виждаме или от суеверие или от страх и нас да не ни докопа..Домовете от този вид определено да се дръпнат в по големите градове и да им се предостави квалифициран персонал. Бизнеса може да бъде по социално отговорен не мислите ли? За мен ДНЕС добрата реклама не е едно рекламно изречение , грандомански билборд а едно, две, сто добри дела, които говорят сами за себе си.И не ми пука за ПР ако зад него стои реално свършена работа , а не само раздадени бонбонки.Майки и аз пия кафе и аз обичам  хубавите разговори но съм готова и за работа в тази сфера. Ако някой има планове да пише на лични. И наистина моля да не намесваме партии...

# 482
мислех си за това, че специалист не ходи в домовете, защото са в селата, а и засега няма да стане бързо местенето на децата и домовете(като цяло, а и в могилино конкретно), затова не е ли най- логичният вариант самите работещи там да изкарат курсове, подготовка или нещо подобно, за да могат да работят с децата- това не е толкова трудно да се организира, може да специализират за рехабилитацията, конкретни неща да правят с децата, например-вярно че няма да е като истински специалист, но все пак ще е нещо, и после ще го имат като задължение да го правят с децата...

# 483
  • под шипковия храст
аз си мисля, че трябва да има и някакъв независим и доброволен граждански надзор върху работата в домовете. недробосъвестни служители има във всички сфери, но тук нещата стоят по-различно, т.к. децата по една или друга причина не могат да сигнализират за нарушения и сами да защитават  правата си, а често и системата сама прикрива грешките и пропуските си и не контролира ефективно, доказателства за това - много.
трябва някак да се отворят вратите на тези институции, което ще помогне и за социализирането на децата, и то от най-ранна възраст, без това да доведе и до вреди за тях. много е деликатен въпроса. дано ме разбрахте, какво искам да кажа, че объркано се получи! newsm78

# 484
Предполагам искаш да кажеш,че би било добре да има специална частна организация,която да следи тези домове и да сигнализира при нередности?

# 485
Предполагам искаш да кажеш,че би било добре да има специална частна организация,която да следи тези домове и да сигнализира при нередности?
ако няма човек,който да "ЧУЕ" тия сигнали-има ли смисъл-знаете ли колко сигнали сме подаали лично ние-нали сме такава независима организация,която ходи и вижда какво е в домовете-особено за една директорка-до къде ли не стигнахме-е била съпруга на някой много важен-не можело да я мръднат-какво повече да обясняваме и на кой #Cussing out

# 486
Британски социален работник, работещ за Спасете децата, в един от докладите си пише за:

„огромната вреда, която нанася на децата трайното им пребиваване в дома...За мен, като възрастен, домът е огромна и смазваща институция. А как изглежда в очите на бебетата и малките деца, едва ли можем да си представим. Огромният размер на дома, изключително крехката възраст на децата и огромното количество трагични истории, витаещи в дома правят изключително трудна преценката откъде да започна...Когато се разхождам из дома виждам деца, които са недостатъчно стимулирани, недоразвити и емоционално закърнели. Виждам провалено бъдеще и неосъществен потенциал, за тези деца и за България като цяло. Виждам човешки същества, които са обречени да бъдат храненици на държавна издръжка до края на живота си, не само през детството си, а и като възрастни, които няма да могат да функционират като пълноценни членове на обществото и които ще увеличават бройката в затвори и институции за възрастни с умствена изостаналост. Усилията ни да убеждаваме управляващите и практиците в това не трябва са спират нито за миг. Дължим на тези деца, чрез рзвитието на алтернативни услуги, гаранцията,...че повече нито едно бебе или малко дете няма да губи детството си, растейки в институция

виж още на http://www.savethechildrenbg.org/SCBG/Web/WhatWeDo.aspx?KeyCD=Institutions

# 487
  • София
Преди малко гледах пресконференцията на сателитния канал България. Отделиха доста време - може би 3 минути, което е доста добре като се имат предвид конкурентните теми. Прозвуча ми добре като информация и коментар от журналистката. Видях, че е имало интерес.

А кои са мамите и таткото, които говореха?

# 488
Ако се работеше в МТСП от такива служители - съвестни, борбени, знаещи и можещи като родителите - картинката ще е съвсем различна - в ярки и топли тонове, а не в сиви, жалки нюанси като в момента.

Софианци и от околността, бъдете утре в 13,00 ч. и заради нас, които сме надалече и е не можем да присъстваме, не че не ни се иска. Praynig

# 489
Преди малко гледах пресконференцията на сателитния канал България. Отделиха доста време - може би 3 минути, което е доста добре като се имат предвид конкурентните теми. Прозвуча ми добре като информация и коментар от журналистката. Видях, че е имало интерес.

А кои са мамите и таткото, които говореха?
ТАТКОТО Е НА МАТАКОСМАТА МЪЖА Й-СЪС ЗЕЛЕНОТО Е РОСИ-ЛАВЕНДЕР,ДРУГОТО МОМИЧЕ Е ИВАБ И С КЪДРАВАТА КОСА-ЛИНДА-МАЙ ТОВА СА БИЛИ
гледайте и предаването на Милен цветков-пак ще е за децата в домовете Peace

# 490
  • София
днес ли? Надявам се да сме се прибрали, че да го гледам.

Надявам се поне в този случай Милен Цветков да не започне да се заяжда. Иначе ще го отлюспя най-официално.

# 491
  • 1st floor

[/quote]

гледайте и предаването на Милен цветков-пак ще е за децата в домовете Peace
[/quote]

моля ви , пуснете линк , след предаването , за да мога да го гледам, защото съм на работа...а, пък хич не се оправям със тези ТВ-та... Embarassed

# 492
НеПоКоРнА ЕТО ЛИНК КЪМ ПРЕДЕВАНЕТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ В НЕТА, където и аз ще го гледам най-вероятно, защото по време на неговото предаване пътувам за детската градина и към къщи след това

# 493
  • под шипковия храст
ако няма човек,който да "ЧУЕ" тия сигнали-има ли смисъл-знаете ли колко сигнали сме подаали лично ние-нали сме такава независима организация,която ходи и вижда какво е в домовете-особено за една директорка-до къде ли не стигнахме-е била съпруга на някой много важен-не можело да я мръднат-какво повече да обясняваме и на кой #Cussing out
точно това имам предвид! разбира се, че ще има и такива случаи с разни нафукани гъски, но съм сигурна, че и много може да се направи, както вие самите показвате с работата си   bouquet
и другото е, сестрите и въобще персонала в домовете да се занимават с малки групи деца - не повече от 10 /макар че и тези са много, но се опитвам да не хвърча много в небето/, защото е немислимо да положиш нормални грижи за много деца, да ги нахраниш, да ги измиеш и т.н.
също помещенията, в които живеят децата да приличат повече на детски стаи отколкото на клетки за зверове! Naughty

# 494
тая от Български Хелзински комитет Мариета може и да я смота след малко............. Close
а тая от ДАЗД.........тая лъже смотла бе, бил единствения такъв дом - тоя в трън какъв е бе, или и той е единствен, а...........лелеееееееееее, ох аз съм бясна, а МЕРЕЛИН като я познавам........дадат ли и думата свършени са, бясна съм, ще ме изгонят от офиса, така се чувам.....

Общи условия

Активация на акаунт