Новата "мода" да раждаме секцио.

• 3 863
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Модата е голямо нещо, еййййй. Може би трябваше да се напъна и да го родя нормално тоз 4,5 кг момък с крачно предлежание, въпреки многото диоптри и категоричната забрана от офталмолога. Щото сега съм модерна майка.
Пък и да бях ослепяла, какво от това, щеше да ме топли утехата, че съм естествено родила, а?
Не раждането прави една майка, а ставането нощем, грижите, сълзите, тревогите, възпитанието,  образованието и Любовта към детето ти.
Щото по тази логика - бащите не са родители, нали не са раждали горките - ни естествено, ни неестествено.

# 61
Абе що не замълчат тези дето са родили лесно, хопа, тропа и на 2-я ден подскачат, а на петия правят секс. И това не е мода мойто момиче, ако беше родила като мене, въобще и през ум нямаше да ти минава да раждаш нормално 2-ри път. Н а първа стр-ца съм писала защо, да не добавям за дископатията и др.

# 62
  • Far away from here...
Ами не може от 25 жени 20 да са с медицински показатели. Айде моля ви се!

Няма нищо срамно да кажеш - ами страх ме беше от болката, страх ме беше че секса няма да е същия и т.н., но всички да минават с номера, че по медицински причини били направили този избор...
Peace
Така си е.А и за това иде реч в темата Wink

Всъщност,аз така и не разбрах за какво иде реч в темата. Ако правилно схващам, същата визира определена група жени, които се страхуват от болка или нещо друго, умират си от желание да плащат или, най-грубо казано, са просто едни лигли, всяка с причината си. Затова избират секцио. И какво следва? newsm78 Изводът за теб какъв е? Защо не се включваш по темата, която пусна?

# 63
  • София

Няма нищо срамно да кажеш - ами страх ме беше от болката, страх ме беше че секса няма да е същия и т.н., но всички да минават с номера, че по медицински причини били направили този избор...
Peace

Добре де, вас кво ви пука?  newsm78

# 64
  • София
Всеки сам си решава...Не виждам нищо лошо в това по желание да се ражда кой както си иска.
Аз също съм много страхлива,но от игли,инжекции,вземане на кръв.... Sick
Може би затова и не помислих да раждам със секцио.... а и не ми се наложи
Не се чувствам повече майка от тези,родили секцио,не се гордея че раждах 18часа и накрая извадиха детето с форцепс и аз самата преспах,великото чувство да гушнеш току що роденото си дете....
Не обичам сина си повече,защото съм го родила с 4 външни шева и много болка и не го обичам по-малко защото не съм го видяла веднага след като е излязал от мен, а след един час....
Спорите,спорите...а всичко това е безмислето...

п. п. мен в кои майки ме слагате?

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 14:48 от vnd

# 65
Мацки, успокойте нервите. Защо така наскачахте всички? Както всеки има право на избор, така и всеки има право на мнение. Wink

# 66
1.Ще разполагам с максимума от персонала и апаратурата на болницата поради насрочената предварително дата. Така няма да ми се наложи да се чудя посред нощ дали моят лекар не си е пийнал, дали не е заспал дълбоко и дали изобщо някой от екипа около мен е в час.
2.Потенциалните травми за бебето са много по- малко.
3. Самото раждане протича много по- бързо и това намалява риска от допълнителни усложнения.
4.Предпочитам да ми срежат корема, а не вагината (а при вагиналното раждане вече е практика да те срежат, за да ти помогнат)
5. Имам тесен таз
На точките споменати от теб:
1. Доста може да се поспори по въпроса...
2. Изобщо не е вярно!
3. Прави се само ако има нужда!
4. Много зависи от степента на тесен таз и големината на плода!
....не ме разбирайте погрешно.... не заплювам секциото, напротив - аз съм раждала нормално /без усложнения Слава Богу/! Ако имам второ дете пак - тръгвам за нормално, пък ще видим! Всеки има глава на рамената си и е свободен да има своя гледна точка по въпроса!
Както и да са родени - това са нашите деца и да са ни живи и здрави.........  Hug

# 67
Повече ме плаши модата да се ражда в 7-мия месец Tired
Ъъъ, и такава ли мода имало? Shocked
Верно ли?????? Shocked Е,тука вече ...... smile3555

# 68
  • София

Peace

Ето това се питам и аз?! Нали почитателите на вагиналното раждане не са карани от никой да се оперират? Какво ви пречи и смущава в начина, по който ДРУГИТЕ раждат? А и откъде идва тази безвъпросна яснота, в която пребивават мнозина убедени в едно или друго нещо? newsm78
Знаете ли колко е спокойно, когато не ви пука дали другите ще направят същото като вас?  bouquet

# 69

Peace

За кой как раждал по принцип не ми пука.
Но темата се обърна в по-различен спор от очаквания.Това имах предвид.

# 70
  • София

Peace

За кой как раждал по принцип не ми пука.
Но темата се обърна в по-различен спор от очаквания.Това имах предвид.

Ако трябва да съм честна, и аз се чудя защо раждалите със секцио дават обяснения за медицинските си причини. Никой не е длъжен да се обяснява. Аз, например, имах медицински показатели, но и да нямах, пак бих избрала секцио. Peace

# 71
  • София
И при мене се случи същото.Като ме приеха ги чух две акушерки които си говориха:
-"И тази ли ще е режем?"
-"Не нормално раждане.Ура!"
Целият персонал се изреди да ме поздрави и помага докато раждах.Нямаха нормално раждане почти от 1м.
Така , че това не е "мода" а ЛИГАВЩИНА.

P.S.Не включвам жените които са им направили по спешност секцио. Peace

# 72
Твърдо ЗА секциото

# 73
Напълно подкрепям казаното от Pandora ! И защо реши, че чрез секциото се спестява болката и страха от нея??? Боли си и то много. (поне при мен беше така).

# 74
  • София
Повече ме плаши модата да се ражда в 7-мия месец Tired

И мен Confused

Общи условия

Активация на акаунт