Новата "мода" да раждаме секцио.

• 3 859
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Мен въобще не ме боли, кой какъв избор е направил. Но ме боли, че част от бъдещите майки са наплашени предварително от естественото раждане и им се обяснява колко по-безпроблемно е секциото, а това не е истина. А някои плиткоумни майки си мислят, че това е признак на социално положение (някой преди мен беше визирал подобен разговор). А въпросът е много комплексен. Не може общо да се каже "секциото е за предпочитане" или естественото раждане. Още повече, че много от майките избрали секцио, не знаят какво е усещането от естественото раждане.
Имам една приятелка, на която й направиха секцио, защото след пълно разкритие и напъни се оказа, че пъпната връв се е била омотала около бебето и губят сърдечните му тонове. Тя не беше особено щастлива, че я оперираха. Каза, че болката покрай контракциите не можела да се сравни след това с болката и неудобството след операцията.

# 76
Не знам мода ли е или не , но аз ако ще раждам втори път , няма да се навия пак да е нормално и без упойка . Ще си родя секцио и въобще не ми дреме какво мисли този или онзи . Нали няма аз да се гърча  Wink

# 77
Повечето хора обичат да се "глезят" сами себе си - едни ходят на масажче, други - на козметик, на маникюр, хапват по ресторанти, обичат спа, посещават фитнес зали, почиват в скъпи хотели, плуват в басейни, карат готини коли, купуват си много бижута, дрехи, обувки..... Защо пък някои да не се поглезят и със секцио и защо това толкова бърка в здравето на други. Да мразя съседката, защото всеки месец се явява с нов чифт обувки, а аз не го правя /не мога да си позволя, не ме влече или поради друга причина/, да я укорявам, че се гримира всяка сутрин, а аз нямам време/не умея/не разполагам с хубава козметика?
Всеки ражда както иска и както може. Не мисля, че родилите вагинално превъзхождат онези, които са родили със секцио по желание, както не мисля, че една жена, която редовно ходи на масаж превъзхожда някоя, която дори не знае това какво е.
И най-интересното е, че никоя майка, родила със секцио по желание, не е пуснала тема : "Каква дивотия е естественото раждане - луди ли сте?".

# 78
  • София
И при мене се случи същото.Като ме приеха ги чух две акушерки които си говориха:
-"И тази ли ще е режем?"
-"Не нормално раждане.Ура!"
Целият персонал се изреди да ме поздрави и помага докато раждах.Нямаха нормално раждане почти от 1м.
Така , че това не е "мода" а ЛИГАВЩИНА.

P.S.Не включвам жените които са им направили по спешност секцио. Peace

Поздравили са те естествено - при нормалното раждане се мъчиш ти, а при секциото - те. Joy

# 79
...и въобще не ми дреме какво мисли този или онзи...

Дано повече хора стигнат до този извод, та да спрем да се дърляме за безсмислени теми...  Tired

# 80
  • София
Мен въобще не ме боли, кой какъв избор е направил. Но ме боли, че част от бъдещите майки са наплашени предварително от естественото раждане и им се обяснява колко по-безпроблемно е секциото, а това не е истина. А някои плиткоумни майки си мислят, че това е признак на социално положение (някой преди мен беше визирал подобен разговор). А въпросът е много комплексен. Не може общо да се каже "секциото е за предпочитане" или естественото раждане. Още повече, че много от майките избрали секцио, не знаят какво е усещането от естественото раждане.
Имам една приятелка, на която й направиха секцио, защото след пълно разкритие и напъни се оказа, че пъпната връв се е била омотала около бебето и губят сърдечните му тонове. Тя не беше особено щастлива, че я оперираха. Каза, че болката покрай контракциите не можела да се сравни след това с болката и неудобството след операцията.

Да, бе! Докато лежах в реанимацията без абсолютно никакви болки след секциото, се наслушах на писъци на нормално раждащи. Сигурно са пищяли не от зор, а от кеф, нали? Виж, писъци по време на секцио не съм чувала. Joy

# 81
Има ли начин да се прекрати темата?!
Защото се превърна в едно безсмислено заяждане.

(темата е от тази сутрин,а е вече 5 стр. представям си до утре каква ще стане,и какво още ще се изпише?!?)

# 82
И при мене се случи същото.Като ме приеха ги чух две акушерки които си говориха:
-"И тази ли ще е режем?"
-"Не нормално раждане.Ура!"
Целият персонал се изреди да ме поздрави и помага докато раждах.Нямаха нормално раждане почти от 1м.
Така , че това не е "мода" а ЛИГАВЩИНА.

P.S.Не включвам жените които са им направили по спешност секцио. Peace

Е дано като си получи аплодисментите се почувства по-добре.
Защото започвам да си мисля, че раждалите нормално това търсите с подобни теми. Някой да ви потупа по рамото и да оцени мъките ви. Ако може и някой да изрази съчувствие за мъките...
Е, браво!!!! Ако това ще ви успокои и най-накрая ще спрете да ровите, където не ви е работа.

# 83

(темата е от тази сутрин,а е вече 5 стр. представям си до утре каква ще стане,и какво още ще се изпише?!?)
Темата си плаче за ключ!Дано някои хора като четат осъзнаят,колко е безсмисленно това противопоставяне.И че не начина на раждане те прави добра майка.

# 84
Ама нямат ли край вече тези теми  #2gunfire
И какво толкова ако някой е родил секцио или естествено, това толкова ли е решаващо за детето? Имам чувството, че това се превръща повече като тупане в гърдите - видяхте ли какво направих? Това е така - наистина сте направили нещо страхотно и това е че сте дали живот, както и раждащите секцио!

Може да продължим и с други теми:
Кой коло е кърмил и кой колко АМ е дал и кое е по-естествено?
Кой кога е захранил?
Кой кога е махнал бибата, шишето, памперса?
Айде стига вече  Stop

# 85

Темата си плаче за ключ!Дано някои хора като четат осъзнаят,колко е безсмисленно това противопоставяне.И че не начина на раждане те прави добра майка.

# 86
  • Плевен
Без думи smile3505

# 87
Няма нищо по вълнуващо от това да родиш нормално.

Възможно е... Crazy

Цитат
И след това ти е толко мило като разказваш на някой за своето раждане.

Не,благодаря. Rolling Eyes

# 88
Уф, темата плаче за ключ! Rolling Eyes
Дали да не информирам модератор?! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт