Февруарчета на ясла тръгват,неспокойни мами тихичко подсмърчат

• 14 374
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
  Мишон, Жожоба, честито на патерици! Много здраве и сбъднати мечти!

stefaniika, браво на младежа, че така лесно се приспособява в новата обстановка! Heart Eyes Така и на теб ще ти е по-лесно.
Не пиша много че нещо съм в тиха депресия #Cussing out
Това все едно аз съм го писала! Tired, но за салца няма възможност  Confused
  Скъпата, това със страховете ми е познато. Моята щерка беше мнооого чувствителна още от бебче. Приспивах я на ръце, после с песни по един час и като изнемогвах татито ме сменяше и продължаваше да грачи. После преминахме към галене, гушкане на ръката ми, после едно плюшено мишле, което разнасяше и през деня. Четяхме приказки, докъто се научи да си ги чете сама. Имало е случаи четящия да заспива, а тя го бута и пита "и кво казал Мечо?" Имаше период, в който общуваше с въображаеми приятелчета - 7 тюленчета /герои от едно филмче, което много я впечатли/. Имаха си имена и като си мисли, че никой не я наблюдава им говореше. Това отмина до 6-7 годинки и сега като я питам се смее на това. Една вечер гледаше Сънчо и вечеряше. Разказваха приказка за един мравчо, който си счупил крачето. Като взе да хлипа това дете, като писна  #Crazy едва успях да я успокоя преди сън и сто пъти попита, дали мравчо го боли крачето. Та затова е важно какво преживяват децата през деня и какво гледат по телевизията, на улицата или в училище. Да не ви разправям как беше след някои медицински интервенции. Много време ми отне да и върна душевния конфорт. Само много любов, търпение и дълги разговори помагат.

# 46
добро утро и от мен, да се вмъкна за малко преди работа Simple Smile
приветски на игси, радвам се да те видя отнбово тук, и ти желая вси4ко лошо да е зад теб.
успех в новото поприще,некапризни клиенти, изрядни продава4и, много сделки и големи комисионни ти пожелавам Simple Smile
да е здраво новото теодор4е   bouquet

и нека хубавото винаги има превес

# 47
  • БГ
Здравейте, мамета и сладки дечица!

Благодаря ви от сърце за моралната подкрепа, която ми оказвате!!!  Hug  Марти наистина се чувства добре в яслата и се надявам да е така и занапред! Засега са само 12 дечица и е много вероятно да си останат толкова до м.март, а имат 1 педагожка, 1 леличка и 2 мед.сестри на групата!!!

Игси, привет! Успех в новата работа! Честито ви племенница, да е жива и здрава и много послушна! Има ли нещо общо братовчедката на мъжа ти с Пловдив или е възможно такова съвпадение newsm78  - ние също си имаме племенница, т.е. втора братовчедка на Марти, роди се на 15.09. и се казва Теодора!!!

И като сме на бебешка вълна да се похваля и с още едно бебче - моя приятелка роди момиченце, казва се Ивайла!!!

OLYMPIA, как е Коко, премина ли проблема с нощното потене?

Относно нощното събуждане - не мога да се оплача, ако изобщо се събуди то ще е само за водичка, а иначе действа в просъница. Ляга си към 21.30-22.00ч и сутрин става в 7.30ч., което идеално ни устройва за подготовка и тръгване към яслата, до там имам 15мин пеша.

Храненето ни протича като при повечето от вас - сутрин обилна закуска (попара; кус-кус; корнфлейкс с пр.мляко; филийка с кашкавал или с яйце и сирене; колбас), на обед - супа и готвено, без хляб, следобед - кремче; грис; мляко с ориз; кекс; филийка с нещо си, плод, вечер - готвено + кисело мляко. А между 4-те основни хранения дъвче нонстоп солети, бисквити и разни други дреболии!!!

Аааа за гърнето ли питате... Wink
Ето го нашето първо в гърнето.http://www.snimka.bg/profile.php?upload_photos&upload=1.. … 72;ва по земята ръси ама после поне си го бърше  Laughing
Зарежда се заглавната страница, не мога да видя снимката  Sad

Влезте в албумчето ни в http://www.snimka.bg/  потребител mami , парола bebe, оттам в албума на Pileto и готово!

# 48
  • варна
Здравейте!
Честито за малката Теодора-да е жива и здрава и много послушна Simple Smile
И Вики хапва по 4 пъти на ден и е всечдна.Сега вече налита и на чесън,ама още не й давам.Нейните манджи хич не ги харесва,а за пюрета и каши въобще не иска да чува.Много обича филийка намазана с масло и да си я чупи сама и да я топи в шарена сол.Така може да изяде до 3 филии.По плодовете не си пада много,а грозде хич не обича,любими са банани и пахо(праскови).Вечер най-късно в 10 е заспала,понякога нощем се буди и пие вода .Вечер ядем предимно кисело мляко и рядко хапва още нещо.
Сега май нещо е понастинала,защото нощес се беше напишкала и в 3 се преобличахме(без памперс сме).Дано скоро се оправи,ако има нещо.

# 49
Мерси, момичета за хубавите пожелания!
Stefaniika, майката на новородената Теодора се казва Стела и е родом от Своге - може би е просто съвпадение. Simple Smile
На Тея зъбките й са добре. Имаме си вече пробили и кучешки зъбчета.
От 5 дена казва "топче" и "топчици" .

# 50
  • Пловдив
Добро утро! Изпихте ли си кафето, аз моето да  food010 Grinning
Изчетох какво сте писали...
anitza, много си мила, благодаря ти! За мен Руми би трябвало да е най-красивото дете, нали съм й майка, ама аз съм изчанчена майка, нещо сигурно не съм наред - все й търся кусури. Още като се роди и почнах да я оглеждам, носа не ми харесва, косата е по-светла (и двамата сме с черни коси, пък нейната кестенява  Sad) и т.н. От както беше бебенце, много рано почна да си върти главичката и все си замяташе ушите и така спеше, с обърнати уши (ама как го обясних само ooooh!). Та в резултат на това може би й станаха клепари, щото като се роди си и бяха залепени за главичката. Всички казваха ще се оправят. Да ама не, тя продължава да си ги замята. Онзи ден беше легнала и й казвам "Оправи си ушенцето", а тя го обърна навътре  Mr. Green, сигурно си мисли, че така трябва да бъде. И си викам това да й е кусура. Сега пък съм си въобразила, че има Х крака.  Sad
Игси, надявам се лошите неща в живота при теб да са свършили вече!
Теди, дано малката оздравее по-бързо и да не е сериозно.
Ще се включа пак по-късничко, че сега е лудница при мен и това го пиша вече половин ден! То си стана направо обяд, пък почнах с добро утро!  #Cussing out Rolling Eyes

# 51
Игси, привет- много се радвам, че се появи. Чудехме се какво става с теб  newsm78 Ще ми е много мъчно за клубчето-да знаеш  Cry , но се радвам, че си намерила и друг начин да се занимаваш с нещо подобно  Heart Eyes Честито и за новата работа в агенцията-ако изпадне нещо изгодно-свиркай !
Иначе и ние сме в Хиподрума, но не стоим там. А Нади живее точно до църквата!

Ще излизам в 6.30 и ще се прибирам в 21.00.
Аууу, ами кой ще води и взима Деян от ясла  newsm78

При нас храненето е сл: сутрин-мляко, към 11ч-закуска, към 14ч-кърма, м/у 17 и 20ч-манджичка и към 22-23ч-кърма. Не броя плодовете, които хапва м/у храненията и разни други нещица.

Нощем никога не се буди. Още от раждането започнах да я оставям да спи сама, а аз ходех на пазар, например, и до ден днешен си е така. Вечер тя като заспи, ние с татито си ходим на кръчма(или където ни се ходи), а тя си остава сама вкъщи и си спи. На следобедното й спане също излизам, ако имам работа- тя спи по 4 часа.

Винаги съм си мислила, че колкото по-расте детето, толкова по-лесно ще е , но сега като ви слушам какви неща им хрумват и вършат по-големите ви деца и започвам да се разделям с илюзиите си  Whistling

# 52
  • варна
Слънчо,ти определено си изкарала късмет с детето,щом спи толкова много и можеш да го оставяш само.Аз си позволявам само набързо да отскоча до магазина докато спи.Веднъж още като бебе я оставих да ида до аптеката.Тичах в двете посоки,върнах се за 10 мин. и още на входа я чух да се дере(ние сме на 2ет)

# 53
Вечер тя като заспи, ние с татито си ходим на кръчма(или където ни се ходи), а тя си остава сама вкъщи и си спи. На следобедното й спане също излизам, ако имам работа- тя спи по 4 часа.

лелее, ти ме разби... Не ви ли е страх, че нещо може да стане докато ви няма?
Единственото, което си позволявам е да вляза в банята докато той спи...

# 54
Бърз запис и от мен! Нямаме Нет и не се знае кога ще се реши този проблем. Сега ви пиша от една приятелка и ще бързам да взема малката от яслата. Вече е на цял ден и спи спокойно. Въобще, била много добричка, общителна, леличките са доволни. Каката също се адаптира много бързо, започнаха уроците за предучилищна. И да добавя, че засега не стачкуват  Mr. Green
Целувки от мен и поздравления за Дипломирането на Дидунчето!   bouquet

# 55
  • Благоевград
Цитат на слънчо:
[При нас храненето е сл: сутрин-мляко, към 11ч-закуска, към 14ч-кърма, м/у 17 и 20ч-манджичка и към 22-23ч-кърма. Не броя плодовете, които хапва м/у храненията и разни други нещица.
Нощем никога не се буди. Още от раждането започнах да я оставям да спи сама, а аз ходех на пазар, например, и до ден днешен си е така. Вечер тя като заспи, ние с татито си ходим на кръчма(или където ни се ходи), а тя си остава сама вкъщи и си спи. На следобедното й спане също излизам, ако имам работа- тя спи по 4 часа.
Винаги съм си мислила, че колкото по-расте детето, толкова по-лесно ще е , но сега като ви слушам какви неща им хрумват и вършат по-големите ви деца и започвам да се разделям с илюзиите си  Whistling]
[/quote]

Сега съм по-спокойна, че може би 2 пъти манджа му стига щом и вие сте така. Ние също още се кърмим на поискване /като си търси милото как да го отбия, а и още съм си  вкъщи/. Може и затова нощем толкова често да се буди - търси цоцата.
Поздравления с режима и излизанията. На запад все така възпитават децата - на самостоятелност. То сигурто затова и спи, а не като моят - следобяд спи 1,5 - 2 часа, като през това време се успиваме 2-3 пъти, т.е. на около 40 минути. Колкото да си хвърля един душ и да хапна. За готвене изобщо и не мисля - трябва само да включвам и и изключвам котлона. А на кръчма не съм ходила не помня откога. Все си казвам "като пораснат децата..", ама тогава дали ще ми се ходи вече, ако съдя по моите родители...

# 56
Вечер тя като заспи, ние с татито си ходим на кръчма(или където ни се ходи), а тя си остава сама вкъщи и си спи. На следобедното й спане също излизам, ако имам работа- тя спи по 4 часа.

Всеки родител може най-добре да прецени какво и кога може да си позволи спрямо детето
  Naughty

# 57
Здравейте!

Мими, направо не ми се вярва, че си отбила детето. Ох, представям си сега какво ти е  Whistling

Аз пък, незнам защо, но никога не съм се чувствала като лоша майка. Отделям цялото си време и внимание на детето, играем си чудесно, говорим си като големи хора, цункаме се, гушкаме се, мисля, че се чувстваме добре една с друга. Незнам какво ще е като тръгне тя на ясла, аз на работа, но поне за сега ни е дорбе  Heart Eyes
 Като прочетох това, съжалих, че споделям във форума, как понякога се чувствам лоша и се справям трудно!
  Като чета това:
Още от раждането започнах да я оставям да спи сама, а аз ходех на пазар, например, и до ден днешен си е така. Вечер тя като заспи, ние с татито си ходим на кръчма(или където ни се ходи), а тя си остава сама вкъщи и си спи. На следобедното й спане също излизам, ако имам работа- тя спи по 4 часа.

Shocked Shocked Shocked
  За такова нещо в някои страни отнемат родителски права, ама без майтап  Mr. Green Явно си мнооооого смела мама! newsm78

# 58

Всеки родител може най-добре да прецени какво и кога може да си позволи спрямо детето
  Naughty
Aз просто попитах не ви ли е страх?  Wink То е явно, че не, де   Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 16:38 от дикси

# 59
  • варна
Mama Eli,не си лоша,повярвай ми! И аз понякога не отделям достатъчно време на детето,но не мога да огрея навсякъде.Прибираме се с мъжа ми след 19ч.,да готвя ли,дете ли да гледам,да чистя ли,и аз незнам.Поне мъжът ми ме разбира и никога не ми е правил забележка,че няма нищо сготвено или е разхвърляно.Аз си мисля,че понякога ти писва от всичко,но не всеки си признава.

Общи условия

Активация на акаунт