През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 595
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от нас. Ние два дена с мъжо и бебо го одарихме само на разходки и не ми остана време дори и да надникна как са нещата тук, сега пак излизаме но като се приберем ще наваксам. Иначе сме супер кърмимсе и всичко е наред в сряда сме при педито че да видим как се развиваме. За сега целувки от нас Hug Hug Hug

# 91
Inna, кукла, с голям интерес следя за момиченцата. Виж по пишките съм станала експерт, но при момичетата не съм много подготвена. И аз съм чувала че е нормално да има нещо като мензис - и двата пола се раждат със супер излишък от полови хормони, затова новородените момченца постоянно имат ерекцийки. Но след раждането им минава. Обаче за интимната грижа за бебе момиче ще разпитвам вас.

# 92
pebs, не си лоша майка, не се притеснявай. Или тогава и аз съм лоша. Но вече спрях да се самообвинявам, че ми тежи това, че бебето ми иска 100% от времето и вниманието ми. Засега ги осигурявам, но съм на прага на силите си и не знам колко още ще издържа. Това надали ме (ни) прави лоша майка.

Иначе отношението му към бебето е много положително и постоянно се гласи да го гушка, както и продължава да иска да го кърми, за сега неуспешно  Laughing
Ама ще ме уморите вие с този сладур Дани.  Laughing  Joy

Ние продължаваме борбата с коликите. Чудно ми е как така се появяват в точно определени часове и то все в най-неподходящите. Задължително има една криза към 21 ч. вечер и после към 5-6 през нощта. 
Ох, и ние сме така. Гледам другите се борите с кърменето, а ние в тази война отдавна капитулирахме и сме насочили всички усилия срещу гадните колики. Лошото е, че при нас от определени часове май си му станаха постоянно леките болки и вече много рядко спи без прекъсване между храненията. Напоследък дремва за половин-един час и до следващото ядене се гушкаме и успокояваме...

# 93
  • София
Е, кукла, страхотна предистория има името на малката Гала. Heart Eyes Аз си мислех, че са 2 различни имена, та затова се пообърках. Simple Smile

Пъпчици има Дани още от болницата, питах ги, ами било нормално, т.н. Педиатърката като дойде след изписването каза, че са стафилококи  Confused, мажем само тези с бяло връхче, ама не е пред мен името на кремчето. Иначе и аз съм обрината по лицето, но вече се пооправям.

Аз да попитам мамите с 2 деца от един пол - бъркате ли ги? Дани страшно много прилича на Емко като бебе (а двамата съответно на мен като новородено  Laughing), та понякога ха да кажа на Дани, Емко, дори една вечер сънена го кърмя и той не засукваше добре и аз: Не така, Емче, отвори хубаво устичката. ooooh! Blush Laughing Чак пък се чувствам виновна пред Емко по някакъв странен начин.

# 94
  • София
За Инфакола - ако мога ще поръчам за себе си още, тъй като си има колики бебешочето. Но не знам момчето дали ще си пътува скоро. Ако ли не ще минем на Бейбинос, тях давахме на Емко и изобщо не сме имали никакви проблеми, нито е плакал, нито се е будил, нито крачета е свивал. Дано помогнат и сега.

# 95
Честити ви бебета   bouquet !
Време е да се преместите в другия форум Simple Smile!

# 96

Аз да попитам мамите с 2 деца от един пол - бъркате ли ги?

Много често ги бъркам.Още не мога да си "пречупя" езика и вместо Ачо все викам на бебо Гоги #Crazy

# 97
Добре дошла, Мункам! Много сладко ти е бебчето  baby_neutral.

При мен все още - пълен застой. Вече издивявам и имам чувството, че бебокът ми ще завари майка си в недобро психическо състояние, когато най-после се роди.

Basilisk, днес Beerbaby не е писала. Може би ще имаме блага вест до края на деня Simple Smile

# 98
Здравейте и от мен, мили мами. На обебилите се - честито. Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват. Не съм чела нищо от 12.09, когато трябваше просто да ми махнат конците, но се оказа, че имам разкритие и ме оставиха в болницата, след което зачакахме. Тъкмо бях решила да си ходя и хоп - още 1 см. разкритие без да усетя, та не ме пуснаха. И така след 10 дни лежане в болница, много друсане с кола и разходки на 19.09 се появи нашия малък мъж, който обаче  е 53 см. - явно след раждането не съм била особено адекватна. Сега няма да разказвам за раждането си, мина нормално - болките получих около 04,00ч. сутринта и в 08,00ч. се роди нашия Данчо. В болницата постоянно ги хранеха с адапте, въпреки че ме лъгаха постоянно, че не е хранен- свали само 40 г. за 4 дни, което не е възможно, ако е бил гладен, а и аз все го виждах спящ и спокоен. Там не засука, а междувременно ми се запушиха каналите - имам страшно много кърма, а не можеше да излезе навън - ужасно е , ако ви се е случило, ще знаете какво имам предвид. Та втората нощ вкъщи се събуждам от болки в гърдите и започвам с горещи душове- чак си свалих кожата. цедих се и ме цедиха до около 15 ч., когато ми поолекна и вечерта отново се бяха налели до такава степен, че тръгнахме за болницата в Г. Оряховица. Имах чувството, че гърдите ми ще се пръснат. Там 1 акушерка и тя започна да ме цеди, но едната гърда изобщо не успя да тръгне и около 05,30 сутринта се отказах и си тръгнах. Започна звънене по телефоните и се оказа, че ма инжекции за отпускане на мускулатурата - Окситоцин, ако на някой му се наложи, да знае, които помагат за отпушване на канали. Постепенно се поотпушиха каналите ми, но до следващото цедене отново се запушваха. Малкия постоянно го мъчех на гърда, за да започне да суче, но той не успяваше изобщо нищо да си издърпа, тъй като гърдите ми не пускат нищо, въпреки че бяха пред пръсване. Единствения начин да изцеждам е да избутвам със свободната ръка млякото в посока към помпата. От вчера вече насмогвам да се изцедя- преди ми отнемаше около 2 часа всяко цедене. Това беше най - кошмарното ми преживяване. от постоянното седене гола пък се разболях и съм на натибиотици, при малкия седя с мака, която ме души и ми е адски зле без въздух, но няма как. Най- много ме е яд, че ако ми го бяха дали в болницата детето, вероятно нямаше да стане така, но пък няма гаранция. Сега се цедим и му давам от шише. От начало го мъчех с лъжица, но гълташе много въздух и го болеше корема. Вече сме на шише, но май ни започват коликите.
А, мами, я кажете, тези, които само кърмите, без да давате вода- нашето мишле е много запечено и го изхождам с термометъра. Отначало се надявах да се справи самичък, но като не ходи, не може още да се изчисти от жълтеницата, а вече е на 13 дни и доста се притеснявам. Дайте идеи и ми пуснете съобщение на лични,з а да знам къде да търся, че с това цедене, не мога да се занимавам с нищо друго.
Като се нормализират нещата при нас, ще се постарая да изчета всичко пропуснато и да съм редовно при вас. Засега пращам целувки и стискам палци при всички мами нещата да са наред.

# 99
pebs, моята коконка също плачка като я сложим на леглото - на винаги, но често
и си я нося на ръце, и тати я носи също, а най-обича като съм полулегнала да ми легне на гърдите и така си заспиваме двечките - безотказно успокояващо й действа - усеща сърцето предполагам - нали е свикнала с тупкането му

да си споделя вече почти триседмичния опит с кърменето  Peace , за да дам кураж на мамите, които се шашкат, че нямали кърма и дохранват, че ги болят зърната и другите обичайни неща -
в началото хранех бебка на три часа, нали в родилното бяха направили такъв режим и викам така ще я караме на три часа
обаче тя се съдираше от рев и показваше, че е гладна -- дъвче си ръчичките, гледа на налапа всяко пръстче, което й се опре до бузката, цока на празни обороти .....
ходихме на двете й седмици на преглед - наддала беше само 230гр, педито вика -ако ти е жал - дохранвай
ама аз инат - викам си "какви са тия глупости "на три часа" - ще си я храня, както ми говори инстинкта" - и почнахме да се кърмим без режим - на час и половина, на два часа, на три часа - винаги когато пожелае Peace
така се увеличи и количеството на кърмата, а надявам се и теглото на бебка
за гърдите - ходя винаги когато мога гола от кръста нагоре, зърната мажех в началото с лансинох, само че установих, че по-бързо се възстановяват от кърмата - след всяко кърмене ги намазвам с капка кърма и оставам така - никакви сапуни, нито нещо друго
и разбира се - важно е да се поставя бебка правилно на гърдата - че в родилното видях какви ли не щуротии - вкл. как се кърми бебе легнало по гръб и опънало гърдата като ластик
ми то така и кръв ще ти потече от зърната
моите вече не болят особено - леко ме боляха, когато учестихме броя на кърменията, но то отминава вече
друг проблем ми беше събуждането на бебка за кърмене - особено нощем - ако я оставя ще спи цяла нощ и няма да се сети за манджа, обаче тва е лошо - и за гърдите на мама, и за нея - може да се обезводни, а и такова мъничко бебе не е добре да прекарва пет-шест часа без кърмене, независимо, че на повечето майки им се вижда голяма благодат бебето да спи цяла нощ, та да спят те - аз се успокоявам, че все някой ден ще има да си отспивам и гледам доброто на бебка, съня - ще си го наваксаме
чакам да дойде десети да отидем пак да я претеглят и да видим дали се справям добре с храненето - макар че е наддала малко според педиатърката, според мен пък бебка си е много добре- ака на поразия, пишка, изглежда ок и реве само като има колики
та не смятам много да се впрягам, ако кажат пак, че не е наддала много - ми то ако всички наддаваха едно и също число килограми на месец щеше да е лесно, ама децата си имат индивидуални гени - едни може кило да наддат, а други 500гр
така че се окуражавам сама, гледкаме се с бебка, храним се, акаме, а от осмия ден - даже и се рахождаме на слънчице с количката  Hug
татенцето е най-щастлив - сякаш за това се е родил - да бута количка  Hug
то било прекрасно да си майка   Hug

# 100
Хески, нали ти беше прецакала няколко помпи  на Авент. Дали случайно нямаш останали от малките клапи, че на мен ми се прецакаха и 3-те от налягането на гърдите, а не знам откъде мога да си купя резервни части. Мами, ако някоя знае, моля помагайте. Моля, пишете ми на лични. Предварително много благодаря.

# 101
Ваня мерси за инфото, тогава реших да не се цедя за сега, а онова жълтото само ме е страх бебчо да не го глътне, но педито мисли че няма страшно. Много си ме боли направо цяла минута в началото и се друскаме - не толкова заради него колкото заради мене  Laughing
Таткото вика, че и той е почнал да се друска по инерция.

Иначе и нашто от днес нещо почна да се гърчи и реве след ядене, като го вдигна на ръце и заспива в мене. Не знам колики, рефлукс ли, акане ли, но докато това действа мисля да го прилагам.

pebs не се притеснявай и 7кг да станат пак ще можем да ги носим Simple Smile тъкмо ще заякнем и после само некой пиандурник да посмее да ми се изпречи на пътя!

# 102
  • Кърджали, България
Inna, кукла, с голям интерес следя за момиченцата. Виж по пишките съм станала експерт, но при момичетата не съм много подготвена. И аз съм чувала че е нормално да има нещо като мензис - и двата пола се раждат със супер излишък от полови хормони, затова новородените момченца постоянно имат ерекцийки. Но след раждането им минава. Обаче за интимната грижа за бебе момиче ще разпитвам вас.

Базилиск, точно в същото положение съм и аз, затова питам. Мъжките му работи са ми до болка познати, ама бебешките момичешки.... Та и аз ще питам!

# 103
Хекси, нали ти беше прецакала няколко помпи  на Авент. Дали случайно нямаш останали от малките клапи, че на мен ми се прецакаха и 3-те от налягането на гърдите, а не знам откъде мога да си купя резервни части.
Да, аз съм геният, който прецака цели 3 помпи!  Shocked  Каква клапа ти трябва, от тези беличките кръгличките ли? Ти си имала цели три в комплекта на едната помпа ли??

# 104
Хекси,и аз като теб сколасах помпата в микровълновата...имало вода ама малко и понеже стерилизирам по няколко неща и резбата на помпата беше опряла в капака на стерилизатора.И се беше разтопила и аз рев.Ама мъжа ми с някаква машина отряза разтопеното и сега резбата пак влиза в шишето,но има малка дупа,но се цедя без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт