Фъкане

• 118 180
  • 649
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен  yes да си призная едва вчера видях темата ви (разгледах) до преди това я подминавах защото незнаех какво значи "фъкане"  Flushed то не ,че и сега ми е много ясно ама........след като разгледах нещата които сте дали горе долу схванах Embarassed.Та сега искам да попитам ако може от къде ги купувате тези неща,в  даден комплект всичко ли продават в смисъл кука или игла там с каквото се работи незнам  newsm78 newsm78 и на какви цени върват тези чудеса  Thinking и още нещо да питам само като възглавнички и килимчета ли се продава .....или как ? newsm78 Thinking Благодаря предварително! Simple Smile

# 541
  • София
Продават се комплекти за фъкане - възглавнички и килимчета. В тях има кука, конци, основа и схема/щампа върху основата. Можеш да закупиш такива комплекти от бул. "Стефан Стамболов" N.8 и ул. Хризантема N. 18 (в София). Цените варират. Възглавничка на Вервако е 45 лв. в първия магазин.

# 542
  • Стара Загора
Здравейте, да покажа и аз едно мое творение:

Това е японски йероглиф, който означава "Любов".

Основата я плетох на една кука и самото фъкане също го правих с една кука:

# 543
Валя,много труд си положила  и си се справила перфектно!Евалла!

# 544
ВАля,а какви конци използва,за  да направиш иероглифа?Каква е дължината на конеца?

# 545
Валя, наистина е много оригинално и фешън. Hug

# 546
  • Стара Загора
Благодаря ви за отзивите! Конците са от домашна вълна, черните също, само цикламените са от един разплетен пуловер - пак вълнени, но промишлени. Конците са дълги 7,5 см. А йероглифа го направих с програмата за гоблени Pattern maker.

# 547
И на мен много ми хареса!  Hug Страхотно е!  Peace

# 548
  • София
Невероятно е! Simple Smile А какво значи йероглифът?

# 549
  • Стара Загора
Невероятно е! Simple Smile А какво значи йероглифът?
Означава "Любов".

# 550
А някой може ли да ме светне откъде да си намеря схеми за фъкане. Искам да се пробвам сама да си направя комплект.

# 551
  • София
Можеш да си направиш схема сама или да използваш готова схема от гоблен примерно. Не знам да се продават само схеми за фъкане.

# 552
Здравейте мили дами Simple Smile

Запалих се и аз по фъкането. Купих си една възглавничка на Вервако. Спретнах я за 1-2 седмици. Беше истинско удоволствие:)  Е оказа се че като си сложиш бузката не е толкова мекичко, но да не търсим кусури:)
И сега съм решила да се захвана с нещо по-голямо и по-полезно: Килим.
Ама много въпросителни изникнаха, и ще ги споделя с вас, и се надявам да не ви затормозявам, много!

1. Каква прежда да си избера:  вълна, акрил или нещо друго. Колко трябва да е дебела. И каква марка - че в живота си не съм купувала никога прежда. И на колко дълги да ги нарежа: разбирам че има различни варианти от 4 до 6 см.
2. Аз хубава ще го произведа, но после как ще го поддържам - прахосмукачката ще се справи ли или щерката ще си намира полезни изкопаеми из възелчета.

Благодаря ви!

# 553
С вълнени конци става най-добре.
Има с точно такива комплекти на "ТАПИКО" ,но не и в България.
Имат сайт и супер  модели на килими.

http://www.tapiko.cz/

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 14:36 от Vali :)

# 554
аз не ги харесвам вълнените конци, много са ми остри. дебелината зависи от големината на дупките на основата. дължината е според вкуса. прахосмукачката се справя добре, чат пат и тупане иска обаче

Общи условия

Активация на акаунт