СНБМ - инициативи - 13 част

• 13 404
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
http://www.neterra.tv/bg/media.php?id=1&bm=2

Тук трябва да ги има новините.
В общи линии показаха как минавате по лентата (по точно теб Танче), споменаха името на сдружението и след това дадоха кратко интервю с кандидат кмета др. Първанова.Просто трябва да се види. Казаха, че сте обсъждали достъпната среда и така. Не, че са казали нещо конкретно, но като цяло си беше точно предизборна кампания.
Да добавя за репортажа. Аз го видях от средата. За съжаление не беше част от новини, а беше пуснато като платен репортаж - част от предизборната кампания. Говори само Първанова и обясняваше колко важни са проблемите. Не знам дали в самите новини е имало нещо отделно - подозирам, че не са пускали нищо, за да не се приема за предизборна агитация. Не чух в репортажа да ни споменават с името на организацията, но може и да съм изпуснала. Това, е което видях аз.

Извинявайте за многото поредни, постове, но чета поред, а вие сте се активизирали тоя уикенед бе  Simple Smile   bouquet

Извинявам се, но не съм обърнала внимание, то и аз го хванах по случайност, но казаха името ни в началото. И това, че са го излъчили като платен репортаж е още по зле.

# 196
... казаха името ни в началото. И това, че са го излъчили като платен репортаж е още по зле.

Писах, трих, пак писах, пак трих ... Съжалявам, но не мога да се сдържа - честно казано употребиха сдружението. И аз се огорчих от начина, по който събитието бе представено в медиите и в частност СНБМ като част от него - платен репортаж. Явно дори не е имало медиен интерес за стандартно новинарско отразяване.
Независимо, че сте дискутирали проблемите на срещата, с участие в такъв тип мероприятия рискувате в общественото пространство да се заформи мнение, че СНБМ е нещо като сателит на НДСВ.
Също не смятам, че Наси няма право да си каже мнението, независимо от непринадлежността си към сдружението. Както междувпрочем и аз.  Peace

Наси , теб ще те попитам само едно:
ако работиш във фирма и по някаква причина не ти допада начина на работа и решиш да напуснеш, ще ходиш ли после да им обясняваш колко зле работят и колко се радваш ,че си напуснала?

Това го правя винаги преди да напусна! Тук също го правих няколко пъти, но все отказвахте да ме чуете по ред причини...........

# 197
  • СОФИЯ
Репортаж имаше и по телевизия "Европа". Отново след новините в платените репортажи за местните избори. Там беше малко по-дълго, отколкото по БТВ. На нито едно от двете места обаче не показаха разговорът между Първанова, мама Жожо, Клеопатра и многодетната мама/ не й знам името/, въпреки че не беше никак кратък и медиите го снимаха. Имаше и др. журналисти, само записваха - вероятно от пресата. На практика, за съжаление публичност на проблемите няма като резултат, но мисля, че Първанова не би отказала разговор и то сериозен и след изборите.

# 198
инка, мерси за лика.
Всеки има право на мнение. за мое голямо съжаление не гледах репортажа и не мога да коментирам точно него.
Със сигурност обаче мога да кажа, че сдружението не се обвързва с никоя политическа формация - това е ясно на всички вас, надявам се и в частност на Първанова, защото и го казахме в прав текст нееднократно на срещата.
Рискът при медийни отразявания винаги е голям. Аз лично след последния протест видях заглавие ....ще цитирам по памет....соц.министерство и ДБМ работят заедно по проблемите на.....което си е чиста лъжа, но...
Така по този въпрос. Ще видя дали мога да звънна на Боби Лазаров, който направи репортажа и да го помоля за копие, та да видя какво е излъчено.

За срещата в четвъртък - Доли, по-добре там да се видим. У вас може да попием друг път. Мерси за поканата. Grinning

# 199
Предлагам да се приключи темата за срещата.
Всеки има право да пише тук, независимо дали е или не е член на сдружението, стига обаче да спазва добрия тон и ако е член на сдружението да спазва правилата, които сме приели  Peace

Момичета, моля ви да се разпишем кои сме за четвъртък да знае Танчето за резервация.
Аз, Таня, Доли, Радето, Влади, Деси, Жени.
Моля ви допълвайте, защото само тези се сетих, че са потвърдили.
Мими, не се притеснявай, ако не можеш да дойдеш, ти и без това винаги си на линия  Hug
Къде ще влачиш децата в този студ  Tired

Ще пусна довечера дневен ред  Peace

# 200
  • СОФИЯ
И двата репортажа ги имам на диск. Нещо в пресата? Аз не открих, но и не съм търсила много.
На срещата мога да дойда - 19ч. нали? Само не знам къде е Дон домат на "6-ти септември".

# 201
# 202
Момичета,
Най-после си довърших задачките от ОС (още веднъж съжалявам, че се забавих  Embarassed)Пратих на пощата един ексел файл с разпределение на задачите, така както си го спомням от ОС - на 1вия sheet. Вижте го и ако искате коригирайте, допълвайте, въобще не е окончателен.
На 2 sheet съм направила списък на членовете - според таблицата в сайта. В него съм написала телефоните и skype на всички, на които знам. Моля да допълните и корегирате, ако има неточности, защото набъбнахме и вече си нямаме координатите  Hug

Момичета, във връзка със срещата - моля погледнете правилата, които от миналата седмица са в пощата, че да почнем да си ги изпъллняваме. Никой не ги е коментирал, а не ми се вярва да съм ги написала най-перфектно  Crazy Имаше идеи да се оправя сайта и т.н., а това са неща, които коментирахме на срещата и говорихме да залегнат в правилата.

# 203
Танче, има едно много важно нещо, което още не сме свършили и това е прословутото писмо до Министерство на здравеопазването. Стои си в пощата вече 2-3 седмици и никой дума не обелва за това. Аз съм го нахвърляла, но трябва да се довърши и вие с Хриси да го подпечатате, подпишете и да го изпратим спешно, докато още не са си направили бюджета за другата година. Моля те, погледни и ти писмото и да го пращаме най-сетне Praynig Аз работих оп това писмо и съм го пратила отдавна в пощата. В нормален уорд формат е, така че всички да могат да го отворят

Другото за което се сещам е, че на ОС бяхме казали на Пепи да плати такса за участие от 30 лв към ФРГИ, а впоследствие се оказа, че такава такса не им дължим, защото модула е безплатен. Нямам телефона на Пепи и на сайта не се виждат телефоните от редовите членове, така че те моля да се свържеш с нея и да видиш дали е плащано нещо, ако да - говорила съм на обучението да ни се върнат парите, въпроса е дали по банков път/ще изгубим част от сумата за такси/ или на ръка във ФРГИ /някой трябва да отиде/.Ти нали ми каза преди обучението - аз говорих с Пепи и тя не е плащала обучението. Казах ти на скайп, но си го пропуснала явно   Simple Smile Heart Eyes

Душа, сигурно мъжО е получил скайпското съобщение и не ми е казал Crazy Иначе за писмото мисълта ми беше, че трябва да се подпие, подпечата и пусне, за да не се бавим повече Heart Eyes

Хриси, честит рожден ден и от мен, малко на патерица Embarassed Желая ти здраве, любов, късмет, щастие и послушни мъже  bouquet

Аз за срещата няма да мога, вече казах, но пак да си кажа. Вероятно ще пътувам.

Мими, моля те, извадиги и в уърд да ги имаме Praynig Минавам само да видя какво се случва тук и изчезвам по задачки бързо.

Момичета, моля да обсъдите на срещата също да се направят видими за членовете телефоните на останалите членове, защото аз лично не успявам Crazy

# 204

Определено си звучи като предизборни послания за наша сметка, но честно казано на мен ми е все едно. При положение, че е ясно кой ще спечели в София и каква е разликата в подкрепата.

# 205
  • София
Така и не можах да видя този репортаж- превъртах, превъртах записа на новините, но не го открих. Публикуваните материали в пресата звучат не толкова лошо. За себе си правя извода, че вероятно е показала повече съпричастност с проблемите на родителите от Мартин Заимов, който просто не беше подготвен по тези въпроси, пък е и мъж.  Mr. Green Разбира се, направила си е PR за ваша сметка- мисля, че това бе очевидно още от самото предложение за среща. Все пак, в тази ситуация трябва да се направи преценка кое е повече- ползите или вредите. Определено свързването на името на едно сдружение с определена политическа кандидатура в новините е тънък лед. Има известна разлика със срещата с Мартин Заимов, където ние бяхме просто анонимни майки. Плюсовете виждам в зачестилото споменаване в медиите за проблемите на родителите и децата в София, както и в това, че на всички кандидат-кметове започна да им се прояснява, че сме една немалка част от населението в столицата и е добре да ни имат предвид. Прави ми впечатление например, че при посещението си в район Люлин Мартин Заимов е обещал да построи нови детски градини, има някои новости в тази насока и в програмата му. Значи все пак е взел под внимание дискусията ни, пък дори и само предизборно.  Laughing

# 206
  • СОФИЯ
Във вр с политизирането или по-точно това, че не искаме да се политизира нито едно участие на сдружението в каквато и да е инициатива, напомням за предложението си за срещи с "първите няколко". Все още има време до изборите.

# 207
саня, дон домат е точно на ъгълъ на славянска и 6-ти септември. не знам точно на кой номер е, но ако искаш или виж в картата или като дойдеш ми звънни да изляза да те взема.
хайде до четвъртък

# 208
Кали, извадих ги  Peace

Дон домат на 6-ти септември - карта

# 209
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Във вр с политизирането или по-точно това, че не искаме да се политизира нито едно участие на сдружението в каквато и да е инициатива, напомням за предложението си за срещи с "първите няколко". Все още има време до изборите.
В случая мама Саня е права! Само трябва да се организираме!

За срещата в четвъртък, стига Георги да е добре ще гледам да дойда, но сигурно ще закъснея защото тогава е и шествието за Иракли, Странджа и Рила, и смятам да го уважа. Има и голяма вероятност да съм с Георги.

Общи условия

Активация на акаунт