Множествена склероза

• 158 263
  • 645
  •   1
Отговори
# 390
 Рени,пове4ето моми4ета ти дават много добри съвети.Особено моми4ето над мен  Wink
 Ти има6 две деца-zаради тях трябва да направи6 необходимото.
  Hug
 хайде

# 391
Не съм съгласна с последните две мнения. Всеизвестено е, че при всеки МС се проявява различно и паниката е излишна. Писането, четенето, споделянето и коментирането на болестта, симптомите и изобщо заживяването с мисълта за това и общуването с други такива хора не води до нищо, ама нищо добро. Не го казвам от опит, а от споделено от други заболели от МС,а и акто правило от психична гледна точка. Покрай Рени доста четох за тази болест и не мисля, че е добра идея навлизането навътре във форума за МС, освен евентуално търсене на конкретна информация. Да четеш за другите и да търсиш същите симптоми у себе си, да прочетеш какво става в един доста по-напреднал стадий и да представяш себе си в това положение...  Naughty

Иначе, Ренка, още един ЯМР няма да ти навреди, в понеделник пак ще пиша и ще мислим нещо. Засега си отдъхни и кураж  Hug

# 392
е, да
отстрани всички са много доброжелателни и знаят да дават съвети, пък като ти дойде до собствената глава вече е друго ...

Защо производителите на експерименталната ваксина не са започнали прилагането й от МС общество?

# 393
е, да
отстрани всички са много доброжелателни и знаят да дават съвети, пък като ти дойде до собствената глава вече е друго ...

Защо производителите на експерименталната ваксина не са започнали прилагането й от МС общество?

това не знам
но не съм съгласна с Блонди
какво значи" заживяването с мисълта за това и общуването с други такива хора не води до нищо, ама нищо добро" и " Да четеш за другите и да търсиш същите симптоми у себе си, да прочетеш какво става в един доста по-напреднал стадий и да представяш себе си в това положение...  "?!
тези форуми са създадени с цел взаимопомощ, и макар че е вярно, че симптомите на МС и пораженията и скоростта при всеки с аразлични, не мисля че е вредно да се чете за заболяването и то от хора, които го преживяват
не мислите ли че там ще има повече хора, които са чували за тази ваксина, за другите лекарства, има практическа насоченост за отпускането на медикаменти, за вредните им страни, за храненето и движението и други неща, които са от полза за болните
там не е сбирщина на хленчещи бабки в поликлиниката, които се оплакват от болежките си...
но това е мое мнение, всеки сам си решава(в случай че му дойде до главата, на никой не го пожелавам)

# 394
Аз също съм на мнение, че тези форуми повече влушават нещата отколкото да ги оправят. Тук вече говоря от личен опит. Тез форуми са добри ако искаш информация за лечения или съвет. Но наистина не трябва да се задълбава. Това е една обширна болест, която е мн различна за всеки. Няма смисъл човек да се отчайва от сега.

# 395
  Блонди,ти какво предлага6? И какво 6те мислите zаедно? О да,ти си про4ела "доста"  ooooh!
 За6то трябва да открива6 колелото,като ве4е го има?
 Има не6та,които Рени е хубаво да прави.Не6та,които 6те и помогнат да не иzпадне в присъп.Не става дума zа лекарства,а zа хранителен режим и определени фиzи4ески упражнения.Таzи болест може и никога да не са "покаже",което го пожелавам на Рени  Peace
 Но хората,които години се zанимават и иzследват болестта_все си мисля,4е пове4е раzбират от някой хора тук  Naughty
 Когато има проблем,той не може да се ре6и  като се правим,4е няма.
 Рени,ре6ението си е твое,но такива иzкаzвания като на Блонди са ужасни  #Cussing out

# 396
... не съм съгласна с Блонди...
... не мислите ли че там (във форумите на МС общество) ще има повече хора, които са чували за тази ваксина, за другите лекарства, има практическа насоченост за отпускането на медикаменти, за вредните им страни, за храненето и движението и други неща, които са от полза за болните...

Не съм адвокат на никого, но тук никой не е съветвал авторката на темата да се откаже да търси специализирана информация. Обратното е:

При кого друг си ходила за консултация, освен при твойта невроложка? Трябват ти поне 3 независими източника за всяка по-сериозна болест, за тази ваксина - също.

Какво се коментира във форума за МС за нея, не може да няма тема и мнения. Ако няма - попитай  Peace...

... Пуснах питане за нея в ДИР-а. Но за сега няма запознати с тази ваксина Thinking

Блонди, ще питам и там Peace

Пуснах запитване за ваксината, а се оказа, че мен ме питат за инфо. Никой не я е чувал, което ми е странно Rolling Eyes

# 397
  • София, "Младост 3"
Рени, много съжалявам за това което виждам...
не знаех за проблема ти, сега мога само да ти кажа едно по повод форумите за МС - зависи си от човека
като майка на две деца минали през проблеми открих, че има майки тотално отказващи да коментират проблемите на децата си - даже една наша известна съфорумка ото години не е влизала сигурно в нашия подфорум въпреки проблемите на детето й - тя явно се чувстваше обременена от форума, и ползата за нея беше никаква
аз от своя страна и при двете ми деца намирах утеха и помощ и най-лошото което съм прочела за възможен изход за проблемите на ДАни и МИми само ме мобилизирало да търся най-доброто като лечение и доктори, извличах само ползи от разговорите с хората въвъ форума
никога и най-черната картина не ме отчая - тя ми даваше даже един вид утеха - защото поне моето въображение може да нарисува далеч по-лоши неща ако го оставя да се вихри

но това съм аз
ти сама ще прецениш имаш ли нужда от помощ и от каква -от приятелска или от др хора с МС

още повече че въпреки потвърждението стигам до извод че и ти имаш известно съмнение в правилността на диагнозата...

вярвам че поста на дъщерята на жена живееща с тази диагноза вече 28г е достатъчно обнадеждаващ и дава шансове на теб и духа ти да се развихрите в насока борба и ...просто ти желая сили да се бориш. а когато ги нямаш - до теб да има верни и добри хора, които да ти помогнат да преодолееш момнтния спад и да продължиш

целувки и прегръдки
не мога с нищо да ти помогна, но знай че и от мен имаш едни стиснати палци и едно приятелско рамо пък било то и виртнуално

# 398
Рени,ре6ението си е твое,но такива иzкаzвания като на Блонди са ужасни  #Cussing out

Добре говори за човек, когато не е запознат с нещата, да не прави подобни изказвания, с които излага само себе си и показва невъзпитание.  Simple Smile

# 399
  • София, "Младост 3"
винаги дори при ед9на грешна диагноза не пречи да се спазват здравословните съвети и физическите упражнения които се препоръчват! няма да навредят, а ако диагнозата е вярна и помагат - това може да е огромна печалба за човека
затова не пречи да се чете за диетите и упражненията които се правят в случай на МС

момичета, моля ви не се карайте! всеки споделя само искреното си желание да помогне на Рени
дори да не е прав - не го нагрубявайте! на РЕни няма да й е по-леко ако тук се врътне спор - поне заради нея не го правете!

# 400
не съм предполагала, че в подобна тема може да има спор
аз смятам че нямам с какво повече да съм полезна на Рени и спирам да пиша
лек ден на всички Hug

# 401

Добре говори за човек, когато не е запознат с нещата, да не прави подобни изказвания, с които излага само себе си и показва невъзпитание.  Simple Smile[/quote]
  Блони,хубаво е да 4ете6 какво пи6ат и другите хора  Mr. Green
  Дай да си говорим zа пасти и торти,а?

# 402
Рени, давай пуканките, тук вече предлагат разпускане...

Дами, забранени са ударите под кръста, скубането, щипането, както и да се правите на ощипани.
Хаджиме!
 bowuu

# 403
Момичета, с ваша помощ реших да не се подлагам на лечение, най-малкото на експериментално такова. Говорих и с мъжа ми и майка ми по въпроса. Все повече се съмняваме в диагнозата ми (още повече сега, когато знам, че се търсят нови болни с МС, върху които да се тества ваксината). На този етап спирам с ходенето по доктори.

Поздравявам те за решението Рени! От прочетеното в темата ти си съставих мнение по въпроса, но не исках да го пиша за да не ти влияя. Все пак съм само страничен, макар и безкрайно доброжелателен наблюдател, без опит и дълбоки познания в областта.
И наистина почини си малко от лекари и прегледи, отдай се на положителни емоции, пък после може да последваш съвета на Холограма.
Желая ти здраве! 

Рени...и аз те поздарвявам за решението! Не се натоварвай с диагнози и болести!Стига толкова. Както казва ivap...отдай се сега само на положителни емоции Ренка!       bouquet

п.с. Ако аз например  чета само негативизми и  за болести...ще  се депресирам и ще започна да  си внушавам какво ли не....което не е препоръчително ...никак.

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 15:56 от roza66

# 404
  • Linz
Момичета, няма смисъл от спорове. Всеки изживява подобна диагноза по своему. Във форумите срещнах мнения на видимо доста подтиснати хора. Знам, че не е лесно с тази диагноза, но самосажълението не помага на никого. Аз се възхищавам такива, които въпреки напредването на болестта не са паднали духом. Но те са по-скоро изключение. А мен ме натоварват подтиснатите и отчаяни хора, аз много се влияя. Вече получих достатъчно информация... купих си и книга за МС (прочетох я за една вечер и се скъсах от рев). Повече за болестта няма какво да науча, не виждам смисъл да продължавам да чета и да мисля непрекъснато за болестта. Амбицирах се да направя каквото е по силите ми да забавя развитието на болестта (стига да я имам наистина) и оттук нататък е божа работа... Което не означава, че повече няма да се интересувам изобщо и ще се опитвам да забравя за болестта- просто не искам да се оставя да ме обсеби тази мисъл. Ако има възможности в чужбина да направя ЯМР- супер, ако не по-нататък ще отида в Правителствена болница. Ако се появят оплаквания- вече знам къде да отида (в Св. Наум), но повече няма да ходя при лекарите, препоръчващи ваксината. А докато не мисля за болести се чувствам здрава, но чета ли- непрекъснато откривам нови симптоми у себе си. Мисля, че не е в интерес на здравето ми мислите ми да са заети с това, какво може да ми се случи утре... Всички ще остареем, ще се разболеем, ще умрем, но е безпредметно да се измъчваме с такива мисли. За това смятам, че трябва да живеем тук и сега... ох, колегите ми само ми прекъсват мисълта... В общи линии това исках да кажа... кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи....
В момента слушам една страхотна песен- Tired of being sorry и това ми е достатъчно да се почувствам щастлива Grinning

Общи условия

Активация на акаунт