Очакващи юни 2008?

• 14 525
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Момичета това с болничните доколкото една приятелка ми сподели е доста прекарващо. Тя излезе болнични, заради здравословен проблем и имаше опастност за бебето още в самото начало, мисля, че е била 2-3 месец. През времето докато е била болнични е вземала 90% от заплатата си и след това като е излязла майчинство е започнала да взима 80% от сумата, която е взимала докато е била болнични. ooooh! Дано да не съм го обяснила много объркано. 

# 166
И аз затова се ровя в момента в горния форум за майчино счетоводтсво. Обаче все още никъде не съм прочела , че за да получаваш 90% от заплатата си 9 – 10 месеца (или тези 315 дни) , става само при едно единствено при условие - че не ползваш болничен през 6-те месеца преди раждането. Ако намеря нещо ще ви кажа.

# 167
sevi83, Акушерката може да ти изпише до 180 дни болничен...

Мисля, че не е точно така. За цялата бременност ти се полагат максимум 180 дни + 45 преди раждането. Гинекологът, който следи бременността може да даде до 40 дни болничен. След това те праща на лекарска комисия и те го удължават. Лежането в болница не е задължително. Дано не бъркам нещо, пак ще проверя, но мисля, че е така.
sevi83, най-добре питай директно докторката как стои въпросът с болничните. Има доктори, които свободно дават болнични, а има и такива, които не желаят. Моят доктор ми заяви, че може да ми даде само 7 дни. Ако продължи да настоява за това, просто ще го сменя. Имаме право един път през бременността да си поискаме картона и да сменим наблюдаващия доктор.

# 168
Здравейте, връщам се  от преглед на който се видя  Two Hearts  
Много съм щастлива, от все сърце ви го желая   Hug   Praynig
Изписа ми аспирин протект по 1/2 на ден, ф.к да  е 2*1 /аз и така си  я пиех/,за гаденето Деган, а дуфастона си го продължавам   Mr. Green
Най-интересното за което  едва ли не спорех в темата  е  това, че  наистина   фолиевата к-на  може да  е от части причина за гадене  и  неразположение, така поне каза д-ката   newsm78   #Crazy
Сега се сещам, че мога да ви покажа снимката  от прегледа ,  ето  я  и  нея
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183328
Паролата  е 12345  стана мътна но  по  ясно не  успях да  я  снимам

# 169
Честито сърчице, ins_dimitrova!!!  Hug newsm10
Дай Боже и ние скоро да видим сърчицата на бебончовците ни!  Mr. Green Praynig Hug
Ох, аз днес за първи път се чувствам така по-зле някак си, не ми се повдига, но ми е някакво некомфортно. А иначе коремът ми е толкова подут, че имам чувството, че вече ми личи, че съм бременна....  Rolling Eyes
Започвам да се чудя дали пък не ям повечко отколкото трябва  newsm78... аз не се ограничавам кой знае колко в момента, дали пък не трябва да започна да го правя, а?  newsm78 Mr. Green Или поне по-внимателно да подбирам храните.
А това за болничния, май наистина има нещо такова, че ако си ползвал много болничен ще си прецакан след това за майчинството, но не съм сигурна.  newsm78

# 170
Ей, супер ins_dimitrova   !!!!

Дано съвсем скоро още майки усетят тази емоция!

А за болничите, наистина не съм наясно вече, ще питам доктора как стоят нещата, само че скоро няма да го видя, надявам се Simple Smile))) . Ако някой знае, как влияят болничните, по време на бременност, за след раждане, ще съм много благодарна, да сподели с нас Hug

# 171
И аз се интересувах за болничните по време на бременност и счетоводителката ми каза че,ако искам да получавам 90% по време на майчинството не трябва да ползвам 6 месеца преди това.за да няма прекъсване,защото тогава спадал %.Добре,че шефката ми е приятелка и се разбрахме да не ходя на работа,когато не се чувствам добре.

# 172
  • по света
Здравейте, днес се чувствам ужасно, отпаднала, скована, не спира да ми се гади от сутринта, започнах да си махам космите с епилатора, и  както никога до сега не ми  е било проблем и не ме  е боляло, сега точно  обратното, все  едно ме дерат жива  #Cussing out
При вас как е с тези косми, аз май ще прибягвам до бръснача колкото  и да не ми се  иска   Cry
И при мен е така,но аз си знам Laughing

# 173
Аз днес сутринта също се чистх с епилатора но не ме болеше толкова newsm78.Не съм забелязала защото много бързах за да отида на доктор. И аз видях как тупка сърчицето в мен Two HeartsЧуството е уникално. LaughingНо скоро всички вие ще го разберете,защото май жсички майки тук сме до 15 юни.Моя термин е за 6-ти.  Kissing Heart

Що се отнася до гаденето и на мен започна да ми се гади от 1-2 дни, което ме  newsm78.Понеже ми е първа бременност си мислех че гаденето е само първия месец, но явно съм била доста заблудена Party

# 174
Maristuta не само на теб ти се хапва.Аз също не мога да устоявам на никаква храна.Решила съм да не хапвам нито хляб нито тесто,но като ми замирише на нещо и е невъзможно и кран да ме спре докато не си го купя и не го изям #Cussing outСамо когато сум си вкъщи се въздържам

# 175
МОМИЧЕТА ИСКАМ САМО ДА ВИ ПОПИТАМ:
ВИЕ ХОДИТЕ ЛИ НА РАБОТА.АЗ ОТКАКТО РАЗБРАХ ЗА БРЕМЕННОСТА СЪМ В БОНИЧНИ И ОТ УТРЕ ПОЧВАМ РАБОТА ОТНОВО.АЗ ПО 8  ЧАСА СЪМ ПРАВА.ТОВА ДАЛИ ЩЕ МИ НАВРЕДИ НЯКАК СИ?
кАК МИСЛИТЕ?
Цитат

# 176
Вижте на какво попаднах във връзка с болнчните и майчинството. Донякъде отговаря на въпросите ви

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122192.msg2260628#msg2260628

# 177
  Здравей Geneva2008,
а ли4но се надявам ако вси4ко ми е наред да работя съвсем до последно, защото ина4е в къщи ще изперкам тотално, но пък не работя права, затова не знам, випреки 4е на работа шофирам 4есто.
 Viki_127, извинявай за тъпия въпрос, но наистина ли от сега се вижда ако са близнаци, т.е. ако е така трябва да има 2 сак4ета или ??

# 178
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Аз също ходя на работа и освен това пътувам всеки ден по 200 км  Confused! Не знам до кога ще продължа! Обаче днес разбрах, че на един колега сина е болен от заушка. Мислите ли че има опасност за мен при не пряк контакт?
Оф, не знам, ама май ставам хипохондричка  Blush! То и без друго съм си, ама сега май е в по-силна форма  Confused!

# 179
Вчера ходих на лекар. Видя се само плоден сак 16,4мм, 5-6 г.с. На 05.11. ще ходя вече да се запиша по ЗК и тогава се надявам да се види вече  Two Hearts Не само, че хода на работа, но водя с мен и дъщеричката ми, която е на 5 г. Уморявам се доста, тя също, защото е свикнала да спи на обяд, а сега няма възможност. Дано скоро да свърши стачката!
И на мен ми е подут корема, не можаш да си обясня защо докато не прочетох за вашите страдания. Чувствам се сякаш съм в напреднала бременност. Гърдите ми вече не ме болят. Апетита се нормализира, но винаги си е бил голям. Докторът ми предложи да ми даде болничен докрая. Ако съм добре искам да ходя на работа, а не да се пльосна в къщи на дивана и да чакам да ме заболи нещо. Не ми се иска да казвам в работата, но ще се наложи другия месец. Не съм сигурна, че ще се възприеме с въодушевление, че съм бременна, защото това ще натовари другите с повече работа. Има хора с лоши мисли, от които ме е страх.  Случвало ли ви се е след контакт с определен човек да се чувствате зле. При дедето ми съм го забелязала...
Аз съм на 33г., догодина през Юли ще съм на 34г. Ще си правите ли по-специални изследвания мами на тази възраст?

Общи условия

Активация на акаунт