Микроцефалия

• 101 614
  • 527
  •   1
Отговори
# 405
здравей те  Моето дете е на 1г. още не задържа главичката си не посяга не се обръща. Диагнозата е микроцефалия,хидроцефалия и мозачна атрофия. Ходим на рехабилитаця. Предстои ни да ходим на Момин Проход.   

# 406
Здравей Ивче!
Съжалявам да чуя за още едно детенце с увреждания.Разкажи ни нещо повече ако желаеш разбира се.
От какво са следсвие тези увреждания.Ние сме в подобно състояние.Предложи ли ви някой нещо свързано с хидроцефалията.
Добре ли понасяте рехабилитацията.Моят син има и симптоматична епилепсия и много ограничено  правим гимнастика.

# 407
здрвеите пиша със сълзи на очи каде ли не сме ходили .креми като спи прави едни стряскания които ни казаха, че това са гърчове пие конволекс .главичката е 42,5 см.преди месец ходихме при Цеков в София.Тои каза ,че има забавено развитие .април месец 6те ходим в Момин проход  надявам се там да помогнат на детенцето ми .тя е родена нормално изписаха ни на 3 ден .аз разбрах на 3 месец ,че не задържа главичката си и тръгнахме по мъките.в момента се смее познава ни гука като я питам къде е тати и тя покава с очи.   

# 408
  • гр. София
Цитат
здрвеите пиша със сълзи на очи каде ли не сме ходили .креми като спи прави едни стряскания които ни казаха, че това са гърчове пие конволекс

Здравейте, Нашето момиченце също прави гърчове и пие конвулекс, но вече двама лекари ни казаха, че конвулекса може да е причина / да пречи на прохождането и проговарянето, затова понеделник ще я водим при добър лекар познат при това,  за нови изледвания. Тя е побликувала книги и е добър специалист. Вече сме на 2г.3м и всички диагнози,  който са ни слагали, друг лекар ги е отхвърлял, като питам личната какво мисли тя ми отговаря - детето няма диагноза.

Цитат
аз разбрах на 3 месец ,че не задържа главичката

Позната със същия проблем каза, че е водила детето си на рехабилитация 5-6 месеца, след това е престанала и след време детето само се е оправило, прозвуча ми странно но само я цитирам.

# 409
Здравейте вече сме на 1г.1м. Само се смее. И аз мисля че конвулекса подтиска мозака. Ще можете ли да ни дадете координатите на лекяря при който ще ходите. Като я попитаме каде е татко и тя го сочи с очи. БЛАГОДАРЯ!

# 410
  • гр. София
Цитат
Ще можете ли да ни дадете координатите на лекяря при който ще ходите.

Да. Пиши ми на имейла или се регистрирай, за да ти го пратя на лично съобщение. Защото не знам дали телефона и го има в някой форум, и не искам да се расърди лекарката на мен. Тя ми каза, че не всеки може да сложи сложна диагноза, но когато сме били там за съжаление не е била на работа. Не сме я търсили по рано, но миналата седмица като я видях, направо я попитах и тя каза да отидем лично да види детето. Поздрави.

# 411
здравей ето скаипа ми    kremi_10_26

# 412
  • гр. София
Цитат
здравей ето скаипа ми    kremi_10_26
Пратих го,  но не го приемаш ???

# 413
eto nomera na gsm 0895059204 4ukni mi da vklu4a skaipa

# 414
# 415
  • гр. София
Здравейте Момичета!!!
Честита Нова Година.
Да сте живи и здрави, и Изпълнени с Вяра и Надежда за все по-добро Бъдеще. Амин.

santa2                 ura              Grinning         

# 416
Значи продължаваме да пишем тук-извинявам се за грешката с новата тема. Hug

# 417
  • Бургас
Злати, как е твоята кукла?

# 418
Здрасти Алина! Hug
Ами.. добре сме-даже идеално бих казала,като изключим ,че още не говорим  Rolling Eyes(2г и 6м.)Казва около 10-15 прости думички(мама,баба и т н ) и не повече от едно -две изречения напр."баба я няма".Обиколка на главата 44.5-44.7см,но за нас това е супер,защото започнахме от34см при раждането и прогнозите бяха ужасяващи.
Иначе обективно ,реди пъзели,знае 10тина букви от азбуката,но ги казва като я попиташ и и покажеш буквата
" М "например,казва" мама".Гледа анимационни филми.."том и джери","Бамби" и луда фенка на "ледена епоха".. Laughing
Играе си с играчки и ,като я командориш изпълнява всички команди,което ще рече ,че сме в час.Играе си и с дечица ,общува си ..,а относно моториката не сме имали проблеми по принцип.
Не иска да ходи на гърне и правим всичко в гащите Whistling,казва "няма " и толкоз!
ами май това е,което се сещам newsm78..Радвам се за нея,изглежда ,че ще сме добре и за в бъдеще и все още се моля и надявам  силно да е така..

Вие как я карате ? Heart EyesА другите дечица?Хайде пишете по нещо ,че се забравихме.. Heart Eyes

# 419
  • варна
 Че тя си е добре, Злати. Щом прави изречения и всичко останало, чак букви знае  Heart Eyes Peace
 Пък 34см. не е ли добре за новородено. Боян е бил 33см в 35с се роди. А големия ми син роден в 37с е бил 35см. Thinking
 Бобо сега на 1г и 7м има главица 43см, и говори и той няколко думи, със жестове също обяснява, имитира какво правим, мъчи се да слага кубчета ама само 2 засега успява, рядко 3.   Ходи само с уолкър, но на мен ми харесва как се справя. Оптимист съм засега, дано така да продължава.
 Гърнето още не го знаем изобщо, мисля към 2 год да почна да го уча, тъкмо ще се стопли времето и ще е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт