Микроцефалия

• 101 638
  • 527
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета.  Водих синът ми при Захаринов (много симпатичен човек!) и той каза, че не вижда повод за притеснение.  Да отидем след месец-два пак за всеки случай.

# 376
  • София / Пловдив
Сиси, ориентира ли се в закованите теми къде и как да намериш Георгиев? Или да ти обясня тук къде е клиниката?

# 377
Ориентирах се.  Просто като звънях и по грешка съм набрала тел на Захаринов, вместо на Георгиев.  Звъня и търся Георгиев на номера на Захаринов  Embarassed  Та, понеже сбърках, реших, че и при него е ок.

Той опипа и шевовете и каза, че не вижда абсолютно нищо, което да го накара да препоръча снимка.  Цицината, която аз напипвам, той каза, че е нормална неравност на главата (тя наистина намалява с времето, а не нараства).  А и като премери обиколката я изкара 45.5 (без да му казвам колко е била преди, на какъв процент е било детето от раждането и тн).  А 45.5 е точно 50тия процент на таблицата.  Аз като мерих я бях изкарала 42. 

Ти смяташ, че трябва да отида и при Георгиев ли?  Аз реших, че за един неврохирург би трябвало да е доста лесно да прецени нашия случай.  Та затова реших следвам съветите и да престана да ровя.  И без това обикновено залитам към хипохондрия, а не към непредпазливост. 

# 378
  • София / Пловдив
По принцип е добре обиколката да се мери от един и същи човек, по възможност с един и същи сантиметър. Иначе често стават грешки.
Щом Захаринов е видял детето, не се притеснявай  Hug
Нещо за затворените фонтанели не ти ли каза?

# 379
Каза, че затворените фонтанели сами по себе си не са причина за тревога.  Раничко било, но в границите на нормалното.  Ще следим явно още някой друг месец как вървят нещата...

# 380
  • София / Пловдив
Да, следете внимателно.
Наистина затворените рано фонтанели сами по себе си не са проблем. Но често са признак за проблеми, та за това...
Стискам палци да се окажат напразни притесненията ти!  Hug

# 381
zdraveite  pi6e vi edna mnogo tajna i obarkana maika az sa6to imam momi4ence s mikrocefalij koeto ve4e e na 11 godinki  rodi se v  6 mesec 900  grama be6e mnogo mani4ka kazaxa ni 4e vinagi 6te boleduva no ne znaexme 4e 6te ima tolkova seriozni problemi v momenta moeto momi4ence nito xodi  ne govori ne sjda moga da kaja 4e ne pravi ni6to osven da leji i da pla4e davame i 4 vida prespivatelni za da saspiva pone ve4er  neznam sa6to vi razkazvam vsi4ko tova no prosto imam nujda i znam 4e samo xorata s tozi problem kato moj znajt za kakvo stava vapros znaete li koe e po lo6oto 4e kato be6e po malka ne6tata bjxa gore dolo nared spravjx se njkak s otglejdaneto i za6toto az si j gledam sama no moje bi sam se spravjla za6toto vinagi sam imala pone malko nadejda 4e tj 6te ima njkakvo razvitie kam po dobro no ne se ukaza taka tatkoto vinagi e bil do nas no ot izvestno vreme i pri nego ne6tata ne sa nared s edna duma vseki po patj si az sas deteto toi na rabota i do tam v momenta moeto momi4e e pri baba si sa6toto ne mi ostanaxa sili i nervi da se spravjm sama s otglejdaneto i a toklova mnogo mi lipsva  Cry

# 382
  • Варна
jni много мъчно ми стана от прочетеното, не знам какво да ти кажа, просто разбирам колко ти е тежко. Аз също понякога когато съм сама ми става тежко от всичко случило се с моето дете и искам да го забравя и да не си спомням, но не мога то винаги е в съзнанието ми. Прегръщам те.  Hug Hug Hug

# 383
Zdravei jni,
Много съжалявам за случилото се. Още повече, че надеждата никога не умира. Добре, че има някои на когото можеш да разчиташ да гледа малката. Всеки има нужда да презареди от време на време. Почини активно и се зареди с положителни емоции.

# 384
Мила jni Здравей!
Разбирам те много добре и искам да ти кажа че по-малко тежи когато споделиш с някой.
Напиши повече -откъде си, за детенце как се храни и каквото се сетиш.За съжаление има и други с подобна съдба
и мисля че всеки един донякъде се е затворил в мъката си защото хората гледат да не се товарят с чужди проблеми,
но в този форум ще намериш и разбиране и съвети и дано поне за малко ти олекне.
Моето дете е момченце на 3 годинки и е голям сладурчо.Бабите по принцип са голяма помощ така че да са живи и здрави.
А за мъжете искам да кажа че те са по-слаби от нас и това е начина им да продължат.
Мисля си напоследък че е добле да има тема където мамите да контактуват с психолог или помежду си на житейски и филосовски теми.
Пиши отново ише видиш колко съпричастни мами ще се включат.НЕ СИ САМА-
ДОСКОРО

# 385
mnogo vi blagodarj kakvo da vi pi6a za nas nie sme ot varna imame si i edno mnogo palavo 4 godi6no mam4ence no se straxuvam 4e pokrai sestrasi i toi ne jivee normalno detskite si godini nie ne izlizame po4ti nikade za6toto mi e mnogo trudno s dvete deca i po cjl den sme si v ka6ti moje bi zatova mi e tolkova trudno ne 4e njma s koi da si spodeljm no malkij krag s koito ob6tuvam jivee mnogo razli4no ot men i ponjkoga se zatvarj v sebe si daje po 4esto e taka lo6oto e 4e ot den na den se 4ustvam po sama i sama mnogo e trudno sas sapruga mi daje ve4e ne si govorim kato predi za6toto kato zapo4nem njkakav razgovor toi se obra6ta v karanica ne me razbiraite pogre6no ne kazvam 4e edva li ne maja mi e njkakav bezdu6nik prosto godinite problemi s moeto momi4ence ni obarkaxa totalno ne izkam ni6to pove4e osven decata da sa si pri men i da si gi gledam no na tozi etap njma kak da stane za6toto nervite mi ne izdarjat samo pri misalta 4e tj pak 6te pla4e i njma da spi cjla no6t se pobarkvam neznam kakvo da pravj jivota e mnogo truden a be6e tolkova xubavo kogato tj se rodi i ottam natatak zapo4naxa bolnici problemi i mnogo drugi gadni ne6ta badete silni i ne pozvoljvaite da se 4ustvate kato men

# 386
jni моля те ако можеш пиши на български .
Защо плаче през нощта детето и всяка нощ ли плаче.Моето дете и то не спи и поплаква  не винаги но доста редовно.
Безсънието е гадно нещо.
Хубаво е да се регистрираш.Може би мамите от Варна ще се включат ище помогнат с нещо пък било то и просто споделяне или кафе.
Трябва да направиш всичко възможно за да се съхраниш защото всичко се крепи на теб.Трябва да поговорите със съпруга ти и да намерите начин да се съхраните един за друг.Пиша това с ясното съзнание че никак не е лесно.Зная го от опит и не мога да се похваля че съм успяла но се боря.Господ да дава здраве на бабите и да помагат.
А за дневен център мислила ли си ,възможно ли е.Трябва да се срещаш с хора за да можеш да дишаш и да се справяш.Желая ти хубави моменти.
За безсънието на детето нищо ли не може да се направи.Една позната слага профилактично диазепам няколко капки във водата.
Пиши отново.

# 387
Здравеите отново  колкото до това дали пла4е вскяка нощ може да се каже а за диазепама пие по 10 мг ве4ер и оште много други полу4ава се донякаде за дневен центар изискването е да се обслужва до някаде  а и на мен ми е много трудно да я оставя на място кадето не сам сигурна дали се 4уства добре напатила сам се от такава места а и може би ве4е сам се отказала от това да ти4ам и да тарся подходяшто място за нея тук в нашата БАЛГАРИЯ няма Weary

# 388
  • Варна
jni недей така да казваш че няма подходящо място за детенце. Аз съм във Варна и знам че има няколко центъра за по-големи деца. Защо не опиташ да я запишеш някъде, да я водиш на рехабилитации и на други специалисти може би това ще и хареса и ще се по успокои малко. Тя различава ли членовете на семейството, какви други проблеми имате. Много ми е мъчно за вас, консултирали ли сте се с невролог, които не е от Варна.

# 389
Извинете че се намесвам Peace

за дневен центар изискването е да се обслужва до някаде  
Няма такова изискване Naughty
Моето дете не може почти нищо,а дори ходи на училище,да специално но все пак училище.
Провери,сигурна съм че ще намериш изхода Peace

Още нещо ме впечатли:

davame i 4 vida prespivatelni za da saspiva pone ve4er 

Ще ми обясни ли някой newsm78

Общи условия

Активация на акаунт