Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 114
  • 315
  •   1
Отговори
# 180
Pebs виж Тази статия за млечницата

Има и снимка на едно бебешко дупенце поразено от гъбичките на млечницата. Ако си била на антибиотици при раждането е възможно и да е това.

# 181
Здравейте , момичета  Честити деца на всички  Grinning  Grinning  Grinning  Grinning  Grinning newsm51
Включвам се само да Ви поздравя , скоро ще бъда по активна
Тошко е добре аз също и си се радваме един на друг,днеска ставаме на месец и ще ходим на ваксина малко ми е притеснено ,но всичко ще е нормално

# 182
Да,бях на антибиотици,но защо чак сега се появяват? newsm78 А може и да е от подплънките за кърма...Май ще посетим педито днес...

# 183
 Привет и от мен. Нас ни изписаха още в неделя, но нали знаете няма никакво време да пиша.
Благодаря за поздравите на всички Ви.
 Честити бебчета на Базилиск и Емук    bouquet   bouquet   bouquet
 Родихме и ние най накрая.  Laughing
 Сега малко ни мъчат колики, но дано капките Еспумизан да помогнат, че много ми е мъчно като го гледам как се тормози човечето.  Shocked Иначе за сега се кърмим доста добре, даже нямам още проблеми със зърната, само на два три пъти и давах АМ, кгато се съмнявах че е гладна а нямам достатъчно кърма, но ще гледам повече да не давам.
 Ами друго сега не се сещам, въпреки че ми се искаше да разкажа толкова много неща.
 Чао за сега, целувки и гушки на всички бебоци и мами.   bouquet 

# 184
Здравейте и от нас. Ако някой знае откъде мога да си сваля детски песнички да праща линк!
Също така търся инструкции за къпане в коритце! Laughing
Колко време след като ви падна пъпчето пускаше секрет?

# 185
  • гр.Варна
Здравейте милички, големи и мънички!  bouquet  bouquet  bouquet
Брейви, и аз си мислех че съм приключила с рагадите, ама нъцки!
Моят цикльо така здраво засмуква, че отново ми направи ранички. Днес не му давам от лявата гърда, че да позараснат малко, защото вече здраво почна да кърви. Давам му лямавата, а дясната я поизцеждам с помпата, че да не задържа кърмата.
Палечке, тази сутрин си мислех за теб. Трябваше да събуждам и обличам каката, а бебчо реве от глад. На едното викам-поспи още малко, на другото -събуди се! Голям цирк, а таткото -спокойно си седи в 00. Добре ,че през деня Валя е на градинка, че иначе ще се побъркаме взаимно. Представям си каква какафония е при теб, миличка!
Габи, при нас пъпчето пускаше секретче не  по вече от 4-5 дни след като падна щипката. Сега е напълно затворено. Поне така си мисля. Ще видим утре доки какво ще кажеV
Целувки на всички!

# 186
ПРивет и от нас с Жоренцето  Hug
Луканка,  не мога да отворя песньовката за Сийката - иска ми някаква парола и ай ди - моля те направи нещо за невежите като мене, мноооо ми се ще да я чуя  Praynig Praynig Praynig Hug
БАЗИЛИСК, добре се завърнала - като чета за болките двудневни дето си ги изкарала, секциото май направо си е песен  ooooh! така че не съжалявай за нищо  Hug Hug най-важното е, че веднага си имала кърма, щото при мене слезе на 4-5 ден и че момиченцето ти си е ок  Peace
За "хъркането" - Ани и ние си грухтим /даже тати го обижда, че е Грухчо  Mr. Green/,  в началото си мислех, че е настинка, ходихме на доктори, бъркаха по гърлото, слушаха със слушалки - нищо... накрая ми обясниха, че тъй като ноздрите и отворите им били по-тесни, та ако заседне някоя коричка там, оттам се получава и всичко си е нормално.
ИНЧЕ, за ортопеда ехографията в първите 30 дни не се поема от касата - питах педито, касата поема само ренгенова снимка към 4-5 месец   Peace
Някой по-горе беше писал за симетикон - Саб симплекса съдържа това лекарствено вещество и на листовката пише, че при нужда може да се употребява продължително време  Peace, както и това че няма известни смущаващи нежелани лекарствени реакции и поради това е безопасен за употреба при кърмачета  Peace
детски песнички - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/409/57/

# 187
Весе, не виждам проблем да има. Цъкни тук и после най долу има музика, и там плува Сийка. Нощем я сънувам тази песничка.

Базилискче, много сладка мама си. Ама и Анастасия и Горко на майка си се метнали. Аз бях голям изрод 2 седмици след като родих.

# 188
  • Гърция
Здравейте и от нас. Ако някой знае откъде мога да си сваля детски песнички да праща линк!

В Нашите деца има закована тема Детски песнички, приказки, анимации, филми, игри!.

# 189
хайде и аз на бърз отчет,за 1м и половина сме качили кило и половина-бяхмена доки до сега.взех си болничния и т.н. Сори,че пиша само с малки букви,то е щото държа малката . оказа се,че имаме себорея и май(не е задължителною) ще имаме алергични пристъпи на кашлица докъм 5-6 годинки.Или поне ми каза доки,че децата,които имали такива им се търсело назад  в анамнезата себорея при раждането.Огледайте си личицата на дечицата,това е нещо като лющене на кожата-при нас е между очичките и във веждите,около ушенцата също имахме малко.сега зная,че всякакви кучета,котки,папагали,риби и запрашеност са табу за нас,за да не отключим алергична реакция.Самата себорея е признак за такава.това ми казаха,някой ако знае друго-да свирка:)
Поздрави

# 190
  • София
Ето ме и мен
Спещно  се нуждая от съвет Sick Sick
Днес бяхме при педито и хубавата новина е че сме наддали, а лошата е че продължава жълтеницата newsm78 newsm78
И педито рече да спра да го кърмя два-три дни, да се изцеждам, да давам адапте и още по подсладена вода и тогава щяло да мине . newsm78 newsm78
А ако не минела, ща проверяваме черния дроб #Crazy Shocked Shocked
Жълтеницата била от някакъв недостиг на ензими към майчината кърма, та затова да я спрем за 2-3 дни.
Направо си изкарах акъла
Хем ме е страх да не е нещо чернодробно, хем не искам да спирам кърменето
То аз и без това давам 2-3 пъти на ден адапте, то кво остава
Пък и с цеденето не съм кой знае колко добра, едва изцедих 40 гр. онзи ден докато татито гледаше каката
Пък и ме е страх че съвсем ще се отбие newsm78 newsm78
Та сега не знам какво да правя, някой чувал ли е такова ещо newsm78
Мисля си и защо на предишния преглед в Токуда не ни казаха че още е с жълтеница #2gunfire
Притеснява ме че и не се заглежда по играчки а само спи или яде, а са на една възраст с Агопчо на Палечка Sick Sick Sick
Направо ще се гръмна от тревоги, не стига че съм по цял ден сама с двете бебета, ми и само се шашкам Sick Sick
Сори че ви притеснявам, ма няма с кой друг да споделя притесненията си Sick Sick

# 191
Сори че ви притеснявам, ма няма с кой друг да споделя притесненията си Sick Sick

Виж тук

Проследи всички линкове

# 192
Еххх, чух я таз Сийка с нейната курабийка  Joy Joy Joy
Издирвам песен със следния текст: Грухчо писал нещо, пише писъмце, грабнал химикалка с двете си ръце и т.н.  ако някой има инфо, моля дайте насам  Hug
bravy, кофти е това с алергичните реакции  ooooh!
Галя, не се шашкай - някои деца по-дълго време карат жълтеница... за спирането на кърменето - незнам  newsm78 а иначе това, че бебчо спи или яде и не бодърства - радвай се поне засега, че след това като почне да ти се кокори - ще се чудиш кое от мъниците да погледнеш по-напред  Hug

# 193
Мамчета, искам да ви питам и аз нещо - на моето бебче са му подути гърдичките??? момиченце е - досега не съм нито чула , нито чела нещо по този въпрос. не я болят, тъй като я масажирам.  При вас има ли такова нещо?
Има ли мамчета от пазарджик в този форум - къде записахте бебчета на консултации - аз се сблъсквам с прпоблеми на тази тема. ако има някой нека ми пише.
А и с кърменето - все иска да суче. А като почне се държим по 1 час на гърда. и иска так ада се приспива. незная изобщо дали ще излезнем на разходка . незная дали ми е достатъчна кърмата.....

# 194
bravy,
Като слиза млякото не боли - може само първите седмици да имаш едно такова усещане като изтръпване или иглички в цялата гърда, ама не е болка. А може и въобще да нямаш такова нещо. Ако имаш болка само в определен участък, по-вероятно нещо си си притиснала и травмирала някое каналче. Може и от млечница да има пробождаща болка при засукване, която отива навътре в гърдата. Ако имаш съмнения, разгледай устичката на бебето за налепчета. Но при всички случаи не е нещо опасно де. Следи къде те боли и виж дали няма някоя скрита бучица която трябва да отпушиш - понякога не се напипват даже или много трудно. И дали не носиш някой сутиен, който те стяга на определено място.
Ние с бебка сме супер, нямаме засега колики. Суче огромни количества на серийки - суче 5 минути, като я изправя веднага се оригва (баткото го разнасях като умопомрачена по 10-20 минути, щото ми беше фикс идея оригнята, пък сега като не ми дреме, ела да видиш). Като се одряма и я сложа в леглото, след 5-10 минути често пак реве и пак иска да суче и пак същото, понякога в продължение на 30-40 минути. Просто ми се събират очите, убедена съм че ще почне да й прелива отвсякъде, а тя все цока и цока и накрая заспива блажено. Нощем ми прави някакви паузи от по 4-5 часа, та понякога се налага да се примоля на баткото да изсуче някоя цица, че нямам нерви да стерилизирам помпи и да цедя.
В болницата тоя път май се разминахме с подсладената вода, АМ не е кусвала със сигурност. Слагах я на гърда първите дни всеки пък като ревне и тя беше супер ентусиаст. Често като я оставя след това й се стичаше по някоя капка коластра по брадичката. Така че продължаваме с пълна сила, пък дано се разминем с коликите.
Нашто бате и то е много сладко, ама и палавичко, та ми е малко трудно с двамата. Сигурна бях, че като се роди бебето, наште вече няма накъде да ходят и ще ми помагат, ама ей на, пак сме самички тримата. Добре че нощем са ми  добри децата, та положението със съня все още е поносимо, въпреки натрупаното от болницата безсъние.
Калипсо,
Нормално е това с гърдичките, от кърмаческите хормони е. Ще ви мине много скоро, не пипай там.
И само да е готино времето, може да кърмиш на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт