Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 13 938
  • 268
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Венера, стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Ивон, аз го сложих моя хубостник в столчето да пробвам как ще е - ми според мен хич не е недоволен - кекерчи се и се кефи  Party Не ми се вижда да му е криво  newsm78
Допълвам - даже си заспа в кошницата и поспа около час Simple Smile Нашето столче е Чико Синтезис, но според мен формата е еднаква при всички  newsm78

Ушко, на мен ми преведоха майчински някакви, по мои изчисления тези за Август би трябвало да са, на 4.10. - точно на датата на термина... За септември ги очаквам в края на октомври и после се надявам да ги превеждат регулярно, че аз съм крупен кредитополучател  Mr. Green

Булечка, тамън се питах къде си, добре че се появи  Simple Smile

Джиджа, и според мен пъпките са от претопляне, ама най - добре педиатър да ги види и да се произнесе... У нас гледам да държа 22 - 23 градуса, така и аз се чувствам най - добре, и бебчо гледам е доволен...

Мирама, напълно съм съгласна с Венера относно твойто кърмене - колкото - толкова, ти достатъчно много си направила по въпроса  Hug

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 18:51 от rally

# 166
  • Пловдив
Здравейте ! Аз нещо изостовам с писането, покрай тази ваканция не мога да се вредя пред компютъра от баткото.

Честити бебчета на Mimi mimi,Mira_V,Tam tam, S_vetla,Мишолина, Галини, D_aleksandrova и Илонита! (дано не съм пропуснала някой) Да са им живи и здрави и много да ги слушат и радват![/b][/size][/color]   bouquet  bouquet   bouquet
Bbibbi, добре дошла!  newsm51
Наде, да оздравяваш вече!  newsm10
Ushco, при нас заплатите ги изплащат с 1 мес. закъснение и сега чакам болничните за м. август, трябва да ми ги изплатят този месец , като тази седмица очаквам да ми изплатят за първите дни от август/т.е. от продължението на болничния издаден през м. юли/ , а през последната седмица на октомври ще чакам да ми изплатят останалата част /т.е. от болничния издаден през м. август/. Това са моите наблюдения , от м. март съм в болнични, и това е ако всичко е наред с болничния и са спазени всички срокове по изпращането. Ако и при вас заплатите се изплащат по-късно и си излезнала в м-во през м.август ще трябва да почакаш до края на месеца. Аз видях доста зор в началото, защото първите болнични от март ми ги изплатиха на 3 юли . #Crazy Дано при теб да не се бавят толкова.
Нигела, това с ластичето е много хитро, надявам се да ми е от полза.
Поли, какво става с вас? Илия като бебе имаше гъбички/ до колкото знам на това му се вика млечница/, но при тях устата побелява отвътре все едно има останало мляко.
Искам да попитам майките с второ раждане: Вярно ли е , че след раждането докато матката се свива боли повече отколкото след първо раждане? При вас как беше?
Лека вечер на всички и стискам палци на тези, които са се запътили към родилното! fingerscrossed
Дара82,  сега видях, че сме с един и същи термин. И при мен няма признаци, но аз и не бързам ,защото ми се ще да е секцио ,а още не съм се уговорила с докторката за дата. Иначе днес си взех най-после направлението и обменната карта и лекарката от ЖК ми опипа корема и каза,че бебето още не е слязло, но то нищо не се знае, при мен все пак ще е второ раждане.

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 18:22 от erisii

# 167
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ИЛОНИТА И D_ALEKSANDROVA! newsm51 ДА СА ВИ ЗДРАВИЧКИ И МНОГО РАДОСТИ ДА ВИ НОСЯТ!

Късмет и кураж на Venera и Betty Sotirova утре, както и на всички други мами , които ще се запътят към родилното!  Peace

Въпросчета към вече родилите мами
: Вие давате ли вода /вода със захар на бебчетата? С биберон или лъжичка? А , залагалки?
И има ли неща от тези , които сте купили , които няма да използвате / т.е. било е излишно да си давате парите/ или пък неща , от които ще имате повече нужда , а не сте купили или пък са в по-малко количество?  Thinking

Цунки от мен !   love001

# 168
Здравеите бъдещи и вече настоящи мами! Честито на новообебилите се, да сте живи и здрави и вие и малките ви дечица!!!!
Ние току що се връщаме от преглед - всичко е ОК, дъвчем си ръчичките и не ни пука, признаци за скорощно излизане все още нямаме. Термина ми офицялно е на 16/10, но аз от самото начало си вървя с 2 седмици назад и ми бяха казали 30/10. Доктора днес ми каза, че ако не съм родила до термина ще изчакаме до 22/10 и после ще се предизвикваме. Утре ще ходя на запис на тонове.
Иначе съм се отдала на  wash и 1ironing и подреждам шкафчето на бебето, много е приятно.
Стискам палци на всички, които ще се запътят към родилното, леко и безпроблемно!!!!!!!!!

# 169
Здравейте момичета,
чак сега сядам и влизам да се отчета само за малко, че след малко Ванката пак ще ревне за манджа   chef Днес при нас идва педиатърката, много доволна остана от това колко сме качили ( 180 гр) , няма млечница, напълно здравичък си е (да чукна на дърво  Praynig) . Скара ми се, че не го извеждам поне за 5 минути навън, каза , че дори и да не е слънчево, ако няма мъгла, дъжд, вятър и бла-бла да си излизаме за малко.
За зърната-ми аз мажа с крема за зърна на АВЕНТ и нямам никакви проблеми. Иначе след папане и аз цедя по НААААЙЙЙЙ–МНОГО 40 мл. Ма не се притеснявам, щото си купихме кантарче и като го измеря се оказва, че бебо е изял по 50 мл средно. Но за всеки случай си взех и чайчето на ХИП.
Столче си взехме днес на Макси-Кози, купихме си и количка QUINNY BUZZ и умния ми мъж взел кошчето, взел количка и разни аксесоари, ама не взел зимен кош. Вкара ми няква безумна логика, че коша за кола ставал и ме вбеси безумно  #Cussing out Та тия дни ще го пращам и зимното кошче да вземе.... Ейй много е изтрещял милият  Crazy
И ние си будуваме през ноща, ама аз обикновенно съм толкова изморена, че нямам сили да стоя будна с него  Tired Tired Tired
А пък за играчката ние му взехме една пластмасова въртяща се над кошарата+ едно от ония дето прожектират на тавана разни мечо пухчовци и пее. Педиатърката каза, че няма проблем  Peace
А иначе и аз нямам време да ям, чак преди малко хапнах малко брюкселско зеле, досега се преобличахме, харнихме, пране, гладене, чистене-абе стандартната процедура, знаете си я!!!
НАДЕНЦЕ я не се притеснявай! По смело миличко, не се давай накрая. Ми като не ще да излиза ще го предизвикат я, няма да те държат да преносваш. То е изморително и за тебе и за бебо! Горе главата мила, не се депресирай още от сега! Ние сме с тебе и ти стискаме палци всичко да е наред Peace Heart Eyes
Bulechka_TS Айде бе мило, докога ще те чакаме и тебе!  Wink
pra никаква вода не давам, той си я взима с кърмата (за тва съдя и по тва , че пишка като за световно. Иначе педи-то днес каза да даваме залъгалка, за да не позлва за такава гърдата. Даде ни и глюкоза, че сме още жълтички, ма се чудя дали да я давам. Тя жълтеницата ще му мине и без глюкоза... Абе незнам!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ МАЙЧЕТА! ДА СА ИМ МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ РОЖБИТЕ И БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ   bouquet  bouquet  bouquet

# 170
Успех на всички мами, които са се запътили към родилното и до броени часове ще се гушкат с бебчовците си!   Hug

Мерси за отговорите на всички! Simple Smile Наистина май е претопляне. Казаха ми да го къпя с малко по хладка водичка, отколкото сега го къпем, за да минат пъпчиците. Ама и ние сме едни...сложихме му компресче, заради коликите на коремчето и то след това се появиха тези пъпчици. И сега не можем топличко да му правим на миличкото ми  Sad Дано възмжно най-леко и най-кратко да карат бебетата ни тези ужасни колики  Praynig

pra, Картофчо не ще да пие вода, още от родилното, нито биба иска...Чак се очудих, че с лъжичка успяхме да му дадем капки. Шишетата и бибите са единственото, което не ползваме засега. Мислех да взема преди да родя шишето против колики на ЧИко-добре, че не съм го взела  Peace

polly1234, и ние не го изкарваме малкия навън, въпреки, че знам, че трябва Embarassed Досега само 1 разходка имаме, но доста добре му се отрази. Но от утре ще го извеждам на балкона, че не е добре така  Embarassed

erisii, позволявам си да отговоря на въпроса ти, въпреки, че не съм мама за втори път. Но в родилното бях в една стая с такава мама и тя каза, че повече я боли от първия път докато се свива матката. Свиваше се повече от нас, но пък второ по бързо се раждало  Wink

Беше писано по рано за памперсите-нашите на 2-3 пъти пропуснаха, но може да е, защото не сме ги били сложили както трябва...незнам  Embarassed

Аз категорично отказах да се цедя, освен ако не напипам нещо притеснително. Ми то лудница с това цедене. Малкия ме изцежда колкото иска, после опипвам да видя какво е положението и ако не е добре, чак тогава цедя...ми да става квото ще - и без това нямам време за нищо  Tired
Иначе и мен ме болят зърната, не са разранени, но ще трябва да се вземат мерки, че нашия голям смукач се извъди  Mr. Green

# 171
Pra, и аз не давам вода, пък и дребо много се мръщи на нея  Laughing 

за жълтеницата - глюкоза съм му давала 1-2 пъти точно заради жълтеницата, но после прочетох статия преведена на Бг от сайта на д-р Сиърс, ето част от нея :

Какво можете да направите, за да оздравее бебето ви по-бързо?

* Кърмете го често.
      Билирубинът се изхвърля от организма с изпражненията и тъй като кърмата има разслабващ ефект, честото кърмене, денонощно, помага за оздравяването.

* Понякога жълтеницата прави бебетата поспаливи. Тогава вие трябва да поемете инициативата и да го будите за кърмене.

* Проучванията доказват, че даването на вода със захар не понижава нивото на билирубин. Това дори може да забави оздравяването, тъй като стомахчето на бебето ще е пълно с вода, то ще суче по-рядко, ще се изхожда по-рядко и билирубинът ще бъде изхвърлен от организма по-бавно.

# 172
  • София
За водата ( въпреки че бях против) - ами моя змей за жалост си иска и си пие с кеф, чудя се дали не папа достатъчно или просто си иска вода, аз предлагам цица - не ще диването - плаче, давам вода  пие 10-20 мл и спира да плаче - явно си иска вода. Слагам вътре и малко захар заради жълтеницата, но много по-малко отколкото казва педито, ама не си признавам. Днес ни измериха 3250, което е с 300гр повоче от деня на изписването, но то от кантар до кантар има разлика, така че ще видим другата седмица как сме. От раждането до изписването бяхме загубили само 50 грама  Mr. Green Ама не сме порастнали - още сме си 49 см.

polly1234 направо благородно ти завиждам за зърната - мойте са ужас, ама търпя. Залагалка давам иначе ръцета са и постоянно в устата - докторите още от родилния дом казаха - много силен сукателен инстинкт - по-добре биба от ръце, даже пръсти си смуче, до гърлото и стигат и се дави. Ох и биба не исках да давам, ама кой ме пита а?
Честито Куини - страхотна количка, ама таткото да ходи за зимен кош да не се прави на разсеян.

pra за водата и бибите казах, освен това след цокане давам вода с лъжичка за плакнене на устичка - без захар - понякога пие, понякога плюе, та се надявам като спра захарта във водата да спре и да пие.
Пелените не ми стигнаха в началото, та свеки домъкна още, спирт до момента съм свършила две шишенца, ама аз мокря памук и късам от него и бърша по веднъж пъпчето- голям зор, ама доки доволна, каза че до 3-4 дни ще падне, а дано че само се шашкаме с това пъпче. Бивацин не пръскам, а и то не е възпалено пу, пу - педито каза че не е нужно. Памук използвам много, веднъж за пъпчето, веднъж за мазане с зехтин (нали споменах, че по настояване на таткото мажем зехтин, а Мустелата стои недокосната. Сутиен за кърмачки - по-голям размер, циците стават като БОМБИ  Mr. Green Памела Андерсън пасти да яде.
А и още нещо, изхитрих се и на повивалника вместо пелена памучна слагам еднократна, струва 18ст., та сметнах, че излиза по-евтино от пране и гладене като дива, педито одобри. Че ние много обичаме да пишкаме след баня или след като сме измити.

От два дни все ми е мокро бебчето  и аз все си мисля, че памперса пропуснал, а леглото сухо, абе чудя се аз кво става, а днес чак се усетих - Тя цока от едната цица, а другата тече  #Crazy ама че съм заспала а?

Ето го заспалото бебче пак откара 4 часа , а през ноща по пет спи, вече не го будя, въпреки че вчера през точно три часа през деня се будеше, сега пак почна през 4.

Джиджа претоплянето - появяват се ситни червени пъпчици, без бяло връхче, оправя се бебо бързо, не се притеснявай.

Nigella и аз бях чела тази статия, а и отделно аз не съм пила до 3-тия месец вода, ама е на, падна ми се пиещо вода бебе  Tired

ЕЙЙЙЙ събужда се, отивам да му топля циците  baby_neutral

# 173
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ,ДА СА ИМ ЖИВИ ЗДРАВИ И МНОГО ПОСЛУШНИ! smile3504НА ВСИЧКИ,КОИТО ТРЪПНАТ В ОЧАКВАНЕ-УСПЕХ! newsm10
Ние вече сме си в къщи!Много съм щастлива и определено си заслужава.Ще пиша пак,а сега отивам да я гушкам HugОчаквайте скоро и снимки...

# 174

От два дни все ми е мокро бебчето  и аз все си мисля, че памперса пропуснал, а леглото сухо, абе чудя се аз кво става, а днес чак се усетих - Тя цока от едната цица, а другата тече  #Crazy ама че съм заспала а?

Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha  и аз така , голям смях  #Crazy

Меги, тези еднократни пеленки от къде ги купуваш, че ми писна да пера и гладя пелени  Mr. Green

# 175
Здравейте на всички от мен. )))

Благодаря ви много за подкрепата и милите думи относно кърменето. Просто имах такова голямо желание да се получи, но явно не всичко става както ние искаме. ))

За водата, захар и т.н. аз не съм давала изобщо подобни неща. В болницата все пак я дохранваха венозно, така че са вливали известно количество глюкоза. Но там не даваха вода, аз също продължих да не давам.

По въпросите дали нещо не съм купила и дали имам нещо, което не ми трябва - до сега всичко е наред, имам предвид, че всичко бях предвидила и до сега няма ненужна вещ, за което много се радвам. ))

Относно разходките - аз изведох Калина на 3тият ден след като се прибрахме в къщи. Много е важно да са на въздух и слънце докато времето все още е хубаво и не е необходимо да се навличат много. Не се притеснявайте изобщо от разходката, щом е облечено детето няма как да му стане нещо.

# 176
Да се похваля - вчера се научихме да кърмим легнали, оххххххх голям рахат ви казвам... влязох в ново измерение  bowuu

По колко трябва да акат новородените до 1 месец. Тука ми казват минимум 4 акънца на ден - вчера имахме само 1 и се побърках от притеснение.
Днес ходихме на педиатър и се оказа, че за 4 дни сме качили 230 гр и сме вече 3,430. Явно кърмата си стига и без да акаме много.
Кажете ми как е положението с броя на акънцата при вас?

разранените зърна - моите се оправиха - просто не мога да повярвам.  #Crazy

за цеденето - снощи бях много притеснена и не можах да изцедя нито капка. Като се успокоих - 80мл за 5 мин
 след хранене!!

излишни покупки - твърде много дрехи (голяма изненада, нали???)

играчките за новородено - това с развалянето на очите е просто несериозно!!!  Naughty Ами, че то цяла Америка да е със развалени очи тогава.

за разходките - всеки ден откакто станахме на 4 дни се разхождаме по 1 час или повече, някой път в парка, друг път по улиците. Гледаме да стоим настрана от молове и супермаркети т.е. затворени пространства.

Поли, и нашето столче е Макси Кози - малкият обожава да стои в него, даже и да е гладен и да се дере от плач, като го сложим там и млъква и даже заспива. И според мене зимен кош не ви трябва, ако се разчетеш из темите за колички, ще видиш, че майките са го ползвали най-много до 3 месеца, защото е тесен (този на Куини имам предвид)
Ние си ползваме стола за кола за разходка (въпреки, че имаме зимен кош) - както казах, Ноли умира от кеф вътре.

за вода/захар - не съм пробвала да давам, не мисля да пробвам, пишка като за световно, явно се хидратира добре. С кърменето (като му хванеш цаката) е най-лесно - няма шишета за преваряване, няма дяволи.

и пак за цеденето - продължавам да цедя, за да има, при "скок на растежа". Гледам да не е повече от 50-60мл след хранене, спирам като стане толкова, дори и да има още.

ама, че съм заплес

ЧЕСТИТА ГОЛЯМА И ДЪЛГООЧАКВАНА ГОСПОЖИЦА НА ИЛОНИТКА!!! Да расте жива, здрава и да радва мама и татко!!!!

# 177
  • София
_venera - успех утре!  Peace Ще чакаме хубави новини!  Party
За столчето за кола - на Чико е, ето такова - http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_124&products_id=2376.  Рали казва, че нейният сладур се чувства добре в столчето.  newsm78 То не, че София се мръщи, но просто така свита изглежда и особено главичката как клюмва...мен това ме притеснява.  Thinking

erisii - мойта лекарка също ми каза, че при второ раждане матката по-силно контрахира при кърмене. Но мисля, че е индивидуално колко ще боли.

pra - Когато сестрата дойде на посещение след изписването и каза, че било изтезание децата да не пият вода, въпреки новата мода в интернет. Свекърва ми също  каза, че е хубаво (и тя е педиатър) и каза също така, че децата, които не пият вода проговарят по-късно и фонтанелката им е по-вдлъбната.  Все пак тя остави на мен да реши, не е настоявала след като казах, че не искам да давам вода.  Peace По време на плач  обаче реших да опитам, за да не ме гризе съвестта - 2-3 пъти съм пробвала и София не е искала да пие вода.  Naughty  Иначе след кърмене и давам  по една лъжичка вода, за да си изплакне устичката, но тя обикновено я плюя.
С биберона също бях решила да чакам поне да станем на 3-4 седмици. Обаче пак вчера като заплакахме реших и това да опитам - даже и не я засмука. Така че за сега и бибероните остават на заден план, пък и не мисля, че е необходимо, бебка си смуче ръчичките единсвено, когато огладнее.  Peace

За полезните неща - след раждането си купих мека повивалка от тези, които са като мушамени. Софи постоянно ми прави изненадки, докато сменяме памперса - сутринта примерно се изпишка 2 пъти и се изака веднъж. Тъкмо я почистя и тя хооп.  Mr. Green Вечерта пък, тъкмо я мажех с кремчето против подсичане и тя така се изака, че и по дрехите ми отиде и двете добре се бяхме омазали.  Joy

Пелените - вършат ми страшно много работа, даже още ще си купя, защото постоянно пера, но в това време съхнат бавно. Ползвам по време на кърмене, в легълцето, върху хавлийката и т.н.

Имах няколко контейнерчета Via, купих си сега един комплект с още 20, за да съхранявам кърма. Струват ми се много удобни.  Peace

Също така много добра работа ми върши и един сушилник за шишета и биберони на Чико, защото не искам бебешките неща да съхнат при другите чинии. Eто такъв е - http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_210&products_id=656.

Jenna - ние акаме поне по 7-8 пъти.  ooooh! Просто се чудя как толкова много изяжда. Но при всяко бебе е индивидуално, а все пак те се влияят и от храната, която майката яде. Браво за грамчетата - много добре растете!  Hug

# 178
Здрасти Дженка,

относно акането да ти отговоря. )) Нормално е до един месец функцията на червата да се регулира и акането да не е толкова на често. Не се притеснявай за това, Калина едва сега започна да ака по няколко пъти на ден. В началото беше само по 1път.
Ще видим че само след седмица ще започне да пълни памперса почти след всяко хранене. )))

Ивон аз не знам дали е изтезание това да не се дава вода, но в отделението никой не им даваше вода, както в неонатологията, така и при нормално родените бебета. А там всички лекари, сестри и акушерки са от старата школа.
А и като гледам Калина се чувства прекрасно така.

Някой пишеше, че бебето било мокро от кърмата.
В болницата ме учеха когато кърмя да си слагам една пелена на рамото и да я спускам надолу към гърдата от която не се кърми, за да не се получава точно този ефект на мокро бебе. )))

Относно залъгалките - 2пъти пробвах да дам на Калина, в момента в който я пъхнъх в устата и направи ужасна физиономия. След няколко секунди засука я няколко пъти и след това буквално я изстреля навън с език. ))) Така че сме без биберон, а и аз нямах намерение да и давам.

# 179
  • София

Меги, тези еднократни пеленки от къде ги купуваш, че ми писна да пера и гладя пелени  Mr. Green

Във всяка по-добре заредена аптека. Аз ги взех от аптеката на ХИТ. има различни размери, най-малкия 40/60 са идеални. Сложила съм по-големи под чаршафчето на леглото, че не съм си взела протектор за матрак. Вършат страхотна работа.

Падна ни пъпчето  Party голям кеф, сега се чудя дали вече може да го мокря без да се притеснявам  newsm78 мамите с опит да кажат моля.

Коликите са ни силни, много силно плаче милата, а за сега инфаколът не помага особенно, но пише, че ефект ще има след три дни даване, дано помогне.  Praynig  Praynig

Jenna ние за сега имаме един ден с акане само веднъж, а обикновенно 3-5 пъти на ден го правим, днес за сега само два пъти сме акали.
Честити 230гр, леле това много за 4 дни само. Как го правиш в легнало положение, че ние нещо не схванахме обясненията, по картинките детето лежи на леглото, но тогава в носа на Кари влиза кърма, нещо съм скарана с тези пози.

Общи условия

Активация на акаунт