Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 13 939
  • 268
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебчета на d_alexandrova и ilonitka! Нека са много здрави, да ви носят радост, а на майките бързо възстановяване! newsm53 newsm53 newsm53
Ние сме си все така 2 в 1 smile3518 Нищо особено не усещам и аз като dani2753, нито контракции, нито болки, все едно няма да е скоро, а ми се иска вече  smile3521То пък и времето едно депресарско....  newsm12Хайде стига съм се оплаквала smile3505
Стискам палци на мамите тръгнали да раждат днес! newsm10

# 151
ееее, Илонитка чАстито дет се вика Wink

Честито и на другите мами!
На всички ви да са ви живи и здрави слънцата и много да ви радват!

# 152
ЧЕСТИТО НА ИЛОНИТКА И Д_АЛЕКСАНДРОВА!!!
Сладки, здрави и послушни бебета!!!

# 153
Момичета направлението за болницата личния ли трябва да ми го даде или лекаря който ми води ЖК

# 154
Мечтание на мен ми го даде лекаря, който ми води ЖК. newsm78

# 155
  • София
Честито на мама galini!  Hug Нека само радост да и носят!  Много се радвам за новото попълнение от близнаци в нашия отбор!
Честит бебок на misholina ! smile3525 Колко бързо са ви пуснали в къщи...това е много хубаво! Много здраво и послушно бебче ви пожелавам!
Честито щерка на светла!

Чета, че си говорите за отлепване на мехура. На мен също на последната ЖК няколко дена преди да родя като ме гледаха за разкритие и докторката каза, че ми е отлепила мехура. Но разказвам аз после, никой не е чувал за такова отлепяне и си помислих, че нещо ми се е причуло и не съм разбрала.  hahaha Пък то явно наистина лекарите отлепят мехура.  Peace

Поли - за лохиите и при мен почти спряха, само по някоя и друга капчица има. И аз си мислех, че по-дълго ще продължат, пък то.... newsm78

dobra, Наде
- пожелавам ви бързо да се оправяте!  Praynig Наде - стискам палци малкият красавец да се реши най-сетне и днес или най-късно утре да се запознаете лично!  Освен това всичко стискам палци и всичко да мине много бързо и лесно Hug Hug Hug Hug Hug

Преслава - хайде, чакаме новини и от теб! Пожелавам ти също леко раждане и стискам палци!  Hug

pra - аз вчера направих още един опит да сложа бебка в столчето, но не става. Просто трябва да поотрасне и това е. Ще си караме със зимния кош.  Peace За приставките - при мен си бяха в комплекта с  количката и не съм доплащала нищо за тях. Което ме навежда на мисълта, че тук в България пак някакви шашми правят като ги продават отделно.  #Cussing out

meggyv - толкова рано ли ви започнаха коликите?  newsm78 Хайде, по-бързо и леко да минават и да не мъчат малката госпожица.  Praynig Ние все още нямаме, въпреки че един-два пъти ми се стори, че заради това плаче и давам от няколко дни Лефакс по 2-3 пъти на ден. Хубавото поне е, че е страшно вкусен (нали трябва да опитваме всичко преди бебчовците), мирише на банан и с помпичката много лесно се впръсква в устичката.

rally - благодаря за съвета и с кърма мога да пробвам. За сега почти са изчезнали сополки, но има още малко.

Mirama - не мисля, че трябва да се чувстваш виновна заради кърменето.  Naughty Ако Калина се беше родила по-голяма и силна и беше започнала да суче от началото щяха да се нормализират нещата. Но с помпа и с цедене не е същото, не се изцежда всичко и според мен за това така си е получило при теб. Направила си каквото си могла.  Peace Важното е, че малката пинцеса е добре и е здрава.   Heart Eyes

За кърменето и цеденето - уф, страшно ми писна да цедяяяя.... Confused Цедя, мия, стерилизирам.... ooooh! Аз продължавам да цедя, защото ще ми се налага да ходя до факултета един-два пъти в седмица за по няколко часа и ме е страх, че ако спра да цедя, ще се нормализира кърмата, бебка ще изжда всичко и няма да мога да оставям необходимото количества кърма, докато ме няма. За сега през нощта пропукам цеденето и сутрин положението с гърдите хич не е розово - твърди и с по някоя бучка, но не мога просто.  Crossing Arms

Освен това ние тази нощ пак си разигравахме номера. Щом загасихме лампата вечерта след като тя беше на гърдите ми около 1 час! и пак се започна едно въртене и мрънкане. И почти цяла нощ не сме спали, местихме леглото, лигавихме се на гърдите, тя заспива върху мен и преместя ли я се ококрва. За сметка на това през деня като англече спи, майка и едва гледа, пък баща и освен, че и той едва гледа закъсня с един час и за работа.  Mr. Green

# 156
Честито на всички нови майки,  bouquet  bouquet  bouquet бързо възстановяване и скорошно прибиране със слънчицата в къщи.
Илонитка честита принцеса и на теб ще разхождаме бебчовците заедно.
Като ви чета всички вече с бебчовци все едно аз съм писала. И Дани започна да будува след хранене, през нощта от 2-3 дни започна да си избира различно време да будува по около 2 часа. И колики има и докато си дреме или разглежда спокойно стаята и изведнъж започва да пищи направо ми се къса сърцето че не мога да му помогна. Давам му чая от копър на хип ама май не му помага много. Дайте някаква идея ако имате.
За сополките и ние ги имаме и на мен ми казаха да му капвам кърма в нослето когато се сетя. Иначе преди му ги почиствах с клечки за уши ама му беше голям тормоз.
Лохиите и на мен ми спряха вече.
Това за сега от нас отивам при Дани, че нещо пак недоволства.
Успех на всички които ще раждат днес и бързо оздравяване на болните.
Имам две идеи за теми (едната я писах вече, но явно не сте и обърнали внимание) :
Октомври вече си отива, а бебчо в креватчето си заспива
Октомври остана далече, имаме си вече малкото човече.

# 157
Аз минавам само да СЕ РАЗПИшА, ОщЕ СЪМ 2 В 1!!! Малко ми остава!!!
Не съм ви изчела, но честито на всички нови мами!!!  bouquet Hug

# 158
ЧЕСТИТИ БЕБЧОВЦИ,ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И МНОГО ДА СЛУШКАТ , А НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.    bouquet
Днес бях при доки-шийката ми е изгладена и имам един пръст разкритие-моля се да родя до Неделя Praynig.Иначе в Понеделник ще ме приеме в болница,за да слушат всеки ден тоновете newsm78/това ми се стори странно,но му имам пълно доверие/.
Доктора ми заминава на семинара в Пловдив,но ме успокои че ще се върне ако има нещо newsm68.Иначе сме доста дребнички-около 2700,но важното е да сме здрави Rolling Eyes.Е засега това от мен newsm51

# 159
Честито обебване на Александрова и Илонитка! Да са им живи и здрави бебоците, а на мамите бързо възстановяване!

И ние сме кривички заради коликите, искаме да заспиваме само при мама. През нощите ми идва само нанагорно, но...няма какво да се прави и на тях миличките не им е лесно.
Мирама, няма що да ти е криво заради кърмата! Както ти е написала Ивон, направила си всичко възможно. Не ги мисли тези работи, а и се радвай на малката Калина! Simple Smile

Да ви се оплача - на малкия му излязоха пъпчици по цялото тяло, както му се зачервява и кожичката. Чудя се дали не е претопляне (въпреки, че в нас е 25 градуса и проветряваме често) или пък някаква алергия от олиото...незнам? На някой случвало ли му се е? newsm78
Да ви питам как да давам тоя чай на Крис, при положение, че не обича нищо биберонено?  newsm78 И биба не ще да смуче даже!
И втори въпрос - някой купувал ли си е колани за стягане? Дайте някакви идеи от къде във Варна да си купя, че не мога да се гледам вече!

# 160
Честита принцеска на Илонита!Честито бебоче и на  Д_АЛЕКСАНДРОВА!
Да са ви живи и здрави и бързичко в къщи там е най-добре!

Много ви благодаря за милите пожелания! Сигурна съм че ще помогнат да се справя!
Хайде давайте снимчици на сладки бебчовци да им се радваме!!!
Джиджа доста е топло у вас! През деня трябва да е максимум 18-20 градуса а при къпане към 23 градуса! ако е претопляне ще има по вратлето пъпчици.

# 161
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИТА,КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ СВОИТЕ БЕБЧЕТА-ДА СА ИМ ЗДРАВИЧКИ И МНОГО ПОСЛУШНИ РОЖБИТЕ.
 smile3525 smile3525 smile3525
А НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ ДА ПОЖЕЛАЯ ЛЕКО И БЪРЗО РАЖДАНЕ  newsm10

Ние сме все още 2 в 1  preggo,абсолютно никакви признаци за скорошна среща с бебчо няма,освен,че май ми падна част от тапата в събота,поне така мисля newsm12,а да и корема ми посподна надолу.Нищо друго,ни контракции/било то и безболезнени/,нито дори киселини,бебчо не спира да рита и да се върти,май не ни се излиза,ще видим до кога ще продължи чакането smile3506

# 162
Наде, има навсякъде пъпчици. Проветряваме постоянно, но по-ниско от 25 градуса в нас не става  Sad Пък и кихаме доста често и се притесняваме да не му е студено. И педито каза, че е от претопляне, но каза да гледам да няма бели връхчета на пъпчиците, че тогава било възпаление. Като се събуди ще последна специално вратлето, че то най-зле.
Ох, никога не съм мислила, че точно аз ще си претопля детето...както обожавам да ми е студено... Laughing

Забравих да кажа за играчките-и аз съм чувала, че не трябва да има играчки, за да не трупат прах, но ако е такава пееща над леглото и ако е пластмасова не виждам това да е проблем  newsm78

# 163
Проблемът наистина са плюшените играчки. Както е казала Джиджа задържат прах и могат да предизвикат алергии. Освен това могат лесно за задушат бебето, защото дихателния му рефлекс е още много слаб и е достатъчно да му падне на нослето и то не може да дръпне въздух....

Мацки, някоя да си е получила майчинските вече? Чудя се кога е нормално да се обадя, за да проверя дали има проблем с документите ми...

# 164
Честито на новите мами, които не съм поздравила s_vetla, d_aleksandrova и илонита!
Даса ви здравички и послушни дечицата-много положителни емоции с тях!

Аз вече съм приета в болницата. Утре ще става тя каквато ще става. Wink Rolling Eyes Пуснаха ме за малко в къщи и аз викам я да ви навестя малко, сродни души . Laughing Доста бях притеснена, но сега като чели малко ме отпусна ....Гледам да мисля позитивно.Всичко ще е наред! Стискайте палци, мили момичета!
Мирама, специално искам да ти кажа, че е цяло геройство, че успя толкова време да кърмиш КАЛИНА. Нали толкова време не бяхте заедно. Няма как да стане. Колкото -толкова. Не се обвинявай -ти си страхотно смела майка! newsm10
Джиджа, от претопляне са пъпчиците. Може и то като теб да обича по-хладно. Аз пък въобще не искам да давам на бебето да пие от шише и биберон, че предния път Крис затова се отказа от сученето./по-лесно му беше от бибата и моята кърма спря/ Сега смятам да не използвам биберони. Ще пробвам след кърмене по една малка лъжичка само да му изплакна устата. Можеш да опиташ и ти с много малка лъжичка. Това обаче са само планове. Незнам дали ще ги осъществя. То детето само си показва.
Bulechka_TS, най-после се появи Laughing
За играчките над леглото. Това според мен е някаква щуротия...Едва ли е вредно за бебето. Предния път на Крис до 6-ия месец си му стояха играчките. И в други бебета съм виждала-навсякъде си имат такива играчки.
Ивон, това за столчето за кола много ме учудва. Защо ги продават тогава / от о до 12 кг./ Каква марка е вашето, че и ние ще купуваме. Другите мами пишете нещо за тези столчета. Аз като разглеждах ми се стори, че всички са доста извити.
Амиии това е , момичета за сега. След известно време пак съм тук при вас -вярвам доволна и щастлива Grinning
На всички, които ще раждат през това време да пожелая всичко да мине бързо и безпробленно и много здрави и красиви бебчета да гушкаме. Peace
ushco, майчинските си съм получила само до август-вкл.. За септември още не. Мисля, че в края на месеца ще ми ги преведат. Изплащат се  в срок до един месец след като са изплатили заплатите на другите служители. Така че първото изплащане в повечето случаи се забавя месец. Ако имаш ПИК- код можеш да си проверяваш в страницата на noi . /Тези кодове ги пращаха в едни писма или лично трябва да отидеш да си го получиш от НОИ./ Удобно е защото можеш да си следиш и осигуровките и какви суми са ти изплатили по различните болнични.
'Аиде пак УСПЕХ !

Общи условия

Активация на акаунт