Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 14 289
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
честито на всички нови мами!

толкова много бебчета...
а снимките са просто страхотни

smile3525

Аз да се разпиша,
Ние още сме си 2 в 1, въпреки че термина мина и замина.... Но се надявам и нашето бебче скоро да се появи.

Хайде това е за сега от нас.

Бързо възстановяване на новите мами, и много послушни бебчета

smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

А на всички все още чакащи леко и безпроблемно раждане.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 76
  • София
Честити бебчета на родилете мами.
Много се радвам като чета за нови попълнения при нас, а альона е направо герой - 4200 голям мъж направо роден на един месец. На мама миа пък принцеската с характер - тя държи да си избере датата. Ох много се радвам и мамите бързо да си се прибират в къщи със съкровищата.

Преслава абсолютно си права за АМ и кърмата, най-важното е бебоците да са здрави и да папат, не го разбирам това вманиачаване да се кърми (е и аз съм малко хахо на темата - докато дойде кърмата що рев беше) ама ако `се  окаже че няма достатъчно съм решила геройски да го приема и да давам бутилката. Рали сега се сетих, че предизвиках кърмата с лактогонен чай - сега го спрях за да се отрегулира от бебка и ефект има огромен, сега не произвеждам като дойна кравичка, след кърмене изчеждам по 15-20мл от всяка гърда, но си ходя с разранени зърна, нещо не му хващам цаката как да набутам цялото зърно и част от ареолата.

Джена, миличка то на мен гърдата ми е с много неравности вътре, ама личната лекарка каза - това е мускул, а точно бучки - не знам пипам внимателно ужким и цедя почти всеки път, х дано не разбера кво е бучка.

Наде да се оправяш, стискам ти силно палци, че точно сега да се разболееш е много гадно.

Галеееее къде си, рита ли Жорко - а и все забравям да те питам на последния преглед колоко го измерихо слончето мамино?

Коки, а при теб бъбреците оправиха ли се ? Още малко остана до края на окомври, вече на всички бебоците се водят "УЗРЯЛИ" така че ако тръгнат да излизат без притеснения право в родилния дом.

МАГРАТ КЪДЕ СИ - да не съм изпуснала появата на ели newsm78

# 77
Здравейте мами Simple Smile
успех на запътилите се към родилното и леко раждане на всички
meggyv  какъв е този чай ,където го пиеш ? аз бях чувала за някакъв където съдържал копър и много помагал
днес съм на преглед да видим дали имам повече от 1 см разкритие ,  че вече нямам търпение да видя бебо Simple Smile
лек ден засега Simple Smile

# 78
  • Банкя
Здравейте мами - родили и още чакащи!
Първо искам да благодаря за хубавите пожелания за малкия Марти!  bouquet

Също така да честитя на всички други мамчета, които тези дни са се сдобили с рожба.
Нека са ви живи и здрави бебоците!

А и да се извиня, че чак сега пиша... Ние с бебе Марти се прибрахме в петък в къщи, но докато се освестя, какво, кога и как, чак сега смогнах да седна пред компютъра.

И накрая да разкажа, как протече раждането при мен...

Както бях писала на 27.09 (четвъртък) вечерта към 21:00 ми започнаха контракциите. Мислех че ще издържа до сутринта, но към 1:00 бяха вече почти на 5 минути. А към 0:00 ми падна тапата. Звъннах на доктора и той каза да тръгвам към Майчин дом и да му звънна като ме приемат. 2:30 бях там (толкова късно, защото не си бях приготвила багажа Embarassed). Приеха ме с 3см разкритие. Направиха ми клизма, взех си довиждане с татенцето и ме качиха в предродилна зала. Биха ми 2 бусколизина, от които разкритието стана 4см. Докторът назначи и система с някакъв физиологичен разтвор (не помня какъв) за ускоряване на раждането. Той самия се появи към 5:00. До тогава бях под грижите на много мила млада специализантка. Към 5:30 при 5см разкритие, докторът ми спука водите. Тъй като контракциите ми станаха доста болезнени, реших да ми сложат епидурална упойка. Пък и докторът каза, че с нея, ще родя по-бързо - някъде към 8:00, а иначе чак по обяд. 6:30 ми я биха. Контракциите се учестиха, като не усещах силна болка, а втвърдяването на корема от контракцията на матката. Към 7:30 вече имах почти пълно разкритие. Докторът ме накара да се напъвам (което не е много лесно, когато не си усещаш тялото от кръста надолу Wink ). И тогава чу, че тоновете на бебето намаляват при напън. Каза, че пъпната връв трябва да е омотана около вратлето на бебето и че най-вероятно е много къса. Затова при напън, то се опитва да излезе, а плацентата го дърпа навътре. Веднага ме заведоха в родилна зала. След това всичко мина много бързо, а накрая и доста болезнено. Направих няколко напъна сама, след това младата доктора почна да помага като ми натискаше корема. Трябваше много бързо след напън да поемам отново въздух и да напъвам отново. Общо може би съм напъвала 15-тина пъти, но последните 2-3 бяха направо убийствени. В 7:50 бебокът излезе (3450гр и 51см). Не проплака веднага, но след като му прочистиха дихателните пътища го чух за първи път. После ми го показаха за малко. Докторът ми каза (докато ме шиеше), че ще го сложат в кувиьоз. После разбрах, че са използвали и вакуум.....

Иначе бебе Марти беше 4 дни в кувиьоз, което беше доста мъчително за мен, тъй като можех да го виждам само веднъж на ден и не можех да го гушна. Оказа се че има анемия, антитела в кръвта (аз съм 0+, таткото е В+ и той е В+). Преливаха му кръв, а имаше и някаква инфекция, заради която му даваха антибиотик. Но лека полека се оправи. От вторник можех да си го храня сама. Сряда ми го свалиха на етажа и вече се виждахме на всеки 3 часа. Отучихме се и от шишето и сега сме само на кърма Grinning.

Сега свикваме вкъщи. Опитваме се да създадем режим - през деня хранене на около 3 часа, а през нощта само веднъж. Понякога е много кротък и спи непробудно, друг път ревеме. Но иначе ни е супер заедно.

И накрая да кажа, че без доктор Дяволов може нямаше нещата да протекат така добре. Мога само да го препоръчам и следващия път (живот и здраве) пак ще раждам при него. Много благодаря и на д-р Мария Атанасова, която ми помагаше и успокояваше по време на раждането.

УСПЕХ на всички чакащи мамчета! Не се притеснявайте излишно, а се доверете на докторите. Те си знаят работата. Слушайте, какво ви казват и всичко ще е ок!

# 79
Мале колко много бебенца.Честито на всички мами който вече гушкат рожбичките си.Няма да ви изброявам по именно,защото ме е страх че ще пропусна някой.Мъничетата много да папкат и бързо да растат,а мамите бързо да се оправят и скоро да се прибират във вкъщи.

Ние още сме 2 в 1 и вече не знам май ще чакаме до датата явно бебо е с характер.След малко съм решила да отида си купя последните неща за бебчо като козметиката и разни такива козметични дреболийки.В това мрачно време настроението ми е много скапано.Сега няма разходки,навън вали,мокро е и е хладно.Абе направо скапано време.
   Хайде от мен толкова за сега.

# 80
Здравейте на всички. )))

Вчера имах съобщение от Маграт, но забравих да пиша тук. Все още не е родила, иначе тя и бебчо са добре. )))

# 81
  • Sofia

И накрая да кажа, че без доктор Дяволов може нямаше нещата да протекат така добре. Мога само да го препоръчам и следващия път (живот и здраве) пак ще раждам при него. Много благодаря и на д-р Мария Атанасова, която ми помагаше и успокояваше по време на раждането.

Благодаря Axi за споделеното.  newsm51 Аз също ще раждам при д-р Дяволов, но досега никой не беше споделял, че ще ражда при него, както и мнение няма за него като специалист. Сега мога да съм напълно спокойна, че ще сме с бебо в сигурни ръце. newsm10
Леко възстановяване и само хубави моменти с Марти.

# 82
Привет - мривет!
Влизам да допълня информацията за Альона и да помрънкам малко Embarassed
Та, вчера говорих с Альона, малкият - ГОЛЯМ мъж се казва Димитър и е дълъг 52смако не ме лъже паметта. За раждането ще ви разказва тя като си дойде  Peace, не че не ме сърби и мен езика да го направя Wink
Тя поздравява всички и пожелава леко раждане на тези, на които предстои!

Ся да помърморя малко  Mr. Green
Абе бременността трябва да я направят 8 месеца Whistling. Тоз деветия много на горе ми идва.

Мегич, за мойте бъбреци кво да ти кажа newsm78 Май работата ще излезе, че бебето е ниско, а главата му е голяма и притиска уретритетука да не се изложа само, за това задържам малко урина и почва яко да ме боли Sad Аз като съм седнала, например не усещам като имам малко пиш и мога да откарам така дълго време, обаче кръста яко ме хваща и почват контракции. Ако стана се оказва че ми се ходи до ВЦ-то, а ако отида - болката в кръста намалява Peace
Та, ключа за палатката при мен ще излезе кенефа Joy Joy Joy
Естествено, всичко това ми го каза лекар, не съм си го измислила аз Peace

Айде, отивам да ровя из интернетите да си търся тема за курсова работа Peace
Тя Галето хубаво завърши - отърва се, ма аз имам още да се пека на бавен огън.

# 83
Здравейте
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ МАМА МИЯ, НЕВЕ, КЛАУДИЯ, АКСИ, МИРА_B, МИМИ МИМИ (извинете ако пропускам някой) ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА ЗА РАДОСТ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ЗА МАМИТЕ!
аз имам една хубава новина, сутринта получих съобщение от Там Там
НА 07.10 В 1.00 СУТРИНТА СЕ РОДИ КРУМ 3350 ГР, 53 СМ! ЧЕСТИТО НА МАМА ТАМ ТАМ, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ КРУМ И МНОГО ДА ГИ РАДВА!

# 84
Честита мъжка рожба на мама ТАМ ТАМ да расте здрав и безгрижен малкия мъж Крум

# 85
  • София
Привет и от нас  Hug

Честито на всички родили мами   bouquet
Браво на Альона, води класацията по мерки  Heart Eyes

Момичета, благодаря ви за успокоителните думи. Вчера ревах за какво ли не, днес съм по - добре, съответно и количествата кърма са по - добре... Все си мисля, че щом Ивко си спи от 22 до 7 с едно будена за хапване, и даже в 7 аз го будя, значи се наяжда ... ама педиатърката ми вкара в главата някокаво понятие "лъжливо спокойни бебета", дето били много добрички, пък на месец се оказвало, че са наддали 300 - 400 грама ...  newsm78 Та сега мисля тия дни да отскоча да го измерим, да видим дали качва, или пък дори за везна вкъщи се размислих (хем знам, че няма смисъл).
На всичкото отгоре времето е гадно, не може да се излиза  Sad Днес цял ден сме си сами с Ивко, сматам да поспя и да се успокоя, че в почивните дни си изтормозих другите двама мъже  Embarassed Cry Дори Мартин взе да ме успокоява, понеже аз си стоя на масата, те си вечерят, аз си рева ... абе луда работа, от днес се стягам, ще им сготвя и ще съм ведра  Simple Smile

А сега ме извинете, отивам да гладая и да просна дрешките на Ивайло (което ме навежда на мисълта да ви питам: памперсите пропускат ли и при вас? При мен е някакъв ужас, особен нощем, подгизнал и пропуснал ... купувахме още чаршафи, че не се смогва ... Пробвах и Молфикс, същата работа  newsm78)

# 86
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ.ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ.НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПРИБИРАНЕ В КЪЩИ С БЕБЧОВЦИТЕ.БРАВО НА АЛЬОНА СТРАХОТНИ МЕРКИ НА БЕБЧО.Какъв бебевалеж,страхотно.Ние сме все още 2 в1 и нямам търпение да се ражда бебчо вече и да се гушкаме.

# 87
 Честита мъжка рожба на мама ТАМ ТАМ да ви е жив и здрав а на теб бързо въстановяване   bouquet

# 88
  • София
ЧЕСТИТО СИНЧЕ НА МАМА ТАМ ТАМ  smile3525 smile3525 smile3525 ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО, МНОГО ДА ВИ РАДВА smile3504

Рали само така  newsm10 не се поддавай на мрачни настроения....всичко ще  е ОК  smile3521
Уфффф пък аз да се оплача  smile3514 и аз като Надето съм болна  smile3511 ужааааас направо ми писна от това гърло  smile3514 за трети път откакто съм бременна се разболявам smile3518 Дано ми мине бързо  newsm17 newsm17 newsm17 да не се запозная с бебка с цифки в носа и грачеща като сврака  newsm09

Айде отивам да пазя леглото  smile3507 пък после пак ще ви проверя smile3503

# 89
Честити бебочета на мамите родили през почивните дни! Нека са им много здрави бебчетата, да им носят много радост и щастливи мигове! Благородно завиждам на всички! newsm03 newsm03 newsm03
 Ние сме си 2 в 1, тоновете са ни добри, засега няма никакви изгледи за скорошно раждане. newsm12 Няма болки само леки безболезнени контракциики. Аз съм си харесала много тази седмица и много ми се иска да се раждаме вече, ама.....  smile3518На всичкото отгоре и времето е кофти и не мога да изляза на разходка. Като гледам на колко мами им мина и замина термина започвам да се притеснявам, че може и с мен така да стане. newsm12 Хайде стига съм се оплаквала!
Успех на всички мами, които ще си видят ангелчетата днес! newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт