Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 14 293
  • 268
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Честито на всички нови мами!  bouquet
Рали, вие на две седмици няма ли да ходите на консултация, ние на 16.10. ще ходим да се мерим и теглим. И аз съм така с малката хем имам и помощници, но ми е мъчно че не мога да изляза с нея, бебето още не си е направило някакъв смислен режим. Понякога спи 4 часа, друг път час и половина.
С шевовете нямам никакви проблеми, аз от 3- дни ги виждам че падат, нито сърбят нито болят.
Родих на 30.09 в 3:20ч. се събудих, ходих до тоалетна и си легнах, и започнаха болки, взех часовника да засичам, 10 сек. контракция след 2-3 мин. 40 сек. контракция, после 5-6 мин. нищо. Събудих мъжът ми и влязох да се  изкъпя в 4 и нещо се обадихме на свекървата да дойдат да останат при дъщеря ни, която спеше. В в 5 без 15 тръгнахме за болницата. Бяхме се обадили предварително те казаха идвайте няма проблем. Отиваме звъним на звънеца, вътре тъмно никой  не слиза. Пак звъннахме на телефона слезе акушерката долу, но не можела да отвори били със СОТ. В този момент ми се пукна мехура и започнаха напъните и направо щях да тръгвам за държавното АГ, добре че дойде доктора и отвори. Пусна видео зона видя как е разположено бебето и ме качиха в пред родилна, където веднага акушерката ме погледна за разкритите, не ми вярваше че са  почнали напъните ли не знам. И ме вкара в родилна зала, в 5:35 ч. родих Павел 3, 720ки  53см. Изписаха ни 3,600кг. Бебето беше с  обрив според доктора или от кърмата или от мазилата с които са ги мазали. Два дни такъв рев му дръпнах, добре че се успокоих малко  сега. Педиатърката ни каза че е от мазилата не било първото й бебе от частната болница изписано с такъв проблем. Сега завехнаха пъпките.
Лека раждане на всички, на които им предстои!

# 91
rally, на мен само няколко пъти са ми пропускали памперсите и то ако е имало много ако. Но аз съм си все още с тези за новородени от 2 до 5кг.
Ти колко често ги сменяш през нощта - ако ги оставяш цяла нощ, нормално е да пропуснат.
Аз сменям към 00ч когато яде и после пак към 3-4ч през нощта, преди да я нахраня. Съответно пак сменям и следващият път. Горе-долу на 3часови интервали ги сменям.

# 92
tanya_p в частната болница ли ражда в Стара Загора?

# 93
  • София
Добро утро!  Hug

Преди малко най-сетне сколасах да закуся и да пийна малко кафе.  Mr. Green Ние към 1 часа си лягаме вечер  ooooh! след като бубата хапне, после към 3-4 часа пак се събужда за папане и тази нощ не искаше да заспи след това. Заспива на гърдите ми, преместя я в леглото и рев. И така 2 часа се занимавахме, накрая я сложих да легне на нашето легло, аз легнах срещу нея и и дадох цицерона - така спахме чак до към 7.30.  Laughing Таткото е против, защото сме щели да я задушим така, но в чудо се видях просто.  ooooh! След яденето, приготовленията и т.н. сутринта пак поспахме до към 11.30 двечките в леглото.  newsm44 Смятам вече да го променим този режим, таткото е на същото мнение особено след като той трябваше да тръгне и на работа сутринта. Бързо, бързо се съгласи, че ще си лягаме към 10 часа вечер.  Joy

Преслава
, Наде - чакаме новини от вас! Много се надявам двете да раждате заедно и да си правите компания. Ще е супер просто!  Hug

valen_tina - ще отговоря вместо Меги.  Blush ХИП имат лактогонен чай, аз от него пия. Чела съм из форумите, че в аптеките и някакъв български се продава, който също бил добър.  Peace

axi - добре завърнала се! Не е било лесно и при вас, но важен е резултатът, който гушкаш в момента! Странно е, че не си си усещала тялото от кръста надолу....то и аз за това се молех, но не би. (това в кръга на шегата разбира се, при мен казаха, че напъните нарочни не се обезболяват) Laughing

Mirama - Благодаря, че предаде съобщението от Маграт! И аз доста я мисля напоследък ... изглежда на малката госпожица още не и се излиза обаче.  Hug

Абе бременността трябва да я направят 8 месеца Whistling. Тоз деветия много на горе ми идва.

202uu  Joy hahaha Joy Съгласна съм!!!! Mr. Green

rally - Точно така, успокой се малко и си почини днес! Ако трябва отидете наистина да се премерите, но не се притеснявай предварително от думите на педиатърката. И аз обмислях купуването на везна  ooooh!, но ще психясам още повече, пък и не си заслужава толкова пари да дава човек. Обаче така ми се иска..... Confused Ние сме чак на ДК около 20.10 , пък чета че почти всички по-рано ще ходите.  Rolling Eyes Не знам как ще издържа до тогава....
За памперсите -  ние си изпозлваме на памперс и то още в категорията 2-5 кг. Сменям преди всяка ядене (т.е. горе-долу на 3 часа), много рядко пропускам, ако не е пълен.  До сега са пропускали 2-3 пъти и то, защото не ги бяхме сложили правилно - примерно ластичето при крачето е подгънато, лепенките не са точно една срещу друга. Чела съм обаче, че често имало лоши партиди. Ако искаш можеш да пробваш и Хъджис, доста ги хвалят по форума уж... Thinking

Честитя и на всички нови мами сладките бебоци! Като четох от вчера какъв бебевалеж пада... Joy Нека все така продължава! Всички да раждат леко и безболезнено, а бебчовците да са здрави, пухкави и засмяни!

# 94
  • София
Там-Там честито бебоче - бързо възтановяване и много да те радва малкия - голям Крум    bouquet   bouquet

valen_tina Ивон точно ти е отговорила, в аптеките го водят лактогонно средство, има копър анасон магданоз кориандър и другото не помня, но докато го пиех изцеждах по 100мл. сега вече е към 20мл, та си мисля че е от чая.

tanya_p те докторите хич не ни вярват  Mr. Green при мен пък беше следното някъде към 6см разкритие като ми се доака - ужас, аз им викам докторе ака ми се, а той ааа това сигурно са напъни, аз пак не бе докторе не са напъни, а ми се ака, той не вярва, та почти бях станала да ходя в тоалетната ама ме спряха и хайде на подлогата  Embarassed ама само пръцкане докарах  Joy  Joy нали имах и клизма, а и в къщи свещичка си бях сложила. Ама много се смях после на думите на доктора - ах колко обичам да чуя от родилка че и се ака - ама при мен точно това си беше.

# 95
Здравейте и от мене  Stop
нашия татко от днес пак е на работа и ние самички вкъщи  Sad ,ама ще се оправим де!
За кърменето мен акушерката ми каза -кърмиш от едната, после я доизцеждаш малко (всичко с цел да не се задържа стара кърма в гърдите) .  После даваш другата, пак доизцеждаш малко като се напапка и така. Така и правя, засега проблеми нямам, ама забравям коя цица съм дала  #Silly и всеки път е едно чудене-от коя сука мъника одеве  newsm78 ???
Абе я друго да питам- гледам по на бебчо устничките има една бяла коричка и се чудя дали е засъхнала кърма или млечница??? Утре ще идва педиатърката ще идва и ще питам де...
А на вас родили мами изтекоха ли ви тия лохии??? Щото на мене май ми свършиха и се чудя -не е ли много бързо. Аз очаквах едни течове, поне месец  Thinking , а то....
За кучетона мойта косматка не и даваме да влиза в стаята на бебо и откъм внимание е много лишена и тя гледа тъжно-тъжно милата... Усеща, че нещо става, гледа, че се суетим ама много не разбира кво точно се случва. Иначе вече знае , че в детската не се влиза и стои и чака на прага, но не го прекрачва. Мъчно ми е за кученце, щото и на разходка не я извеждаме (да не лепне паразит или нещо си), ама няма начин  Sad
За мъжо много помага, вечер ставаше да носи помпата, придържаше бебо, сменяше памперса, ама и за него ми е мъчно, че не си доспива милото и снощи го изгоних да спи в другата стая, за да се наспи. Пък и все пак нали и от днес е на работа, не може да си позволи да е изморен и да работи. Не давам  Naughty! Няма защо и двамата да се будим и изморяваме като цялата работа само аз мога да я свърша. Пък и аз вече свикнах май и не  ми тежи толкова безсънието  Peace
Накрая честито на всички майчета! Много да ги радват бебчовците им и да са много щастливи!  newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525

# 96
Добър ден и от мен  Heart Eyes

Честити бебоци на всички нови мами!!!!  Много щастливи мигове!!

Рали, мила , не се сдухвай, времето пак ще се оправи и ще си джиткаме навън, и на мен ми е тъпо така в къщи, ама к'во да правим...форумче и тва е  Hug  За памперсите - ние сме на Памперс-2-5кг, досега и засега  няма проблеми. И аз съм чувала това за кофтите партиди.. /или чела  Mr. Green /

Ивон, и нашия режим е на ник'во ниво - по-точно аз съвсем минах на кърмене на поискване + вечерта Дидко спи в нашето легло.
Резултата - щастлив беб и наспала се мама  Mr. Green Дреме ми  Whistling за приказките на всички с т'ва прословуто разглезване на детето, ми аз кога да спя иначе, а?

Спя си разкопчана и човека като е гладен сам си се примъква  Joy Joy Joy  Дори и не се будя съвсем  Crazy
Ми така де - ресторанта през нощта е на самообслужване!
Та така ми се оправиха гърдите, цедя само като има напрежение - по малко, но кърмя често - през около 2 часа, или 2 и половина през деня,  вечер дори по-често , а сутрин спи и по четири часа понякога.

Дженка  снимките са номер 1 ! А вие сте страхотни сладури!

Меги, как са шевовете - подобрение??

Поли, аз си слагам ластиче за коса на китката на ръката от страната от която последно съм дала ..уф, разбра ли нещо ?? Joy Joy Joy  В смисъл - лява цица - ластиче на лявата ръка, схващаш ли идеята? Засега работи, стига да не забравя да преместя ластичето  hahaha
ЗА лохиите - знам, че при родилите секцио са по-кратки, така че - нормално. Аз още имам, ама не постоянно, само отвреме на време, и то бледо розово.Вчера си помислих, че са свършили, ама днес пак има малко и така..

Това е засега от нас  Hug

# 97
Лелееееееее колко много бебенца  smile3504
 Честито на всички мамчета, а на останалите късмет и скоро да ни се похвалят с новини  newsm10  smile3522
 Ние сме все още 2 в 1 и си чакаме реда  newsm17 , но за сега няма никакви изгледи за раждане, явно на бебка й харесва на топличко  smile3506 . Леле момичета вие сте големи героини, като ви чета много ми харесвате аз имам чувството, че ще ме затресе една след родилна депресия..............  newsm45  newsm45  newsm45  newsm45  newsm45 . Май никоя от вас не я тресът такива ми ти работи - БРАВО !!!  smile3525  smile3501  smile3525
Целувки по тумбачетата и на малките мушмуроци  newsm68  newsm68  newsm68

# 98
Здравейте на всички. ))))

Днес сутринта нашата мама Галини е родила 2момченца със секцио. )))))
Да са и честити и много да я радват. ))))

# 99
Здравейте на всички. ))))

Днес сутринта нашата мама Галини е родила 2момченца със секцио. )))))
Да са и честити и много да я радват. ))))

Ехааа каква страхотна новина!! Да са й честити бебоците, дано се възстанови бързо и да им се радва живи и здрави!!!  bouquet Hug Hug

# 100
здравейте и от нас  wavey 2 в 1  preggo
честито на новите мамички    smile3525 smile3501 да са ви живи и здрави бебчовците и много щастливи мигове занапред   newsm10 newsm51
и чакаме разкази за раждането и снимчици на малките сладурковци  smile3504 newsm53

# 101
Честито на мама Галини да са им живи и здрави юнаците да радват мама и тати , а на Галини бързо възстановяване   bouquet

# 102
Честита двойна радост на мама Галини да са здрави и послушни малките юнаци

# 103
Здравейте!Честито на всички мами и благодаря за пожеланията на всички.

# 104
  • София
Хе - хеее, колко много бебчовци  Heart Eyes
Честита двойна радост и грижа на мама Галини   bouquet Да са много здрави и да радват родителите си Simple Smile

За памперсите май ми стана ясно защо пропускат - всички сте с размер 2 - 5 килограма, а ние сме с 3 - 6 (аз реших, че няма смисъл, по времето на Мартин въобще нямаше по - малки от тези) и явно са му големи, довечера ще пратя таткото за по - малки ... Иначе внимавам как ги слагам (уж не ми е за пръв път  Blush), сменям ги на абсолютно всяко хранене + ако будува и чуя/усетя, че ака. А през нощта, може би заради по - дългите паузи ... не знам ... пропускат вече две поредни нощи (ама той Ивко яде в 22 - 22:30 и после 2:30 - 3, дългичка е паузата) Ще пробвам с по - малките и ще видя как е  newsm78

За кърмата - днес е добре количеството. Аз гледам все пак някакъв режим да му направя, понеже иначе за Марти съвсем няма да имам време, заради това го и будя ако спи, само нощем сме на поискване, той си иска само веднъж за щастие. А през деня горе - долу си спазва 3 часовите интервали, та съм доволна. Започнах да не се вманиачавам на тема цедене и количества - колкото пусне - толкова - по около 20тина грама след кърмене е, давам му и двете гърди, едната я излапва, другата не, цедя само първата ...
Започвам лактогонния чай, макар че по спомени от първия път, много файда нямаше при мен  Confused Въобще нищо нямаше файда, освен пълното отпускане и успокоение, хем си го знам, хем е най - трудно постижимо Simple Smile

Нигела, не се притеснявай за разглезването. Аз винаги съм си гушкала Марти, когато плаче, сега и с Ивко така, на мен ми звучи смешно теорията за разглезване на бебе  Joy Joy Мен ме е страх по - скоро да не взема да го натисна, ако спи при мен, изпитвам ужас направо (прабаба ми си е задушила едно дете точно заспивайки докато кърми - това да не ви шашка де), заради това ставам, мия си очите и гърдите, ссветвам с телевизора поне, сядам в леглото и тогава кърмя. А нашият татко нали повечето нощи спи в детската стая на бъдещото легло на Ивко, та няма кой да ме събуди ако задремя...

Поли, и моите лохии спряха от 3 дни, чудя се нормално ли е, тамън се канех да звъня на докторката да я питам  newsm78 Имам спомен за поне месец предния път, ама сега си се чувствам нормално, предполагам не е страшно ...

Таня, консултацията тази седмица докторката каза, че е по желание - ако искам да отида, ако искам тя да мине (минава веднъж седмично). Мислех да не ходя, ама ще взема да го заведа да го претеглим. Иначе същинска консултация чак след 26.10 - за ваксини.

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 15:28 от rally

Общи условия

Активация на акаунт