Индия - земя на боговете - 4

• 31 764
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте Grinning
Ани, интересен полет Mr. Green , нищо чудно да попаднем и на такъв
 Joy Joy Joy
ivonska, Индия е два часа и половина напред през лятото, които стават съответно 3 часа и половина през зимата. Там, а и в арабските страни не сменят времето.

Жените в Индия все още отстъпват по образованост на мъжете, като има значителни разлики между селските и градските райони и между самите щати. Ето една графика от 1991 г.

# 196
 Joy  hahaha  rotfImao  rotfImbo Оле, Ани, уби ме. Дори и папи се смя с глас. Летяла съм с Египетските Авиолинии, но до Сауди. Не знаех, че полета им до Александрия е толкова опасен  Twisted Evil.

# 197
Пряко включване Heart Eyes

Прекарваме  чудесно, всяка минута е уплътнена, но тъй като този път няма изгубено време в срещи с мъртви души, успях да открадна време и за вас. Grinning Утре по всяка вероятност ще се запозная с една съфорумка, с която до сега не се бяхме открили. Party

Ноя искаме снимкииииииииииииииииииии, може само на ръцете и паролата за албума да не забравиш!!! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Креми, каква парола , какви пет лева. Mr. Green Оставя и я за тези дето се ограждат и пазят от всенародната любов, като Бай Тошо на времето. JoyОткрих, че къната става много хубава и наситена, след един, два дни. На глезена ми обаче още има цвят на дрисък. Laughing

Добре дошла на Ивонска, може да покани още юлски мами да последват примера на Лила.  bouquet

Свате, липсваш ни, искаме да споделим вълненията си с теб Heart Eyes. За зетчето не се безпокой, баща му го изпитва всеки ден и тук. Twisted Evil

Варна, как върви   обмяната на научен опит? Heart Eyes Mr. Green

Ани, действам по нашите задачи и тук, после ще ти пиша докъде съм я докарала. Laughing

На gioia бунджорно Heart Eyes, на Мира  Hug, на палачинка  wavey, на Сноу
 Heart Eyes

На страхотните  домакини  Heart Eyes, вие пишете, аз ще наваксам. Laughing

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 17:23 от Noia

# 198
A пряко включване имало и да го изпусна! Hug
Ех че съм и аз ама!
Забавлявай се пълноценно и да разказваш после!
Днес времето е много гадно, цял ден вали, ръми пръска и малкия пощтръкля! #Crazy
как е времето при вас момичета
А Ноя да не изпуснеш специално заради теб съм търсила къде е тази снимка!това е от телефона ми! но съм я забравила! Embarassed

# 199
ох момичета засрамихете ме с комплиментите, може би просто съм се разхубавила на тази снимка просто защото съм вече бременна!
И всеки ми казваше че мого съм се разхубавила докато бременеех!
А за митовете че стиордесите са красавици са може би само за Бг!
Аз какви крокодили съм виждала, да не говорим че Америкън Еърлайн са баби по над 40-50г! #Crazy #Crazy #Crazy

# 200
  • по пътеката
кремке, бой по дупето за бабите по на 40/50 г! ааааааа! не се даваме, хи4 даже, пък крокодилите може! много си готина на снимката! моми4ета на вси4ки аидком мабрук, тези дето са от арабски страни, или с татковци мюзлим, да се радват на мир и благоденствие!

# 201
# 202
Марси мерси мила за пожеланията и да ит се връщат многократно!
 ти къде се слагаш в 3та категория! Sick
Млада си моме млада си, никой не ти вижда ЕГН-то, трай булка казали хората! Joy Hug Hug Hug
Тези баби бяха най малко на толкова, да не говорим че ти можеш да  минеш като манекенка покрай техните дирници!
А зетчето на Лила е много готин!

# 203
  • София
Дидка, имаш ли такава графика и за мъжката образованост? Интересна е.

Влизала съм само в хинду храмове. Най ми хареса в Birla temple, към който съм дала линк в началото на темата. Изцяло от мрамор, вътре беше много приятно прохладно и повяваше лек ветрец, атмосферата беше една такава успокояваща, ама ми липсва дар слово да я опиша. Хората влизат и си седят на пода, много ми харесваше.

# 204
Точно същата таблица не можах да намеря, но ето малко цифри валидни за цяла Индия:
Общия процент грамотни за 2001 г, т.е които могат да четат и пишат е 64,84%, от тях
мъже - 75,26%
жени - 53,67%
Щата Керала е пак на първо място с общ процент 90,86%. Питах мъжа ми защо е така. Той казва, че местното правителство хвърляло много усилия в образованието.

Ние снощи бяхме на рожден ден на едно индийче, едногодишно юначе Simple Smile В Индия рождения ден започва с тортата. Духат се свещичките и мама разрязва тортата и дава на детенце в устата парченце от тортата. После и тати прави същото. Следва всеобщо благославяне, специален оцветен с куркума ориз се посипва върху главицата на детенцето и се благославя от всички гости. После се хапва вечеря, напитките са само безалкохолно и вода Grinning. Може да има и песни и танци ако се намери някой смелчага. Интересно ми е на мен, че на партита грижа за децата имат татковците. Мама е оставена да се позабавлява, а наоколо обикалят татковци с деца на ръце Heart Eyes

В понеделник ни поканиха на Нава Ратри, специална молитва в чест на Кали Мата. Изпълнява се девет вечери преди фестивала Дасара. Досега не съм присъствала на такова нещо. Ще разказвам и ще се опитам да направя снимки, ако домакините позволят.

Лила и ти не казваш, че зет си имаш. Не се спотайвай, а почерпи Party Я, какъв е юнак Grinning

Ноя излезе от нелегалност най-накрая Mr. Green 

Да похваля Креми и аз, много сладка е на снимката  bouquet

# 205
  • София
Интересно ми е на мен, че на партита грижа за децата имат татковците. Мама е оставена да се позабавлява, а наоколо обикалят татковци с деца на ръце Heart Eyes

Да, това наистина е характерно за тях. Мъжът ми тук се пули, че основно майките се грижат за децата.

Аниhahaha Joy rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo

Лила и ти не казваш, че зет си имаш. Не се спотайвай, а почерпи Party Я, какъв е юнак Grinning

Аааа, зетко ми е чуден. Ще почерпя  Mr. Green

# 206
Цитат
Интересно ми е на мен, че на партита грижа за децата имат татковците. Мама е оставена да се позабавлява, а наоколо обикалят татковци с деца на ръце Love
Ей, 4е хубавоооо Simple Smile

Цитат
А за митовете че стиордесите са красавици са може би само за Бг!
А как бе, аз в САС съм виждала само хубавици. Е верно, 4е има и по някоя дето е преминала 40-45те ама пак 6те е много готина и докарана. Пък и по другите компании не ми е правило впе4етление да не са хубави. Сега верно, 4е по БГте линии са направо супер модели. Simple Smile
Ето малко статистика за Индия и от мен:
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/in.html
Това което прави впе4етление е, 4е Гини индекс  е 32,5% което е доста добре. На теория излиза, 4е благата в Индия са доста равномерно разпределени.

# 207
Лиле, а защо се къпят в Ганг и не е ли мръсна водата и източник на зарази?
.... и като ходили на рафтинг на Ганг видели плаващ труп  Shocked Направо отврат  Confused
и то не един... Sick и наоколо си плуват дечицата #Crazyтака май се каляват  Wink
иначе е доста интересна страна,с интересна култура и като цяло мили хора,за разлика от арабите
популярни заемки от санскрит освен аватар са и още чакра,гуру,джунгла,йога,нирвана...

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 02:51 от pepelja6ka

# 208
  • София
Лиле, а защо се къпят в Ганг и не е ли мръсна водата и източник на зарази?
.... и като ходили на рафтинг на Ганг видели плаващ труп  Shocked Направо отврат  Confused
и то не един... Sick и наоколо си плуват дечицата #Crazyтака май се каляват  Wink

Shocked Бляк!  Sick Е, как така?! Там човекът да не е със статут на куче?  newsm78

# 209
В хиндуизма Ганг е свещенната река която отмива всички грехове. Затова праха на много хора се пазпръсква там. Понякога телата не се кремират, а се пускат да плуват по реката.
Парсите пък, които са дошли в миналото от Иран имат специални кули където оставят мъртвите си за да бъдат изядени от лешояди.
Фреди Меркюри е роден в точно такова семейстов на парси в Индия
Целта и на двата ритуала е, че душата вече си е отишла и тялото се връща на природата.

Общи условия

Активация на акаунт