Индия - земя на боговете - 4

• 31 760
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
И в Бахрейн предимство имат тези в кръга, тук е кралството на кръговото движение. Трябва обаче да имаш много развито шесто чувство и интуиция, моите са до такава степен развити, че предусещам, кой ще ме засече преди онзи да го е помислил даже. Не признават книжките на индийските шофьори, трябва да вземат определен брой часове и след това изпит. След като бях по индийските пътища, разбрах защо. Laughing

Добре дошли на Калина333 и Пепеляшка. Grinning

# 226
Ами сега, не че съм някакъв супер експерт в шофирането ама целият ми опит с кръгови е такъв. А и звучи логично. Мисля, че хаоса ще е голям ако цялото кръгово трябва да спира за нови включващи се. А има едно основено правило, 4е излизащите са с предимство, независимо да ли иде реч за кръгово или за входа на сграда, за паркинг или нещо друго. Ама сега знам ли, може да има държави където е обратното.
palachinka, права си, наистина стават страшно големи задръстванията ако не се спазва това правило /от опит го знам  Mr. Green/. Дори има и специален пътен знак, който посочва, че движещите се в кръговото са с предимство, а тук в Сауди дори е написано и на арабски ако случайно не разберат. Но и това не помага  newsm78.
pepelja6ka, не знам при вас как е, но аз изкарах курсовете в Дубай и специално държаха на този въпрос. Не знам сега как е, аз изкарах книжката преди 6 години, но от местата на които съм била, само в Пловдив на едно кръгово и в Джедда съм виждала да зачитат правилото на дясно стоящия  Twisted Evil в кръговите кръстовища. Може да зависи от законите в отделните държави, знам ли  Thinking.
Ноичка, добре завърнала се  Hug. Нямам търпение и аз да се чуем и много се радвам, че сте си изкарали супер.
А Галето не знам дали е във Варна, но определено не си е в тях  newsm78. От както ти замина за Дубай така се е покрила, че сигурно партизаните по-лесно са ги откривали  Twisted Evil  Joy.

# 227
Къде са Катето и Галето, да няма празник на Варна и Ямбол? Mr. Green Heart Eyes Гале, защо все се бъркам, че си във Варна? Twisted Evil
Какъв подвеждащ въпрос .LaughingТака като се замисля само заради морските гларуси ще да си в заблуда Mr. Green hahaha
А добре си ни дошла, пътешественичке Hug
А Галето не знам дали е във Варна, но определено не си е в тях  newsm78. От както ти замина за Дубай така се е покрила, че сигурно партизаните по-лесно са ги откривали  Twisted Evil  Joy.
А миличка, нищо подобно Naughty
Днес като една млада дама съм се отдала на бродиране и пиене на чай с комшийката Mr. Green hahaha

# 228
Добре завърнала се на Ноя!Дано сте си изкарали добре!!!  bouquet
Искам нещо да попитам за Индия , има ли разлика в тази къна за ръце и тази която е за косата!
По различна ли е къната като мирис!
Снощи гладах филм по Дискавъри за Мумбей!
Казаха че по стените са сложили изображения на различни богове за да престанах хората да пикаят по стените!
също как се снима един от филмите на боливуд, и как яде нещо на улицата увито в лист!
давах навремето реклама на МТВ т това увитото ориз и подправки в един зелен лист!
  bouquet

# 229
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Чакайте да ви се вясна и аз да ви кажа Добра вечер, да не ме забравите!
Добре завърнали се на Галето, Ноя и мен!  Mr. Green Тук съм, няма празници.. само два почивни дни, в които не ми се форумстваше много Mr. Green
Добре дошли на новите момичета!  bouquet  bouquet

# 230
Ноиченцице къде изчезна???
хаиде аз се наредих на компютъра с шоколада и наточении ръце да пиша а ти изчезна! Naughty Whistling
Нещо грешно ли казах????  ooooh! ooooh! ooooh! Hug Hug Hug Embarassed Embarassed Embarassed Joy

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 20:48 от um_sami

# 231
то точно заради правилото на десностоящия и за да не се образуват задръствания в кръговото в повечето държави на улицата, вливаща се в кръговото, има знак да им се осигури предимство на тея вътре в кръговото...обърнете внимание следващия път..
основните правила навсякъде са еднакви..както и знаците..иначе ще настъпи хаос за пътуващите из непознати места...
само интересно из англия,австралия правило на левостоящия ли има newsm78 или и там пак се падат такива улици  отдясно....сега нещо не мога да си представя нагледно/на ум  нещата

а по темата:защо прекръстиха бомбай на мумбай?

# 232
Ноиченцице къде изчезна???
хаиде аз се наредих на компютъра с шоколада и наточении ръце да пиша а ти изчезна! Naughty Whistling
Нещо грешно ли казах????  ooooh! ooooh! ooooh! Hug Hug Hug Embarassed Embarassed Embarassed Joy

Напротив, така добре ме посрещна, че ми отвори апетита.  Heart EyesHug Поръчвах храна, че мъжете показваха признаци на нервност. Laughing

Добре заварила на любимото свате-пате Heart Eyes, на данс-партнера от "Да танцуваш с звездите" Heart Eyes и на скъпата динчицица Heart Eyes

нещо не мога да си представя нагледно/на ум  нещата[/size]

а по темата:защо прекръстиха бомбай на мумбай?

Мумбай е било старото име на  града, преди да го колониализират британците.

# 233
Aз помня като слон!
Къде са снимките на нарисуваните ръце?
може и краката , нищо че са д.... цвят! rotfImao rotfImao
търся си снимките като наледство да знаеш! Joy Joy Joy smile3515 smile3534

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 21:24 от um_sami

# 234

само интересно из англия,австралия правило на левостоящия ли има newsm78 или и там пак се падат такива улици  отдясно....сега нещо не мога да си представя нагледно/на ум  нещата
Tук првилото е същото, предимство имат шофьорите от дясно и на всеки вход има знак за дай път

Ноя,чергарко българска, добре дошла отново Hug Hug Hug

# 235
  • София
Там човекът да не е със статут на куче?  newsm78
това не го разбрах...
Ами, на мен не ми се вижда нормално тела да плуват по река, в която плуват деца (даже и след поясненията за връщането на "опаковката" на природата)...  newsm78 Аз ли нещо не вдявам... може би е от факта, че тези култури са ми много, много далечни...

# 236
Aз помня като слон!
търся си снимките като сналедство да знаеш! Joy Joy Joy smile3515 smile3534

Снимах ги, но чакам помощ от комп. спец Катерина Велика. Laughing  Може и да станат за Коледа, ако ме огрее. Mr. Green

За къната, продават отделно за ръце и за коса. Много са интересни тубичките в салона, с които те рисуват. Отделно продават някакво мазило, с което се мажеш за подсилване на цвета, след като къната е паднала, но преди да си измиеш ръцете. Къната пада до час, два , ако не я махнеш по бързата процедура, а от нанасянето до измиването трябва да минат 4 часа. Сега наистина изглежда много красиво, и пак бих си направила, но не по време на празници. Grinning

# 237
Aз помня като слон!
търся си снимките като сналедство да знаеш! Joy Joy Joy smile3515 smile3534

Снимах ги, но чакам помощ от комп. спец Катерина Велика. Laughing  Може и да станат за Коледа, ако ме огрее. Mr. Green

За къната, продават отделно за ръце и за коса. Много са интересни тубичките в салона, с които те рисуват. Отделно продават някакво мазило, с което се мажеш за подсилване на цвета, след като къната е паднала, но преди да си измиеш ръцете. Къната пада до час, два , ако не я махнеш по бързата процедура, а от нанасянето до измиването трябва да минат 4 часа. Сега наистина изглежда много красиво, и пак бих си направила, но не по време на празници. Grinning
Благодаря за пълния и изчерпателен отговор, толкова пъти съм ходила по салони ама убиий ме не ми е идвало на ум да питам, дори съм виждала едно момиченце на има няма 10 да му къносват косата?
За снимките не ще забравя да напомням! hahaha

# 238
то точно заради правилото на десностоящия и за да не се образуват задръствания в кръговото в повечето държави на улицата, вливаща се в кръговото, има знак да им се осигури предимство на тея вътре в кръговото...обърнете внимание следващия път..
основните правила навсякъде са еднакви..както и знаците..иначе ще настъпи хаос за пътуващите из непознати места...

Аз в пове4ето страни по света не знам как е, била съм само в 10тина - 15 Wink , но навсякъде правилото е било както твърдим тук пове4ето, т.е. този който е в кръговото е с предимство. Правото на десностоя6тия е за обикновените кръстовищта. За Норвегия, Швеция и Дания мога да твърдя с 200% сигурност, като гледам май така е и в целия гълф. А тук кръговите са 90% от клчовите кръстовищата тук, та оставаше и да не съм обърнала внимание. Както казах и в БГ е така, с изключение на едно кръгово в София (инфото ми е старо та не знам дали още е така).

Ноя, добре завърнала се и от мен...  Simple Smile

# 239
Мира, Палачинка, добре заварила. Grinning

Мисля, че и в Индия воланът е от дясно, както при Мира. Grinning Тук всеки е на принципа да превари другия, ако се престрояваш и дадеш индикация, това е сигнал за другия да даде газ до дупка. Лошо, че пътищата им са много добри и предразполагат към високи скорости. Laughing

Преди малко писах как не им признават книжките на индийците тук. Като се замисля обаче, трябва наистина да си голям майстор , за да оцелееш в трафика по индийските пътища.

Общи условия

Активация на акаунт