Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 602
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 230
  • под шипковия храст
кои банкови такси, ако са тези от чужбина, преди малко поне на мен ми стана ясно, че подобни желаещи не се блъскат... newsm78 иначе, отдавна повечето уважаващи себе си банки не взимат такса при дарение, особено пък, ако е в клон на банката, където е сметката!  Thinking и два лева да дариш, повече няма да ти вземат...
иначе като се дарява директно в дома задължително се прави протокол, за който е добре да се настоява да е максимално обстоен като описание, всичко им се завежда и по този начин злоупотребите не казвам, че са невъзможни, но са много по-трудни. особено, ако има и последващ контрол...

# 1 231
# 1 232
  • България
Не знам,таксите от 4ужбина не са малко,зависи и от банката..но проблема не е в даренията или липсата на такива,а в това ,4е се работи в гре6на посока!
И колко е лесно да се измият ръцете с малко дарение,това 4е съм дала или 6те дам там пари или друго,ли4но мен не ме успокоява ни наи- малко,да  бях дала и милион пак така 6тях да се 4увствам,затова това ,към което трябва да се работи е реформа в социалната политика на БГ,не дарения
Даренията подхранват поро4ната практикa  да има домове!!!

# 1 233
  • sofia
Оказа се, че имам телефони на Д.Здравкова, но са във Варна и в Страсбург. Тук за София или гсм нямам. Понеже Тео вече й е писала имейл ще изчакам до петък дали ще отговори на Тео за тази среща със зам.кмета.
Относно акцията на "За нашите деца" за събиране на дарения под формата на дрехи, строителни м-ли, памперси, обувки, одеала и пр. се оказа, че до сега нямат дарения. Аз днес им се обадих на тел.822-35-10. Утре ще нося дрехи, одеала, колички-комбинирани и др. Трябва да намеря бус за една дървена дограма да я прекарам до дома. Много съм близо до дома, но трябва бус или камионче за тази дограма. Някой има ли нещо в предвид?

нямат дарения ShockedЛи4но аз занесох 1 багажник с какво ли не миналата седмица ConfusedСигурна ли си,4е така са ти казали?

# 1 234
кои банкови такси, ако са тези от чужбина, преди малко поне на мен ми стана ясно, че подобни желаещи не се блъскат... newsm78 иначе, отдавна повечето уважаващи себе си банки не взимат такса при дарение, особено пък, ако е в клон на банката, където е сметката!  Thinking и два лева да дариш, повече няма да ти вземат...
иначе като се дарява директно в дома задължително се прави протокол, за който е добре да се настоява да е максимално обстоен като описание, всичко им се завежда и по този начин злоупотребите не казвам, че са невъзможни, но са много по-трудни. особено, ако има и последващ контрол...

Ако те интересува моето мнение, пействам от мой преден постинг.

Цитат
Според мен, голяма част от българите в чужбина, също както и хората в България, са прилични и морални хора. Грижа ги е за това което става в родината. Искат страната им да бъде една хуманна и цивилизована държава. Проблема е в това, че те си имат много грижи на главата и нямат време и желание да посветят живота си на благотворителност. Макар да са чували отделни неща и да са загрижени, не знаят всички детайли. От друга страна, ако все пак решат да дарят средства, не е много лесно да го направят. Повечето организации, ДБМ включително, дават банкови сметки за извършване на преводи. Добре, обаче моята банка взема 45 долара за международен превод. Обикновено и българската банка взема около 15 долара. Ако искам да даря 1000 долара, сигурно ще преглътна, макар и с трудност 60 за превода. Но за повечето хора дори в Америка, 1000 долара за благотворителност е непосилно много. А пък ако искаш да дадеш по-малка сума (100, или 50, или дори 10 долара) практически няма възможност да го сториш. Големият въпрос е как да дадеш възможност на тези хора да дарят. Според мен отговора е да го поднесеш така, че в рамките да речем на десет минути споменатият по-горе потенциален дарител да може да разбере че молбата за помощ е легитимна и важна, и да може и да извърши малко дарение в същото време. Поднасянето на молбата зависи от това как го измислим. Що се отнася на правенето на малки дарения, най-доброто което съм видял до сега е ePay. Ето как са го направили в "Заедно":
http://www.zaedno.bg/aboutus.php?text=how_help
-- обърнете внимание на мястото където можеш да дариш с кредитна карта, без да си регистриран. Това все още не е идеалният начин, но създава реалистична възможност за малко дарение от разстояние.

Другото нещо е прозрачността и оттчетността. На блога на wordpress бях видял един блог миналата седмица от някой, който мисля се казваше Момчил Димитров за прозрачността на БХК. Не можах да го намеря сега. Подобни мнения съм чувал много пъти. Аз съм съгласен че БХК е добър за много неща, но все още не съм сигурен че там вземат парите много на сериозно. Моето наблюдение е, че несъмнено има голяма разлика между начина, по който българите в българия и българите в чужбина се отнасят към парите. Винаги като си отида в България, хората ми казват неща като "къде ще хващаш автобус, таксито е само десет лева". ОК, аз може да правя 20 или дори 50 пъти повече пари от този дето го казва, но въпреки това за мен 10 лева са сериозна сума пари. И един долар да изхарча, ще помисля внимателно дали не го хвърлям на вятъра. За много от вас дейността на БХК е добре позната е нямате никакво съмнение че средствата ще отидат по предназначение. Но типичния емигрант няма тази информация, нито има време да я търси. Той иска да се увери бързо че всичко е дадено черно на бяло, сметките се вързват и като дадеш пари знаеш къде точно отиват.

Знам че за много от вас това са безсмислени бръщолевеници, но за мен са безспорна истина. И това е една от големите причини БХК да не може да събере пари. Може да има и други причини, но не можем да кажем това със сигурност, преди да сме отстранили тези които посочвам.

С поздрав,
 Money Money Money Money

# 1 235
  • sofia
според мен е така Стайков защото БХК е правозащитна организация,а не благотворителна PeaceСъответно набирането на средства не е оби4айно за тях.

# 1 236
нямат дарения ShockedЛи4но аз занесох 1 багажник с какво ли не миналата седмица ConfusedСигурна ли си,4е така са ти казали?

Роси, утре ще ги разпитаме. Peace Но наистина, чудя се какво да направя. Кампанията им е хубава, ако успеят да предотвратят изоставянето дори само на няколко деца, подпомагайки родителите, направо ще ги прегърна. Днес се чудех, как да дадем гласност на идеята им във форума примерно. Помощта, за която апелират е много достъпна за всеки, а целта, така както са я предствили, много добра.

Нора, така е.

# 1 237

Съжалявам, темата е много сериозна, излишно е да го обяснявам, обаче не мога да се въздържа. То не е смешно, ама...... Laughing

Павлине, много си прав разбира се, това което най ми харесва е, че внасяш много свеж дух в темата, колкото и да са отчайващи фактите.

# 1 238
Роси, сигурна съм какво са ми казали. Странно. Утре чакам една количка от сестра ми. Количката на Вики, която е комбинирана и нея ще дам. Дано да помогнем на някои семейства за отглеждането на децата им. Дано и самите семейства си обичат децата, а не като някои само заради помощта да си ги отглеждат Confused

# 1 239
  • sofia
Теди,има цяла тема в блотворителния подфорум PeaceОтделно са си напусклали инфото из много сайтове.Знам,4е до момента има около 10 задържани деца,благодарение на кампанията Peace
Бини,питай ги утре моля те,явно нещо не сте се разбрали.Оставихме цял багажник дрехи,игра4ки и какво ли още не Peace

# 1 240
  • под шипковия храст
според мен е така Стайков защото БХК е правозащитна организация,а не благотворителна PeaceСъответно набирането на средства не е оби4айно за тях.
това е май най-доброто обяснение...  Naughty
иначе другите размисли и страсти в дух - да, ама....сигурно всички сме ги въртели стотици пъти в главите си, независимо дали сме тук или там. изрично подчертавам, че моите заключения са единствено за моя употреба и не искам на никого да ги натрапвам, стигнала съм до тях не от друго място, а от мрежата. в настоящия момент за мен е единственото място, извор на необятна информация  и местоположението в случая е без значение.
 Blush забравих си мисълта, днес вече споделих на друго място, че ще се изруся...
да! като ще си даваме примери за добри практики за дейност и прозрачност - аватара ми никак не е случаен, но който търси намира...това е истината, а пари и в бг има предостатъчно, особено пък за един бус! няма какво да се заблуждаваме, проблема е в манталитета и в липсата на информация и гласност!
пък и въпроса ми е защо си мислите, че нова формация ще спечели повече доверие и ще привлече повече хора? просто към кюпа ще се добави още една сметка и снопа ще бъде разделен на още малки купчинки, а нали помните повелята на хан Кубрат?
започнах да разводнявам, по-добре да млъкна  Sick докато любезно не сте ме помолили за това.  Peace

# 1 241

Ами хайде да повишим ефективносста на ДБМ за събиране на средства и да ви отворим една сметка в еРау . Ако моята теория се окаже вярна, ще спечелите много. Ако се окаже грешна, няма да загубите нищо. Вижда ми се като no brainer.
 doh

# 1 242
започнах да разводнявам, по-добре да млъкна  Sick

Много добра идея. В този форум принципа е много  newsm78 и също  book но малко  argue и bash

Хей, само се шегувам.... Това е КЛЮКААААААААААРНИК
 argue #Bad Talk argue #Bad Talk
 bash bash bash bash
 argue #Bad Talk argue #Bad Talk

# 1 243
това е май най-доброто обяснение...  Naughty

Аз въобще нямам впечатлението че правозащитната дейност е по-евтина от благотворителната. Искам да кажа, ефективната правозащитна дейност.

# 1 244
тук днес една мила пчеличка ми даде това http://212.122.160.99/old/bg/oficial_docs/drafts/drafts/semeen_kodeks.htm
да се надяваме, че е новият проект за семеен кодекс.
колкото до сметката. не знам как става, но нека някой просто открие една някъде. доколкото знам ДБМ не могат да приемат пари за конкретно нещо, дано обаче да се лъжа. иначе, просто някой да открие сметка да даряваме за този бус. аз имам доверие на всички активно участващи момичета. бих превела пари и на лична сметка. не знам обаче как седи въпросът после с данъците........
давайте да го купуваме този бус, че стана исторически.

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 01:39 от matakosmata

Общи условия

Активация на акаунт