Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 614
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 215
ПСтайков, пожелавам бързо възстановяване на жена ти!
Какво стана със С.К.? Писа, че чакаш имейл от нея. Какво ти каза тя?
Клеопатра, дала си само част от промяната в СК. Само главата за брачния договор. В това ли се състои толкова чаканата промяна в СК?
За предаването на Милен Цветков- нали имаше такова за Могилино? Какво повече можем да кажем ? Трябва да се излезе с конкретни други домове и факти в тях, които да кажем на медиите и на хората. Само това, че има данни за неглижиране в тях не върши работа. Трябва някой, който е ходил в такива домове из България да каже в какво конкретно се изразява това неглижиране. Мисля, че в Медвен ДБМ бяха ходили? Те евентуално, ако имат актуална информация за децата могат да кажат нещо. Даже е за препоръчване на се наблегне на конкретни съдби на отделните деца там. Без С.К. мисля, че тук няма да се справим. Тя има най-малкото снимки и информацията. Без информацията няма да постигнем нищо в медиите.
Трябва да се събере информация за домовете- конкретна. Аз поемам ангажимента за дом /8. Там имаше фрапиращи случаи преди 2 години. Сега предполагам нещата не са се променили, съдейки от ситуациите в другите домове в БГ.

# 1 216
  OT BTV sa kupili filma,no ima period na rabota po dokumenti i taka natatak,koiao ne e barza,po informacia na KAte Blewett.No filmat e kupen i tova e  sigurno.Tia mi kaza,4e e vazmojno izla4vane prez dekemvri.Kogato imam po-konkretna info,6te pi6a pak.

# 1 217
  OT BTV sa kupili filma,no ima period na rabota po dokumenti i taka natatak,koiao ne e barza,po informacia na KAte Blewett.No filmat e kupen i tova e  sigurno.Tia mi kaza,4e e vazmojno izla4vane prez dekemvri.Kogato imam po-konkretna info,6te pi6a pak.

Мarish, много се радвам, че се включи. Имаме огромна нужда от информация за тръста на Кейт. Каква възможност има тя и как конкретно ще подпомогне с тези средства плана, по който се работи в момента в Могилино. Към нейния тръст ли да насочваме хората, желаещи да помогнат със средства? Или към Уницеф, понеже от изнесената информация до момента, те са финансирали работата дотук. Сега трябват пари за бус и за заплати. При положение, че правителството отказва нейната помощ, Кейт как смята да се включи със събраните пари в нейния тръст?

# 1 218
Ето последната изнесена информация, относно финансовите нужди:

"Какво е нужно:
Кметът отбеляза, че най-спешната нужда е бус за транспортиране на децата и експертите. Има 2 буса, но непрекъснато се нуждаят от ремонтиране.

УНИЦЕФ не е в състояние да подсигури:
1. Наем или закупуване на бус.
2.Останалите 15000лв. за заплати на специалистите, които работят в дома.
3. Допълнителните разходи, като например развитието на приемна грижа на регионално ниво, които разходи МТСП е поискало от УНИЦЕФ."

# 1 219
  • под шипковия храст
не мога да повярвам, че има няколко ангажирани НПО и разни там фондации и един бус е проблем!!!
май БХК вършат работата и на всички останали, умора нямат! невероятни са!!!

виждам, че и в нета броженията продължават, но ситуацията определено е кучетата си лаят, кервана си върви...
надявам се този сайт да бъде полезен за тези, които все още не са наясно с правото си на достъп до информация  Peace http://www.aip-bg.org/index_bg.htm
често правим нещо и накрая резултата е само в изгубеното време, добре е да споделяме повече резултати , ама засега май е само хамалогията  Sad

# 1 220
Оказа се, че имам телефони на Д.Здравкова, но са във Варна и в Страсбург. Тук за София или гсм нямам. Понеже Тео вече й е писала имейл ще изчакам до петък дали ще отговори на Тео за тази среща със зам.кмета.
Относно акцията на "За нашите деца" за събиране на дарения под формата на дрехи, строителни м-ли, памперси, обувки, одеала и пр. се оказа, че до сега нямат дарения. Аз днес им се обадих на тел.822-35-10. Утре ще нося дрехи, одеала, колички-комбинирани и др. Трябва да намеря бус за една дървена дограма да я прекарам до дома. Много съм близо до дома, но трябва бус или камионче за тази дограма. Някой има ли нещо в предвид?

# 1 221
Ами засега само БХК и Тръста на Кейт събират пари директно за Могилино. Славка ми каза, че е казала на Кейт, че трябва бус, но Кейт не е обещала черно на бяло, че парите от тръста ще идат за бус.

На УНИЦЕФ винаги може да се дари, но парите ще бъдат разпределени по усмотрение на УНИЦЕФ, а не специално за Могилино.

# 1 222
Бенито, айде ще се чуем и ще ходим заедно евентуално. И аз съм приготвила неща. За дограмата нямам идея, да ги попитаме тях. newsm78

# 1 223
Аз само да споделя че писах по темата на господари на ефира  / още преди месец, чух за този случай и потърсих информация в интернет , гледах филма и останах втрещена ... дори в момента трудно намирам думи - все пиша трия, просто немога да събера едно смислено изречение , явно съм много чувствителен човек  ooooh!/
- та писах им ако може да обърнат внимание на този случай и въобще да засегнат темата като цяло , но за съжаление не получих никакъв отговор.

Написах им, че ако управляващите  в бг  отричат вината си - то аз съм готова да я поема защото смятам че е мой дълг / както и на всички останали бг граждани/  да осигурим на децата си поне човешко отношение и минималните условия ...

Очаквах поне отговор, че немогат да ни включат в рубриката , но уви дори не си направиха труда да ми обърнат внимание .

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 17:02 от krissie

# 1 224
  • България
Привет,от доста време се въздържам да пи6а,поради две при4ини,първо много се обърках,какво правим,какво е направено,какво предстои и второ, обзе ме адски голям песимизъм,а аз бях може би наи -оптимисти4но настроената Sad
Не мога да повярвам,4е инстанции като министър по европеиските въпроси и т.н са толкова неангажирани и неадекватни.И наи- грозното за мен,е 4е освен формални приказки,все едно говорят за неоду6евени предмети друго не видях.Никъде не видях болка,съжаление,готовност да се помогне и 4ове6тина.Как може??? ooooh!Поне някои да бе6е изказал състрадание,ама не,това хора ли са ,не знам ве4е Sick
Много се радвам,4е все пове4е хора нау4ават за тези домове и са готови да помонат,pstaikov  bouquet
И на вси4ки други благодаря,които работят непрекъснато  bouquet
Но не ние сме тези от които зависи,всеки,дори и малък успех постигнат от обикновени хора,като нас е 4удо..не е нормално управлява6тите да са до такава степен гадняри(извинявам се за думата) Sickтакава арогантност не съм допускала,4е съ6ествува,а тя е заразна,ходи и по медиите и по масата хора.Много жалко Sad Sad

# 1 225
ПСтайков, пожелавам бързо възстановяване на жена ти!
Какво стана със С.К.? Писа, че чакаш имейл от нея. Какво ти каза тя?
Клеопатра, дала си само част от промяната в СК. Само главата за брачния договор. В това ли се състои толкова чаканата промяна в СК?

Ами да, в НС друг внесен законопроект за СК няма  Rolling Eyes

# 1 226
Днес говорих с Цветанка Бонова от УНИЦЕФ. Тя е симпатична и приятна жена, но след разговора съм  Banghead . Достигнах до следните изводи и заключения:
- Тя изглежда да е доста уплашена от "революционният" характер на писмото и се страхува че ще и навлече неприятности (не го е казала, извода е мой)
- Твърди че нямаме право да използуваме името на УНИЦЕФ без разрешение
- Цифрите и фактите за парите които споменаваме не са верни. Не може да ми каже верните. След няколко дена може да ги публикуват, но може би няма.
- Няма да си отворят сметка за онлайн дарения скоро, но спомена че сигурно може да дарим на УНИЦЕФ - Великобритания. Според нея може да се дари специфично за Могилино. Не съм го проучвал.
- Водят се много деликатни и чуствителни преговори за това какво да се прави и е възможно цялата уговорка с правителството да се разтури и УНИЦЕФ да не ръководи проекта.
- Може би средствата от фонда на Кейт ще бъдат предоставени на общия проект, но може би не.

Мразя себе си затова че трябва да го кажа, но може би е добре да отложим публикуването на писмото с една-две седмици поради следните причини:
1. Трябва да измислим към кого да насочим даренията. Моето мнение е че от съществуващите възможности, фондът на Кейт е за предпочитане пред англииския УНИЦЕФ.
2. Друга възможност е някоя от организациите върху които имаме влияние (ДБМ? БХК? ...?) открият сметка в еРау и насочим парите там. Или ако от "Заедно" са ви приятели и ако можем да им се доверим че няма да направят някоя далавера да ни замъкнат, да използуваме тяхната сметка която вече имат. Така може да избегнем споменаването на УНИЦЕФ и объркването около отчетността на средствата. Можем да кажем, че правителството и няколко НПО работят над цялостно решение, но сега ние събираме за спешни нужди (бус, ...?). Ако междувременно се изнесе допълнителна информация, толкова по-добре.
3. Може би е по-добре да се разпространи едновременно с излъчването на филма по бТВ. А може би не. Не съм сигурен.

Мнения и идеи?

# 1 227
  • България
Pstaikov,това имам предвид,4е "има не6то гнило в Дания",както го е казал самия 6експир..аз доверие на държавата нямам и на НПО та нямам . Crossing Arms
Аз дарих пари ,не много,само пробно, на БХК,като преди това говорих с г-жа Славка Кукова,от нея разбрах,4е събират пари  за закупуване на автобус,аз бях много ентусиазирана и и обе6тах да разпространя това сред българите в 4ужбина,но уви не успях,само 6 4овека са дарили и сумата е жалка. SadАз така и не разбрах дали има6е някаква полза,понеже пари за бус не се събраха,така или ина4е newsm78
Но поне мисля,4е няма да злоупотребят с парите ни там..за други организации нямам представа ...

Аз за този бус "тръбях" отдавна,но така и остана на заден план, но явно е важен 6том като е пак на дневен ред..

# 1 228
  • под шипковия храст
Не виждам защо е необходимо да се разводняват вместо да се обединяват хората...и то това по принцип се опитвам да го проумея, но скоро сигурно ще се откажа! за нас е характерно всеки сам да си е партия!
Вярно е, че доверието е основния проблем, особено когато става въпрос за пари...но мисля, че БХК са се доказали достатъчно, поне за мен и аз лично им вярвам безрезервно. Настоящите дебати също са резултат от тяхната работа. Затова ви пействам инфото от техния сайт, ако все още някой не го чел.
Вие може да помогнете

Вие също може да помогнете: пишете писма до отговорните власти, в които изразявате своята загриженост за положението в домовете за социални грижи в България, на адресите по-долу:

Министър-председател Сергей Станишев
Министерски съвет
бул. "Дондуков" 1
София 1194
факс: 02 981 8170

Министър на труда и социалната политика Емилия Масларова
ул. "Триадица" 2
София 1051
факс: 02 988 44 05, 986 13 18
ел. поща: mlsp@mlsp.government.bg, inter.coop@mlsp.government.bg

Министър на здравеопазването Радослав Гайдарски
пл. "Св. Неделя" 5
София 1000
тел./факс: 02 981 1830
ел. поща: press@mh.government.bg

Главен прокурор Борис Велчев
бул. "Витоша" 2
София 1000
факс: 02 989 0110

Дарения

На поместената по-долу банкова сметка може да направите дарение за домовете за социални грижи. Ние ще се свържем с вас, за да ви кажем къде са преведени средствата.

Сметка №: BG47 UNCR 7630 1005 0868 16 (в лева)
Сметка №: BG35 UNCR 7630 1405 0868 05 (в евро)

УниКредит Булбанк, пл. "Света Неделя" 7, София 1000
BIC: UNCRBGSF
Моля, отбелязвайте "За социалните домове" или конкретният дом, където желаете да постъпи дарението, в платежното нареждане.

друго, което си мисля е, че дарения могат да се правят и директно към дома като право на дарителя е да посочи за какво да се използват. това също може да се провери, пиша по памет..
а пък ако Могилино не ви стига в сайта на БХК има още доклади за доста други подобни местенца...
http://www.bghelsinki.org/index.php?module=resources&lg=bg&id=295

# 1 229
Не виждам защо е необходимо да се разводняват вместо да се обединяват хората...и то това по принцип се опитвам да го проумея, но скоро сигурно ще се откажа! за нас е характерно всеки сам да си е партия!

Отказала съм се да го проумявам, приемам го като даденост и търся ценното и полезното във всеки. Wink

Вие също може да помогнете: пишете писма до отговорните власти, в които изразявате своята загриженост за положението в домовете за социални грижи в България, на адресите по-долу:

Анджък, за това говоря и аз, пък нека да няма смисъл. Хубаво е, че си пуснала тези адреси, и аз пуснах други и Павлин също.
Яна, ако искаш ще ги събера всички в блога, на важни адреси.

За даренията, адресите са ясни, проблема, за който говореше Павлин е банковата такса, която на практика прави невъзможни малките дарения. Директно в дома, кой отговаря за тази сметка и средствата постъпващи в нея? Абе, ясно.
Павлине, по повод твоя постинг, засега ще замълча, не ме изненадва обаче, това което си научил. Иначе официалните факти изнесени от Уницеф ги има по-напред в темата. Това може да се коригира в писмото, но няма налична сметка, която хем да сме сигурни, че парите ще отидат в Могилино за бус примерно, хем и да се избягват банковите такси. Въздържам се от обстойни коментари.

Общи условия

Активация на акаунт