Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 609
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 90
Роси, този блог кой го списва newsm78
НАПРАВИХА ГО ЛИНДА И ЯНА-
тоест списваме го ние-дайте статии-ако имате сканирани от последните дни да се приложат

# 91
  • sofia
групата на осиновителите ще подготви своите конкретни  предложения за поправки в закона и  нормативните уредби свързани с осиновяването и ще ги съгласува с юрист.
имаме  експерти, които ще се погрижат за това. просто би било добре всички групи поотделно  да се погрижат за своите искания. проблематиката е специфична и всяка група е най-добра в своя опит.
Да, това е добре, но така излиза, че всяка група трябва да има свой юрист, правилно ли съм разбрала Embarassed, ако ли, не, не ми се смейте.
Понеже не съм в София, аз мога да помогна на родителите на "специални деца", поне на хартия да драсна какво в "Национална програма за деца с увреждания" не е изпипано както трябва, имам приятелка, която беше Директор на "Социално подпомагане", но сега е адвокат на свободна  практика, мисля, че ще помогне с насоки и съвети, но ми се иска да има и юрист в София, но мен не ме вълнуват само нашите деца, вълнува ме въпроса с осиновяването, децата в институциите още повече.
Нещо не ми се нрави това, имам усещане, че се делим.... искания..... промени.... законодателство.....нали и едните и другите искаме по-добър живот за ДЕЦАТА.
Оплетох се вече, като асимилирам нещата, ще се включа пак.

нормално е да се уплетеш Twisted Evil

не се делим,само си разпределяме зада4ите,защото всеки е спец по нещо .Няма как всеки един да знае вси4ко ConfusedА и никой сам не би могъл да подготви конкретиката по вси4ки то4ки от декларацията Tired

# 92
Роси, този блог кой го списва newsm78
НАПРАВИХА ГО ЛИНДА И ЯНА-
тоест списваме го ние-дайте статии-ако имате сканирани от последните дни да се приложат

А могат ли да се сложат интервюта, предавания. Петицията също, официалната декларация. И нещо за самия протест и някаква предистория.

# 93
Роси, успяхте ли да разберете кои са тези неправителствени организации? Визитки взехте ли? Кои са те, с какво се занимават, би било много интересно да проведете няколко неофициални срещи с тях. Може да се окаже, че те ни подкрепят. При всички положения можете да извлечете полезна информация и да се ориентирате какво става. Това, че са ги поканили на срещата, не означава, че са против нас.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 10:39 от teo7777

# 94
  • sofia
Роси, успяхте ли да разберете кои са тези неправителствени организации? Визитки взехте ли? Кои са те, с какво се занимават, би било много интересно да проведете няколко неофициални срещи с тях. Може да се окаже, че те ни подкрепят. При всички положения можете да извлечете полезна информация и да се ориентирате какво става.

Теди,те ско4иха срещу нас ,колко сме били некомпетенти,как сме можели такива неща да искаме,как сме оплюли вси4ки соц.работници........Тези хора се финансират от МТСП.Да,работят,проу4ихме ги кои са,но от тях няма кво да искаме.Това са хора,които не ни харесват и не са на наша страна Shocked Shocked

# 95
Роси, успяхте ли да разберете кои са тези неправителствени организации? Визитки взехте ли? Кои са те, с какво се занимават, би било много интересно да проведете няколко неофициални срещи с тях. Може да се окаже, че те ни подкрепят. При всички положения можете да извлечете полезна информация и да се ориентирате какво става.

Теди,те ско4иха срещу нас ,колко сме били некомпетенти,как сме можели такива неща да искаме,как сме оплюли вси4ки соц.работници........Тези хора се финансират от МТСП.Да,работят,проу4ихме ги кои са,но от тях няма кво да искаме.Това са хора,които не ни харесват и не са на наша страна Shocked Shocked

Роси, нали знаеш приказката, каквото и да ти говорят, в края на краищата става дума за пари.
Неофициални срещи имах предвид, щото там е ясно, че ще пазят поведение. Но както и да е. Значи при тях отиват парите наливани по всякакви фондове за тази сфера.

# 96
eto dve organizacii, koito sa uswoili sredstwa ot strukturnite fondowe i се очаква да ги насочат по предназначение и към децата в могилино - да им потърсим ли сметка?

[/u][/u]
Възможности за организации на хора с увреждания
Сдружение „Здраве за всички” обявява, че в рамките на проекта „Мрежа за социално включване на хора с увреждания” всички организации на хора с увреждания от страната могат да ползват безвъзмездно, след предварителна заявка, изградените по проекта обучителни центрове за инициативи в подкрепа хората с увреждания. Адресите на обучителните центрове са както следва: София, ул. “Братя Миладинови” №5 (срещу централата на ДПС). Тел.: 0894 60 10 90
Плевен, ул. “Хемус” № 4 (зад Художествената галерия). Тел.: 0894 60 10 91
Варна, кв. „Чайка”, бл. № 68 (до пощата). Тел.: 0894 60 10 89
Стара Загора, ул. “Граф Игнатиев” № 14. Тел.: 0894 60 10 92
В подкрепа на хората с увреждания и техните организации и с оглед успешното усвояване на европейските структурни фондове, Сдружение „Здраве за всички” осигурява преференциални условия за преводи от български на английски език на проекти и документация на проекти в подкрепа на/за хората с увреждания, при следните срокове и разценки:
Преводи с краен срок над 30 дни - 1 лв. /страница
Преводи с краен срок от 20-30 дни - 1,5 лв. /страница
Преводи с краен срок от 15-20 дни - 2 лв. /страница
Преводи с краен срок от 10-15 дни - 2,5 лв. /страница
Преводи с краен срок от 5-10 дни - 3 лв. /страница
Сдружение „Здраве за всички” поема разликата от действителната цена на услугата, като гарантира конфиденциалност и дискретност при работата на ангажираните по тази услуга преводачи.
За контакт: office@zdrave-za-vsichki.com, GSM: 0895/ 43-85-66

Безплатни професионални консултации за младежи в неравностойно положение
Краен срок: декември 2007 г.
Център за професионално развитие в партньорство с Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС работят по проект “Професионално ориентиране и кариерно развитие на младежи в неравностойно положение”, финансиран от фонд “Социално подпомагане” при Министерството на труда и социалната политика.
Проектът предвижда активни мерки за социална интеграция, насочени към професионална реализация на младежи, напускащи институции (ДОВДЛРГ) и специализирани училища от София, както и студенти с увреждания от УНСС.
Проектът има за цел професионално информиране и ориентиране на младежите в неравностойно положение, преминаване им от пасивна към активна позиция и роля по отношение на тяхното бъдеще и в частност на пазара на труда. Промяна в нагласите на обществеността към проблемите и интересите на младежите в неравностойно положение в положителна насока.
Предвидените по проекта професионални консултации могат да се получават по няколко начина:
1. В лични срещи с консултантите в Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС, ет. 1, каб. 1008, от понеделник до петък между 10 и 16 ч.
2. По телефона - 02 962 55 95
3. Чрез интернет - iccd1@unwe.acad.bg и cpr@abv.bg
Консултациите са напълно безплатни и се провеждат до месец декември 2007 г.!

# 97
  • под дъгата
А познаваме ли чуждото законодателство, как съседите са си решили въпросите около деинституционализирането  Crazy
В Румъния е развита много добре професионалната приемна грижа, приемният родител е обособен като отделна професия, там домове май вече няма. Но средствата от ЕС са явно усвоени по предназначение. Което ме подсеща: защо да не се подаде едно запитване по Закона за достъп до обществена информация като как, аджеба, са усвоени средствата по оня проект за повишаване благосъстоянието на децата в БГ? lavender?

Аз например не знаех,4е те работят и със затворите в БГ....

ето ви нещо :
http://mogilino.wordpress.com/
Да, БХК работят и за децата, и със затворите, и с бежанците... общо взето с всичко, касаещо правата на човека.

Блога ми хареса!   Peace

# 98
Схванах Peace

# 99
eto dve organizacii, koito sa uswoili sredstwa ot strukturnite fondowe i се очаква да ги насочат по предназначение и към децата в могилино - да им потърсим ли сметка?

Точно това имах предвид, браво, че веднага си се сетила какво намеквам.  bouquet

Да ги видим кои са, какви проекти са реализирали и какви средства са усвоили. Да видим какъв аджаба е "светлия пример." Щото е ясно, че светлия пример, надали е толкова светъл, като се има предвид батака, в който се намираме по отношение на децата в институции.

# 100

Теди,те ско4иха срещу нас ,колко сме били некомпетенти,как сме можели такива неща да искаме,как сме оплюли вси4ки соц.работници........

Следващият път питай тази същата тяхната компетентност, може ли да се събуди и по примера на "загубената" Румъния и да реши проблема с "домовете" или си признават директно, че само с компетентност нещата не стават. Познаване на проблема отвътре му е майката. А терминологията и засегнатото честолюбие да си ги завре в компетентния...

От месеци чета стратегии и доклади с дата - години назад! Много им мудна компетентността!
Нали сме в Европата вече, ЕК ни постави точни условия и в тях фигурират и тези за децата лишени от родителска грижа и деца с увреждания!

В Европа не се ходи само на шопинг, да поогледат как хората решават тези проблеми, щом компетентността им не е достатъчна...

Винаги съм знаела, че тези среди смърдят, затова съм се държала далече, но сега май се налага да се пооцапаме.

И момичета, внимание, наистина не всички НПО са...как да кажа...готови да сътрудничат. Имам потресаващи примери от други страни, защо у нас да е различно?!

# 101
Следващият път питай тази същата тяхната компетентност, може ли да се събуди и по примера на "загубената" Румъния и да реши проблема с "домовете" или си признават директно, че само с компетентност нещата не стават. Познаване на проблема отвътре му е майката. А терминологията и засегнатото честолюбие да си ги завре в компетентния...

Няма да стане с питане, факти са ни нужни.

Роси, дай ги бе, дай им имената, и ние искаме да се просветлим. Не е честно от ваша страна, само на вас са ви дали светъл пример. Twisted Evil Никога нищо не се знае, ако ме разбираш, информацията е всичко в днешно време.

# 102
Днес имаше отново статия - цяла страница - от Нели Пигулева във в."Утро".Статията ми хареса,много точна - това,което мислим повечето.В нея се акцентира на посещението на зам.м-ра И.Христова,на това,че домът е бил подготвен за посещението и нямало изненадани.На срещата присъствали и г-жа Липчева /ДАЗД/.Г-жа Христова отказала да посети лежащоболните деца с извинението,че предпочитала да си поговори с хората.Кои хора,питам аз???Г-жа Липчева пък попитала дали стига храната на децата и дали е съобразена с потребностите им./тОВА СПОРЕД МЕН ТЯ ОТДАВНА Е ТРЯБВАЛО ДА ПРОВЕРИ!!!/Та отговорът бил:цитирам в-ка:

"...диетолог от Русе ще определи за всяко дете хранителен режим."

Защо сега,а не преди и дали???-пак питам аз.

г-жа Даринка Янкова - шеф на дирекция "Закрила на детето" в АСП  пък чак сега стига до извода,че диагнозите на децата били твърде унифицирани.

Аз пък стигам до извода,че там въобще проверки никакви не са правени,щом са толкова учудени и задават подобни въпроси,чийто отговори би трябвало да знаят.

В статията още пише,че през ноември ще се определи екип,който ще търси място за настанване на децата.30-те деца над 18г. ще бъдат настанени в домове за възрастни /ГОРКИТЕ!!!/ или в защитени жилища..За всеки малчуган ще бъде изготвен инд.план.щЕЛИ ДА ЗАПОЧВАТ ДА ИЗДИРВАТ БЛИЗКИТЕ.Голяма част от децата били с отказ от родителите.Тях също щели да убеждават да си вземат децата,за да се грижат за тях./Това ми звучи налудничево,но може би,защото не съм вътре в нещата.Аможе би така трябва.../

Статията продължава с разяснение от г-жа Даринка Янкова,че трябва да се разяснява на родителите и обществото възможностите за отглеждане на такова дете.Т.е.,че ще получава - родителят - минимална раб.заплата,двойни детски надбавки,като личен асистент още 220лв. или всичко 620лв.Още пише,че институциите разчитали,че хора от сег. персонал щели да приютят някои деца.../Недоумявам!!!/Както и журналистката Нели Пигулева.Домът се закрива,защото децата нямат адекватна грижа,а и от филма разбираме как се "грижат" за тях,а сега щели да г приютят в домовете си!!!Нели Пигулева също набляга на ЩЕ-тата - всичко ще....После сравнява Могилино с умален модел на държавата.Дава мнние,че властимащите трябва да се обличат по-скромно,цитирам:
"И на никого не му минава през ум,че в бедна държава може би е по-логично и властта да изглежда по-скромно.Или само тя - властта - е представителната за държавата?Уви,не.Защото иначе нямаше да го има филма на ВВС за Могилино.И нямаше да се разрази цялата тази шумотевица.От която,за съжаление,ще последва само едно - ще преместят тези нещастни смущаващи спокойствието хлапета на друго място.Което не означава непременно "по-добро място"."

Лично аз благодаря на Нели Пигулева за статията и си вземам думите обратно в един от постингите ми за русенските медии в предната тема!

За съжаление не мога да сканирам статията!

# 103
Ще я сканирам и ще я постна на някого да я качи в блога...

# 104
Най-накрая свестен жулналист!
Да се намерят още няколко такива и нещата ще потръгнат с една идея по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт