Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 614
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
Магла та,моля те рз4исти си кутията Peace

# 76
Програма ФАР доскоро отпускаше средсва - при това много - за разкриване на хосписи за възрастни, над 18г., каквито са доста от децата в МОгилино,въпреки че изглеждат по малки, и за създаване на дневни центрове за деца - всичко това е за деца с физически и психически проблеми, за деинстутицализирането им. Сумите са от 50 до около 100 хил. Какво по- подходящо лечение може да има?Мисля че програмата е точно по мярка за децата в могилино, но затова те трябва да са в Русе. Много важно е да подкрепим хората които биха се ангажирали с тези проекти, да им помогнем да успеят да привлекат тези пари от Европа за децата в Могилино. Ако някои мойе - нека прожери актуална ли е още тази програма?
Аз не съм в България сега и само идеи мога да давам...
Това още е актуално,наистина съществуват много проекти по програма Фар,това ми го каза и г-жата от Закрила на детето на дискусията в Сутрешния блок вчера по Канал 1.Някой да го провери,може би юриста newsm78

# 77
  • в гората
Да, юристите са си юристи, но и ние трябва да сме в час с много от нещата.
Тео, за медиите: даваме малко почивка, като междувременно мислим и обсъждаме с журналисти, които разбират материята какво правим нататък. Защото вдигнахме шум, но сега ни трябват статии, интервюта, които да работят за каузата, а не да правят сензации. Действаме го това.
Момичета, ужасно е хубаво, че не губите ентусиазъм и сте тук, благодарности! Hug Hug Hug

# 78
Една жена на 33, ако точно сега загубин ентусиазъм ще е срамота. Стара но точна приказка - желязото се кове, докато е горещо.
Стига управниците са ползвали предизборните моменти, нека ние ги използваме.

Тео, ние и там се трудим яко - ако ти остане секунда, може да погледнеш в темата за работните писма - закована е.
Обаче се сблъскахме с наглото отношение на избраните към техните избиратели /за кой ли път/ - писмата ни не се четат, а директно се изпращат към кошче.
Не навсякъде, разбира се.

# 79
А познаваме ли чуждото законодателство, как съседите са си решили въпросите около деинституционализирането  Crazy Из министерствата сравнителните  анализи са на почит и лесно се прокарват така обосновани промени, наистина може мамите от чужбинско да помогнат.

# 80
  • под шипковия храст
разбира се, че е нечовешко. при раздяла с майката през първия месец детето става плачливо и прилепчиво, през втория месец унива и започва обратно броене в цялостното му развитие, третия е вече клатещо се и самонараняващо се същество и все по-зле и по-зле. при новородените е още по-сложно - те въобще не дръпват в развитието - някои умират! да сверим часовника с европейстите закони при тези ситуации и да ги натискаме затова. нали сме европчани все пак Laughing
 хайде, мами от чужбина пишете ни как е там Praynig
Връщам лентата малко назад, но и на мен това ми е мисълта.
и за ентусиазма, къде без него! но
трябва екип от експерти - не само юрист, а и детски психолог и икономист!!! и да им се развали седянката...
в ДАЗД се намират и хора, които гледат на работата си много отговорно. аз лично познавам такъв човек, вярвам че има и други. като се сформира и ядрото от родители, които наистина знаят същината на проблемите, прибавят се и други сдружения и организации, ангажирани с тези проблеми като партньори, както и нашия ентусиазъм!
 и на мен ми се получава уравнението newsm78

# 81
Връщам лентата малко назад, но и на мен това ми е мисълта.
и за ентусиазма, къде без него! но
трябва екип от експерти - не само юрист, а и детски психолог и икономист!!! и да им се развали седянката...
в ДАЗД се намират и хора, които гледат на работата си много отговорно. аз лично познавам такъв човек, вярвам че има и други. като се сформира и ядрото от родители, които наистина знаят същината на проблемите, прибавят се и други сдружения и организации, ангажирани с тези проблеми като партньори, както и нашия ентусиазъм!
 и на мен ми се получава уравнението newsm78

Да, особено икономист, наистина е добра, много добра идея. Аз както и да го мисля, все накрая стигам до извода, че наличните средства се управляват безобразно зле, и затова все няма пари. Детски психолог също, да вземе да им каже в прав текст, какво се случва с тези деца, прекарвайки толкова дълго в тези институции, прехвърляни от един дом в друг, като някаква стока. И накрая освобождавани....................без цел и посока. Sick

# 82
Аз като икономист си предлагам услугите, ако ви трябват някакви разчети да се правят  Hug

# 83
групата на осиновителите ще подготви своите конкретни  предложения за поправки в закона и  нормативните уредби свързани с осиновяването и ще ги съгласува с юрист.
имаме  експерти, които ще се погрижат за това. просто би било добре всички групи поотделно  да се погрижат за своите искания. проблематиката е специфична и всяка група е най-добра в своя опит.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 00:31 от matakosmata

# 84
Програма ФАР доскоро отпускаше средсва - при това много - за разкриване на хосписи за възрастни, над 18г., каквито са доста от децата в МОгилино,въпреки че изглеждат по малки, и за създаване на дневни центрове за деца - всичко това е за деца с физически и психически проблеми, за деинстутицализирането им. Сумите са от 50 до около 100 хил. Какво по- подходящо лечение може да има?Мисля че програмата е точно по мярка за децата в могилино, но затова те трябва да са в Русе. Много важно е да подкрепим хората които биха се ангажирали с тези проекти, да им помогнем да успеят да привлекат тези пари от Европа за децата в Могилино. Ако някои мойе - нека прожери актуална ли е още тази програма?

ФАР май финансира част от дейността на Хелзинкския комитет  newsm78 - виж тук:
http://www.bghelsinki.org/frames-aboutus.html

# 85
  • sofia

ФАР май финансира част от дейността на Хелзинкския комитет  newsm78 - виж тук:
http://www.bghelsinki.org/frames-aboutus.html

може.Факт е,4е те имат най-добра представа за домовете с увреждания в Бг.Факт е,4е те знаят пове4е от МТСП,имат и конкретен план за действие за децатат от Могилино.И те съм сигурна,4е ще измъкнат децата от този ад там.
Аз например не знаех,4е те работят и със затворите в БГ....

ето ви нещо :

http://mogilino.wordpress.com/

Благодарим на Яна и Линда  bouquet

# 86
групата на осиновителите ще подготви своите конкретни  предложения за поправки в закона и  нормативните уредби свързани с осиновяването и ще ги съгласува с юрист.
имаме  експерти, които ще се погрижат за това. просто би било добре всички групи поотделно  да се погрижат за своите искания. проблематиката е специфична и всяка група е най-добра в своя опит.
Да, това е добре, но така излиза, че всяка група трябва да има свой юрист, правилно ли съм разбрала Embarassed, ако ли, не, не ми се смейте.
Понеже не съм в София, аз мога да помогна на родителите на "специални деца", поне на хартия да драсна какво в "Национална програма за деца с увреждания" не е изпипано както трябва, имам приятелка, която беше Директор на "Социално подпомагане", но сега е адвокат на свободна  практика, мисля, че ще помогне с насоки и съвети, но ми се иска да има и юрист в София, но мен не ме вълнуват само нашите деца, вълнува ме въпроса с осиновяването, децата в институциите още повече.
Нещо не ми се нрави това, имам усещане, че се делим.... искания..... промени.... законодателство.....нали и едните и другите искаме по-добър живот за ДЕЦАТА.
Оплетох се вече, като асимилирам нещата, ще се включа пак.

# 87
Momicheta, programata PHARE veche ne syshtestvuva, ot januari taia godina. Sigurno ima oshte tekushti proekti po neia no novi niama da ima. Tia e zamenena sys edna druga programa kazva se IPA (instrument for pre-accession) no, kakto i kazva imeto, tia vazi samo za strani kandidatki i potencialni kandidatki za vlizane vyv EU. BG veche ne mozhe da kandidatstva za takiva, a samo za strukturnite fondove.

# 88
не се делим миличка, ще си помагаме взаимно с каквото можем, но примерно ти знаеш ли какви са проблемите, с които се сблъсква един осиновител, или аз за тези с които се сблъсква един родител на дете с увреждания. това е идеята, всеки да конкретизира своите искания и после да ги съгласува с юрист. за вас например е най подходяща славка кукова, тя е хем юрист, хем е запозната с проблемите на децата с увреждания. ние например имаме юрист, които е в свои води при осиновяването и всичко свързано с него.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 10:30 от matakosmata

# 89
  • In the jungle out there..
Роси, този блог кой го списва newsm78

Общи условия

Активация на акаунт