Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 957
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 300
Norah, poneje mislim po4li sinhronno s teb ti podarqwam edno любилмо стихче на Виан  bouquetКато го четеш си предствяй всички противни мутри, които крадат от нещастието на децата, на мен ми помага(малко)

МУХИТЕ

На Жан-Пол         
Уден

По улицата се разхождат мъже.
Някои носят загасналото си око като мръсен чорап.
Един циркулиращ сопол им запушва ноздрите
                                                                периодично.
Други разни мъже с бастуни вървят,
Въртят ги и мятат погледи бляскави.

Всички са броячи на мухи,
Но има два начина да преброиш мухите –

Със или без тяхното съгласие.

# 301
  • България
 Hug  bouquet
Много ти благодаря  bouquet
Бях за малко offline, сега го видях.

# 302
  • България
Нали са "малцинство" закона ги защитава, те могат да не си плащат тока, да се хвърлят с камъни по полицаите, да получават еди колко си помощи, да се оплакват само колко са зле... newsm78Строят им нови жилища, един си вкарал коня в чисто нов мезонет, не помня в кой град беше.Ами те се чувстват незасегнати, от нищо.Държавата работи за тях, а кой всъщност е държавата, това сми ние, обикнов.данъкопладци, на които ще изключат тока, веднага ако пресрочат и с един ден.Жал ми е за децата, но  тези хора трябва да се спрат.

Законът трябва да важи еднакво за вси4ки,не е дискриминация да изискваме от ромите да спазват  закона. и да ги санкционираме,ако не го правят.Пък ако 6те да доиде еди кои си ,от еди коя си държава и да ни обвини в дискриминация Peace

# 303
  • под шипковия храст
за това ми беше думата. лошото е, че пари има, а няма време!
ако може някой да действа бързо... Hug

18/09/2007
Красива България - Мярка 02 Подобряване на социална инфраструктура

Допускат се следните видове проекти:

• За ремонт на социални домове;
• За ремонт и обновяване на детски градини, училища и болници;
• За реконструкция и изграждане на детски площадки и спортни съоръжения.

Мярка 02-01 „Защитено жилище”

• „Защитено жилище” – финансират се проекти за изграждане и реконструкция на домове за настаняване на млади хора с умствени затруднения при минимално съфинансиране от страна на Бенефициента в размер на 20%.

Условия за кандидатстване:

• Кандидатстващите проекти трябва да са с готови инвестиционни проекти;

• Обектите трябва да са публична собственост и срещу тях да няма реституционни и други претенции;

• Проектите трябва да са обсъдени и подкрепени от социалните партньори (на общинско ниво), членове на съветите за сътрудничество.

• Проектите на общините следва да са гласувани и одобрени за кандидатстване на сесия на общински съвет;

• Проектите трябва да бъдат съобразени с възможността за завършване в рамките на календарната 2008 г., да бъдат съобразени с изискванията за достъпна обществена среда, като бенефициентите се ангажират с изпълнението на всички съгласувателни дейности преди началото на строителните и монтажни работи;

• Проектите трябва да включват създаването на временни работни места. За институции, чиито обекти са в общини с ниво на безработица над средното за страната за 2007 г. – не по-малко от 60% от работещите на обекта трябва да бъдат наети безработни лица, регистрирани в дирекция „Бюро по труда”. За институции, чиито обекти са в общини с ниво на безработица под средното за страната за 2007 г. – не по-малко от 40% от работещите на обекта трябва да бъдат наети безработни лица, регистрирани в дирекция „Бюро по труда”;

• След одобрение на проектите за реализация, всички последващи разходи за обявления и строителен надзор са за сметка на Възложителя;

• Проектите не трябва да включват дейности, които са получили финансиране по други програми на МТСП;

• Бенефициента се ангажира да осигури поддръжката на обекта след неговото завършване;

Проекти, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат финансирани!

Приоритети при класиране и избор на проекти за финансиране:

1. Обектите са от архитектурна, историческа или културна значимост;
2. След изпълнението им, ще се подобрят условията на живот на групи в неравностойно положение;
3. Проектите са на територията на общини с регистрирано високо ниво на безработица за 2007 г.;
4. Проектите са на територията на общини с туристически потенциал;
5. Кандидатстващата институция е предложила съфинансиране по-голямо от минимално изискуемите 50%.

Краен срок за представяне на проектните предложения:
31 Октомври 2007год. до 17.30 часа.

# 304
Според мен превенцията не трябва да се състои в плащането на строги санкции за изоставяне на дете в дом. Точно ромите няма да плащат и съответно какво- ще им върнат детето ли? За хиляди деца по-добрият вариант е да са в дом, отколкото да бъдат пребити до смърт или да останат с увреждания от побоища, защото знаем ромите какви "мили" родители могат да бъдат. Доста от тях имат странен начин на усмиряване на децата си - бой до откат.  За такива деца в риск е необходимо да има такива домове, но от друг тип- такива, които са с качествени услуги и персонал истински съпричастен към проблемите на децата. Такива професии трябва да са призвание. Превенция при ромите трябва да се изисква да се осъществява именно от ромските фондации и сдружения, които иначе са първи, когато става въпрос за някой материален спор. Гледам ги често се появяват по телевизиите, особено една пълна ромка дето не могат да я надвикат /не й знам името/, ама веднъж не съм чула да говорят за превенция или въобще за децата и проблемите в семействата. Говорят за жилища по централната част на София, за побоищата по "Кр.поляна", защитават ромите от Пловдив и т.н. Ей такива все важни за бъдещето на ромите проблеми дискутират по ТВ-та.

# 305
Ако 90% от изоставените деца са от малцинствата,какво озна4ава това? Вероятно,4е

Къде пише 90%?! Трудничко на око ще преценим кой най много си оставя децата, защото белите деца се осиновяват по-бързо и всякакви погледи върху ДДМУИ и ДОВДЛРГ са неточни. Но има логика в това, че ромите оставят повече, особено деца с увреждания. Колкото по-беден и необразован си, толкова по-голяма е вероятността да оставиш детето. Разбирам ги донякъде. Ето примерно във великотърновско има толкова много села с ромско население, но в тях как се гледат деца с увреждания? Няма лекар, няма транспорт, няма нищо... Твърдо вярвам, че и за ромските семейства важи истината, че ако предоставим достъпни услуги, много деца няма да се озоват в дом.

Смятам, че всичко, диктувано от "да им го върнем", е обречено на провал. Мисля, че ако ще се съставят промени в закона, насочени към изоставянето на деца от страна на ромите, трябва консултация в хора, които познават ромския мироглед.

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 23:00 от Hear Again

# 306
  • под шипковия храст
аз също се учудвам.
останала съм с впечатлението, че ромите напротив, много държат на децата си. начина им на живот е друга тема.по-скоро са свикнали, че държавата е майчица-хранилница и по този начин възприемат домовете - като месечни детски градини - там е топло или поне има четири стени и е завет, би трябвало да не бият, хранят редовно и битовите условия  за много от тях са почти лукс!
от друга страна има достатъчно заможни ромски семейства и организации, които трябва да се побутнат. съмнявам се, че някой от тях и не подозират за какво става въпрос и може би биха се отзовали...
на мен ми  минава мисълта за нобходимостта от социални работници с ромски произход, както и за популяризиране в определени кръгове на идеята за приемни семейства и осиновяване. но там контрола трябва да е железен, че ще се започне една търговия... ooooh!
подобно идея се прокарва в момента и чрез назначаването на полицаи от малцинствата.

# 307
""Превенция при ромите трябва да се изисква да се осъществява именно от ромските фондации и сдружения, които иначе са първи, когато става въпрос за някой материален спор"

Ako ne ИМЕННО то поне И от тях - абе малко от малко да помагат, все ще е нещо!
Какви родители са ромите едва ли можем да знаем, но знаем какви не са. Санкции трябва да има, но за това е рано да се мисли - ти не можеш да го накараш да си плати тока, па камо ли да си прибере детето - виж, ако може да си докара нещо от детето с увреждане - например да го накара да проси по улиците - виж това - да! И аз съм имала село - и аз съм виж дала и други роми, и аз съм виждала гледани циганчета дори скоро ми разказаха 4е в моето село при една баба се върнала изоставената и дъщеря - намерила я е някак - голяма вече жена, другите синове, отгледани от майката и направили голям скандал че е изоставила първото си дете, може и бой да е имало - но надалеч се е чуло....така че хора разни...
За Красива България и аз разпростаранявам този и други проекти, които срещна и могат да свършат работа на децата, но дали някой ще ги разработи???

# 308
  • sofia
И относно предстоящата ви среща и относно всички срещи, които ви предтоят мили момичета -бойци(точно така си ви представям - малък ударен отряд за борба с беззаконието и произвола), моля ви приемете един съвет, така както аз го приех преди време : НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ - НА ВЪПРОСА ОТГОВАРЯЙТЕ С ВЪПРОС - нека посланието да е ТУК НИЕ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИТЕ - ако ви попитат нещо, кажете - ние сме тук защото НИЕ имаме въпроси , когато ВИЕ имате въпроси ще ни назначите среща, на която ще ви отговорим, не ни губете времето сега...Това е първия урок , който учат противните мутри като започнат политическата си кариера, да отбягват преки отговори, да нападат сконтра въпроси. Носете си диктофон или друга записвачка - това е позволено - и дори ги предупреждавайте ако искате че държите разговорът да бъде записан. Ако увътрат при отговорите, съобщавайте им съвсем спокойно че според вас не сте получили отговор...Има още много, но то се учи в крачка...

това ще го запомня форевър Peace

# 309
И относно предстоящата ви среща и относно всички срещи, които ви предтоят мили момичета -бойци(точно така си ви представям - малък ударен отряд за борба с беззаконието и произвола), моля ви приемете един съвет, така както аз го приех преди време : НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ - НА ВЪПРОСА ОТГОВАРЯЙТЕ С ВЪПРОС - нека посланието да е ТУК НИЕ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИТЕ - ако ви попитат нещо, кажете - ние сме тук защото НИЕ имаме въпроси , когато ВИЕ имате въпроси ще ни назначите среща, на която ще ви отговорим, не ни губете времето сега...Това е първия урок , който учат противните мутри като започнат политическата си кариера, да отбягват преки отговори, да нападат сконтра въпроси. Носете си диктофон или друга записвачка - това е позволено - и дори ги предупреждавайте ако искате че държите разговорът да бъде записан. Ако увътрат при отговорите, съобщавайте им съвсем спокойно че според вас не сте получили отговор...Има още много, но то се учи в крачка...

Успех утре!

# 310

Изпреварила си ме. Mr. Green Точно исках да ти кажа същото, с големи букви някъде да си го запишеш в главата и да го запомниш. Twisted Evil Успех! Peace

# 311
За ромите, всички сме прави, истината е там някъде, не е в крайностите, винаги е по средата.
Факт е също, че те са преобладаващи в домовете. Факт е също и че, ние българските майки , излезнахме да защитаваме правата на тези деца. Къде са питам всички организации, защитаващи правата на малцинствата?????

# 312
  • sofia

Изпреварила си ме. Mr. Green Точно исках да ти кажа същото, с големи букви някъде да си го запишеш в главата и да го запомниш. Twisted Evil Успех! Peace

ок Hug
Тео,Яна,моми4ета,мерси  bouquet........Още 4ета и обобщавам(доклада на БХК),4ета и тук и си размишлявам Rolling EyesНещо не смогвам с 4етенето ,много бе  Tired Но доклада на БХК е много професионален PeaceМНого работа е било да знаете Crazy

ми,само ще послушам и ЛИнда да не влизам с рогата напред и така Twisted Evil

отделно готвим и една голяма среща с Душана ЗДравкова идната седмица .Нека мине утре и ще ви кажа и за Душана Wink

МНого полезни неща видях тука от последните 2 страници,много  ми помагат в момента  bouquet

# 313
  • sofia
За ромите, всички сме прави, истината е там някъде, не е в крайностите, винаги е по средата.
Факт е също, че те са преобладаващи в домовете. Факт е също и че, ние българските майки , излезнахме да защитаваме правата на тези деца. Къде са питам всички организации, защитаващи правата на малцинствата?????

както казва моя малкия:"нама ги" ,"скили са  се" Twisted Evil
ще го имам едно на ум Peace

# 314
Lavender, nqma li да си починеш малко, кое време е Praynig
Искаш ли да ти кажа как спасих дъщеря си(имаше мененгит) от лекарска небрежност и безхаберие, което можеше да коства живота и - записвах си всичко - в момента вкойто някой се появи аз си записвах - еди си колко часът е/сестрата се появи и сложи rucefin в системата/капките капят на всяка втора секунда...Едиколко си часа е/урината е 95ml/очите се подуват...и т.н...Накрая разбраха че няма да излязат на глава с мен и да си спят по цяла нощ докато детето бере душа...Един лекар я алергизира с венозен аналгин и по бележките го хванах - да не мислиш че в епикризите има нещо вярно - всичко си го съчиняват накрая, така де, като го хванах натясно после няколко дена си ходи на прибежки до в къщи , колкото да се окопити малко - и пак обратно при нас...Докато ми говорят врели некипели - аз вадя термометър, меря колко урина  имаме, меря пулс или записвам някоя дума И НЕПРЕМЕННО МОЛЯ ДА ПОВТОРЯТ ФРАЗИТЕ или думите които уж не разбирам - това много  ги изнервяше, особенно ако не са сигурни какво казват, а ти записваш, обикновено вместо да повторят, се поправят или казват някоя друга глупост и бягат бързо да викат специалист, зада си вържат гащите, което е и целта. Нито веднъж не съм се развикала, не съм ги заплашвала - даже сега си спомням, че завеждащата си прекъсна отпуската и цъфна и тя, и между другото ме попита защо записвам всичко - казах и че така няма нужда да го помня, и след време ще мога да го забравя по-бързо, което си беше пълна еквилибристика. Така че ето още нещо изпробвано - в момента, в който започнат да отговарят започвай да си драскаш/да записваш/нещо - не им гледай театъра, не им прави кефа - да си изнасят другаре аматьорските спектакли, и като наберат сила ги прекъсни с извинение че искаш да повторят нещо...Това за спектаклите го знам от майка ми, която е съдена( и после реабилитирана) по тошово време - на разпитите не им е гледала цирка и с краячеца на окото си - гледала си е часовника и когато е станело време да ме кърми им е съобщавала спокойно че трябва да си ходи за да ме накърми и ако държат, ще ги почака права...Разказвам ти това защото утре ще си имаш работа с яки комунисти от старата школа, а те са много добре обучени песове -  ще защитават правото си да крадат и мин. си постове, обкръжениеето си от организации и пр. и пр. Нали знаеш че са ви проучили до девето коляно вече...Могат да ти излязат с номера на мазната лисица - ние сме на ваша страна, всички сме от едната страна на барикадата, циганите са виновни - Масларова вече разбра че на българите циганите са им виновни и вече печели симпатии с идеята си за намаляване и спиране на помощете за многодетни сем. - хитра, хитра ама хиииитра
миризливка SickТова непременно сега ще има да го навира в очите на хората. Чак съжалявам че в този форум и аз подех темата - исках да напомня само 4е ромите имат яки фондове и те трябва да се привлекат СЪС ИЛИ БЕЗ ТЯХНО СЪГЛАСИЕ!

Общи условия

Активация на акаунт