Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 926
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 315
Какво съвпадение пак - майка ми работеше в предприятие за трудоустроени - слепи, глухи, джуджета (незнам защо, но всички джуджета плетяха кошници от ракита - джуджетат се сменяха но кошниците си оставаха, никога не разбрах дали това е една и съща кошница, никога не я видях завършена - оттогава била съм 5-6г. - ракитената кошница за мен е нещо вечно и почти митично). Майка ми уж беше нормална - но кое дете или тийнейджър си мисли че майка му е нормална - тя беше майстор-книговезец, а друга книговезница в Търново нямаше, после за кратко мама имаше ателие на самоводската чаршия...Така де, по коридорите на предптиятието винаги някой заичаше, куцукаше, кривеше уста или беше много малък или прекалено голям.Глухите работеха на едни шумни плетачни машини, а имаше и една жена, приличаще на Диди от филма,  говореше като нея и беше кроячка - тя ми носеше цветни парцалчета, с една много весела щампа на пингвинчета ...Чуствах се добре сред тия хора - беше весело. Имаше и едно момче, като Милан - викаха му Таквозинка - много беше забавен и добричък : ти, таквозинка, на такова(училище) беше ли...то такова, аз такова, абе таквозинка, нали...Така ми говореше, така си говореше и с другите, а те му отговаряха - ти Таквозинка, да вземеш сега една луканка за всички ни, и по едно уиски и едни фъстъци, да видиш как бързо ще ги изтаковаме...Не виждах разлика, не мислех че са недъгави, неспособни, не им личеше да са на умиране на хората - живееха си живота, работеха...След много време, майка ми ме светна че някой от нейните колежки били душевно болни, имало и бивши проституки...Абе цирк. И забележете единствения напълно нормален в колектива - освен майка ми - почти я вкарва в затвора, защото тя му разкрива финансови злоупотреби!!!  Един друг пък - правнук на Кольо Фичето - се скатава от комунистите като се прави на ненормален имал е и някакъв реален недъг с ръката - та него го спасяват тия "недъгави" хора точно - никой не го издава, че е наред с главата, и дори веднъж като не идвал на работа го издирили някъде по милициите нагласен за лагер, и пак го измъкват стария човек...Абе роман мога да напиша...Ама сега се чувсвам сякаш са ги убили тези хора - премахнали са ги - и чрез филма видях как го правят...Направо не ми се живееше след тия кадри...Затова няма да забравя лесно - каквото правят, го правят и на мен. Това е. Сега е нощ, моите хора спят, Валенсия е в пълния си блясък, а аз си мисля как ще смачкат утре Lawander и ми е криво, защото ЗЛОТО Е СТРАШНО ОРГАНИЗИРАНО И ИНСТИТУЦИАЛИЗИРАНО, за разлика от Доброто. Затова.

# 316
Къде са питам всички организации, защитаващи правата на малцинствата?????

БХК е от основните защитници на ромите.

# 317
  • sofia
Къде са питам всички организации, защитаващи правата на малцинствата?????

БХК е от основните защитници на ромите.

пусни ми нещо да видя ако имаш под ръка Peace

магла_та,мерси за историите,с кафето сутрин ми идват добре.И понеже имам леко увле4ение по едно езотери4но у4ение  Twisted Evil-сега проверих днесшния си ден.Ами,ако става което излиза -днес ще имаме успех.Пове4е не смея да вярвам дори и да ми показва 6ца от тотото Whistling

# 318
отделно готвим и една голяма среща с Душана ЗДравкова идната седмица .Нека мине утре и ще ви кажа и за Душана Wink

Така е. Предполагам, че Душана ти е казала датата, която фиксирахме с нея по телефона, все пак уговорката е да потвърдим със сигурност другата седмица, затова нека не избързваме с обявяването.

Важно е всяка група да излезе с конкретика в областта, в която смята, че е най-компетентна и може да изложи най-добре позицията си с реални, обмислени предложения.

И понеже обичайно за нашите географски ширини е някой да върши работа, а други да обират лаврите, искам много, много да благодаря на тези петнайсетина майки-осиновителки, които написаха личните си истории, на момичето, което направи повечето варианти на електронната картичка, на хората, които събираха адресите, на които да изпращаме писмата си и на всички останали в сянка, които четат и изучават законите, лишават децата си време и внимание за да мислят как да направят живота на другите деца по-добър, за да стигнем до момента, в който най-накрая някой се трогна и предложи съдействие!

Това е само началото. Желая ви продуктивна среща днес. Аз нямам възможност да присъствам, но всички осиновители, ангажирани в борбата за по-добри закони, в интерес на децата по специализираните институции, възлагаме цялото си доверие на нашият говорител. Успех!

# 319
  • под шипковия храст
magla_ta ти си велик стратег! Crazy  ако те слуша, бойната група далеч ща стигне. Peace 
 наистина на много от нас ни липсва опит, но виждам че смелостта го компенсира! ще се научим и заедно ще се опитаме с малки стъпчици да променим света около себе си.
момичетата тук ми помогнаха много да прогледна в една друга реалност, паралелна на моята... значи вече са успяли!
вярвам, че малките камъчета обръщат колата! Hug

# 320
  • In the jungle out there..
magla_ta, голям Човек си ти Hug

# 321
Не можах да разбера каква важна среща има днес,но стискам палци и чакам резултат.
С ромите проблемите са огромни.Не знам дали някога и част от тях ще се решат.Техните организации не правят нищо.Работя в детска клиника и сме заляти от тях,освен да потрошат и унищожат всичко друго не се случва,огромно затруднение за нас е да ги научим на елементарна хигиена,което ни отнема от времето за основната ни работа.Дарения и помощи получаваме от всички други но не и от ромски организации.
Успех момичета.

# 322
  • България
Зна4и пак да се върна на темата за ромите:ясно е ,4е за превенция не можем да говорим без да задълбаем в техните специфи4ни ромски проблеми.Като казвам санкции имам предвид за тези,които си изоставят децата,за6тото така им изнася (имат някакви ,макар и минимални облаги)или по инерция(ком6ията така направил ,аиде и ние...).
Но от друга страна,това не озна4ава да обърнем гръб на другите им проблеми:неграмотност,краина бедност,безработица,ло6и хигиенни и битови условия,насилие,проституция,нисък об6тествен морал(подтикване към кражби например),и о6те и о6те,
Семеиствата трябва да се подпомагат,ограмотяват,информират,да има социални работници от ромски произход(тази идея видях осъ6тесвена тук сред емигрантите),да се насър4ават( но не и да раждат Wink),детски те си полу4ават ,така или ина4е,безплатни детски градини мисля ,4е има тук пак за малцинствата.Има много такива социални мерки,които деистват превантивно.
Но не трябва да се окуражава масовото изоставяне на деца. Peace
Ромските органазиции не само да се оплакват,ами да се ангажират материално и ина4е...Има роми за пример,има хора ,които правят не6то,но са много малко.И пак опираме до краставицата:докато не се ре6и малко от малко "ромският въпрос",няма за какво  да говорим...

# 323
  • България
Пи6ете после как е минало днес.
И помнете:Те са виновните,не вие,накараите ги да се опомнят Mr. Green
УСПЕХ Peace Peace

# 324
нарочно не пиша в темата, щото чета, няма изчитане, колкото повече чета, осъзнавам, че няма да ги науча законите наизуст, осъзнавам, че законите не са лоши, а не се спазват, но такава главоблъсканица настава при мен, че нямам идея Роси и другите как синтезират нещата....огромна материя е, материя, с години пренебрегвана за да се стигне до тук........

# 325
  • България
нарочно не пиша в темата, щото чета, няма изчитане, колкото повече чета, осъзнавам, че няма да ги науча законите наизуст, осъзнавам, че законите не са лоши, а не се спазват, но такава главоблъсканица настава при мен, че нямам идея Роси и другите как синтезират нещата....огромна материя е, материя, с години пренебрегвана за да се стигне до тук........

И аз така:минах от главоболие на пълен хаос в главата  newsm78
Отдавна не съм била така объркана: Rolling Eyes Shocked

# 326
не разбирам защо трябва да учите законите. за тази работа си има юристи. не вярвам само нашата част от сборната работна група да има такива. пестете си силите, за да се борите в насоката в която сте експерти. това е и преимуществото на една органзация, че всеки прави това, в което е най-добър и като цяло събирателният образ е пълноценен. старият социалистически метод на пенкилера не се котира при сериозни дейности. аз лично не се считам за любителка-юристка и по тази причина се ограничавам само в законите, отнасящи се конкретно до моята проблематика. но за сметка на това ги знам наизуст. при добре координирана работа парчетата от мозайката се нареждат бързо и имаме готова, пълна и достойна за внимание картина.

по непотвърдена писмено информация, днешната среща в МТСП е по-скоро организационна, отколкото работна. това е информацията, която ние- ГРАЖДАНСКАТА ИНИЦИАТИВА НА ОСИНОВЕНИТЕ И ОСИНОВИТЕЛИТЕ засега можем да дадем.

# 327
  • България
не разбирам защо трябва да учите законите. за тази работа си има юристи. не вярвам само нашата част от сборната работна група да има такива. пестете си силите, за да се борите в насоката в която сте експерти. това е и преимуществото на една органзация, че всеки прави това, в което е най-добър и като цяло събирателният образ е пълноценен. старият социалистически метод на пенкилера не се котира при сериозни дейности. аз лично не се считам за любителка-юристка и по тази причина се ограничавам само в законите, отнасящи се конкретно до моята проблематика. но за сметка на това ги знам наизуст. при добре координирана работа парчетата от мозайката се нареждат бързо и имаме готова, пълна и достойна за внимание картина.

по непотвърдена писмено информация, днешната среща в МТСП е по-скоро организационна, отколкото работна. това е информацията, която ние- ГРАЖДАНСКАТА ИНИЦИАТИВА НА ОСИНОВЕНИТЕ И ОСИНОВИТЕЛИТЕ засега можем да дадем.

Напълно съм съгласна PeaceИ аз това казах в4ера,4е не е редно  да се нагърбваме с тези не6та,нито ни пла6тат ,нито сме длъжни.Оба4е тези,които са длъжни и са назна4ени за това не правят кои знае какво,изгубили сме им доверие Crossing ArmsЗатова  всеки гледа да провери как стоят не6тата самостоятелно.
Тази материя е толкова необятна и дори бях предложила да се направи отделен подфорум,с отделни теми:осиновяване,деца с увреждания,и т.н,за да се разграни4ат малко не6тата,понеже няма смисъл от об6ти приказки.Това,което касае децата с увреждания,няма ни6то об6то с ромския въпрос например,но засега темата е една и затова този голям хаос #CrazyНо засега няма респонс...
Ние сме само аматьори,ама като има толкова не4етени из министерствата виждаме колко разбират и колко им е акъла Sick
Права си,4е не е на6а работа PeaceНо явно ,за да ни обърнат внимамание ,на нас,обикновените граждани трябва да сме наясно какво искаме и за какво става въпрос.Просто сме изгубили доверие на "компетентните" органи.. Stop
И аз съм съгласна,4е липсва координация,ефективно насо4ване на ресурсите,дано да се изгради такава скоро :peace

# 328
  • България
Понеже съм отскоро във форума,не знам дали аз бъркам,ама ми се струва ,4е тази тема ,по принцип не е за Клукарникът(нямам вси4ки букви на клавиатурата,sorry).Всеки път като влизам тук трябва да минавам от там,4ак ми е обидно,все едно сме някакви клукарки Blush
Не може ли да се направи някакво разграни4ение все пак,или поне отделни теми:"Гражданска подкрепа за децата с увреждания","Гражданска подкрепа за родителите -осиновители" и т.н
Вси4ки те имат нужда от подкрепа,и то голяма ,но на4ините и законите са разли4ни Thinking

# 329
  • България
 Разгледах форума по внимателно,има си такива отделни теми,тоест няма смисъл да се правят нови, но за6то то4но тази тема да е в Клукарникът?

ooooh!гледам 4асовника и разбирам,4е  денят ми пак замина във форума..хаиде из4езвам
Отивам да си гледам малко и моята работа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт