Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 915
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 330
Ето това запитах "Хоризонти" на електронната им поща:
"Здравейте,
разбрах, че сте се ангажирали да работите за хората с увреждания заедно с Институт „Отворено общество” по спечелен проект.
Потресена съм от случаите на отглеждане на деца в домовете и по-конкретно от дома в с.Могилино.
Бих искала да Ви попитам следното:

1. Чл. 14 от Конституцията на РБ гласи: "...децата са под закрила на държавата и обществото". В тази връзка - какви са правните норми и механизми позволяващи осъществяването на обществен и граждански контрол на дейността на домовете за деца и формите за осъществяване на такъв контрол.

2. Правилниците за устройството и дейността на домовете задължава служителите на домовете да осигурят "оптимално физическо и психическо развитие на децата". В тази връзка какви са механизмите за надзор над изпълнението на тези задължения и какви са възможностите и процедурите за институционален и съдебен контрол над изпълнението им? Кои са длъжностните лица, които носят отговорност за надзора над спазването на правните норми залегнали в Правилниците за устройството на домовете за деца с увреждания и какви са санкциите, които се предвиждат в случаи на неспазване?

Задавам Ви тези въпроси, които самите деца не могат да Ви зададат, поради обективни причини.
Надявам се скоро да получа Вашия отговор.

Благодаря предварително,
Подпис"

# 331
matakosmata учим закони, за да не ни залъгват със закони..................по точно от това не мога да го обясня Rolling Eyes

# 332
norah,
явно има недоразумение. темата е тема, последвала от още няколко предишни теми, поместени в различни подфоруми и събитието ПРОТЕСТ на 09. 10.2007.   тя е хибрид между работна, информационна и обеществена тема.
пускането и в клюкарника не е плод на недомислие, а по скоро на даване на по голяма популярност. в клюкарника, както знаем четат много повече хора, отколкото по профилираните подфоруми. ти например би ли открила темата в подфорума деца с увреждания.
повечето от списващите тук са или членове на конкретна организация, или нейни симпатизанти. създадени бяха три отделни звена на една обща работна група, които си изясниха конкретните параметри на действие. от основния проблем-домовете в българия, чиито закриване в обозримо бъдеще преследваме като цел се отделиха специфичните проблеми.

ПРЕВЕНЦИЯ
ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ДОМОВЕ
ИЗВЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА ОТ ДОМОВЕТЕ
тези три основни насоки се разделят на два вида. деца с увреждания и деца без увреждания.
за превенцията се работи съвместно. тя е от компетентноста на всички участващи в работната група.
проблемите в домовете са от компетентноста на ДБМ. те работят усилено и дългогодишно с много домове и познават ситуацията там.
една част от начина за извеждане на децата от домовете е осиновяването. с него се е заела организацията на осиновените и осиновителите, те са и до голяма степен компетентни по въпроса за приемните семейства.
групата на родителите на деца с увреждания също има своите насоки по които работи. естествено е, че ситуацията е критична и бързото развитие на събитията води до някои затруднения в координацията, но това са технически решими пропуски. като цяло механизма, който създадохме с общи усилия започва да действа все по-добре.

повода за тази тема и всички предишни е домът в могилино. причината е цялостното състояние на социалната политика на правителството. последствията са организираната борба за подобряването и.

нека автора на тази тема пусне примерно нова, заключи всички останали и резюмира положението до сега. за информация на всички новодошли и незапознати с подробностите. да правим няколко нови теми считам за нецелесъобразно, разводнява се положението. тук ще информираме и всички  заинтересувани за най нови събития свързани с усилията за промяна.

естествено, пиша само от името на ГРАЖДАНСКАТА ИНИЦИАТИВА НА ОСИНОВЕНИТЕ И ОСИНОВИТЕЛИТЕ, от която съм упълномощена да го направя.

предполагам и останалите членове на работната група ще вземат отношение.

П.П. в началото на темата ТЕО е дала достатъчно информация за събитията и намирам, че всеки, които не е запознат с предисторията на темата би трябвало да изчете първия постинг-този на ТЕО много внимателно.

Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 15:41 от matakosmata

# 333
  • България
Благодаря за из4ерпателния отговор,по- ясно от това не може да се каже Peace
Да,разбрах ,4е има отделни теми,затова се и поправих,4е няма нужда.
Не съм аз тази ,която да се изказва,понеже не знам кои знае колко,просто в един момент информацията стана много и му изгубваме края,но които иска (като мен например) 6те намери време да про4ете вси4ко.Това го казвам за улеснение на вси4ки,които не са вътре в не6тата,ако желаете на6ето у4астие все пак.Но вие сте тези,които сте вътре в не6тата ,познавате законите и деиствате,ние можем само да си казваме мнението,и мисля,4е всеки,които пи6е тук  е добронамерен.

# 334
  • sofia
само да кажа,4е аз се прибрах.Ще пиша по-късно подробности Peace

# 335
Nora, естествено, че е така. всички, които пишат искат да помогнат и са добре дошли. грешката е наша........Тео се опитва да систематизира и обяснява, ама понякога просто липсва своевременна информация. аз лично си взех бележка, затова и се намесих.
сега ме извинете, но се налага малко да съм офф. баща ми има рожден ден.
ще се включа пак по-късно довечера.

# 336
  • в гората
magla_ta, тръпки ме побиха от думите ти, истински такива. за съжаление си много права за всичко! Cry

# 337
  • България
Nora, естествено, че е така. всички, които пишат искат да помогнат и са добре дошли. грешката е наша........Тео се опитва да систематизира и обяснява, ама понякога просто липсва своевременна информация. аз лично си взех бележка, затова и се намесих.
сега ме извинете, но се налага малко да съм офф. баща ми има рожден ден.
ще се включа пак по-късно довечера.

Мата HugНяма проблем,тук сме събрани разли4ни хора,с разли4ен опит,но намеренията ни и мотивите са едни и съ6ти ,да направим не6то за отритнатите от об6теството,това ни обединява PeaceМатерията е много сложна и това ни изнервя понякога...

4естит рожден ден на ба6та ти,да ти е жив и здрав  bouquet  bouquet  bouquet

# 338
И ние ви подкрепяме!

http://www.forourchildren-bg.org/index.php?p=news&id=83

Мислим, че заедно ще успеем!

Фондация "За Нашите Деца"

# 339
  • sofia
 който 4ел-4ел.........

махам го постинга по много съображения Twisted Evil

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 08:15 от lavender

# 340
Браво поздравявам   smile3501  ви ,надявам се да се стреснат вече щом сте ги разтърсили здраво и да вземат да действат, а не да се оправдават само и да си тъпчат гушите .
А на Масларката и искам  "ОСТАВКАТААААА" гадинка мръсна

Още веднъж благодаря ви много   bouquet  вие сте пример за много хора .  bg

# 341
Роси, Нанди, Мери, Галин! Hug  bouquet

Смятам, че добре е минало. Въпреки, че ми е много трудно да повярвам, че на такова високо ниво, се водят разговори на подобно ниско (тип женския пазар) ниво, но за кой ли път се убеждавам, че това явно е нивото на политиците ни, за съжаление. Аз се смятам за интелигентен човек, и би ми било обидно, да ме принуждават да водя подобни унижаващи разговори. Браво на вас, че въпреки всичко успявате.  bouquet

Информацията е много, но ние които сме отначало в темите, някак си се оправяме в този хаос, дори успяваме да мислим трезво. Mr. Green
Спокойствие, търпение и хладнокръвие, не се отчайвайте. Аз ценя всеки, абсолютно всеки, който ни подкрепя, зад никовете ви седят хора с големи сърца и души, ще успеем.
Вярвам във всички нас, вярвам в добрия изход, вярвам, че всичко е възможно, щом го правиш за нечие добро!!!
Благодаря на всички за времето и търпението, за готовността на всеки да помогне с каквото може. Hug Hug Hug

# 342
  • sofia
Роси, Нанди, Мери, Галин! Hug  bouquet

Смятам, че добре е минало. Въпреки, че ми е много трудно да повярвам, че на такова високо ниво, се водят разговори на подобно ниско (тип женския пазар) ниво, но за кой ли път се убеждавам, че това явно е нивото на политиците ни, за съжаление. Аз се смятам за интелигентен човек, и би ми било обидно, да ме принуждават да водя подобни унижаващи разговори. Браво на вас, че въпреки всичко успявате.  bouquet

Информацията е много, но ние които сме отначало в темите, някак си се оправяме в този хаос, дори успяваме да мислим трезво. Mr. Green
Спокойствие, търпение и хладнокръвие, не се отчайвайте. Аз ценя всеки, абсолютно всеки, който ни подкрепя, зад никовете ви седят хора с големи сърца и души, ще успеем.
Вярвам във всички нас, вярвам в добрия изход, вярвам, че всичко е възможно, щом го правиш за нечие добро!!!
Благодаря на всички за времето и търпението, за готовността на всеки да помогне с каквото може. Hug Hug Hug

смятам ,4е на тази среща доказахме,4е като хора и граждани имаме право на мнение и да казваме какво мислим.
Не бихме могли да се справим(вси4ки,ама вси4ки у4астници в това дело) без подрепата тук ,без цялото това съгласуване и координация  между нас от ДБМ,Осиновителите,Родителите на деца с увреждания,вси4ки от форума тук Hug
Утре ще сме при децата целия ден ,4е съвсем не ни остана време за тях  SadА те ни зареждат и ни дават сили.

Нора,Тео,на вси4ки вас ,4иито имена не знаем Embarassed..................благодаря от името на вси4ки ангажирани пряко с цялата тази суматоха   bouquet
Осиновителите,вси4ки родители като Нанди са български родители,оби4ащи децата си и обещавам от името на ДБМ да се борим докрай и да си сътрудни4им с вси4ки,които желаят да ни подкрепят за вси4ки деца ,които имат нужда от това.Доказахме тук в този форум,4е можем ако искаме да помагаме ,независимо кой за кои деца иска по-добро бъдеще.Те вси4ки са си наши,само дето те няма как да го знаят.А и не е нужно,защото просто заслужват щастливо детство,независимо кой ще им го извоюва.

ох,имам малко силици да си изкъпя детето и да си легна защото утре ще е прекрасен ден Simple Smile
Благодарим ,4е се обединихме и заедно ще се борим до край Hug

# 343
  • България
4ак не повярвах като си видях името(ника) към тези ,на които благодарите за подкрепата:blush:Не съм направила ни6то досега,само малко морална подкрепа Grinning Пък и издразних доста народ  Wink,ама намеренията ми са добри,може да съм твърде директна,но не6тата трябва да се нари4ат с истинските им имена поне в тази тема..
Ние ,които ви подкрепяме сме много,не винаги можем да у4астваме ли4но и пряко,някои от нас са на хиляди километри.Но всеки,които се спира в тази тема дори и за малко е ценен по някакъв на4ин,дано хората които се ангажират да стават все пове4е и ако продължавате по съ6тия на4ин да си отстоявате исканията ,както досега,може и да пробиете стената. Grinning
Битката тепърва предстои,но на4алото е успе6но,браво на вси4ки,които бяха на сре6тата днес  bouquet

# 344
  • sofia
4ак не повярвах като си видях името(ника) към тези ,на които благодарите за подкрепата:blush:Не съм направила ни6то досега,само малко морална подкрепа Grinning Пък и издразних доста народ  Wink,ама намеренията ми са добри,може да съм твърде директна,но не6тата трябва да се нари4ат с истинските им имена поне в тази тема..
Ние ,които ви подкрепяме сме много,не винаги можем да у4астваме ли4но и пряко,някои от нас са на хиляди километри.Но всеки,които се спира в тази тема дори и за малко е ценен по някакъв на4ин,дано хората които се ангажират да стават все пове4е и ако продължавате по съ6тия на4ин да си отстоявате исканията ,както досега,може и да пробиете стената. Grinning
Битката тепърва предстои,но на4алото е успе6но,браво на вси4ки,които бяха на сре6тата днес  bouquet

ли4но за мен благодарността е уважение  HugВ слу4ая в то4но тази тема едва ли имаме нужда да си благодарим.Факта,4е сме тук е достатъ4ен.Но аз държа да го кажа Peace
Хванах се за последните постинги,някои имена помня,други не,някои ги познавам,а други съсем не ConfusedНо е важно хората дале4 от тук да осъзнават помощта ,която оказват.
както и да е,магла_та днес ми даде урок,аз си го взех,а от утре с нови сили и нови зада4и Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт