10-дневен запек при 2 годишно

• 148 065
  • 607
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ето една рецепта на Ванга,заслужава си да се опита:

"ГОЛЯМА НУЖДА (много деца се стискат и не ходят по голяма нужда продължително време) - Изпича се 1 ябълка и обилно се залива с карамел. Като изтине я дайте на детето да я изяде. Удивително бърз ефект."

# 46
А как се прави карамел? КАРЧЕВА, карамелизирана захар ли имаш предвид?

# 47
Здравейте, момичета! И аз искам да се запиша да следя темата, че от 4 дена имаме подобен проблем - синът ми отказва да седне дори на гърнето...  Sad Почерпих много полезна информация...Дано нещата се оправят по-бръзо....но като чета какво сте писали, направо се плаша...

# 48
  • София
Ето и от мен няколко съвета:
-сушени сливи,кайсии и фурми се измиват добре и се накисват във вода за няколко часа докато омекнат.После се минават през блендера или се пасират.Дава се на детето преди всяко хранене
-сладко от рози-чудодеен елексир при този проблем.Има бърз ефект.Е,не е препоръчително да се дава често,все пак е прекалено захарно,но върши много добра работа.За малки деца може и да се пасира,защото самите розови листи трудничко се сдъвкват
-топло прясно мляко с мед-ако детето не е алергично към мед,разбира се

# 49
какво трябва да предприемем когато детето се стиска и минат повече от 3-4 дни без да се е изходило?
Ето на този въпрос ако ми отговори някой, и аз ще му бъда много благодарна  Praynig

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 09:44 от desitka^

# 50
аз ще ти отговоря от моя опит
след 24 час векалиите започват да гният и отделят токсини които вредят на организма
когато запека е повече от 3-4 дни , на голям човек му е трудно да го преодолее, камо ли на дете затова трябва да му се помогне
1 с разлабващи храни и напитки най- вече на гладно
и 2 ако няма ефект с меко  средство като парафин , дуфалак
клизмите са крайната мярка

# 51
  • София
Природните неща са добри. При тяхното използуване всеки се води от личния си опит.

# 52
Природните неща са добри. При тяхното използуване всеки се води от личния си опит.

Да, така е... На някой хора действа едно, на други - друго...

Иванка Стратиева, какво става с вас? Опитай моя метод да седнете с детето заедно на гърнето уж играете на нещо. В нашия случай играем на конче и чакаме акото да направи "Цоп", после Денис пуска водата. Така вече 2 пъти сам ми е казвал, че му се ака. Даже започна и да злоупотребява и като дойде време за лягане облечен с пижамата, с памперс, да се присети, че му се ака и обикновено е фалшива тревога  Wink

Във някой форум срещнах и метод за изхождане със парченце чиста свинска мас. Не съм го пробвала още, нямам под ръка, но казват, че е по-добър вариант от слабителните свещички.

Аз още не знам дали сме се оправили, защото прекъснахме лечението заради някаква болест, която ни предизвика разстройство /днес разбрах, че има и стрептококи в носа/, но сме имали вече 2 самостоятелни изхождания, през 2 дни, така че - отчитам го като голям напредък!

# 53
Здравей,  feel_u! Радвам се, че при вас има напредък!Това е наистина постижение - само да иска детенцето да се изака, макар и през два дни!
Нашият запек продължи 5 дни без изхождане, въпреки слабителните, свещичките, сапуна..... най накрая направих клизма и така се изходи моят син.На другата сутрин седна на кукето си с моя помощ и увещания и пак се изходи, но изпражненията бяхя сухи(не големи) - това му достави голяма радост, защото аз използвах една хитринка(както беше препоръчала една майка) - да му кажа, че акото иска да отиде при неговата майка в голямата тоалетна и така Гого се зарадва, че е пуснал бебенцето, което почуква по коремчето му, че иска да излезе.....Гого сам пусна после и водата в тоалетната, от което настана голямо щастие и ми обеща, че ще "отваря" и на другите бебенца да излизат и да ги пратим при майка им..... Crazy Това имаше ефект да го накарам да преодолее страха от кукото и да сяда сам, но вече 2 дена се стиска и нищо не пуска.....Страхът да се изака го има още....Опитвам се да му давам круши, киви, накиснати сливи, тиква, сок от грозде, чайове с мед, вода от овесени ядки и да яде повече супи, но той все към сухата храна се присламчва и не постигам голям успех в това си начинание... Явно се получава "тапа" и твърдото ако го притеснява, а от там може би идва страхът и не напъва, за да помогне......Вече си мисля дали да не направя друга клизма - ако и днес не се изака (сутрин и дуфалак му давам...) - лекарствата явно не му помагат - трябва постоянство и при тях, за да подействат - да се възстанови чревната перисталтика, но когато акото не излиза навреме, проблемът продължава  и влизаме в порочиня кръг......
Извинявай, че бях толкова многословна.....

# 54
От Дуфалака изпражненията ще са сравнително меки, но колкото повече чакате, толкова по-трудно ще се изходи сам, заради тази тапа. И ние вече караме 3-ти ден без изхождане, даже страхът се връща, но мисля си, че причината е, че не яде много тези дни заради бактериалната инфекция, която е пипнал /стрептокок/. Ако и твоето дете не се храни обилно, може би затова няма изхождания... Не е толкова лесно да се преодолее този проблем, при това трайно, но по-важно според мен, е да се справи със страха, че ще го боли... Продължавай с разхлабващите храни и не ги спирай, докато не видиш траен ефект - поне месец!

# 55
  • София
А как се прави карамел? КАРЧЕВА, карамелизирана захар ли имаш предвид?
Ами предполагам за карамелизирана захар става въпрос,това е от рецептите на Ванга,не съм я прилагала все още, но реших да помогна с инфо тъй като нейните рецепти са много ефективни.

# 56
КАРЧЕВА, оправи ли се детето? Нали беше с висока Т и запек?

# 57
  • София
Да оздравя слава богу,запека се оправи след клизма,оттогава се изхожда всеки ден да чукам на дърво Whistling.Благодаря! Hug

# 58
Здравейте, и аз да споделя как се справихме. Наистина може би най-важното нещо е хранителния режим и повече течности. На нас ни помогна кивито и сладкото от рози, което пробутвах в корнфлейкса, защото не искаше и да го види. Опитах се да бъда спокойна, когато минаваха вече 72 часа без изхождане....а това е доста трудно...
Акото отиваше при майка си, пускахме водата, другия лаф беше - айде пусни го, то ти се моли...големи глупости :Simple Smile..и тя казваше - мамо, пускам, го..горчиво плачейки Simple Smile Не знам какво стана, но след близо месец такива мъки, сега сякаш нищо не е било, даже ме пита скоро: Мамо, аз защо не исках да акам...
Масажирах и областта на дебелото черво по посока на часовниковата стрелка около пъпа.
Период е, не е лесна работа ...човекът се осъзнава трудно и продължително Simple Smile
Надявам се, че това ще ни е кенефното преодоляване на аналната криза Simple Smile Пожелавам на всички, които се сблъскват с проблема, много спокойствие и увереност.

# 59
И аз съм ЗА кивито. При нас имаше период когато киселото и прясното млако го спичаха. Вчера пак акахме след 2 дневно затишие със зор,плач и сапун. Акото не беше твърдо,но защо така го мъчи? Хайде да изкараме "ГОГО" и .....голямо напъване

Общи условия

Активация на акаунт