10-дневен запек при 2 годишно

• 148 182
  • 607
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia, Bulgaria
feel_u, да знаеш тези свещички (glicero lax) ги няма в софия със сигурност. лятото взимахме няколко пъти, след което спряха вноса, търсих навсякъде, вкл. и в "Хигия", които зареждат аптеки (имам приятел, който работи там), но никъде намерих. После отидохме на море и в Созопол попитах в една аптека (въпреки че не ми се вярваше в софия да няма, пък там да има) и за моя изненада имаха. купих 10 кутии и още имам 5 свещички (вече 5 месеца оттогава), но съжаление на Ели вече не й действат. Явно по Южното Черноморие ги има, защото още една майка от Бургас каза, че сие поръчала и е взела. Провери за всеки случай и във Варна, ако майкати не намери в София. Кой знае пък, може по скоро във Варна да намериш, както аз намерих в Созопол. Успех!  Simple Smile

# 91
"Давам и също така накиснати овесени ядки."
->Ужас...

# 92
  • София
Хм, а възможно ли е нарочно да се стиска?
Ако, примерно, изхождането му предизвиква болка (случва се при запек)?

# 93
Хм, а възможно ли е нарочно да се стиска?
Ако, примерно, изхождането му предизвиква болка (случва се при запек)?
Моето дете,например,се стиска нарочно от около месец.Казва ми"няма пусна акото".Накрая,като не може да издържи,след ден-два се предава Confused .
Никога не е имал запек до сега и ми е трудно да реша проблема.Чела съм,че точно това се нарича "психологически запек".Дано мине скоро този период!

# 94
момичета тези свещички (glicero lax)  ги няма във варна
ако някой чуе някъде да ги продават в бг нека пише

Birdie  радвам се да те видя пак в бг мама
моля те пиши защо да не се дават овесени ядки

# 95
  • Sofia, Bulgaria
свещичките в софия ги няма, имаше ги в Созопол август месец (последно оттам купувах). Също се намират в  Бургас, една майка писа тук преди няколко дни. Най-вероятната причина за запека е страха от болката, но трябва да се направи преглед при гастроентеоролог, за да се изключат евентуални физиологични проблеми.

# 96
а какво се прави,когато детето се стиска и от това акитата му стават сухи и твърди?вече започвам да се съмнявам,че при нас това е причината.опитвам се да му говоря,докато ака,да го успокоявам,но без резултат.стиска се и това е и така се въртим в един омагьосан кръг.

# 97
Здравейте на мамите които са поискали да споделя как е било при нас и как се стабилизираха нещата.
susu, alex_eli, yasmina накратко разказано: за първи път се появи запек когато беба беше на 4 месеца - пищеше от болка, напъваше се и изакването беше кошмар за детенце.До тогава си се изхождаше по 3-4 даже и до 5 пъти на ден.Бяхме на път и единственото за което се сещах от "бабините" рецепти беше листо от мушкато/навярно сте го чували/.Помогна, но изхождането беше с много рев и зор за нея.Когато се прибрахме звъннах на нашата хомеопатичка попита ме с какво я храня - обясних че все още я кърмя, дохранвах по много малко с АМ и вече и давах по мъничко плодови пюрета - така нареченото захранване.Обясни ми че новите храни почти неминуемо водят до това.Каза ми да й дам Калций 30С.И още на следващия ден нещата с изхождането си бяха като преди.И така до 1.7 годинки ей така за мен от нищото един ден прескочи да се изходи, на следващия отново и на третия ден се изходи още със ставането и то съвсем нормално.Да но само тогава - явно това беше началото - започна да не може да се изхожда по 2-3 дни, пробвах с познатото мушкато, но без ефект, с термометърче - също никакъв резултат този път само рев и рев , напъване и нищо.Започна да става много вяла и отпусната нещо много непривично за нея, напъваше се и нищо - това много я мъчеше лежеше на леглото и искаше някой да е плътно до нея, пуснеш ли я почваше да реве - сякаш се страхуваше от болката и невъзможността да се изходи.Обадих се отново на нашата лекарка-хомеопат и тя ми обясни че вече започват промените в организма на детето и не може да ми даде лекарство без да я прегледа обстойно и да й даде вече конституционално лекарство.Каза ми също че това си е вид хронично заболяване и задължително трябва да се лекува, че тя предвид някой външни нейни белези/ докторката познава детенце/ била предразположена към хронични заболявания.За жалост час можеше да ми запише чак за след 10 дни - бях ужасена до тогава какво ще я правя, но тя изрично ми каза да не и давам нищо като лекарства да и съобразявам само хранителния режим със създалата се ситуация и да и помагам да се изака или с термометър или със сапунче.Сами разбирате колко бях ужасена че 10 дни ще чакаме в това положение искахме час по- скоро да помогнем на детенце.Е да но трябваше да изчакаме!няма да ви описвам как трудно и с болка се изхождаше, как се стискаше и дърпаше, как не даваше да свалям памперса , защото гърнето тъкмо беше посвикнала с него и сега изобщо не го искаше.Когато се изхождаше беше съвсем по малко, много твърдо и на съвсем малки топченца.И това не всеки ден.Изключих от менюто й хляба и изобщо всичко тестено, никакво сладко и никакви твърди храни, предимно супи всяка сутрин овесени ядки с круша / тя тях си ги обичаше с банан, но сега и него го премахнахме от менюто/, много течности, но не и сладки сокове / може ябълка и круша /, пиеше много прясно мляко, давах и Активия - не че имаше подобрение но поне всеки ден имаше по някое малко и твърдо топченце - и на това се радвах/ но имаше и да прескача по 2 дни и аз се паникьосвах да не станат пак 4 дни че тогава ще й е по-трудно.така веднъж чаках 2 дни да се изходи и на нищо на третия ден не издържах  - не исках пак да пищи от болка и да се свива от страх и отидох до аптеката за свещички - е да ама изрично ме предупредиха че са едва за деца над 6 годинки.И аз не посмях да и взема.Тогава реших че сега ще пробвам с подострено сапунче защото не мога да я оставя така - тя беше неспокойна и напрегната, почваше да реве когато се напъва и има позиви да се изхожда и в същото време вяла и отпусната.Много се притеснявах и за себе си знаех че 3 дни и е много да я оставям без да е акала и трябва да и помогна някак.Със сапунчето постоя така 10-ина минути - само рев и нищо.Оставих я да заспи защото беше изтощена.Вечерта към два часа се събуди с рев.Напъваше се и не може да се изака, беше доста мъчително за нея след около половин час напъване и рев /съблякох я гола и я гушнах до мен със свити крачета и една пелена на дупето само/ изака една голяма колкото юмрук твърда топка.....За мен беше ужас как успя да изходи това Cry   и ей такива мъки 20 дни.Лекарката след повече от 1 час обстоен преглед / хомеопатично интервю / в който ме пита как и кога е започнал запека кога и е била последната ваксина, как е реагирала на нея, какви са и изпражненията като цвят / било много важно/ и много други неща които пряко не се отнасят за запека ми обясни че ваксините отключват у хората хроничните заболявания и това е и реакция от ваксината която беше предния месец.В крайна сметка и даде Nux vomika 1M Ние най - ниската потенция която сме пили е 30С. 9 и 15С не ни е давала - това са ниски потенции и не действат много много.обикновено пием 30 или 200С.Това лекарство го пи еднократно и след това още 10 дни пи едно друго което играе ролята на поддържащо ефекта на основното/конституционално лекарство.Два дни след лекарството положението беше същото и на третия ден се изака цели два пъти и то съвсем нормално и така вече почти два месеца.Това е момичета желая на всички изстрадали дечица и техните още по-изстрадали майки бързо излизане от този омагьосан кръг и на нас си пожелавам това да трае завинаги Hug
 Hug  Hug   Hug

# 98
Shaika1, радвам се за вас! За пръв път чувам история, в която запек се повлиява толкова бързо от хомеопатично лечение. Но все пак при вас не е бил хроничен проблемът, всъщност е бил еднократен, макар и малко по-продължителен - десетина дни.

# 99
Shaika1, радвам се за вас! За пръв път чувам история, в която запек се повлиява толкова бързо от хомеопатично лечение. Но все пак при вас не е бил хроничен проблемът, всъщност е бил еднократен, макар и малко по-продължителен - десетина дни.
       Ами докторката каза, че като се има предвид първия път когато беба беше на 4 месеца може да се каже че за втори път се появява този проблем.И всъщност е така.Първия път беше само за 4-5 дни, но втория път продължи точно 23 дни.Убедена съм, че и до днес щеше да е така ако не бях потърсила помощта на хомеопаатията.Истината е, че освен 1-2 пъти Панадол от раждането на детето не съм й давала никакви други алопатични лекарства, което е МНОГО ВАЖНО за успеха на хомеопатичното лечение.А и аз самата не съм пила такива от почти 3 години, т.е. и по време на бременността.Пожелавам на всички да се оправят дечицата, но истината е , че ако изберете хомеопатията - трябва да имате голямо доверие на лекаря Ви, много търпение, постоянство и последователност.Пожелавам си и ние окончателно да сме се избавили от този проблем, който ме плаши.
Усмихнат ден на всички

# 100
  • Sofia, Bulgaria
shaika1, а какво беше поддържащото лекарство? да не е Magnesia Muriatica и/или Alumina?

# 101
shaika1, а какво беше поддържащото лекарство? да не е Magnesia Muriatica и/или Alumina?

Поддържащото лекарство е AMEL - това е абсолютна новост в хомеопатията у нас, но от всичко което чета това   го практикуват по света и особено по-напредналите в хомеопатията - това било някаква билка, която съдейства да поддържа и засилва ефекта на основното/конституционално лекарство за по дълго време.Това го пием всички у нас след основното лекарство, но всеки си има своите такива гранулки и не пипа на другия / обяснено ми е че моите си гранулки аз мога да ги пипам с ръка, но не и на другите! / Разбира се когато детето е малко го пие във вариант на капки, които се потенцират преди приема.

# 102
shaika1  а  твоя хомеопат в кой град приема

# 103
shaika1  а  твоя хомеопат в кой град приема

София
Виждам че ти си в хубава Варна, но нямам инфо за тамошните хомеопати.Ако мога да съм полезна...........пиши!

Поздрави и успех Hug

# 104
yasmina, ако не можеш да намериш във Варна, ще ти дам координатите на добричка клас. хомеопат, която преглежда и в Бургас и тук се слави като добър диагностик. Малко е странна, но не е много крайна, по-скоро умерена. Аз ще изчакам да мине 3-месечното лечение, което ни предписа детската гастро от Варна /знаеш я/ и ако не помогне, ще отида на хомеопат. В София също ще бъда януари, може и с детски хирург да го консултирам и да се направят изследвания...

Аз не правя вече клизми на 3 дни, чакам.... Имаме самостоятелно акане на 6-ти ден и акане със свещичка на 6-ти ден след като каза, че го боли корема, спря да яде и не успя сам... Това е от нас, няма нищо ново...

Общи условия

Активация на акаунт