Тралалала ли, Октомврийски бебе-дъжд, нека да вали

• 17 651
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честити бебчета на всички нови мами: СЛАВКА, МАГРАТ, ДЕСИНКАТА, BETTY И PUZZLE    bouquet  bouquet  bouquet
Малиии, колко много бебенца имаме вече  Hug
Хайде и останалите бременни да раждате, стискам палци на всички ви  Simple Smile

Ивон, надявам се не се сърдиш на шегичката  Party

Момичета, при вашите бебета има ли го акнето по лицето? На Иво и двете бузки са в грозни пъпчици (дето били нормални и нищо не се прави по въпроса Sad).
И колики си има човека, давам Лефакс, ама като гледам май няма много файда ... помагат си му гушкането и масаж на коремчето ... и разбира се - количката  Simple Smile

Помпата и всичко останало преварявам веднъж на ден, после само мия и поливам с вряла вода.
Иначе който я е измислил помпата на Авент, и аз го благославям, първия път смених две и накрая се оправях на ръка, ама с тази помпа е доста по - добре. Днес и мойта по - млечна гърда нещо се набучи, та цедих допреди малко ... при мен количествата са към 70 - 80 мл. за ден.

Всички бебчета са много сладички, гледах албумчетата досега  Simple Smile

# 76
Меги за овесените ядки на 250 гр вода три чаени лъжички овесени ядки и две чаени лъжички захар и се варят около 5 мин.
Илонитка добре дошла Hug welcome, чакам да разкажеш как е минало раждането при теб и разбира се снимки. Simple Smile
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ smile3522 baby

# 77
Към списъка с оплакванията забравих да прибавя, че намирисвам на прокиснато мляко  Joy Joy Joy (дрехите на бебо, мокета, дамаската на столовете също... )
15 мин след като сменя сутиена и вече съм го прогизнала половината (въпреки подплънките)

# 78
  • София
Jenna то направо да сложиш шишето на цицата - то само ще се пълни  Mr. Green Има някакви колектори на кърма, пробвала ли си - на лекциите говориха за тях, ама аз не слушах  Embarassed но събирали доста.

Сложих още три снимки на Кари - едната и е точно като и падна пъпчето - а това е друга история ще ви я разкажа по-късно, че ме викат...

ето ме

Та по принцип като къпем Кари, аз я държа с една ръка, пазим пъпчето и таткото полива, но все мърмори, че не я държа като хората, та тази вечер разменихме ролите за пръв път той я къпе, аз поливам, та след банята, завита в хавлията я слагаме на шкафа да я оправим, отваряме хавлията и пъпчето хвръква, а тати  #Crazy като се стресна и вика леле какво стана, а мен смях ме напуши - един път той да я изкъпе и пъпът хвръкна  Joy  Joy ама така се ошашка милия - мъжка му работа как  я е държал не знам.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 19:26 от meggyv

# 79
  • Пловдив
Честито на Славка, Маграт, Puzzle, Dessinkata и Betty Sotirova!
Добре дошла на Илонитка!

# 80
  • The O.C.
Здравейте мами!Ние се завърнахме от болницата вчера,сега натъкмяваме режима.
Честито на всички обебили се мами докато ни нямаше!!!
Утре ще кача снимки.

# 81
Здравейте и от мен. ))))

Jenna, радвай се, че си имаш кърма, че може да си кърмиш бебчо. Че аз като нямам почти нищо и страшно ме е яд. За прокиснатото мляко и аз така миришех, много гнусно, ама се свиква. )))

pra,  за Ларедут и картите - става със всички карти, които са Виза или Маестро, без значение от коя банка са издадени. ))
А помпата в началото я стерилизирах след всяко цедене, после започнах веднъж на ден и през останалото време миех с четката.
Относно четките хубава е на чико комбинираната, аз съм с такава.

meggyv, браво за пъпчето ви, сега вече ще може по-спокойно да се къпете. )))

rally, ние се разминахме с пъпките по лицето, чувала съм че мажат с разни кремчета, но не знам какви.
Иначе помпата на Авент наистина е супер. )))

Сега и аз да се похваля. ))) Днес излязохме на разходка с новата количка, направо е страхотна. ))) Иначе да си кажа тежи, пише че е 12.6кг, аз имам чувството, че е малко повече, но едва ли. Много ми е трудно да я вдигам. С тази, която бях взела нямах проблем, свалях си я и я качвах сама в тролея. Но с Гракото това е абсурд да стане ако няма човек да ми помогне.
Иначе като се кара изобщо не се усеща, буквално с един пръст я бутам и е страшно маневрена. Наистина не съжалявам за избора. )))))

илонитка, добре дошла отново сред нас, ще очакваме по-подробно включване. )))

# 82
Здравейте мами,
честито на новите мами.Да са ви живи и здрави малките душички.

Джена мерси за пояснението за акото,Мила и тя от време на време го изкарва зеленикаво и аз си мислих,че е настинала.
Пра аз стерилизирам помпата шишетата на всяко ползване.Така ми е по сигурно,но го правя защото тук водата от чешмата е много по мръсна от Бг и стерилизирам с вода дето е за пиене натурална.Нали и Мила имаше някаква бактерия ,та така ми е по сигурно.

За кърменето ,ние се кърмим понякога по 10 15 мин.,друг път по 20 30 зависи предният път колко е яла и преди колко време.Ако имам бучки тогава цедя,но не на всяко хранене се случва.Например снощи ,Мила се събуди 2 пъти и цокна по малко и към 5 сутринта и двете ми гърди бяхa като камък,та ставах да се цедя.Иначе нямаме режим на хранене,ядем си на поискване.Но днес преди обед се наложи да дохраня пак с адапте,защото кърмих ,кърмих ,и след 30 мин пак гладна,направих й 30 мл адапте и го излока,искаше още,дадох още 30 мл и после спа като къпана.Явно не й стига моето мляко,знам ли.Но засега не мисля да отбивам де, ще дохранвам,кво да се прави,няма да се мъчим я.
За разходките от два дена не сме излизали ,тук е дъждовно и ветровито сега,иначе за около 30  40 мин и ние се разхождаме.
За коликите ,за сега нямаме,слава Богу.Но пък и аз не ям някои неща ,които предизвикват коликите,дано така и минем до края де ,да не ни хващат,той и батко й нямаше като беше бебе.
А този чай на Хип против колики,пише ,че се дава от 2 месец,вие давате ли?И ми е много чудно защо пише от 2 ия месец,при положение,че коликите започват от много по рано.Една приятелка имам в Германия,каза,че при тях им давали чайчета още от родилното,не знам какви,но им давали,май вместо вода.Иначе имам капки на Саб Симплекс,майка ми ми ги донесе,дано не стигаме до тях.
Оставям ви,отивам да опъна кокалите малко,че Мила сега  ще се събуди да хапва.Старая се като спи и аз да си лягам,че не се знае вечерта как ще е.
Забравих да ви питам,слагате ли си колани за след раждане?Аз вече нося,от този който е с крачоли като клин,ми то ужас,така ме спарва и ми стяга,ама корема ми е още като пихтия,май ще трябва да си го понося тоз колан.
Леко раждане на запътилите се,а на бебенцата много целувки по гушките.

# 83
  • София
Привет, момичета!
Най-накрая и аз да разкажа за моето раждане. Сутринта в 5 ч. ми изтекоха водите в леглото, пет минути се мъчих да се обърна на другата страна и когато успях и се настаних удобно се чу едно "храс" и цялата се оказах мокра. Мъжът ми тъкмо беше загасил лампата, че каката искаше да отиде до тоалетна. Бързо светна и тогава видя че има кръв (аз от големия корем изобщо нищо не виждах). Така се изплаших, че за секунда станах от леглото (обикновено ми отнемаше около 2-3 минути). От тоалетната се обадих на лекарката, тя ме успокои, че е нормално, защото се разширявала шийката и да тръгвам към болницата. По-бързо едва ли някога съм си оправяла багажа, имахме късмет, че и малката беше будна. В 5 и 35 бяхме в болницата. В таксито си засякох контракции през 3 минути. Оказа се, че имам 6-7 см разкритие. Докато ме приемат стана 6 часа. Болките бяха по-слаби от първия път, но пак ме боля доста, само че този път се бях мобилизирала и не крещях като луда, мислех си как ще си гушкам две бебчета. По едно време не издържах и си поисках обезболяващо, но лекарката каза, че след 10 минути ще родя и няма смисъл. След малко започнаха толкова силни напъни, че едвам стигнах до магарето. Както и първия път не можех да напъвам като хората, болките ми бяха в кръста и постоянно си местех дупето и мърдах. Сигурно се мъчих около 10-15 минути, накрая лекарката по някакъв начин изкара първото бебе - Кристиян. Беше 7 часа и 5 минути. Изпитах такова облекчение, но за кратко. Започнаха да ми натискат корема, нали второто бебче беше седалищно. Сега вече успях да напъвам като хората и в 7 часа и 10 минути се роди Ясен. Роди се седалищно. Ако знаех сигурно щях да искам секцио, но всъщност за мен Ясен се роди по-бързо и лесно, въпреки че лекарите казваха, че се е родил по-трудно. Имам много малка епизотомия. Първата нощ ме боля доста корема, на всеки час се събуждах от болки все едно имах контракции, малко ме болеше и първите два дни като сядах и ставах, но на третия ден вече нямаше никакви болки. Сега две седмици по-късно се чувствам все едно не съм раждала. Изобщо мина така както си го представях - бързо и общо взето леко. Всъщност имах късмет, че на смяна беше една лекарка (за съжаление не й запомних името), която се оказа спец в седалищното израждане, тя извади Крис, а раждането на Ясен беше изцяло нейно дело. Всъщност трябваше да платя на нея, а не на моята лекарка, която май само ме заши, ама здраве да е!
Утре ще гледам да разкажа за престоя в болницата и бебоците.

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ЖИВИ, ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБОЦИ!

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 00:08 от tanini

# 84
  • София
tanini страшна си, как само разказваш за раждането, наистина си мама герой, а и Ясен си го родила седалищно - направо ти свалям шапка. Как се справяте с две бебоци направо не знам.

mishonka95 тамън щях да питам как си. Аз много искам да се стегна с такъв колан, но все не ми оставя време да отида да си купя, днес след обедното хранене съм решила да си завлека дупето да магазина за бременни - там имаше такива колани и малко да си стегна тумбака, който сега изглежда все едно съм около 3-4 месец, е аз тогава си имах вече тумбаче.

За капките - ние даваме инфакол, на тях пише - от раждането  newsm78 това от втория месец е доста странно, та тогава обикновенно коликите спират, е ако не откарат и до третия месец, но се надявам нашите бебета бързо да минат през този период.

Моето картофче (таткото се дразни като и казвам така, а то идва от факта, че я местя от едно легло в друго и тя не се буди, а позата и е като на голямо картофче  Mr. Green ) сега папа в 0730 и после будува, ама не се обажда, просто си гледа една шарена пелена, която и слагам да не и свети от лампата - дано си остане такава кротка  Praynig

Сега и аз да ви питам нещо: Как изглеждат тези ш...бани конци като падат, все дебна нещо да падне - е няма нищо, но продължава да сърбииии- може и от алергията да е ама от къде да знам  newsm78

# 85
  • София
Добро утро на всички ,цяла вечер не съм спала- в последно време е все така Sad и сутрин се събуждам ката пребита .детето иска да излиза през деня ,а аз нямам сили и ми се полягва.
tanini  браво на теб хубаво е ,че си родила бързичко  иначе си е доста изморително.А преди да ти изтекат водите имаше ли някакви болки ,тапата беше ли ти паднала newsm78

# 86
  • София
meggyv  аз при първото раждане имах много шевове ,напипвах си конците отдолу такива едни твърдички ,но не съм ги виждала да падат newsm78 май се разпадад някакси  знам ли и аз ,а за сърбежи не съм си спомняла да съм имала то толкова ме болеше  Sad.По-добре се обади на някой доктор да питаш ,че тези сърбежи са доста неприятни и изнервящи  #Cussing outмен така сега ме сърби цялото тяло и ако почна да се чеша няма спиране .Вече започнах да си мисля да нямам някоя краста Sick,

# 87
добро утро на всички.nelkin не си само ти така,аз пък си спинкам ама до 4.00 и после Shockedдо сутринта и цял ден едвам гледам.и аз имам сърбежи по цялото тяло,все едно нещо ме лази постоянно Sick #Cussing out
tanini браво на теб как геройски си се справила Peace Hug,а ние само се оплакваме.
чао за сега и успех на всички които ще станат мами днес Peace  bouquet

# 88
  • София, Павлово
Добро утро мами!

Танини, браво  Hug Аз сигурно не бих искала нормално ако имах близнаци. Да са ти живи и здрави и качвай вече снимки.

Меги, ти сигурна ли си, че не са те шили с разорбиращите се конци, защото моята кума и правиха секциото на 5ти там в Св- София - и  две дни след изписването я викнаха - тя си мислеше, че за да й махат конците, а то се оказа просто консултация и й казаха, че не шият с такива които трябва да се махат.

# 89
Здравейте и от мен.Ние още сме 2 в 1 без признаци за излизане.
  Танини браво на теб ти си героиня.Аз тука се плаша за раждането на едно а ти две и то нормално.
   Моля ви момичета дръпнете по една молитва и за мен дано дребнушко излезе преди сряда че ме страх от това предизвикване.Моля някой ако вече се е подлагал на това да разкаже че поне да знам какво да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт