Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога и колко често трябва да поставям бебето на гърне?
Как мога да науча бебето си какво трябва да прави?
Може ли използването на пелени да попречи на бебето да се научи да използва гърне?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога и колко често трябва да поставям бебето на гърне?
-
Как мога да науча бебето си какво трябва да прави?
-
Може ли използването на пелени да попречи на бебето да се научи да използва гърне?
Използването на пелени може да затрудни процеса на обучение за използване на гърне, тъй като те могат да абсорбират течността и да не предизвикват усещане за мокрота. Постепенното премахване на пелените в домашни условия може да помогне на бебето да осъзнае усещането за мокрота и да се научи да използва гърне.
-
Как мога да помогна на бебето си да използва гърне?
-
Как мога да се справя с прекомерното дебнене и изнервяне от страна на мама и бебе?
!
Доста от нас все пак са за изключителното кърмене на поискване и за късното захранване. Даже ми се струва, че сме мнозинството. Има и майки, които доста рано се отказаха, но всеки сам си решава. Наистина те си имаха причини - запушени каналчета, намалена кърма. За това пък имаме и такива, които от АМ (заради престой в болницата), минаха изцяло на кърмене.

Даже точно това си мислех ,да се запасим с NN чифта ританки и да караме без памперс.Е...още не сме се запасили...
И имам питане. Успехът ни, нормално, е относителен - има дни, които пампите са почти сухи, има дни, в които ми отказва категорично да пишка в гърнето и само в памперсите, ОБАЧЕ.... Забелязах, че ако няколко дни подред се учим да пишкаме на гърне, започва да се стиска и дори и след нощния сън или разходка, нашите разходки са по 6-7 часа, когато времето е хубаво памперсът е почти сух. Притеснението ми е, че когато сме навън той не иска да пишка ако го държа, човекът си познава и си иска гърнето, а с него на разходка не върви и винаги, когато сме навън той пишка в памперсите. Не го ли обърквам? Уж го уча на гърне, а реално покрай дългите разходки ни го няма гърнето и да ми дава сигнали детето, няма ли ни го гърнето не мога да му помогна. Вкъщи не се издържа, крещи, врещи, иска на разходка, няма как да съкратя разходките ако не искам да ме побърка. Вие какво мислите?