Есента цветни килими реди, ЯНУАРСКА мама от хубост цъфти

• 11 354
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Мишленце, Дано да е от бактериите и бързо да се оправят мишките  Praynig И аз знам, че секрет трябва да се даде като си здрав, за да се види положението тогава.

Клео, браво на твоя юнак  Peace Дано все така успешно продължава адаптирането в яслата  Hug

7от9, и аз изпадам в кризи и наистина разнообразяването на заниманията води до мойто успокоение и съответно това на детето  Joy Дано бързо мине и при теб и нещата да се нормализират  Praynig

Тази сутрин познайте кого видях  newsm78 - ЗАЙЧЕТО (сега е с ник Мимета). Тези с които пишем от бременелския период сигурно я помнят.  Wink Оказа се, че работим доста близо една до друга, а децата са в една детска (но различни групи). Надявам се пак да се засечем някоя сутрин (дойдохме на работа заедно) и да срещнем и децата почивните дни  Laughing

И аз да похваля Калоян - мисля, че вече е адаптиран, щото след 10 дена прекъсване вчера се е държал много добре в групата - ял, спал, всичко на 6. Тази сутрин леко протестираше, но като тръгнахме се умири и влезе без проблем  Heart Eyes

# 61
Здравейте и от мен. Най-сетне си сложих кирилизатор, как стана и аз не разбрах. Не мога да ползвам кирилицата на клавиатурата, защото съм свикнала с латинската клавиатура и на кирилицата пиша като първолак. Сега обаче си инсталирах български на латиница (пак казвам, че не разбрах точно как го направих Laughing) и мога да пиша спокойно.
Така, първо за нервите - напоследък и на мен ми изневеряват, но гледам да не се отразява на децата. Максим понякога реве истерично и ако съм сама, откачам. Понякога го тръсвам малко по-сино, да се съвземе, но признавам, че е и проява на грубост от моя страна. Казвам ви, откачам, като се разпищи. Той не просто реве, разбирате ли! Разбира се, никога не съм го удряла или блъскала, просто го разтърсвам малко, за да ми мине и на мен, а и на него. Разбирам, че е бебе и не мога да очаквам друго от него. А когато Стефан прави бели, напоследък укорявам себе си - аз съм виновна, че не съм вдигнала на високо стъкленото нещо или ножа или вилицата или каквото там е. А пък когато прояви изобретателност, искрено му се кефя - вчера например се сети да отвори предпоследното чекмедже на скрина и да стъпи вътре, за да докопа нещата върху скрина! Joy Иначе му е високо и не стига. Когато разхвърля, вече не му обръщам внимание. Ядосвам му се много и даже го щляпвам единствено, ако по някакъв начин застрашава собственото си или на брат си здравето, ако посяга да удря Максим и т.н. Така съм си спестила нервите максимално. Ако много изтрещя, като снощи, изкарвам си го на баща им, то обикновено има защо - вчера не беше на работа, почиваше уж, а аз не го видях цял ден. Вярно, ходи да помага на наши приятели за нещо, но така или иначе аз бях абсолютно сама от сутринта до 8 вечерта!
Абе вижте какво, случва се. Аз в най-тежките дни си казвам: пази си нервите, децата ще порастнат и всичко ще се оправи, обаче тия нерви ти трябват! Недейте да истерясвате за най-малкото нещо, като стане напечено бройте до 10 и дишайте дълбоко.
И сега за по-приятни неща: Виличка, има ли някъде снимки от купона да те видим? Grinning За прическата, ако мога да съм ти от полза, аз нещо не съм много фен на коковете. Може косата да ти е прибрана, без да е на кок. Peace
Деси, ти как си? Насрочихте ли дата за секциото?
Браво на всички дечица, които се държат добре в яслите! И моят Стефан е послушко, вече няма грам рев, игаре си с децата и въобще там май му е приятно. Вчера ни казаха за днес да носим плодове и зеленчуци, за да ги учат кое какво е. Ние се отчетохме с един морков и една ябълка.
Мишленце, искрено се надявам и ви стискам палци проблемът при Ники да се разреши в най-скоро време, а Ели да е добре! Praynig Не е никак приятно детето ти да страда от астма... Кажи моля те дали хомеопатията дава резултати, аз съм от привържениците на алтернативната медицина, макар да предпочитам да не ми се налага да позлвам никаква!
Хайде, че този пост го пиша от 2 часа вече... Crazy

# 62
Здравейте,Ей Клео направо ви блазе че спите на яслата,аз вчера я вземам и питам лелката кога да нося вече пижамка,а тя"А има време трябва да свикне"
Иначе яла нашта,супа чак по панталона имаше.Вземам я устата й мръсна,задъхнала,ръкавите й навити до лактите,блузата й запасана чак в гащите,абе  май не си дават много зор.
mishlentse много лошо с тез алергий,бързо да дават диагноза тия лекарии да се оправяте.
Прекъсвам за малко че обещах на простра прането на свекито.

# 63
Пепи, аз Стефан всеки ден го взимам в такова състояние, че все едно е плувал в чинията с манджата! ooooh!  Mr. Green Обаче аз не се ядосвам - пералня нали има, нека се учи чедото да яде сам. Той вече се научи де. Абсолютно отказва аз да го храня. Евала на яслата. Сега и на гърне да го научат, ше ги разцелувам! Hug

# 64
  • София
здравейте момичета!
аз вчера бях за първи ден на работа, а днес съм вече болнични  Sad... Вики вдигна през нощта Т. Ходихме на док. - нищо обезпокоително, само много силна хрема я мъчи, едвам диша, и кашлица ... взеха й секрет от носа. Явно тази седмица ще се гледаме. Tired Много било опасно за мен сега да хвана някой вирус, ама няма кой знае какво да правя, за да се предпазя на 100 %  Praynig Откак почна Вики ясла аз не съм спряла да боледувам...  ooooh!
А за нервите, не ми се говори  ooooh! - и аз си ги изпускам и се държа грубо с нея и я поцапвам, и знам, че не бива, че ще 'съсипя детете' с моите нерви, ама  Sad ...
ludmilana, по твоя въпрос и аз си мисля, че нямаш нужда от такъв специалист. Просто повече самоконтрол, да не държиш на нещата да са точно такива, каквито ти ги искаш, йога, други любими занимания, време за почивка (аз примерно съвсем съм оставила домакинската работа за сметка на почивка) и ще се справиш. Пък и то сезона е такъв (мразя точно това време на годината - винагисе влача болна, изнервена и несвикнала с времето!).
7от9, тъкмо щях да питам къде се изгуби. И при вас ще отмине периода, нали знаеш. Peace Само броене му е майката  Simple Smile (ludmilana, това и за теб важи!).
mishlentze, бъди сигурна просто, че и носа им бършат с една кърпа, и с една лъжица ядат. Аз съм виждала в нашата ясла да мият пода (с гадния препарат - белина или хлор, каквото там) докато децата са там и си играят(към 16.30-17 ч.). После да не се чудим и на скъсани колена, ама здраве да е, зарежи дрехите! Дано и при вас отшумят тези оплаквания постепенно  Praynig
Анту, те там ги научиха сами да се хранят, и на гърне ги учат, ама у дома положението е коренно - на гърне се сяда само за 2 сек.! Та те ги учат, а ние отучваме у дома. Така доста дълго ще продължи при нас периода на сваляне на памперс.  Tired
Ние втори ден нямаме течаща вода и е голяма лудница. Чак в 21 ч. щели да я пуснат, ама дотогава ще замиришем, ей! Голяма простотия са ремонтите в района ни ... (като всичко в бг). А между другото и повечето деца ги връщали сутринта от яслата (и при тях няма вода) - щели да им мажат филии днес ooooh!

# 65
Пепи, аз Стефан всеки ден го взимам в такова състояние, че все едно е плувал в чинията с манджата! ooooh!  Mr. Green Обаче аз не се ядосвам - пералня нали има, нека се учи чедото да яде сам. Той вече се научи де. Абсолютно отказва аз да го храня. Евала на яслата. Сега и на гърне да го научат, ше ги разцелувам! Hug

Ей това все едно аз съм го писала - доскоро се връщаше целия в манджа + комплект дрехи от обяда  Joy Сега вече яде сам и то доста чисто и успешно  Peace И аз чакам да го научат на гърне, макар че вкъщи май наистина го отучвам, щото хич не го слагам  Embarassed

galita, много е гадно това с водата  Sick #Crazy Дано скоро да оздравеете с малката и повече никакви болести за тая зима  Naughty

Темичка, ти как си? Мен все повече ме наляга носталгията по коремчето и ще вземем да се решим с мъжо  Crazy

# 66
  • София
Момичета, много ви благодаря, Телма   bouquet!
Поолекна ми и наистина днес извиках свекито да ми погостува една-две седмици да гледа Мъри, а аз ще се отдам на релакс и на интервюта - вече ме извикаха на 2, така, че утре към 13,00 часа стискайте палци...
Сега пък ново 20 - Мъри от вчера е с разстройство(ама направо водичка) и се оказа ентероколитен вирус. Прекъсваме за няколко дни безславното ходене на ясла. Педитърката ми препоръча да спра кърменето и да давам АМ диетично, но аз нещо се двоумя newsm78(пуснала съм тема в кърмаческия за съвет)+ Ентерол+Хидрасек.
Добре, че са тея форуми в бг-мамата, че не знам какво щях да правя без вас.
Наистина много ми помогнахте като споделихте, че не ми се случва само на мен, сега знам, че поне не изкуквам вече.
Целувки ви пращам  bouquet  bouquet  bouquet

# 67
  • Варна
Привет от мен, да напомня за себе си, но нещо не съм в кондиция в последно време. Утре ще се върна да прочета подробно всичко. Heart Eyes

# 68
Ей къде сте всички  newsm78

Дано да е по разходки  Praynig Laughing Heart Eyes

Калоян днес незнайно защо рева като отидохме в градината. Влезе разбира се сам и без да плаче, но преди това се тръшкаше и бягаше  Tired Може би пак опитва дали ще мине номера  Crazy

Вчера като го е вземал баща му са казали, че в градината е много студено, щото няма парно. Няма ли да го пускат вече?  newsm78 То си стана истинска зима.

Сутринта като станахме се беше наакал (може и през нощта да е било) и беше рядко (е не чак много, но все пак  Sick). Дано да е от хлада в градината или от лещата вчера на обяд. Ако пак го хване някоя болест, направо незнам  Shocked Confused

ludmilana, разбира се, че не си само ти  Hug То ако не беше изкукала щеше да си изключение  Crazy Joy Hug
Дано Мъри бързо да оздравее, а на теб успех на интервюто. Стискаме палци!  Praynig
Вие как сте, момичета?

# 69
Ей наистина голямо мъртвило тука.
Людмиланче, звучиш по-добре, радвам се! Не се притеснявай, всичко ще си влезе в релси. Дано свекърва ти наистина те поотмени малко, за да си починеш. Успех на интервюто, да разкажеш!   bouquet
Бистре, ний таквиз напомняния не признаваме! Naughty Включи се по-подробно!  Hug
Петенце, дано не е настинал Коко! Praynig Аз мисля, че е още рано за парно, но пък тази зима я очакват доста по-студена от миналата, така че може би наистина по-рано ще го пуснат. Засега го обличай по-добре за там и така.
Вчера нали се бяхме намръзнали много, докато идем до яслата, та днес съм навлякла Стефан като за полюса. Отделно, че имаше лееееко цигански вид. hahaha Ами като не ми се вади още дебелото зимно яке? Като излязохме обаче, ми се стори, че днес е по-топло от вчера. Дано така да е, нали уж дават температурите малко да се качат тези дни.
Ние днес сме сами, тати е дежурен, а от 2-3 дни и Стефан, и Максим реват вечер, не знам какво им става. Реват по едно и също време и аз откачам. Днес ще трябва да се подготвя до последния детайл да реагирам бързо и на двамата. Слава богу, поне не ми се налага да готвя - вчера сготвих за 3 дни напред. Joy

# 70
ludmilana Стискаме ти палци за интервюто И дано Мъри се оправи бързо от тоя вирус
Мимито вчера я заведох за последната имунизация и днес е крива , и през нощта не спа спокойно Tiredмакар че й дадох Панадол и компресче слагах с риванол на ръчичката Добре че е последна имунизация - няма повече Simple Smile Пускам й детските песнички , "ну погоди" , "Телетъбисите " и се занимава долу- горе Wink

# 71
Първо да се похваля,от понеделник,миказаха че ще я оставям за цял ден.Е най-после,чаках го тоз момент.
Анту,тя нашата Ади се храни сама,ама това което ме изненада вчера беше -водя я сутринта на яслата и тя ми вика 'Мамо папи/пиш/.И аз моля лелката за едно гърне ,а тя"А ние тука ходим направо на тоалетната".И аз се чудя защо нашта е щастлива/обича да пуска водата/.
Имаме един проблем!Отказахме памперса още на 1г и 6м/дневния и нощния/,но от 3 дни взе да се напикава нощем,понякога дикато я сложа през деня се  изпуска и тогава.
Дали е от хладното време или стрес от яслата?   

# 72
Цитат
Имаме един проблем!Отказахме памперса още на 1г и 6м/дневния и нощния/,но от 3 дни взе да се напикава нощем,понякога дикато я сложа през деня се  изпуска и тогава.
Дали е от хладното време или стрес от яслата?  
по скоро е от стреса Peace

# 73
  • София
petenceto, в нашата ясла от онзи ден са пуснали парното и ни предупредиха да не ги навличаме. Мислих ,че във всички градини е така. Нашата не стачкува изобщо и ги глезят. Laughing
ludmilana,от един отбор сме  Grinning -няма страшно ,по-добре не се задълбавай. Проблема е всеобщ за всички жени,които искат да "огреят" навсякъде и всичко да е перфектно-и на работа да си специалист,и идеална домакиня , разбираща майка,та и любовница на съпруга-мултифункционалната жена мечта.Е не става  Joy винаги...

# 74
Клео с голямо закъснение честит рожеден ден.Бъди най-щастливата и обичана майка и жена.

Относно това как се чувствам след като съм се развикала или съм ударила Дарис,ами криво ми е,но чак пък не мисля,че ми трябва психолог.И ми е криво само когато ,белята не е била толкова голяма ,а аз сам избухнала и съм се развикала.Удряла съм го няколко пъти,винаги е било заслуженоне се оправдавам когато е застрашавал по някакъв начин здравето си.Както Антy е писала и аз като нея гледам да сведа белите до минимум,подкрепям с две ръце нейното мнение ,че за повечето нерви сами сме виновни.Незнам как да ви го обясня,просто го карам по яваш.Преди няколко месеца се стягах за всичко,но мъжът ми беше 3.5 месеца,близо 4 командировка извън страната и с детето бяхме апсолютно сами и ако бях продължила по същия начин да се стягам,сега със сигурност щях да съм в психото.Просто го давайте по -полека и всичко ще бъде добре.

mi6lence дано не е астма при Ники.Не съм много запозната ,но не трябва ли да има и проблеми с дишането при астма?Имаме едно съседче с астма и няколко пъти съм била свидетел като му започнат пристъпите,ужас Confused.То най-спокойно си вади детето апаратчето от чантата ,слага си го на устата и всичко отминава.Аз така се панирах първият път,че веднага извадих телефона да звъня на Бърза помощ Crazy

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 15:13 от Лисана

Общи условия

Активация на акаунт