ВЪПРОСИ към хомеопати - САМО ТУК!

• 181 955
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София - Варна - Бургас
Nivea

Цитат
Здравейте,

........................
.......................

Благодаря Ви, Александър.

Също така лекарката ни ни посъветва ако до утре не минат обривите и хремата (13 дни след приема на първата доза ТУЯ), да дадем втората. А при първоначалния преглед ни каза ТУЯ 3 пъти през 20 дни.

Дали не е опасно толкова скоро след първия прием да дадем втора доза? Все пак бебето е много малко?

Нали се разбрахме, че може абсолютно да и се доверите!  Peace

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 18:56 от Aleksander

# 1 231
  • София - Варна - Бургас
Darra
Цитат
Хомеопатът е изписал лекарство с потенция 1М да бъде взето еднократно. Мога ли да го заменя с боаронски продукт и с какво число да бъде и колко пъти да го давам? /или въобще да изчакам до понеделник и да го взема от хомеопатичната аптека?/

Боаронски продукт с такава потенция не се произвежда! - изчакайте до понеделник.

valivana
Цитат
  Здравейте,Александър.
Какво е вашето мнение за задължителните ваксини при бебетата и малките деца?
Благодаря ви предварително.

Вижте го тук:  http://www.bgpetition.com/lipsa-na-izbor-pri-vaksinirane/page-10.html

Може да се включите.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 19:20 от Aleksander

# 1 232
  • София - Варна - Бургас
Искам само да попитам - заведох детето си при класически хомеопат преди месец - даде ми едно шишенце на което пише Med. 1M - имате ли идея какво точно има вътре т.е. какви съставки

Първо няма никакви съставки - няма дори и една молекула материално вещество, освен дестилирана вода и малко спирт. Има обаче огромно количество информация - лечебна!

Колкото за л-вото - ами попитайте лекуващи Ви хомеопат, той най-добре знае.  Simple Smile

# 1 233
  • София - Варна - Бургас
А след като не ми препоръчвате да давам Имунокинд на детето си какво бихте ми препоръчали за повишаване на имунитета и.
Благодаря!

... неговото индивидуално конституционално хомеопатично л-во, и кое ще е то решава хомеопата след 1.5 - 2 часа хомеопатично интервю.

# 1 234
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Hug
Имам питане за начина на даване на гранулки на малко дете (1г и 5 мес.). Директно не става. Първата ни педиатърка-хомеопат казваше да разтварям 2-3 в 100 мл и да удрям 10 пъти преди даване, ............
Поради това, че на първата имах пълно доверие, сега съм малко объркана и леко изнервена. Не знам кое е най-правилно. Всеки ли препоръчва различно даване newsm78
При вас как е?

Това не е важно, сиреч всички изброени ще подействат.
  Обаче, най, най-важното е точният избор на конкретното за дадения случай хомеопатично л-во, това което наистина ще доведе до излекуване!

# 1 235
  • София - Варна - Бургас
може ли да препоръчате някакво мазилце за пъпчици по коленцата, дори с връхче са някои, а има тук таме по ръчичките Rolling Eyes мислехме, че е от лазенето, но тя вече няколко месеца не лази newsm78

за по-спокоен сън, някой ми каза лавандулово масло няколко капки близо до главичката на детенце - удачно ли е (че нещо не намирам и трябва трудничко да търся0 и имате ли други идеи/решения? пробвах с нарязан лук и немаше ефект Wink

п.с. аз ли не откривам или няма тема, в която се препоръчват хомеопати-педиатри newsm78

Моят съвет е да не мажете пъпките, защото всички мазила, особено кортикостероидните, потискат и могат да вкарат проблема обратно - от периферията - кожата към по-дълбоки нива - например психиката. И може би това е здравословна проява на жизнената сила в опита и  да изкара проблема отвътре - навън.

Колкото до лавандулата, дори и да има ефект, то той би бил палиативан а не истинско лекуване на причината която води до безсъние.
  Безсънието особено при деца е сериозен проблем.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 19:46 от Aleksander

# 1 236
може ли да препоръчате някакво мазилце за пъпчици по коленцата, дори с връхче са някои, а има тук таме по ръчичките Rolling Eyes мислехме, че е от лазенето, но тя вече няколко месеца не лази newsm78

за по-спокоен сън, някой ми каза лавандулово масло няколко капки близо до главичката на детенце - удачно ли е (че нещо не намирам и трябва трудничко да търся0 и имате ли други идеи/решения? пробвах с нарязан лук и немаше ефект Wink

п.с. аз ли не откривам или няма тема, в която се препоръчват хомеопати-педиатри newsm78

Моят съвет е да не мажете пъпките, защото всички мазила, особено кортикостероидните, потискат и могат да вкарат проблема обратно - от периферията - кожата към по-дълбоки нива - например психиката. И може би това е здравословна проява на жизнената сила в опита и  да изкара проблема отвътре - навън.

Колкото до лавандулата, дори и да има ефект, то той би бил палиативан а не истинско лекуване на причината която води до безсъние.
  Безсънието особено при деца е сериозен проблем.

не е безсъние, спи си, но често се събужда, суче и си заспива без проблем - просто ми се иска да спра нощното кърмене... засега се отказах де = след няколко опита ме отказаха Crazy

за пъпките не те разбрах - с една дума да ги оставя да си седят и да си се самооправят?! то аз таак и правя вече няколко месеца, ама хич не изчезват, дали не стават и повече newsm78

# 1 237
Цитат
Хомеопатът е изписал лекарство с потенция 1М да бъде взето еднократно. Мога ли да го заменя с боаронски продукт и с какво число да бъде и колко пъти да го давам? /или въобще да изчакам до понеделник и да го взема от хомеопатичната аптека?/

Боаронски продукт с такава потенция не се произвежда! - изчакайте до понеделник.
Не съм съгласна. Вече няколко пъти съм купувала боаронски продукт с такава потенция, например фосфор.

# 1 238
  Аlexander, къде мога да намеря информация за вредата от ваксините на български език?
 Синът ми,много здраво и неболедуващо дете получи пиогенен гранулом на нослето,два месеца след полиомиелитна ваксинация.Лекарите твърдят,че причината за гранулома е вирусна,травматична или гнойна пъпка,която се развива до гранулом,но не и ваксина.Там е работа,обаче,че детето не е имало нищо от изброените,направо се появи гранулома.Хомеопатичката,при която го водя му даде потенцирана полиоваксина и ефекта беше след 7 дни,разрушаване и кървене на гранулома.По-късно се излекува със същото лекарство и разстройство със слуз,което си мислехме,че е типичния за сезона летен вирус.
 Направо изтръпвам при мисълта за следващата ваксинация,която трябва да е на 2 годинки Sick
 Хомеопатът твърди,че може да се избегнат усложненията като се даде от потенцираната ваксина няколко дни преди истинската ваксина.НО дали е достатъчно надеждно това?Дали бих могла да отложа,докато тръгне детето на градина,т.е до 3-4 години?Проблемът е,че мъжът ми не е достатъчно убеден в това (какво да се прави доктор е) и сега търся инфо,за да му го покажа.Ако зависеше само от мен бих отлагала,докато може.

# 1 239
Какво представлява потенцираната ваксина?
не получих отговор на предходен въпрос  - може ли с хомеопатия да се изчистят вече съществуващи камъни в бубреците.. не става въпрос да се предотврати образуването на нови, а да се изчистят съществуващите..?
ninochka недей да чакаш само да минат.. най вероятно няма да стане.. Александър имаше предвид да не ги подтискаш с мазила, а да посетиш класически хомеопат, който да назначи едно хомеопатично лекарство и по този начин постепенно те ще изчезнат.. когато кожен обрив се подтиска с мазила и кортикостероиди, болестта избива на вътре към по сериозни органи..

# 1 240
Цитат

Не съм съгласна. Вече няколко пъти съм купувала боаронски продукт с такава потенция, например фосфор.

Може би живеете извън България? Аз съм чувала, че Боарон правят и до 200 СН (за по-високи не знам) потенцирани лекарства, но в България не се внасят. Тук най-високите са 30 СН, предполагам, за да могат да се изписват безразборно от лекарите в максимални количества и разнообразия. Освен това съм чела някакъв списък от видове лекарства, които предлагат и те са около 200, докато класическата хомеопатия работи с над 5000 вида.

# 1 241
Да, извън България съм. Освен Фосфор 1М, имам Ликоподиум 1М и Ликоподиум 200 CH, на Боарон.

# 1 242
Аз съм разглеждала в аптека списъка с ценовата листа на продуктите на Боарон, от където си ги поръчват фармацевтите у нас и нямаше потенция над 30 СН, а общия брой на всички монопрепарати и "специалитети" (бози) беше под 200 вида.

Тогава имах списък от много монопрепарати за домашна хомеопатична аптечка и половината вещества, написани ми от хомеопата ги нямаше в списъка на Боарон.

Има само 2 хомеопатични аптеки в София, от където могат да се поръчват повече видове монопрепарати и могат да ги направят във всякакви потенции.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 15:15 от AQ

# 1 243
  • Силистра
Здравейте! Моля Ви за съвет:
 моят син на 4 г. постоянно го хапят оси и пчели, средно в седмицата по веднъж. Първа реакция силна болка, а след това нищо, но на другия ден - голям, червен оток, болка и сърбеж и температура 37.5 - 38.0. И така два три дни, като се успокоява от лед увит в кърпичка. Не се притеснявам, че е алергичен или че го хапят, притесняваме реакцията на организма му през следващите дни, жизнен е, но с 38 С, а и сега е горещо.
Може ли по някакъв начин да се избегнат последващи реакции?
Всъшност последното ухапване беше вчера на обед около вратлето, мога ли сега да му дам нещо или трябваше веднга?
Благодаря   bouquet

# 1 244
Здравейте! Моля Ви за съвет:
 моят син на 4 г. постоянно го хапят оси и пчели, средно в седмицата по веднъж. Първа реакция силна болка, а след това нищо, но на другия ден - голям, червен оток, болка и сърбеж и температура 37.5 - 38.0. И така два три дни, като се успокоява от лед увит в кърпичка. Не се притеснявам, че е алергичен или че го хапят, притесняваме реакцията на организма му през следващите дни, жизнен е, но с 38 С, а и сега е горещо.
Може ли по някакъв начин да се избегнат последващи реакции?
Всъшност последното ухапване беше вчера на обед около вратлето, мога ли сега да му дам нещо или трябваше веднга?
Благодаря   bouquet

Малко извън темата, но не се стърпях. След ухапване, ако можеш му изсмучи отровата, след това веднага намажи ухапаното с кал. Много помага  Peace

Общи условия

Активация на акаунт