За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 342
  • 677
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, вече започнах много да се притеснявам. Колкото повече чета, толкова съм по-притеснена, защото моят мъник напоследък спи много по-малко и постоянно се събужда, често и плаче на сън, а понякога и пищи. Някъде чета, че това е нормално, но прочетох и, че се е случвало на ваксинирано дете като признак за влошено състояние. Не знам какво да правя. Да му правя ли някакви изследвания, какви? Вече се шашкам тотално и може би се вкарвам сама във някакви филми, но ако ги знаех по-рано тези неща нямаше да ваксинирам от самото начало бебето си. Може би трябва да се вдига повече шум за опасността от ваксините, защото повечето хора около мен само ме навиват да продължавам да го ваксинирам.
Моля ви кажете ми ако някой знае до какъв период след ваксината се очакват някакви усложнения и в какво могат да се проявят?
   bouquet И моят син е същия от както направихме всички задължителни ваксини, но мислех че няма връзка и нямам мнение и инфо дали е вярно.
Искам и да се включа в темата за да я следя, щото ми е "болна" тема. На другия ми син не сме правили нито една ваксина, с изключение на тези след самото раждане - тогава никой не ми е искал мнението за ваксините... Което ме кара да се замисля, че държавата не ми дава правото да взимам решения за собствените си деца, а като гледам Тя (държавата ни) как се грижи за децата ни - "пази Боже"...
По мое усмотрение казах на личната, че няма да слагаме никакви ваксини на Явор, и след дълги уговорки тя отстъпи, но нито веднъж не ми спомена, че дори могат да ме глобят заради това... Леле само ако някой ми връчи подобно нещо, ще ви агитирам всички и ще повдигнем въпроса пред съда за правата на човека...   Mr. Green  Ама ние родители ли сме, или кво?!   bouquet

# 241
  • в моя свят
Момичета в подписа ми има петиция за правото на свободен избор за ваксините и отпадането на задължителния характер.Може да се включите и в темата за вредата от ваксините,в алтернативния подфорум е.Там ще намерите повече информация и за двете страни на монетата и ще можете да вземете решение. Peace

# 242
  • Стара Загора
Аз се подписах вече на петицията, дано да има ефект. Прочетох и някои теми за и против ваксините и ще направя моя избор, но ме вълнува друго. Тъй като вече съм била някои ваксини на бебето си и след като прочетох няколко статии и истории на пострадали и се ужасих и сега съм се паникьосала тотално да не съм навредила на бебо.  Shocked Praynig И затова ми се иска да разбера дали има някакви изследвания, които биха могли да проверят за евентуални последици от ваксините? Или пък за какво трябва да наблюдавам бебето като странична реакция от ваксината? Много ме притеснява този плач и вик докато спи, много е неспокоен - вече си мисля, че нещо го боли. И изобщо мога ли да направя нещо, с което да предотвратя евентуални последващи реакции от ваксините, които са му бити до момента?

# 243
Refuse, конвенционалната медицина не може да ти предложи изследвания за това, което питаш. По-вероятно е да ти кажат, че плачът няма връзка с ваксините и толкова. За съжаление дългосрочните последици от ваксините не се изследват, защото то няма и методология по която да се направи.
Аз бих те посъветвала да посетите класически хомеопат. Хомеоптът, след интервю, ще открие къде е разстроена системата и е много вероятно да ви помогне.
Естествено, решението си е твое  bouquet

# 244
При положение, че имам вече сложени няколко добре ли е сега да ги спирам или да му сложа и следващите две? И таткото много ми влияе, все пак е и негово дете. Но като цяло това, което съм прочела за ваксините ме кара да искам да се откажа изцяло от по-нататъшни ваксинации. Какво бихте ме посъветвали? Все пак имате повече информация съм сигурна.
Няма проблем да спреш да слагаш ваксини, когато и да решиш. Никак не е задължително да "довършиш курса"... особено пък при лоша реакция.
Моят съвет е да се информираш добре и да решиш. Никой не може да вземе това решение вместо вас с таткото.

# 245
  • Стара Загора
Много то благодаря, agneshka. Със сигурност повече ваксини нама да слагам и ще последвам съвета ти да се консултирам с хомеопат (дано намеря добър такъв).

# 246
Здравейте момичета,
Детето ми е на 6г. и е с диагноза Синдром на Аспергер. За причините само мога да гадая, да се съмнявам, да се обвинявам, но със сигурност никога няма да знам. Досега са му поставени всички задължителни ваксини както е по имунизационния календар. По времето, когато се роди не знаех нищо за страничните действия на ваксините, никой не ме и предупреди. Мислех, че най-страшното е да вдигне температура. Сега обаче съм чела доста и за ваксините, и за аутизма, и за възможните причини и ми е много трудно да взема решение за ваксината Тетраксим, която се слага на 6г., а от градината, която посещава ми искат да занеса до Коледа бележка, че му е сложена.
Знае ли някой могат ли да ни забранят да посещаваме градината, ако не занесем бележката при положение, че сме в предучилищна група.
Аз искам да отложа ваксината до май или юни, когато няма да ходи на градина и няма да е в контакт с толкова деца. Сега с тия грипове и предвид диагнозата, която имаме ме е много страх.
Питах личния лекар дали не може да ни даде бележка, а пък да я сложим след известен период, но той отказа.
Ако някой е имал подобен проблем и знае отговорите, на въпросите, които ме интересуват, моля споделете!
Ще съм ви много благодарна.

# 247
Едно време се вземаше бележка от ХЕИ, че детето е било болно примерно като е трябвало да се ваксинира и затова е отложена и с нея можеше да се запише дете на ясла и без ваксини. Предполагам и сега е така - трябва да се обадиш в ХЕИ и да питаш.

# 248
Bambi766, има вариант да се отложи ваксина по преценка на ЛЛ за 6 месеца. Пък после ще мислите какво да правите   bouquet

# 249
Аз съм бая наплашена от всички минуси на ваксините, и искам да попитам - знае ли някой как и какво трябва да направя, за да не слагат на бебето тази васкина, която я слагат още в родилния дом? Защото никой не може да те принуди да сложиш ваксина на детето, като ти е в къщи (уж де), но там как става - дали ти дават нещо да подпишеш, че си съгласна, или трябва някъде изрично да посочиш, че не си съгласна - къде; дали може да занесеш нотариално заверена декларация ли, какво ли, или да си направиш предварително изследвания, че ти не си болна от там каквото...
Може би въпросът ми е към тези хора, които не са ваксинирали децата си и знаят как става.

# 250
Sedada, нотариално заверена декларация, носиш я предварително на главен лекар и завеждащ неонатология. Май е добре да остане копие в администрацията на болницата. А иначе подписваш различни бланки, за да позволиш медицински манипулации - между тях са и ваксините, чети внимателно и внимавай какво подписваш по повод бебето.
До 48 часа след раждането се слагат две ваксини - БЦЖ и хепатит Б, водят се задължителни бе значение дали ти си здрава.
Моята девойка е ваксинирана, защото майка и не си беше направила труда да прочете нещо по въпроса предварително  Embarassed но това е, което правят другите мами.
Успех   bouquet

# 251
Хора, засега всички уважавани лекари от мен ме убеждават, че без ваксини не може; че това са смъртоносни болести, от които няма спасение, ако детето не е ваксинирано и се разболее. Но нали можело и ваксинирани деца да се разболеят?

Моля ви за насоки, за линкове, не мога да се ориентирам къде да потърся да прочета конкретно за всички ваксини които се слагат, какви са болестите, и по-подробно за всяка, и какви нежелани реакции са се получавали... Особено ме тревожи теорията за възможна връзка между ваксините и аутизма. Искам да се подкова повече със знания, защото чувствам, че няма да устоя на натиска.

Искам да споделя, че знам какво е да имаш увредено детенце, аз имах, то почина, не беше от ваксина, а вродено; но не мога да си представя да родя здраво и право детте и да допусна нещо като ваксина да го увреди!
Разбирате ме защо съм много наплашена, надявам се.

Аз яслата съм я прежалила, и без това за мен е малко детето да се дава на ясла до 3 г., но да не позволяват да посещава градина ми се струва дискриминация. А в сайта за записване за градина специално прочетох, че се искат всички сложени ваксини. Да не говорим за глобите и т. н. - какво ще правя, не ми е ясно... Как се преодоляват тези проблеми?

Защото аз вътрешното ми чувство показва, че наистина не искам да слагам ваксини на бебето си, много ме е страх.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:34 от Sedada

# 252
Sedada, ползваш ли английски? Имам много дълга статия за болестите, срещу които се ваксинира, но не съм я превела още...мога да ти я пратя, ако ми дадеш мейл на лични.

# 253
  • ул. "Мечтание"
Sedada, ползваш ли английски? Имам много дълга статия за болестите, срещу които се ваксинира, но не съм я превела още...мога да ти я пратя, ако ми дадеш мейл на лични.

Може ли и на мен да я изпратиш? Ще ти пратя мейла си.

# 254
Намерих статията в нет-а. Може да я прочетете тук: http://www.healthy.net/scr/Article.aspx?Id=1122
Да поясня, че ства дума за болестите, а не за ваксините конкретно. Има за всяка болест какво предствалява и как се лекува. Авторът е хомеопат, но дори да не сте фенове на хомеопатията, мисля, че ще намерите полезни неща.
Страхът е най-лошия съветник  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт