За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 206
  • 677
  •   1
Отговори
# 255
Е значи хомеопатите все пак препоръчват някои от ваксините /например тетанус/, но поставени малко по късно. Това което ме притеснява, е че като развиело детето някоя от болестите или е по-тежка вдигат ръце и казва да се съветваме с лекар. Много безотговорно ми звучи - ако детето се разболее все пак се консултирайте и идете при джи-пито - дотам с хомеопатията. А какво става когато детето развие тетанус или полиомиелит през първата си година? като немогат да го третират хомеопатите и прехвърлят топката на лекарите. Ами и те толкова ще успеят да го преодолеят.

Решението е изцяло на майката - дали да изберем или не ваксина - и в двата случая детето може да получи увреждане, и в двата случая може да се стигне до смърт....

Но болести като тетанус и полиомиелит си струва да се ваксинира детето, ако трябва на по-голяма възраст, или да се чака да се стигне до задължителното ваксиниране за детска градина и да се сложат някои ваксини на 3г.(след 2 годишна възраст не се прави ваксинация за коклюш примерно - тя е само за бебета, защото при тях болестта е опасна/

А как се взема решение детето да не се ваксинира за рубеола - особенно момиченце и да го оставим да рискува да се разболее докато е бременно и да се увреди бебето му?

Каквото и да решите желая да са ви здрави децата. Но се информирайте и за вредите които неваксинирането носи и направете правилния/за вас си/ избор. И в двата случая риска е голям. И в двата случая няма никога да си простите ако направите грешка.

Всеки ден в Африка умират поне 30 000 деца, от болести за които има ваксини. Не от лоша хигиена или липса на храна. Умират защото нямат полио ваксини, защото няма тетанус ваксини или туберкулозни... Само се замислете колко детски живота биха били спасени ако бяха ваксинирани за 1 година. Почти 11 милиона.  Това е много повече от населението на България. И то само за 1 година....
Да, ще има деца на които ваксините ще навредят. Но няма да са 11 милиона починали деца за година.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 08:55 от [desi]

# 256
Деси, зависи от хомеопатите. За тетануса обикновено казват "ако решите да ваксинирате, направете го по-късно". Така пише и в статията. Тези, които аз познавам, препоръчват единствено полиомиелитната ваксина.

Защо в Африка има тетанус? Именно заради условията. Затова пуснах статията, за да се види как се разпространяват болестите и всеки да реши за себе си кой риск да поеме. Тетанусът живее в конските изпражнения, а не на ръждив пирон. И се развива в анаеробна среда, т.е. в среда без кислород. Такава реално в тялото не съществува. Може да се получи при дълбока рана, която заздравява повърхностно, а отдолу остава....примерно. Условията у нас не са като в Африка. Обработването на раните също е на различно ниво. Отделно, че ако си ваксиниран преди повече от 6 месеца, пак ти слагат ваксина при инцидент, защото нямало гаранция. Прекарването на тетанус не създава имунитет. Как точно ваксината създава имунитет?. При положение, че няма бактерия в момента, как ли се отразява това на организма? И за колко време даден организъм, който със сигурност приема въпросната ваксина като отрова, се освобождава от нея? Няма данни по тези въпроси. Затова при инцидент се слага пак ваксина. За по-сигурно. Не казвам да не се ваксинират децата срещу тетанус - това всеки ще реши сам. Просто това са неща, върху които е хубаво да се помисли. Баща ми е прекарал тетанус като малък - тогава е нямало ваксини. Така че това е една от ваксините, за която ми беше доста трудно да взема решение дали да я слагам  Peace

# 257
  • в матрицата
Аз до сега не съм срещнала истински хомеопат, който да е съгласен да се поставят дори и само 2 ваксини, както и да вдига ръце и да казва идете при Джи пито. Ако  е истински класически хомеопат, той няма да се води от това детето дали има сополи, температура или какъвто и да е било симптом, а от психо-емоционалното състояние и едва ли ще му се опре полиомилит, тетанус и каквото и да е. Обаче, за жалост 90% от хомеопатите в БГ нямат нищо общо с класическите хомеопати и за това най-вероятно като видят зор и препращат към алопатичната медицина......

# 258
Аз пък познавам такива класически хомеопати и то доста добри.  Моята хомеопатичка, която е известен калсически хомеопат и която ползвам от години, също казва, че единствената ваксина, която би поставила на детето си е полиото. И никога не ни е препращала към алопатичната медицина. Лекуваме се при нея от 4 години цялото семейство - 4 души. Естествено, не ни е ръчкала да слагаме ваксина.

В статията не видях да се препоръчва която и да е ваксина. Също не видях да пише, че като се разболее детето, вдигат ръце и да ходиш при Дж. П.-то. Това, което прочетох е да се говори предварително с лекаря на детето относно тактиката, която се предприема по отношение на ваксините и евентуалното разболяване. Което не е "вдигане на ръце". Все пак далеч не всички се лекуват с хомеопатия. А дори и да се лекуват с хомеопатия, е добре да обсъдят тези въпроси с хомеопата си.

И как дете, което не се движи самостоятелно, ще се разболее от тетанус?

Аз рубеолата съм я изкарала като малка и имам имунитет. Какъв е смисълът да се ваксинират момчета срещу рубеола? И защо се ваксинират момиченца в не-детеродна възраст? Ако не е изкарало момичето рубеола, когато стане на възраст да ражда, ако иска, може да се ваксинира. Защо да го лишаваме от естествен имунитет, който е траен ,за разлика от ваксинационния. В повечето случаи при ваксинираните се оказва, че когато решат да имат деца, титърът на антитела е нисък и се налага пак ваксинация. Какъв е смисъла тогава, това да се прави от ранна детска възраст?

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 10:47 от agneshka

# 259
  • SA
Ако  е истински класически хомеопат, той няма да се води от това детето дали има сополи, температура или какъвто и да е било симптом, а от психо-емоционалното състояние и едва ли ще му се опре полиомилит, тетанус и каквото и да е.

Shocked Shocked Shocked Ти наистина ли вярваш, че сьществува лечител, на който не може да му се опре каквото и да е?

# 260
agneshka, след всяка болест в статия пише :
A physician should be consulted and other remedies used if the illness develops.  

Това е буквално преведено да се консултираш с истински лекар - physician  ако  се развие болестта.

Казах - всеки взема решение за себе си. Но такива за и против са смешни - защото ако детето ти е от 0,0000000001% от разболелите се деца без ваксини и получили усложнение цял живот съжеляваш. Ако ваксинираш и детето ти даде реакция - ПАК.

А дете което не ходи може да се разболее и от полио, и от рубеола, и от розеола, и от туберкулоза, и от хепатит Б дори и в БГ. Можем да им пренесем какво ли не. А дете под 6 месеца със или без хомеопатия няма тая имунна система да се бори с каквото и да е. Вярно - малка вероятност. Но я има. Затова се прави информиран избор. Има и вероятност от усложнения от ваксини. Всеки си решава за себе си.
2 от моите деца са ваксинирани със всички ваксини и здрави. Средното ми дете е с проблем от аутистичния спректър е ваксинирано наскоро (на 7 години) за полио, тетанус, туберкулоза и дифтерия. Колкото и да твърдят че ваксините причиняват аутизъм при мен се получи обратно. Защо никой няма да може да ми отговори. Но аз за себе си съм спокойна за решенията които взех.  Направих информиран избор. И ще си нося последствията ако има такива.

# 261
agneshka, след всяка болест в статия пише :
A physician should be consulted and other remedies used if the illness develops.  

Това е буквално преведено да се консултираш с истински лекар - physician  ако  се развие болестта.

За мен, лично, е безотговорно да се публикуват лекарствата и начина на приложение, при положение, че хомеопатията е индивидуален метод на лечение. Това ме навежда на мисълта за самолечение и в такъв случай, забележката да се посети лекар, е повече от необходима.

Цитат
А дете което не ходи може да се разболее и от полио, и от рубеола, и от розеола, и от туберкулоза, и от хепатит Б дори и в БГ.

Това кога съм го оспорила? Въпросът беше за тетанус конкретно, поради специфичните условия на заразяване при тази конкретна болест.

Не мисля, че се води спор ЗА и Против ваксините. Писах вече, че страхът не е добър съветник. Не е редно да се взема решение да ваксинираш само защото те е страх от болест. Също толкова лошо е да вземеш решение да не ваксинираш, защото те е страх от странични реакции. Въпросите, които зададох са тези, които аз съм си задавала когато вземах решение. Написах ги, защото смятам, че може да са от помощ на някого да си изясни собствената позиция, а не за да агитирам в едната или другата посока. Нито пък имам желание да се заяждам.
Знам за твоето детенце и винаги опонирам, на хора, които твърдят, че няма неваксинирани аутисти. Информацията е много изкривена и в двете посоки и не е лесно човек да вземе решение.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:54 от agneshka

# 262
  • в матрицата
Ако  е истински класически хомеопат, той няма да се води от това детето дали има сополи, температура или какъвто и да е било симптом, а от психо-емоционалното състояние и едва ли ще му се опре полиомилит, тетанус и каквото и да е.

Shocked Shocked Shocked Ти наистина ли вярваш, че сьществува лечител, на който не може да му се опре каквото и да е?
А ти наистина ли вярваш, че ваксината те предпазва на 100%???  Peace

# 263
Момичета, честно да си призная когато изгледах филма "Ваксините-скритата истина", това което най-вече ме накара да се замисля дали да сложим поредната ваксина на детето ни, беше, че в кръвообращението се вкарва директно животинска ДНК. Обясниха, че такова нещо в природата е невъзможно да се случи и човешкото тялото не си е изградило адекватна защитна реакция към "нашественици" от този род и съответния отговор на това може да даде отражение дори на следващите поколения. Един вид ваксинираш си детето и всичко е наред, но при внучетата ти изведнъж "от никъде" се появява някакъв проблем. (Дано да ме разбрахте какво се опитах да обясня.)

# 264
Информацията е много изкривена и в двете посоки и не е лесно човек да вземе решение.

Абсолютно си права за това. Аз и до ден днешен незнам кое е правилното, но се надявам Господ да ми пази децата и да ме е довел до правилно решение.  Hug

# 265
Може би хора, които твърдят, че няма неваксинирани аутисти не са прави ....
Но дали не е вярно например следното твърдение -  няма аутисти, родени от неваксинирани майки....
Ето това ме плаши, когато за пореден път се изправям пред дискусия за "за" и "против" ваксините: може да намерим статистика за това колко деца в даден момент са увредени и дали са им правени вакцини и да се опитваме да вадим изводи. Но нямаме идея как се развиват нещата през поколения, дали ние - ваксинираните родители - не предаваме на децата си нещо, което може да им навреди...
За протокола - всеки път се мъча преди да реша дали да слагам поредна вакцина на детето си и....всеки път слагам, не се престрашавам да не мина по неутъпкана и позната пътека.....

# 266
  • София и там където не се пуши
Аз също си мисля, че ваксините трябва да се слагат, ако нямат антитела хората и мисля, че след като имаме ние ваксина би следвало да предаваме на децата си. Допълнителните ваксини натоварват организма.  newsm78 . Също така се доверяваме на нещо, което дори не знаем как се съхранява. Ами ужасен е хладилника в нашата поликлиника, където съхраняват ваксините. Кой гарантира.  newsm78 , а задължават  newsm78

# 267
не, не се предава имунитта за съжаление сами децата трябва да го изградят. Но правилното хранене би подпомогнало имунитета, а това е навик който децата усвояват от нас, така че ние трябва така да се храним.
С кърмата се предава смо имунитет, но детето е защитено само докато майката го кърми изключително и не му дава вода и други храни.

# 268
Детето продължава да получава имунни тела, докато приема кърма, независимо дали е изключително кърмено, на смесено хранене или захранено.  Peace

# 269
Цитат
....всеки път слагам, не се престрашавам да не мина по неутъпкана и позната пътека.....

Ягоди не растат по утьпкана пьтека Wink

Момичета,наличието на антитела не е показател за имунитет.За някои от детските заболявания титьра на антителата не се
знае дали играе изобщо някаква роля, защото хора с висок титьр пак се разболяват.
Правени са изследвания на деца,които не са кьрмени,нямат антитела за определено заболяване и вьпреки това не се "заразяват".Други,кьрмени от прекарали заболяванията майки,с висок титьр антитела,се "заразяват".
Наличието  на антитела не означава имунитет.
Това е основно нещо,което трябва да се знае.

Общи условия

Активация на акаунт