За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 192 366
  • 678
  •   1
Отговори
# 420
Мога да Ви разказвам много за моя малък син ,който след поставената тройна ваксина ,която по план е на 13м. възраст ,но на нас ни я поставиха на 1.4м ,  просто се промени коренно.....и сега е един от многото нискофункциониращи аутисти в България.....но както се казва злото вече е сторено и няма смисъл да се обвинявам защо съм позволила да му я сложат.Проблема е ,че на 6г. също има ваксина/която незнам точно каква е / и със сигурност ще я откажа и няма да разреша да го имунизират !  НО питам аз , редно ли е държавата да ме лишава от тези 70 лв. месечно заради това мое решение , държавата която така или иначе не прави кой знае какво за деца като моето , така както е в другите страни от ЕС.....
Говори с ЛЛ каква е процедурата за отлагане на ваксина... До колкото знам се събира някаква комисия и т.н., но ако имате поставена диагноза "аутист" би трябвало да отложат ваксината с оглед да не се влоши състоянието. Знам, че деца с епилепсия ги освобождават от ваксиниране...

# 421
В новините говореха за някои области, че са отложени планови операции, детски консултации, женски консултации... и това (грипчето) може да е повод на първо време  newsm78

Ахам, абсолютно... Докато върлува туй нещо и подобните му, може това да ти бъде причина за отлагане...  Peace   Или пък разни болни роднини, дето са идвали при детето вчера, оня ден, утре...  Mr. Green

може би затова и тя ненастоява, знам ли
Всъщност при по предни консултации съм и споменавала дали има вариант да не се слага точно тази ваксина (Priorix) аз съм имала лоша реакция от нея както и майка ми  (незнам дали тогава е била точно в този вид) тя каза че е желателно особенно за момченцата заради евентуални усложнения при разболяване от заушка само това и от тогава не сме говорили по този въпрос.
Позицията ми е засега отлагаме, после вече ще говоря дали е съгласна да ги впише, БЛАГОДАРЯ МНОГО че се отзовахме ще следя темата задължително  Peace

# 422
lusia, ЛЛ на детето може да отлага ваксина до 6 месеца.

след като изтече този срок 6 месеца имат ли право да сложат същата ваксина

# 423
lusia, ЛЛ на детето може да отлага ваксина до 6 месеца.

след като изтече този срок 6 месеца имат ли право да сложат същата ваксина

Да, то точно конкретната ваксина ще отлагат...

# 424
Отлагането до 6 месеца е по препоръка на ЛЛ за определена ваксина (вашия случай - реакция при родител към МПР), но реваксинацията с Пентаксим си стои на дневен ред  Tired

# 425
Нямам време да чета цялата тема в момента, но искрено съчувствам на всички родители, чиито дечица са били съсипани от фарма-мафията! Мой приятел е щял да умре като бебе не знам точно от коя ваксина. Едва са го спасили, но и до днес е с увредено зрение и очила..

# 426
  • София
  bouquetчестит първи март

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 19:32 от ger9

# 427
Трудна тема Sad
Принципно има нещо тук, което не съм използвал никога... взех го от тук преди време

# 428
Мой приятел е щял да умре като бебе не знам точно от коя ваксина. Едва са го спасили, но и до днес е с увредено зрение и очила..
Мой познат пък е бил 2 месеца в кома след ваксина... Понастоящем е диабетик и тежи към 150-200 кг... Sad

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 10:29 от chukchi

# 429
От ваксина МПР /морбили , паротит , рубеола/ моето дете направи пареза на добни крайници и куп други неприятности. Сега е добре, но дълго време не можеше да кординира движения с краката. От многото информация , която изчетох е че тази ваксина е сисипала здравето на много деца, а повечето от тях дори са развили аутизъм. Ваксината не е пречистена и съдържа живак и формалдехид, които съсипват нервната система на децата и водят до куп неприятности в това число и забавяне в разивитието.

# 430
. Ваксината не е пречистена и съдържа живак и формалдехид, които съсипват нервната система на децата и водят до куп неприятности в това число и забавяне в разивитието.
Добре, де...аз винаги питам лекарите, които ми твърдят, че новите ваксини били "пречистени", какво означава "пречистена ваксина" и "пречистен антибиотик"??? Отговор досега не съм получила! Най-близкото до отговор е "ами пречистени са от негативните ефекти, които са имали старите ваксини". Е, мерси! А какви са новите странични ефекти, не е ясно. Тях ще ги пречистим след 20 години.
Извинтете, ама на мен това ми звучи като "по-пречистен боклук".

# 431
Добре, де...аз винаги питам лекарите, които ми твърдят, че новите ваксини били "пречистени", какво означава "пречистена ваксина....
Пречистена означава "махаме гадния и отровен живак, и го заменяме с алуминий и формалдехид!"

След няколко години ще открият, че това също е грешка и ще заменят с нещо още по-отровно... толкова е гнусно, че не ми се коментира...

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 13:38 от chukchi

# 432
Здравейте!
Да споделя за себе си. Когато бях на 21 години (сега съм на 32) започнаха да ми поставят ваксините срещу хепатит В. След първия прием при мен настъпи безсъние, тотално, може би съм спяла всяка нощ по 1-3 часа. След месец поставих втората доза и безсънието продължаваше. По едно време ми светна да не би да е от ваксината!  Безсънието продължи още известно време и отмина. Третия прием не го направих.
По-рано, в 9 клас пак имах това безсъние, не знам дали пак не е свързано с някаква ваксина.
Дали е съвпадение ваксините с безсънието?
От тогава реимунизациите през 10 години за дифтерия и тетанус не ги слагам.

# 433
  • На небето
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТЕ ТОЗИ ФИЛМ ЗА ВАКСИНИТЕ: http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=266667&hit=1  

# 434
На две годишна възраст след ваксина срещу едра шарка /вариола/ , съм направила много тежка реакция . Диагнозата от тогавашната ми епикриза е МЕНИНГОЕНЦЕФАЛИТ ПОСТ ВАРИОЛОВАКСИНАЛИС. Когато родих големият си син и го взеха за имунизация , без дори да ме осведомят какво ще правят аз ги спрях и извиках неонатоложката и и казах подробно какво съм преболедувала , в следствие на какво . Всички дружно ме увериха ,че менингоенцефалит не се унаследява . И така до 1 г. 7 м , когато поставихме 4 ти пентаксим , след един ден вдигна 39-40 градуса температура , а след още един ден не можеше да пази равновесие , залиташе и падаше , в инфекциозна болница /след като 4 часа никой не се сети да види какво му е и какво да се прави получи гърч.Увериха ме ,че не е реакция към пентаксима , защото било невъзможно /ваксината не била жива . След една година точно отново бяхме в инфекциозна болница , в хода на вирусна инфекция пак направи гърч. След още една година щом мина Септември месец и си казах , прескочихме този път ....до Декември месец . Вирусна инфекция пак , уж вирусен ларингит , нямаше глас , болеше го глава , повръщаше , след два дни в инфекциозна болница /не се знаеше от какво го лекуват/през нощта в болницата започва да получава многократни гърчове /докторката гледаше като теле какво става , а едната сестра викаше , а нищо му няма , другата викаше абе става нещо / и тея пари , които получават като заплата са им много , за такава некадърност и безхаберие/ - диагноза след пункция ВИРУСЕН МЕНИНГОЕНЦЕФАЛИТ. Последиците бяха ужасни , още ги лекуваме и чак сега в св.Наум с половин уста ми казват ,че менингоенцефалита не се унаследява , ама непоносимост към ваксини - да . Иначе официално тези неща не се случват заради тази ваксина - не било възможно , онова си било за тогава , сега просто се разболял от менингоенцефалит.Факта е че здраво право не боледувало никога дете след тази ваксина стигна до тук. Поне не е развил ЕПИЛЕПСИЯ слава на бога  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт