За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 192 290
  • 678
  •   1
Отговори
# 525
как мога законно да получа служебна бележка, че детето ми е освободено от ваксини? Без да сме пострадали от тях, и без да има болест която го освобождава.

Като минеш на комисия за освобождаване от ваксини.
И да сте пострадали пак може да не ви освободят. И болест да имате, пак може да не ви освободят.
Може да пробвате ЛЛ да напише в бележката, че детето е с отложени ваксини и да се надявате това да мине пред социалните. Или пък отлагайте докато можете с оправданието, че детето не се чувства добре или е  в контакт с болни.

здравейте, някой разписвал ли се е,че отказва ваксини. Моето бебе пострада след синфлорик-тромбоцитопения.Временно е освободено от ваксини,но аз не искам да се поставят вече никакви ваксини,как бих могла да процедирам занапред,за д аняма глоби,защото чувам ,че това е наказанието при отказ?

Да, аз!
За да си сигурна, че няма да ви глобят трябва или да ваксинираш, или да впишете в картона, че ваксините са поставени (на което ЛЛ може и да не се съгласи).
Но е факт, че не всички отказали ваксини биват глобявани. Peace Ако ви изпратят известие от РИОКОЗ, имате право да обжалвате. Вече има едно спечелено дело срещу РИОКОЗ и глобата беше отменена от съда.

# 526
Не можах да изчета цялата тема, но и аз съм от майките които изпитват ужас от ваксините. Всеки път съм треперила исъм се молила да няма проблеми. Системата така е измислена, че не можеш да направиш доброволен избор, просто те принуждават да ваксинираш детето си. Разбирам, че и препоръчителните ваксини лека полека влизат в задължителния имунизационен календар.

В момента съм в голяма дилема. Има вероятност да заминем за Щатите, изискването е да имаме ваксините които те изискват. На нас с таткото вече ни направифа реимунизация за рубеола, морбили и още нещо. От детските години не ми бяха слагали ваксина, но имам чувството че направо ми вкараха отрова. Самото поставяне не беше болезнено, но след това целия ден ме боля ръката и усещах как тази гадост се разпростира в цялото ми тяло. И се замисих всеки път на какво подлагаме децата си като ги ваксинираме, още повече като малки бебета.

За дъщеря ми се оказа, че трябва да се сложат две ваксини, защото синфлорикса бил задължителен от 2010, а тя е родена 2009 и не е ваксинира. И втората ваксина е ваксигрип. Искаха да и сложат и двете наведнъж, а миналата седмица тя беше болна и аз отказах. Имам обаче точно две седмици в които трябва да сложим тези ваксини, иначе заминаването ни отпада.

По напред в темата четох за една майка която живее в Щатите, която сподел че в държавата на "свободния избор" слагат на децата по 5 ваксини накуп. И като се замисля май не съм фен да живея в страната пристрастена към ваксините, против които съм. И все пак не съм решила как да постъпя????

# 527
Синфлорикс въобще не е задължителна за вашето дете, щом е родено преди 2010, за ваксигрип пък да не говорим. Проучете какви са начините за отказ от ваксини в щата, за който ще заминавате /ако това е желанието ви/. Никой не може да ви ваксинира насила.  Peace

# 528
tini-mini  и двете ми се струват напълно излишни, ако е задължително ще сложа първата но ваксигрипа ще я откажа категорично. Лекарката реши, че трябва да я предпише защото дъщеря ми направи два спазъма като алергия към вируса. Освен това аз си я гледам в къщи, така че няма контакт с болни. Ще видим как ще справя с тая докторка. Големи коне с капаци са.

# 529
В момента съм в голяма дилема. Има вероятност да заминем за Щатите, изискването е да имаме ваксините които те изискват. На нас с таткото вече ни направифа реимунизация за рубеола, морбили и още нещо. От детските години не ми бяха слагали ваксина, но имам чувството че направо ми вкараха отрова. Самото поставяне не беше болезнено, но след това целия ден ме боля ръката и усещах как тази гадост се разпростира в цялото ми тяло. И се замисих всеки път на какво подлагаме децата си като ги ваксинираме, още повече като малки бебета.

За дъщеря ми се оказа, че трябва да се сложат две ваксини, защото синфлорикса бил задължителен от 2010, а тя е родена 2009 и не е ваксинира. И втората ваксина е ваксигрип.

tini-mini  и двете ми се струват напълно излишни, ако е задължително ще сложа първата но ваксигрипа ще я откажа категорично. Лекарката реши, че трябва да я предпише защото дъщеря ми направи два спазъма като алергия към вируса. Освен това аз си я гледам в къщи, така че няма контакт с болни. Ще видим как ще справя с тая докторка. Големи коне с капаци са.

От болднатото не ми стана ясно кои ваксини и защо ви ги искат? Ако в САЩ не се изисква Синфлорикс, какво значение има, че у нас ваксината е задължителна от 2010г.? Как лекарката изписва нещо по свое усмотрение, ако в САЩ не се изисква да имате и Ваксигрип? Първо проверете какво точно се изисква, за да можете да заминете необезпокоени и след това си намерете кой да ви ги впише... Не виждам смисъл да изпадате в дилеми, ако нямате никакво желание да ваксинирате...

# 530
Стелтче, САЩ са големи "..." и изискват от емигрантите си да имат определени ваксини.
Да, факт е, че ваксините там са задължителни, но всеки щат си има различни опции за отказване. Няма проблем и за училищата, защото си има формуляр, който да се попълни, но тези неща трябва да се знаят. В САЩ мисля, че имат специална противогрипна ваксина, която е за деца. От тези в България не ми е известно някоя да става. Неотдавна по БТВ една педиатърка от Пирогов каза, че противогрипните ваксини не се слагат на деца и това е световна практика!!!

Дани, каквото и да решиш да слагате, гледай детето да е напълно здраво! Лекарката ви ли каза кои ваксини трябва да сложите или Посолството?

# 531
Понеже съм с големи резерви към ваксините: мое близко дете беше в кома на 4-годишна възраст след такава. После го учиха наново да ходи и да говори. Сега е добре, голямо момче е вече, но все е като рохко яйце, все го пазят, не пътува сам, ограничават го.... Както и да е.

Ето какво ми попадна тази сутрин:
 "Щастливи деца с терапия на д-р Бах"

Ще се научите как бързо и лесно да разпознавате емоциите на вашето дете и подходящите есенции.
Ще усвоите методи за адекватна първа помощ.
Ще си отговорите на въпроса, какво всъщност демонстрира детето ми, когато боледува!

http://www.varnautre.bg/zhivotut/detsata/27179-shtastlivi_detsa_ … apiata_na_d_r_bah

# 532
Добре де, ама стига си разпространявал линка, това за което ще ми вземат 120 лв мога и аз да го прочета в интернет или някоя книга!

# 533
  • на Земята
Да ви следя,че и аз искам да откажа следващите,но не знам как ще се разберем с ЛЛ.А без  тях няма ясла и градина. Tired

# 534

Дани, каквото и да решиш да слагате, гледай детето да е напълно здраво! Лекарката ви ли каза кои ваксини трябва да сложите или Посолството?

Това с двете ваксини го реши тази от медицинския център, оторизиран от Американското посолство да изършва медцинските прегледи на хората със зелени карти. Понеже детето ми при хрема е склонно да прави бронхиални астми и три пъти сме лежали в болинца, предполагам че затова реши че трябва да се сложи Ваксигрип. Иначе на сайта на посолството пише че доста ваксини са задължителни, но от това което споделят всички други със зелени карти на техните деца не слагат. Не разбирам на какъв принцип решават на кой да сложат и на кой не. Така или иначе аз отказах и го записаха в нейните документи, да видим сега дали ще ни дадат визи. Не съм убедена в полезността на тези две ваксини и това е.
А тая докторка от мед центъра ме нервира ужасно много, защото ми кача че детето ми никога нямало да бъде здраво за ваксинация, ако съм чакала това. Иска да ми каже, че ще си остане с астма, което е тъпо, защото много деца го израстват.

# 535
  • София - Варна - Бургас
КАКВО ИМА ВЪВ ВАКСИНАТА ВИ?!

http://vbox7.com/play:bcf2656f

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 14:35 от Aleksander

# 536
А тая докторка от мед центъра ме нервира ужасно много, защото ми кача че детето ми никога нямало да бъде здраво за ваксинация, ако съм чакала това.

То затова американчетата са на това дередже - болни и увредени ...  Ако едно дете е напълно здраво и ако не му се поставят няколко ваксини наведнъж, има шанс да не бъде увредено от ваксина.

# 537
Реших да напиша какъв беше резултата от интервюто в посолството, за да са наясно всички майки които са в моята ситуация. Ако сте спечелили зелена карта и откажете или отложите ваксина за вашето дете, тя не може да се постави на по-къксен етап в Щатите. Това трябва да стане преди да заминете. На нас ни задържаха документите докато детето ни не бъде ваксинирано, едва тогава ще получим визи.
Така, че преди изобщо да отидете в двата центъра оторизирани от Американското посолство за да си получите медицинските свидетелства, направете имунизациите или ако не искате да си ваксинирате децата просто намерете начин да ви ги впишат в имунизационния паспорт на детето.
Защото ако не сте сложили някой от тъпите ваксини след като отидете в медицинския център, те трябва да я поставят там. Не става допълнително вашия педиатър да я сложи. Това от мен.

# 538
Много тъпо.  Shocked

# 539
От Хрътките искат родители на пострадали от ваксини деца... Който има желание да разговаря с тях и да представи случая си, нека ми пише на ЛС за да му дам координати за връзка...

Общи условия

Активация на акаунт