АГ клиника "ЕВА"-Сливен-изкажете мнения !

• 150 454
  • 528
  •   1
Отговори
# 375
da si kaja 4esno i az ne sam pravila drygi izsledvanija po vreme na bremennosta osven krav ,yrina i sindroma na dayn .i az prez cjalata bremennost imax te4enie lekyvaxme go no taka i ne iz4ezna

# 376
nelistoicheva искам само да отбележа, че от течение до течение има разлика все пак различните бактерии причиняват различни неща. Хубавото при теб е че все пак явно е изследвано и колкото и да не е имало резултат все пак сте взели необходимите мерки. Докато съм жива ще твърдя че прпуска е на този лекар и липсата на апаратура в болницата и никой не може да ме убеди в противното. Все по-често за съжаление виждаме какво се случва в АГ отделенията в България и очевидно при всички става въпрос за недоглеждане. Както една българска поговорка гласи "малкото камъче обръща колата" и именно това "камъче" ми костваше живота на детето ми, а и от там и моя. Защото моето вече не е живот, а съществуване.
На всички бременни мога да пожелая успех от сърце и всичко да мине като по вода, с едно здраво бебче и една здрава мама разбира се Praynig

# 377
  • София / Сливен
Момичета не искам в никакъв случай да засягам никой но ние сме си виновни за това, че имаме немърливо отношение спрямо нашето здраве. И второ когато при бременност се взима проба за микробиологично изследване мислите ли че това е съвсем не рискова манипулация,  аз съм против гинекологичните прегледи при констатирана бременност и съм доволна че д-р Пенков нито веднъж не ме е преглеждал. Мисля си че когато все пак сме притеснени за състоянието на нашето бъдещо дете никой не е в състояние да ни спре да направим даденото изследване а да обвиняваме лекаря или апаратурата е смешно има хиледи лекари с модерни апаратури който могат да извършат преглед така, че не виждам причина да не се отиде навреме и другото което не проумявам  е ако вече е същиствувало риск то какво може да направи Пенков или който е да е друг лекар чудно ми е.
Жалко е само че се случват такива необратими послредици за които сърцето ме боли.

# 378
Xybavelka знаеш ли какво може да се направи, може да се направи това, че бременността може да се прекрати навреме, а не да живееш с надеждата че всичко ще е наред и че след 9 месеца ще гушкаш твоето си детенце, да живееш с мисълта за онова малко човече което си носил, родил и видял как стои безпомощно в оня скапан "сандък" цялото в тръби, как му източват кръвта и му преливат нова, борейки се за живота си. Не смятам че тук става въпрос за нашето немърливо отношение, защото точно заради това се обръщаме към "специалисти". Така както вие сте специалист в дадена област, така много хора, така както и аз и когато някой не е комптентен по въпросите за които примерно аз отговарям в моята професия не мога да се сърдя и да го обвинявам защото той ако знаеше нямаше да се обърне към мен и бих му дала всякаква възможна информация с цел да му помогна, нали така? Може ли според вас за всяко нещо да сме над книгите и да разбираме от всичко. Много добре съм запозната с рисковете на вземането на микробиология, но и не мога да се сглася че мислейки за мен и за бебето не го е направил. Защото ако беше така знам за друг пациентка която на нея дори й е взета цитонамазка и няколко дена след това е кървяла и на въпроса това нормално ли е, той е казал "да ние това го правим на всички бременни". Сама си направете извода! Как така за едни има една практика за други друга.  Може и да не става въпрос за некомпетентност тъй като има и много доволни от него, има много живородени и живи деца и майки, но има и такива които не са. Докато в друга професия човек може и да сгреши и после да поправи по един или друг начин стореното, то е лекарската професия няма право на такъв вид залитанки, защото тук става въпрос за човешки живот, а при акушер-гинеколозите дори за два. Съжалявам не искам да засягам и аз никой, но да не дава Господ и да ме разберете за какво става въпрос!

# 379
Хубавелке, какво искаш да кажеш - че мамите, които са пострадали от писалите в тази тема имат немарливо отношение към здравето си?!
Не очаквах, че ще доживея да чуя, че взимането на влагалищен секрет била рискува манипулация.  ooooh! Имаш ли представа колко по-рискова е една инфекция и до какво може да доведе ако не се хване навреме и не се лекува?

И какво значи "аз съм против гинекологичните прегледи при констатирана бременност"?!Всичко зависи от ситуацията и ако ситуацията го налага, тогава преглед може и дори трябва да се направи. Това е по преценка на лекаря и според конкретната ситуация.

Отделно от това си представи, че има майки, които дори да са притеснени за бъдещото си дете не знаят и не са информирани какви изследвания могат или трябва да направят, нито къде. Това е задача на лекаря, да ги информира и да следи за доброто здраве на майката и детето. А съвсем друг е въпросът, че ти може и изобщо да не си притеснена, защото може всичко да върви добре, но всъщност да има проблем, който е могъл да бъде диагностициран от наблюдаващия лекар, но това да не е сторено поради незнание, немарливост или друго.

# 380
Здравейте, момичета.
Макар да си бях обещала да забравя тази тема, не мога да стоя безучастна.Не се ядосвайте на Хубавелка, всеки неин пост  винаги е в защита на д.Пенков.Ок доволна си е, дано остане такава винаги.Днес след поредният преглед на бебето МИ от невролог ми прикипя достатьчно, за да излея гнева си тук.Заради големите специалисти в Ева, дьщеря ми не е отведена веднага в Окрьжна болница, родена е в 03.08ч., отведена е в 05.30ч, оставена е 2 часа да се мьчи да диша сама и когато неуката Раева решава че няма да се справи я изпраща в Ева. ДЕтето ми е родено в края на 33 седмица, водят я 35 родена е голяма 2600 и това подльгва Раева, е дьщеря ми е добре. Така казва и на родителите ми, които чакат долу.Заради грешките на някой некадьрник днес си плаща детето ми.Докога в Бг няма да има ненаказани лекари, докога ще се прикриват лекарски грешки.
Колкото до изследванията, когато усетих,че ми изтича околоплодна вода попитах за тестове за които бях чувала че се правят за установяване дали изтичането е околоплодна течност ми бе казано че няма нужда от такива.Бях прегледана на ехограф и думите на Пенков бяха Имаш достатьчно вода спокойно.А сьм била повече от седмица сьс спукан мехур, КОЕТО МОЖЕШЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ФАТАЛЕН КРАЙ ЗА ДЬщЕРЯ МИ.
А за изписването на следващия ден, Хубавелка, сьщо го практикува д. Пенков.Поне с мен.Но и честно казано не сьм и искала да стоя и минута повече там, след като станах, няколко часа след операцията.
joli, мила много ми е мьчно за теб.Дано се сьвземеш по бьрзо. Hug

# 381
  • София / Сливен
Либи не визирам точно мамите пострадали говоря за всички нас имаме такова отношение спрямо нашето здраве колко от нас всяка година си правят профилактични прегледи замислила ли си се не говоря само за гинекологични. И след като вече е установен проблема на по късен етап идва неизбежното. Когато е бремена жената и има установена някаква инфекция или бактерия с какво може да се лекува, а за микробиологично изследване за мен е опасно по време на бременност. Така мисля така пиша на никого не дължа обяснение тук е тема всеки да изкаже мнение ако може на някого да се помогне със съвет, никого не нападам не желая с мен да правят същото казах не искам да обидя някого или да цитирам точно определен човек.
joli24 знам че те боли и тази болка няма да изчезне никога и че вече при всяка следваща бременност ще си нащрек но ти би ли махнала детето си ако ти кажат че има някъкъв проблем не би ли се усъмнила поне малко аз бих ами ако грешат ако положението не е чак толкова опасно за това говоря аз не бих убила собственото си дете без да съм му дала шанс.
Разберете лекарите грешат те не са гадатели човешкият организъм е сложна система никой не може да прогнозира какво ще се случи жив пример е починалата родилка. Ние сме тези който трябва да се информираме да питаме и търсим изход не сляпо да се доверяваме този или онзи казал така така е преценил лекаря така казва не мисля че толкова съвестен лекар може да направи нещо нарочно или просто защото така му е хрумнало.

# 382
Какво всъщност искаш да кажеш и в какво се опитваш да ни убедиш?
Не можеш да говориш, че всички сме имали немарливо отношение към здравето си, защото това не е вярно. Можеш да говориш за себе си и хората, които познаваш. Тук изобщо не става въпрос за това, че е констатиран някакъв проблем и после идвало неизбежното, става дума за нормално протичащи и спокойни бременности, които понякога завършват доста зле, а е могло да бъде избегнато.
Това за микробиологията моля те спри да го повтаряш, защото е пълна глупост, без извинение.
Нямам нищо против да имаш каквото си поискаш мнение по въпроса, но е важно да се отбележи, за да не заблуждаваш бъдещите майки. Такова изследване се прави по преценка на лекар и ако той се съмнява в някаква инфекция е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде направено, защото може да доведе до преждевременно раждане, може да доведе и до други проблеми за майката или детето. Хубаво е човек, когато има мнение по някакъв въпрос, то да е подплатено със знания и факти. Ти какво предлагаш, ако има съмнение за инфекция, да не се прави изследване, защото било опасно?!? ooooh!
Не те нападам в никакъв случай и ако споря по-разпалено, то е защото се дразня хора, които си нямат хал хабер от подобни проблеми да се изказват толкова категорично и да поучават останалите.
Това, което си писала на joli .... нямам думи. Доста грубо е да развиваш теории какво би направила или не в една чисто хипотетична ситуация, в която не си била, за разлика от joli.

Радвам се, че си доволна от д-р Пенков, но не омаловажавай чуждия опит и не поучавай хората за неща, с които никога не си се сблъсквала.

# 383
Либи миличка благодаря ти много за подкрепата и на теб nely78 и че наистина има поне някой който взема насериозно това което говоря, защото това е изключително важно за да няма повече такива случаи.
А на теб xybavelka мога да кажа само че аз лично от почти 10 години, редовно ходя на гинекологични прегледи всяка година, да не говоря че останалите профилактични прегледи едва ли има човек по стриктен от мен в това отношение. Затова специално тази критика не я приемам. И повярвай едно микробилогично изследване ако беше толкова опасно нямаше да се практикува в другите нормални болници. Според мен причината в Ева да не го правят е факта че те нямат микробиология и представи си само ако вземат на всяка бременна която отиде по всяко време на деня и това всичко постоянно да се праща в Окръжна болница....Опа грешка не те да го пращат, защото последния път когато бях там се наложи собствения ми мъж да го носи до Окръжна болница и съответно да вземе и резултатите да ги донесе до скъпата болница Ева. Това не е ли малко странно, хем си вземаш парите от Здравната каса, хем не си правиш изследвания да си губиш времето, хем пък и пари за превоз не даваш. Далавера! А на въпроса че ако знаех за инфекцията, какво бих направила. Знаеш ли какво тогава може би щях да потърся мнение и на друг специалист и ако наистина се потвърди щях да го махна. И пак щеше да ми е много тежко със сигурност но не колкото сега. Относно починалите родилки няма да ти обяснявам как също става въпрос за лекарски грешки и немърливост. Явно не си в час с новините. И освен всичко това не ние сме тези които трябва да се информираме за всичко, защото в такъв случай какво следва да отида да му използвам апаратурата и да седна да си направя сама прегледа ли. Никой не говори за нарочно или за хрумване, а просто за небрежност, което е още по-зле. Защото ако беше нарочно можеше да го приема като лично отношение и да съм спокойна поне за другите родилки. А в този случай каква е гаранцията, че отново няма да бъде допусната пак такава грешка, каква е гранцията че друг няма да пострада. Не забравяй че живеем в малък град и за последните 4 месеца, толкова подобни случай точно за милия симпатичен отзивчив доктор Пенков чух че ми настръхва косата. Само че тези майки са имали благоразумието да не раждат в тази проклета "болница". Искрено се раздвам за теб че си доволна и се радваш на живо и здраво детенце, нека и занапред да бъде така, но когато изказваш мнение нека както Либи казва да е подплатено със знания. А да не забравяме че аз освен знанията които придобих вече имам и опита, който никога не бих искала да имам.

# 384
  • София / Сливен
Благодаря ти за пожеланията аз ти желая единствено живот и здраве и скоро да се радваш на рожбичка пак казвам изказвам свое мнение има и доволни пациенти естествено е да има и недоволни. Аз родих при Пенков за 2ч с втория си син в Ева в Окръжна с първия си син времето беше 12ч е немога да кажа на черното бяло съжалявам ако не съм  разбрана  правилно и се извинявам ако по накъкъв начин съм засегнала някой.
За родилката няма да коментирам не съм медик за мен е лекарска грешка провокирана от нещо друго не е логично при здрав организъм да има нужда от интубация.

# 385
  • София / Сливен
Либи хич не ме интерисува твоето разпалено ила разгорещено състояние ти не си човека който ще ме поучаваш казах 100 пъти изказвам мое мнение всеки разумен човек не би се доверил на този форум относно въпроси който го притесняват  казваш заблуждавам останалите майки в никъкъв случай нямам такова намерение
Държала съм се грубо с joli24 как пък прецени че е така мога ли да се държа грубо с човек на който искрено съчуствам.

# 386
Не те поучавам, а пояснявам за бъдещите майки, които евентуално ще прочетат, че една влагалищна инфекция, която не се лекува е много по-опасна от взимане на влагалищен секрет. Имаш право на свое мнение естествено, но то просто не се основава на знания, а на твоето лично приемане за нещата. За момичетата, които ще четат това някога искам да напомня, че най-честата причина за преждевременно раждане е инфекция и това не е никак безобидно. За това нещата трябва да се следят и при нужда да се предприеме адекватно лечение.

А е грубо и особено нетактично да обясняваш на жена, която е изгубила детето си и която на базата на собствения си опит е преценила, че по-добрия вариант е бил навременен аборт, че ти никога не би убила собственото си дете.....
Повече няма какво да коментирам, очевидно е, че говорим на различни езици.
Както казах радвам се, че при теб всичко е било наред, имала си късмет да няма никакви усложнения и проблеми с теб и бебето. Когато обаче има някакъв проблем клиника Ева не може да предложи никаква компетентна и най-вече навременна помощ и това трябва да се знае от жените, които четат тази тема.

# 387
Здравейте, момичетаbouquet Отново се загубих от форума за дълго...
На бременните момичета и аз давам същия съвет - да прочетат темата, ако искат и да разпитат в града, преди да се насочат категорично към "ЕВА" и нейните специалисти, защото после има риск да бъдат счетени за немарливи... Tired 
Хубавелка, нищо лично, но и аз не съм съгласна с теб. Никоя мама, която се е записала на консултации и е поверила два живота в нечии лекарски ръце, не може да бъде определяна като немарлива! Немарливост е да се подведе това доверие, с което мигновено пращам топката в лекаря. Друг е въпросът, че няма лекар, който поне веднъж да не е проявил небрежност към свой пациент, а това в никакъв случай не е повод за утеха...
Относно взимането на секрет, в Германия на моя приятелка й го взимаха профилактично всеки месец от бременността, независимо че тя имаше спокойна и безпроблемна такава. Тук просто лекарите небрежно подценяват това, за да се пестят средства и усилия. Хубавелка, ако на теб ти се вижда опасно това вземане на секрет, по-безобидно ли ти се вижда това, че на моя приятелка първите няколко месеца й следиха бременността с вагинален трансдюсер??? Аз съм категорично за това, че липсата на всички необходими изследвания по време на една проследявана от лекар бременност, са нищо друго освен свидетелство за лекарската му небрежност. Ние не сме учили за лекари, а трябва ли?! Те са там, за да ни насочват. Ако някоя мама иска да си спести парите за някое изследване, това е друго нещо и може да бъде наречена "немарлива". Но тази възможност трябва да й се предостави! Още по-страшно е, когато лекарят я убеждава, че всичко й е наред и няма нужда от изследвания! Ти би ли тръгнала да обикаляш други кабинети и лаборатории, въпреки мнението на д-р Пенков, че нямаш проблеми??? И аз мисля, че думите ти са груби и не само към Джоли, но и към всички нас, които сме се доверявали на лекарите. Да, имаме си вина и никоя от нас не го отрича, но тя е различна от лекарската вина! Нашата е, че им гласуваме доверие, а тяхната е, че го предават.
Относно премахването или задържането на дете, това е много деликатна тема и мисля, че не й е тук мястото. По нея само ще кажа следното: От едната страна са личните ни принципни позиции по въпроса, но от другата страна стои необходимостта да се вземе подобно решение. Няма как да знаем 100% какво решение ще вземем, без да сме били притиснати в стената от обстоятелствата. Но има и трета страна - времето след. Това, дали с времето ще оценим взетото решение като по-правилното, още по-малко бихме могли да знаем.
Надя (Либи)Hug неотдавна разбрах от Бори, че сте имали премеждията с малката Софи при нейното раждане, но едва от сайта ти разбирам какво всъщност сте преживели. Praynig Истински се възхищавам на това борбено същество! Да ви е жива и здрава и винаги Господ да ви пази, както ви е запазил тогава! Изпращам ви много силна прегръдка! Hug

За мен... нещо лично да споделя. От раждането насам започнах да имам кошмари всяка вечер. Въпреки положителните емоции покрай децата; въпреки спокойствието и забавленията, които имам денем, нощем сънувам много тежки кошмари, от които не успявам дори да се събудя. Не знам как да го обясня, но потъвам в сън сякаш съм под пълна упойка. Сънувам страшни неща, преживявам ги реално, усещам мирис, допир - всичко е реално. А като капак не мога да се събудя и да прекъсна това. Когато все пак свърши и се събудя, не мога да дойда на себе си и да осъзная, че не е било истина. Това започна още в болницата и продължава вече 3 месеца. Като дете имах толкова много кошмари, че се страхувах да спя нощем чак до последната година в гимназията, когато изведнъж се случи чудо и изцяло спрях да сънувам кошмари. Изминаха 10 години оттогава, през които съм преживяла страхотен стрес, който повлия пагубно на редица неща в мен, но не и на сънищата ми. Сякаш само в тях намирах възможност да си почина. Заобичах да спя и сякаш потъвах в нереално спокоен свят. Дори стресът покрай загубата на брат ми преди 4 години не успя да отключи кошмарните сънища. Но след това... раждане, не искам да спя... Cry  Кошмарите от детството ми, колкото и да ме тормозеха, поне не бяха толкова дълбоки и реалистични. Успявах да се стресна и събудя от тях, а после бързо разбирах, че е било само сън. Сега наистина вече не издържам... Cry Днес цял ден се опитвам да си повтарям, че едно конкретно нещо е било част от сън, а не спомен за преживяно. Имам чувството, че започвам да бъркам реалността къде свършва. Трудно ми е да го обясня... Имаше един испански филм "Abre los ojos" ("Отвори очи" http://www.imdb.com/title/tt0125659/), на който после в Холивуд направиха римейка "Ванилено небе" - точно това се случва и с мен. Не знам кога спя и кога не спя. Cry
И... още нещо лично. Изминаха вече 3 месеца от това раждане, а аз така и не добих решителност да отида на гинекологичен преглед. Обмислях да продължа при д-р Пенков, понеже чисто психически и емоционално ме предразполага, но явно не ми достига мотивация да пресека улицата. Затова преди 2-3 дни приех мисълта, че трябва някак да се доверя на друг. Днес си взех и направление, за да не го отлагам още 3 месеца. Ще съм благодарна на Джоли, Надя (Либи), Ангелски очи и други момичета да ми пишете на ЛС за имена и координати. Иска ми се да е АГ и да изражда в Окръжна (заради желаната вероятност в някой хубав ден да ми потрябва и по този повод). Предварително благодаря!  bouquet

# 388
Момичета,страхотни проблеми сте имали!Истински ви съчувствам Hug Hug Hug За жалост са факт слуачите ,в които се пренебрегват част от изследванията и това все си мисля,че може и да бъде повлияно от нас.Поне за нещата,за които знаем,че ни се полагат,не би трябвало да си премълчаваме.Аз самата съм го правила с неудоволствие,но е факт.
А за отговорността на лекартите -безспорна е и тук не може да се прави сравнение с наша немарливост.
Наистина ничии други професионални грешки не са така видими като тези на лекарите и дано те се сведат до минимум!Понякога нещата са и въпрос на късмет не само в България!Дано всички имаме шанса да сме здрави и да имаме здрави бебета!
Мишле,няма да се впускам в подробности за кошмарите ти,но явно това е начин да се освободиш от натрупан стрес.Допускаш ли възможността да се консултираш с психолог за тези проблеми при възможност?Мисля,че би ти помогнало.Повче ще очаквам да си бъбрим при личен контакт.Силни прегръдки!Тази седмица,ако те е сърбяло дупето е заради мен-мислих ви доста:)
Джоли24,каквото и да ти кажа няма да е достатъчно силно ,за да изразя колко ти съчувствам!За съжаление има неща в живота ни,които трябва да изживеем сами и сме най-уязвими в болката си.Само мога да ти пожелая да мине по-леко този процес,колкото изобщо е взъможно това и скоро да се радваш на друга рожбичка!
По-нататък в темата не съм челаи нединствено затова засягам последните постове.
Колкото до немарливостта-май аз съм в графата на проявилте я с мълчанието си,но за радост не е фатална!
Хубавелка искаше да даде друга светлина на обсъжданата тема,но явно преживените ситуации дават различен светоглед на човека.Не винаги можеш да влезеш изцяло във всяка ситуация,ако не си я изживял!

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 16:50 от Лунен сън

# 389
  • София / Сливен
Лунен сън права си явно не съм разбрана правилно. Навярно не съм използвала подходящата дума която би трявало да не е немърливост. Може би тези мами изживели лични драми ще ме нападнат но живеем в демократична държава и  свободата на словото е не ограничено. Само да доложа моя приятелка родила преди 15г. Още не е посещавала гинеколог поради травми в съзнанието си. Много още примери бих дала но няма смисъл. Преди планувана бремменост би трябвало да си направим необходимите ни изследвания които са показател за клинично здраве.

Общи условия

Активация на акаунт